Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Udica do člna necteno

14.8.2004 | doktor | Pruty | 2.970 zobrazení | 15 odpovědí

Akú by ste odporúčali dĺžku udice na chytanie sumcov z člna pomocou vábničky? 275, 300cm? Ďakujem

JAK TO BRALO O VIKENDU??? necteno

9.10.2005 | | Dravci | 2.775 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Tak co kluci,jak to vypadalo,kde a na co?

Malé poděkování necteno

8.8.2004 | | Ryby | 2.772 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Vážení přátelé, chci Vám tímto poděkovat za opravdu hezké komentáře k mému uveřejněnému článku " Muškařina,start do nového života". Jsem rád, že jsem narazil na správné společenstvo lidí,kterým tluče srdíčko v jiném rytmu, než těm normálním smrtelníkům, kteří chodí okolo vody a slovo rybařina jim i přesto nic neříká. Takový sympatický web a jeho účastníci dokážou potěšit a to je taky jeden z důvodů,proč mám tento web nastaven jako domovskou stránku a mám Vás tímto doma na virtualní návštěvě každý den. Jsem za takový web velice rád a vděčen.

Zároveň Vás chci těmito řádky upozornit na skutečnost,že nejsem žádný andílek, jak je možná patrné z uveřejněného článku a z jiných příspěvků. Jsem sportovní rybář a opravdu nikdy jsem zatím neulovil větší rybu nad 40cm pro gurmánské účely (i když jsem to zkoušel!), ale i přesto neodcházím od vody nikdy s prázdnou. Proč? Měli by Jste vědět, že nechodím k vodě pozorovat jen ledňáčky nebo pářící se vážky! Skutečnost je poněkud drsnější a poslední dobou pro mne samotného trochu překvapující.

Lidé z mého okolí mi dali nálepku ochránce a léčitele zvířat, aniž bych o to nějak moc stál. Mám asi zkrátka blbý image. Přinášejí mi nemocná či zraněná zvířata všeho druhu. Rukama mi prošlo mnoho vyder,sokolů,čápů a o kočkách a o psech ani nemluvím. Musím tímto uvést na pravou míru skutečnost, že se nepokládám za svatého a že již není pravdou, že 90% ryb pouštím zpět. Nechodím nikdy z ryb s prázdnou. Když musíte živit např. nenažrané vydry,tak to opravdu jinak ani nejde!!! Lovím povětšinou ryby,které nemají stanovenou délku a to plevelné rybky okolo 10–25cm, které přesvědčuji na háček regulérním a sportovním způsobem. Taková vydra, volavka,pes či kočka má pro mne daleko větší citovější vztah, než takový krásný a velmi bojovný okounek. Tvrdá slova, že? Ale i přesto dávám těmto malým bojovníkům poslední šanci. Vždy chytám na háčky se zamáčknutým protihrotem a mají tedy šanci dostat se na svobodu, což se jim taky občas zadaří a přitom nijak netruchlím. Chci aby Jste veděli, že nejsem žádný masař a tzv. " rybářský prase". To proto,že až mne někdo z Vás náhodou uvidí, jak lámu vaz nějakému šupináči a mám přitom na rukou krev.

Ve chvíli, kdy vím, že nemocná zvířata ryby nepotřebují, tak lovím výhradně pro potěšení a pro nádherný pocit sounáležitosti s přírodou a tehdy pouštím opravdu 100% ryb,co se uloví. Tehdy vstřebávám do sebe každou vlnku, každý záchvěv stébla, každý přelet nádherné vážky. Teprve tehdy si dokáži říci, že žiji tak, jak se žít má a případný úlovek nebo neúlovek není pro mne potom nijak důležitý.

Tímto článkem jsem chtěl vyhodit karty na stůl a taky mne k tomuto dohnala bouřlivá diskuse o zabíjení ryb. Pokud jsem někoho nemile překvapil, tak se omlouvám, ale život je zkrátka takový. Aby mohlo něco žít, musí něco druhého umřít. To nezměním já a ani Vy.

který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku necteno

30.7.2010 | FISHERBOY | Pruty | 34.311 zobrazení | 173 odpovědí

Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:

http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce

klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)

Střelné hlavy necteno

5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.332 zobrazení | 47 odpovědí

Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:

1. Jako running lajnu preferujete a proč?
  2. Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
  3. Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
  4. V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?

Děkuji za vaše odpovědi k tématu.

BLADE DANCER - Berkley necteno

15.6.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 7.942 zobrazení | 40 odpovědí

Takjsem mrkl na to video.Už dříve jsem to někde viděl a nevypadá to špatně. Ptám se, zda lze někde sehnat jen samotný plech s háčkem nebo to nějak nahradit, připadá mně totiž zbytečné k tomu dokupovat i gumy,které lze koupit z jiných zdrojů. Dále mně zajímá, zda to někdo zkoušel v praxi.

Chování píchlé štiky necteno

19.10.2009 | -tom- | Vaše názory | 7.142 zobrazení | 36 odpovědí

Čaute :-)

Štika je ryba stanovištní, myslíte si, že když je píchlá (po krátkém boji vyháklá), tak z toho místa mizí nadobro, či alespoň na delší dobu, nebo zůstává? A za jak dlouho je šance jí znovu vyprovokovat k záběru?

V jedný knížce jsem četl, že s tím štika nemá problém, jelikož bolest v této části těla (tlamě) příliš (vůbec) necítí, takže jí může odradit jen souboj, ale to že záleží na konkrétním jedinci, některá je ochotna zabrat za 5 minut znovu, jiná si dá třeba týden pauzu.

Máte s tím nějaké zkušenosti?

Dík :-)

C&R na pstruhovkach necteno

6.5.2005 | pupak | Lososovité ryby | 6.749 zobrazení | 34 odpovědí

Myslite si, ze ma smysl styl C&R pri privalci s trojhakem a protihroty? Pochopim to u jednohacku a treba i se zamacklym protihrotem, ale u trojhaku s protihroty mi to hlava nejak nebere!!! Z vlastnich zkusenosti vim, ze mnoho ryb, zejmena tech malych, to nerozdejcha (pri odhackovani z trojhacku s protihroty, ktere nebyva u male mrskajici se rybky jednoduche, se rybam polamou casto zebra, poskodi se tlakem ruky vnitrni organy, dojde k sejmuti vetsiho mnozstvi slizu atd.) Neni to jen alibismus dotycnych lidi honosit se titulem cestneho rybare a pritom za nim potopa?

Parma -červ vs. rousnice necteno

20.12.2007 | monaster | Ostatní ryby | 4.565 zobrazení | 23 odpovědí

tak pánové. onehdá jsem s Tomashem diskutoval o početnosti záběrů parem na červy a rousnice. já říkal že jsem měl parmy vždy na rousnice a Tomash že převážně na chomáč červů. co se sovědčilo Vám?

Vláčecí nástrahy necteno

28.12.2008 | novas32 | Přívlač | 4.369 zobrazení | 22 odpovědí

vzhledem ke velkemu mnozstvi a druhu vlacecich nastrah resim pokazde problem, jak to vyresit, abych mel pokud mozno vse potrebne a zaroven jsem nemusel tahat na zadech batoh. tzn. vesta, podberak na zadech a volne ruce. jenze krabicek s nastrahami je tolik, ze je nemam vsechny kam dat. jak to resite? vybirate pouze cilene nastarahy na ten ktery den a zvoleny zpusob lovu, nebo mate nejakou radu, jak toho pobrat pokud mozno co nejvic? diky

Značka Esox necteno

17.12.2005 | Dusik | Ostatní nádobíčko | 3.970 zobrazení | 20 odpovědí

Neznáte někdo odkaz na stránky Esoxu, nebo kde se na tuto značku můžu podívat? Díky všem co napíšete k tomuto tématu.

ryb. časopisy necteno

28.7.2004 | Prizrak | Ryby | 3.573 zobrazení | 18 odpovědí

Které ryb. časopisy si kupujete a proč?

Hbitá včela necteno

28.8.2007 | ??? | Ostatní nádobíčko | 2.977 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

Nevíte někdo prosím kde by se dala na internetu sehnat??Díky

Vaše boilies zásoby nejen na letošní rok necteno

4.3.2011 | Šnek | Kaprařina | 2.581 zobrazení | 13 odpovědí

Podělte se s ostatnímy a vložte nějakou tu fotečku vašich boilies zásob :)klidně i vaše zásoby surovin na výrobu,docela mě to zajímá :)

Vodění smáčku necteno

28.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.380 zobrazení | 12 odpovědí

Vodí se smáčky jen přitahovanim či pritahovanim a cukanim ?Řekl bych zě to první protože nechci přicházet zbytečně o ryby …

Rybářské nesmysly necteno

17.4.2009 | Robur | Vaše názory | 12.928 zobrazení | 65 odpovědí

zakládám toto fórum jako pomník všem nesmyslům z rybářské literatury či pomůcek atd. Inspiroval mně k tomu Saturnin, který měl též zařízenu Kancelář na uvádění věcí na pravou míru. Takže pokud někde nějakou perličku objevíte, tak ji sem hoďte, ať se můžeme zasmát.

Univerzalni prut na privlac necteno

16.9.2006 | wenclos | Přívlač | 6.764 zobrazení | 34 odpovědí

Poradte prosim jaky prut je idealni pro zacatecnika. Da se sehnat takovy obycejny privlacak s navijakem uz kolem 1500 Kc? Jaky by ste doporucili. Diky

Chemické světlo necteno

17.8.2013 | Piranha | Feeder | 5.363 zobrazení | 27 odpovědí

Zdravím všechny a mám dotaz jak kdo upevňuje chem. světlo na feederovou špičku.Izolepka mě občas dost štve, protože povolí a pak mi světlo padá dolu, malinké gumičky nejsou tak pevné a při náhozu se světlo otáčí také pod prut.Někde jsem viděl světlo, které mělo rovnou držáček.Držáčky na světla mají moc velké průměry. Poradíte?

Poraďte s navijákem necteno

2.4.2007 | parmen | Navijáky | 2.981 zobrazení | 15 odpovědí

Poraďte mi prosím Vás nějaký „lepší“ naviják kolem 500Kč. Jsem student, takže si nemůžu moc vyskakovat s penězma :-( Děkuji moc

Značka (název) vlasce 0,15 necteno

27.3.2007 | Mary | Ostatní nádobíčko | 2.584 zobrazení | 13 odpovědí

Zdravím všechny, může mi někdo poradit značku vlasce č. 0,15mm ? Četla jsem něco o Fireline, ale č.0,15 jsem tam nenašla.Pouze průsvitnou šnůru 0,15. Jaký je mezi tím rozdíl? Díky všem.