Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Hýbání vodou na přehradách v době tření
11.5.2008 | tomchamik | Legislativa | 3.681 zobrazení | 19 odpovědí
I když jsem toto psal do Pěsti na oko,nedá mi to a zakládám samostatné téma.Tak jsem se vydal na Orlík,od středy do neděle ryby nebrali,vše se tře a jak se hýbe s vodou tak na břehu zůstává tisíce jiker.Vzhledem k tomu,že Orlík má přes 150km břehů tak tady dochází k obrovským škodám na rybí osádce.Za ty 4 dni klesla voda asi o 30cm,pak zase stoupla,ale to už je pozdě,jikry uschli.Rybářský svaz o tomto jevu informoval povodí,ale prý je to vše jen pro dodržení průtoku pro turbínu.Pánové z ČEZu si plní plán a na břehu schnou miliony jiker!!!! Protože toto není problém jen Orlíku,ale všech přehrad,docela by mě (a snad nejsem sám)zajímalo vyjádření někoho z kompetentních lidí,jak z povodí tak ze svazu.
začínam kaprařit
12.9.2011 | pextr | chytej.cz | 45.036 zobrazení | 232 odpovědí
chci začít kaprařit, vše mam ale nevím co mam nakoupit za drobnosti háčky apod. jaká velikost, jakou montáž používat, jestli koupit pletenku apodobné drobnosti.. chci koupit zde http://www.rybarske-nej.cz/…ovy-program/?…, protože tam kupuju pruty a navijaky tak aby to vyslo nad 3 litry a dostal sem dárek díky za rady
Rybářské nesmysly
17.4.2009 | Robur | Vaše názory | 12.631 zobrazení | 65 odpovědí
zakládám toto fórum jako pomník všem nesmyslům z rybářské literatury či pomůcek atd. Inspiroval mně k tomu Saturnin, který měl též zařízenu Kancelář na uvádění věcí na pravou míru. Takže pokud někde nějakou perličku objevíte, tak ji sem hoďte, ať se můžeme zasmát.
Stojany
17.8.2006 | zany | Ostatní nádobíčko | 5.240 zobrazení | 27 odpovědí
potřeboval bych poraďit s výběrem stojanu..popřípadě jaké méte zkušenos s určitým typem..díky
Značka Esox
17.12.2005 | Dusik | Ostatní nádobíčko | 3.886 zobrazení | 20 odpovědí
Neznáte někdo odkaz na stránky Esoxu, nebo kde se na tuto značku můžu podívat? Díky všem co napíšete k tomuto tématu.
Baner s e-mailem Chytej
19.2.2006 | BoBo-Falknow | chytej.cz | 2.525 zobrazení | 13 odpovědí
Taky už máte pocit, že vám reklamní poutač na „PREMIÉRU“ leze na mozek? Máte pocit, že e-mail Chytej je trvalá záležitost, která se měla formou „pouťového poutače“ zveřejnit jen na krátký časový úsek a poté ji zakomponovat někam natrvalo?
P.S. HaD: :-D :-P Co to zkusit hodit třeba někam k registraci?
Kvalitní zavír.nůž
16.12.2007 | sus1 | Ostatní nádobíčko | 40.078 zobrazení | 206 odpovědí
Chtěl bych si koupit nějaký kvalitní zavírací nůž, můžete nějakej doporučit dle vašich zkušeností? Díky. Cena tak kolem 3000 Kč.
Smáček nebo twister
30.1.2011 | recek | Přívlač | 13.242 zobrazení | 68 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nejaký rozdíl, když budu chytat na smáčky a budu dodržovat všechny ty zásady pro toto chytani anebo když smáček vyměním za stejně velký twister. Neni smáček jen kvůli tomu, aby rybáři u prodejců nechali víc peněz?
UN Orlík
26.6.2006 | ale | Ryby | 8.754 zobrazení | 45 odpovědí
Byl jsem ted dvakrát po sobě na 4dni na tomto krásném vodním díle a musim se přiznat že jsem koukal jako blázen.To že jsem měl strašně málo záběru to muže být vinou počasí,ale zarazilo mě že tam je uplně mrtvá voda.SUmci nelový ani kapři neskáčou..co je stou vodou???
C&R na pstruhovkach
6.5.2005 | pupak | Lososovité ryby | 6.610 zobrazení | 34 odpovědí
Myslite si, ze ma smysl styl C&R pri privalci s trojhakem a protihroty? Pochopim to u jednohacku a treba i se zamacklym protihrotem, ale u trojhaku s protihroty mi to hlava nejak nebere!!! Z vlastnich zkusenosti vim, ze mnoho ryb, zejmena tech malych, to nerozdejcha (pri odhackovani z trojhacku s protihroty, ktere nebyva u male mrskajici se rybky jednoduche, se rybam polamou casto zebra, poskodi se tlakem ruky vnitrni organy, dojde k sejmuti vetsiho mnozstvi slizu atd.) Neni to jen alibismus dotycnych lidi honosit se titulem cestneho rybare a pritom za nim potopa?
příprava na první lovení
5.7.2012 | artík | Kaprařina | 6.420 zobrazení | 33 odpovědí
Ahoj všem , tak si chystám pruty ( chytat budu na Boilies ) . Mám namotanej vlasec a nyní potřebuju několik rad . Jak skládáte pruty do brašny ? Necháváte návazce ,nebo je děláte až u vody ? Další co bych rád věděl je jakej uzel používáte při navázaní obratlíku ?Jeden prut jsem si připravil s návazcem ,ale hrozně špatně se mi skládá .Další co mi vadí je to , že se mi naviják sám otáčí a tím se mi odmotává vlasec . Děkuju za každou radu .
Chemické světlo
17.8.2013 | Piranha | Feeder | 5.252 zobrazení | 27 odpovědí
Zdravím všechny a mám dotaz jak kdo upevňuje chem. světlo na feederovou špičku.Izolepka mě občas dost štve, protože povolí a pak mi světlo padá dolu, malinké gumičky nejsou tak pevné a při náhozu se světlo otáčí také pod prut.Někde jsem viděl světlo, které mělo rovnou držáček.Držáčky na světla mají moc velké průměry. Poradíte?
Pravá sezóna lovu sumců
1.10.2006 | cercer | Sumcařina | 5.062 zobrazení | 26 odpovědí
Zajímalo by mě,jaké máte zkušenosti s lovem v průběhu roku..který měsíc je pro vás ten nej..a do kdy má u nás cenu se ještě specializovat na jejich lov ohledně teploty vody atd..
Používáte lanko na poppery?
7.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 4.473 zobrazení | 23 odpovědí
Chci si objednat poppery Rapala skitter pop. Zajímalo
by mě, zda-li s nimi máte nějaké zkušenosti? Zajímají mě věci okolo
popperů obecně, protože jsem na ně nikdy nechytal…
ryb. časopisy
28.7.2004 | Prizrak | Ryby | 3.502 zobrazení | 18 odpovědí
Které ryb. časopisy si kupujete a proč?
Střelné hlavy
5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.166 zobrazení | 47 odpovědí
Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:
- Jako running lajnu preferujete a proč?
- Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
- Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
- V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?
Děkuji za vaše odpovědi k tématu.
Květák
17.8.2008 | Robur | Ryby | 8.576 zobrazení | 44 odpovědí
Odpusťte nerybářské téma, ale vedeme doma filosofickou diskusi o Květáku na mozeček. Otázka zní? Je to pojmenované a/ protože výsledek na talíři vypadá jako mozek? b/ nebo se to upravuje stejně jako mozeček z hovězího či jiného zvířete?
BLADE DANCER - Berkley
15.6.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 7.796 zobrazení | 40 odpovědí
Takjsem mrkl na to video.Už dříve jsem to někde viděl a nevypadá to špatně. Ptám se, zda lze někde sehnat jen samotný plech s háčkem nebo to nějak nahradit, připadá mně totiž zbytečné k tomu dokupovat i gumy,které lze koupit z jiných zdrojů. Dále mně zajímá, zda to někdo zkoušel v praxi.
Univerzalni prut na privlac
16.9.2006 | wenclos | Přívlač | 6.631 zobrazení | 34 odpovědí
Poradte prosim jaky prut je idealni pro zacatecnika. Da se sehnat takovy obycejny privlacak s navijakem uz kolem 1500 Kc? Jaky by ste doporucili. Diky
Podsekávání ryb
28.5.2005 | HaD | Legislativa | 5.065 zobrazení | 26 odpovědí
Tak jsem se nedávno dozvěděl o několika podseklých sumcích okolo 170cm a asi před 5 minutami o dvoumetrové zmařené rybě. Jsem tak strašně nasra. j a zároveň mě drtí ta bezmoc. máte někdo nápad, jak to řešit?