Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
rotačky
28.7.2009 | stupy | Přívlač | 14.017 zobrazení | 69 odpovědí
Ahoj,chci se zeptat jake rotačky vydrži nejvic.Mam odskoušene Robinzonky-ktere.no nic moc.A tak se chci zeptat ktere sou odolnějši
Květák
17.8.2008 | Robur | Ryby | 8.951 zobrazení | 44 odpovědí
Odpusťte nerybářské téma, ale vedeme doma filosofickou diskusi o Květáku na mozeček. Otázka zní? Je to pojmenované a/ protože výsledek na talíři vypadá jako mozek? b/ nebo se to upravuje stejně jako mozeček z hovězího či jiného zvířete?
Koukáte na ČT1 NA POŘAD JAK NA RYBY
1.2.2005 | Padis | Ryby | 8.332 zobrazení | 41 odpovědí
SLEDUJETE JAK SE VÁM LÍBÍ.
C&R na pstruhovkach
6.5.2005 | pupak | Lososovité ryby | 6.907 zobrazení | 34 odpovědí
Myslite si, ze ma smysl styl C&R pri privalci s trojhakem a protihroty? Pochopim to u jednohacku a treba i se zamacklym protihrotem, ale u trojhaku s protihroty mi to hlava nejak nebere!!! Z vlastnich zkusenosti vim, ze mnoho ryb, zejmena tech malych, to nerozdejcha (pri odhackovani z trojhacku s protihroty, ktere nebyva u male mrskajici se rybky jednoduche, se rybam polamou casto zebra, poskodi se tlakem ruky vnitrni organy, dojde k sejmuti vetsiho mnozstvi slizu atd.) Neni to jen alibismus dotycnych lidi honosit se titulem cestneho rybare a pritom za nim potopa?
Používáte lanko na poppery?
7.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 4.672 zobrazení | 23 odpovědí
Chci si objednat poppery Rapala skitter pop. Zajímalo
by mě, zda-li s nimi máte nějaké zkušenosti? Zajímají mě věci okolo
popperů obecně, protože jsem na ně nikdy nechytal…
Tá úplne prvá ryba...
14.12.2009 | LuboO | Úspěchy | 3.251 zobrazení | 16 odpovědí
Pamätáte sa ešte na svoj úplne prvý úlovok? Tú prvú nádhernú rybu, ktorú ste zdolali len vlastnými silami, a potom vás niekolko hodín nafukovalo od pýchy pred kamarátmi, akí ste skvelí rybári? Alebo sa to nepodarilo a boli slzy na krajíčku? Podelte sa o tieto zážitky.
TV CHYTEJ
9.4.2008 | HaD | chytej.cz | 2.847 zobrazení | 14 odpovědí
Během posledních několika měsíců jsme pro Vás natočili a odvysílali celou sérii reportáží. Toto fórum by mělo sloužit jako anketa, kde nás zajímají Vaše postřehy, náměty, kritika apod. Samozřejmě budeme velmi vděčni za náměty na další reportáže, které rádi natočíme i přímo s Vámi!
Jaký vláčecí cajk na přehrady?
18.9.2005 | Kazan | Přívlač | 2.846 zobrazení | 14 odpovědí
Mám na mysli jaký vláčecí prut a naviják používáte na přehradách nebo rozlehlých rybnících, zkrátka všude tam kde je potřeba daleko odhodit. Chtěl bych doplnit výbavu, budu rád za každý tip a zkušenost. Cílová ryba: okoun, candát, štika.
Vaše boilies zásoby nejen na letošní rok
4.3.2011 | Šnek | Kaprařina | 2.643 zobrazení | 13 odpovědí
Podělte se s ostatnímy a vložte nějakou tu fotečku vašich boilies zásob :)klidně i vaše zásoby surovin na výrobu,docela mě to zajímá :)
Naviják na matchovej prut
26.11.2005 | | Navijáky | 3.259 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
Jen žádám o radu. Na matchku o délce 3,9 m je lepší naviják velikosti 20 nebo 30?Je mi jasný,že to je v ruce,ale chci slišet vaše názory. Nemám stim zkušenosti. Děkuji.
Co jste zapoměli
11.11.2006 | staker | Ryby | 2.850 zobrazení | 14 odpovědí
Když odcházím od vody, tak se dvakrát podívám, jestli jsem něco nezapoměl. Nosím batoh, ze kterého když vyndám věci co nebudu „nutně“ potřebovat, tak je těžší než když jsem je vyndal. Přesto mám pocit, že něco „nutného“ nemám ssebou. To mě přivedlo na otázku, zeptat se CO JSTE ZAPOMĚLI DOMA, KDYŽ JSTE ŠLI NA RYBY? Příklad . Kolega šel na ryby s „kamarádkou“, a zjistil že nechal doma pruty. Deku si vzít nezapoměl.
příprava na první lovení
5.7.2012 | artík | Kaprařina | 6.733 zobrazení | 33 odpovědí
Ahoj všem , tak si chystám pruty ( chytat budu na Boilies ) . Mám namotanej vlasec a nyní potřebuju několik rad . Jak skládáte pruty do brašny ? Necháváte návazce ,nebo je děláte až u vody ? Další co bych rád věděl je jakej uzel používáte při navázaní obratlíku ?Jeden prut jsem si připravil s návazcem ,ale hrozně špatně se mi skládá .Další co mi vadí je to , že se mi naviják sám otáčí a tím se mi odmotává vlasec . Děkuju za každou radu .
Platí zákaz přenášení ryb z revíru do revíru?
21.1.2008 | HaD | Legislativa | 5.100 zobrazení | 25 odpovědí
Umíte to někdo v řádu najít? Nebo je to pouze dogma? Já to nenašel. A pokud to někde je, mají organizace výjimku při nasazování a kde je pak ta výjimka v zákonech specifikována?
Teplé dipování gum
18.4.2006 | dudu | Přívlač | 3.266 zobrazení | 16 odpovědí
Chtěl bych tímto varovat ostatní před možným zničením vláčecích nástrah. Někde na tomto vortále je návod ne dipování gum. Již vícekrát jsem to zdárně praktikoval, až dnes jsem narazil. Koupil jsem mimo jiné jeden druh twisterů, který se mi rozvařil, i když se vařil s jinými, které byly v pořádku. Doporučuji proto nejdřív každý druh gum vyzkoušet, aby jste nedopadli jako já:-(
Základní kritéria při výběru šňůry.
10.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.858 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj všem, potřeboval bych poradit, podle čeho a jak vybrat správnou šńůru na vláčení. Dosud jsem vláčel jsem s vlascem a ve šňůrách se vůbec nevyznám. Pokud můžete doporučit konkrétní výrobek, budu rád. Díky.
odšrouboval se mi konec prutu!!!POMOC!
13.6.2006 | Lukas | Pruty | 2.448 zobrazení | 12 odpovědí
Omylem se mi odsrouboval konec prutu.Nemuzu to najit,neslo by tam dat neco jineho? Patri tam take korek. vice bude na obrazku.
Kam chodíte na ryby ?
29.11.2005 | regulus | Domácí revíry | 11.867 zobrazení | 58 odpovědí
Otázka přímo nabádá k vtipným odpovědím typu k vodě, do MAKRA atd., ale vážně, třeba by ostatní zajímalo kam ti druzí na ryby chodí. Nemyslím tím aby jste prozrazovali svoje fleky, ale nezaškodí informace název řeky, rybníka, přehrady, označení revíru, na jaké ryby, používaná rybolovná technika, typ nástrahy (živočišná, umělá). Rozsáhlost vašich odpovědí nechám čistě na vás.
Echolot na přívlač z belly boatu/lodě
2.4.2013 | sethy | Ostatní nádobíčko | 10.230 zobrazení | 50 odpovědí
Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu. Absolutně se v tom nevyznám. Na co si dát pozor, na jaké parametry se zaměřit, případně jaký konkrétní model vybrat? GPS nepotřebuju, čím bude menší, tím líp. Používán bude především na řekách.
úhoř a sýr
12.2.2005 | Robur | Ryby | 9.207 zobrazení | 45 odpovědí
Ve 100+1se píše, něco ve stylu, jak je to neotřelá a dobré chytat úhoře na sýr, ale neppoznal jsem nikoho, kdo měl úspěch. Jaká je Vaše zkušenost? Mylím na úhoře.
Chování píchlé štiky
19.10.2009 | -tom- | Vaše názory | 7.369 zobrazení | 36 odpovědí
Čaute :-)
Štika je ryba stanovištní, myslíte si, že když je píchlá (po krátkém boji vyháklá), tak z toho místa mizí nadobro, či alespoň na delší dobu, nebo zůstává? A za jak dlouho je šance jí znovu vyprovokovat k záběru?
V jedný knížce jsem četl, že s tím štika nemá problém, jelikož bolest v této části těla (tlamě) příliš (vůbec) necítí, takže jí může odradit jen souboj, ale to že záleží na konkrétním jedinci, některá je ochotna zabrat za 5 minut znovu, jiná si dá třeba týden pauzu.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Dík :-)