Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

rotačky necteno

28.7.2009 | stupy | Přívlač | 13.550 zobrazení | 69 odpovědí

Ahoj,chci se zeptat jake rotačky vydrži nejvic.Mam odskoušene Robinzonky-ktere.no nic moc.A tak se chci zeptat ktere sou odolnějši

Koukáte na ČT1 NA POŘAD JAK NA RYBY necteno

1.2.2005 | Padis | Ryby | 8.054 zobrazení | 41 odpovědí

SLEDUJETE JAK SE VÁM LÍBÍ.

nej přívlačová výbava necteno

17.12.2005 | skwor | Ostatní nádobíčko | 6.094 zobrazení | 31 odpovědí

Touto anketou možná navazuji na starší anketu o přívlači, mě by ale zajímal váš konkrétní nej typ prutu a navijáku na:

1. UL přívlač
  2. jemnější až střední přívlač
  3. těžkou přívlač

Prúty s chvejivou špicou necteno

3.6.2005 | RASTOK | Pruty | 4.129 zobrazení | 21 odpovědí

Ktorá firma okrem Jaxona má v ponuke pruty s chvejivou špicou ? Za odpovede vopred ďakujem.

Základní kritéria při výběru šňůry. necteno

10.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.748 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj všem, potřeboval bych poradit, podle čeho a jak vybrat správnou šńůru na vláčení. Dosud jsem vláčel jsem s vlascem a ve šňůrách se vůbec nevyznám. Pokud můžete doporučit konkrétní výrobek, budu rád. Díky.

Lov z Boatu necteno

29.12.2011 | troutkiller | Dravci | 51.571 zobrazení | 262 odpovědí

Vzhledem k tomu že mi byl naježen pod stromeček boat tak se snažím získat nějaké info od podobně vybavenejch soudruhu:-)))Takže fotky,vychytáv­ky,ulovky atd.

Kam zmizeli ježdíci z Berounky???? necteno

17.12.2008 | kinghlína | Domácí revíry | 6.301 zobrazení | 32 odpovědí

Není tomu tak dlouho, kdy nebyl na Berounce problém uloívit 20 ježdíků za pár minut, stačil jen malý hnojáček, spláveček a bylo! Za poslední 2 roky jsem ježdíka neviděl a ani neslyšel o jeho ulovení a to jich tam bylo. Mluvím o úseku od Křivoklátu do Berouna, níž ani vejš to neznám. Má někdo z Vás odpověď nebo zato můžou marťani???

Okoun necteno

29.9.2010 | Lipno men | Dravci | 4.920 zobrazení | 25 odpovědí

Vše o pruhatých barbarech sem :) Všechny vaše poznatky o lovu okounech-nejvhodnější doba lovu,nej nástrahy na okouna,nejlepší lokality na okouny atd.

Achromatičnost u ryb necteno

23.12.2009 | džigit | Vaše názory | 2.361 zobrazení | 12 odpovědí

Včera jsem založil fóru,kde jsem chtěl znát Vaše postřehy a zkušenosti při lovu s různými barvami červů.A přo té „spoustě“ reakcí mně napadlo téma-je ryba achromatická/správ­ný výraz pro barvoslepost/? Jak vlastně a jestli vůbec a snad ještě kdy vnímá barvy???

Koupání reelu necteno

1.3.2011 | Sander | Navijáky | 2.166 zobrazení | 11 odpovědí

Muškaři, občas vidím na fotkách že to děláte také – to že často máčíte naviják kompletně pod vodou, ať kvůli lepší manipulaci s rybou, fotce nebo jinému blíže nespecikovatelnému důvodu.
Jak moc to navijákům škodí?
Jak moc to škodí šňůře a backingu, který asi musí schnout uvnitř opravdu dlouho?
Děkuji za postřehy.

Jaký prut necteno

11.7.2011 | vamoson | Přívlač | 21.311 zobrazení | 108 odpovědí

Ahoj, vím, že tady toho bylo napsáno dost. Jsem začátečník a chtěl bych si koupit prut na přívlač do 2000kč, ale nevím jaký. Jen bych chtěl říct, že bych chtěl prut na řeku, ale i si trochu zaházet i na rybbníku. Nemám v plánu tahat nějaký velký sumce… Jen když to vyjde, zajít si na řeku, ale i zaházet si na rybník… Kdyžtak mi poraďtě, jaký prut by byl pro mne ideální? Děkuji Feri

Jak na Dropshot? necteno

12.4.2013 | VirginDS | Přívlač | 15.589 zobrazení | 79 odpovědí | upravit

Blíží se dravčí sezóna a chtěl bych letos zkusit DS. Zajímají mě veškeré postřehy. Jaký prut, vlasec, jaká olova, háčky, nástrahy, montáže, způsob vedení, zkrátka vše. Články jsem četl – http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…, zajímá mě spíš praxe.

Echolot na přívlač z belly boatu/lodě necteno

2.4.2013 | sethy | Ostatní nádobíčko | 9.859 zobrazení | 50 odpovědí

Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu. Absolutně se v tom nevyznám. Na co si dát pozor, na jaké parametry se zaměřit, případně jaký konkrétní model vybrat? GPS nepotřebuju, čím bude menší, tím líp. Používán bude především na řekách.

úhoř a sýr necteno

12.2.2005 | Robur | Ryby | 8.883 zobrazení | 45 odpovědí

Ve 100+1se píše, něco ve stylu, jak je to neotřelá a dobré chytat úhoře na sýr, ale neppoznal jsem nikoho, kdo měl úspěch. Jaká je Vaše zkušenost? Mylím na úhoře.

Sumec a sak necteno

29.6.2006 | Rduz | Ryby | 4.143 zobrazení | 21 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přechováním sumce přes noc v saku na kapry?Mam strach aby sak sumce nějak nepoškodil, předevšim vrstvu slizu.Dik

Jak odělit díly prutu od sebe :D :( ? Prosím necteno

25.5.2006 | DEATH | Ryby | 3.354 zobrazení | 17 odpovědí

Mno tak jsem minulou rybačku spojil svůj dvojdílnej prut a ejhle už rozebrat nejde.. Nemáte nějakej fígl prosím ? Je to sice kšunt za pár šlupů od Byronu, ale přece jen mám k němu vztah, protože to byl můj první prut. Děkuji všem ! Death

Teplé dipování gum necteno

18.4.2006 | dudu | Přívlač | 3.158 zobrazení | 16 odpovědí

Chtěl bych tímto varovat ostatní před možným zničením vláčecích nástrah. Někde na tomto vortále je návod ne dipování gum. Již vícekrát jsem to zdárně praktikoval, až dnes jsem narazil. Koupil jsem mimo jiné jeden druh twisterů, který se mi rozvařil, i když se vařil s jinými, které byly v pořádku. Doporučuji proto nejdřív každý druh gum vyzkoušet, aby jste nedopadli jako já:-(

Startovací nádobíčko necteno

26.5.2008 | DEATH | Ostatní nádobíčko | 2.763 zobrazení | 14 odpovědí

Mám takový problém, zblbnul mi bratránek, na rybaření chce se dát. Však nevím jakou výbavu poradit mu mám. Peněžní strop je 1500Kč – 2000Kč. Chce to nějaký univerzál. Myslím tím, aby se s tim dalo vláčet, ale zase na druhou stranu posedět na těžko. Můj nápad byl Naviják Okuma Travertine TRB 55 a prut Byron Dynamic Spin 240. K těm Byronům mám vztah, protože jsem dostal před osmi lety jeden za 500Kč a drží do teď :) Nicméně, potřebuju vědět vaše názory a rady. děkuji

Chytání s průvodcem necteno

11.1.2010 | janskricka | Vaše názory | 2.171 zobrazení | 11 odpovědí

Petrův zdar pro všechny rybáře.

Včera jsem si pustil DVD Mirka Horáčka Základy chytání feedrem a musím složit poklonu, myslím že je to nejlepší instruktážní video co znám. Musela to být spousta práce, ale určitě se povedlo pomoci spoustě rybářů pochopit princip této skvělé rybolovné techniky.

Mimo to mě ale inspirovalo ještě k jiné myšlence, když jsem viděl jaké krásné parmy chytal na řece, začaly se mi v hlavě líhnout otázky. Každoročně řeším všeobecný problém jak naložit s dovolenou, prohlížím nabídky rybářských cestovek s lukrativními zájezdy, ale včera jsem si uvědomil že nechci chytat tresky a jinou mořskou havěť v Norsku, ani sumce ve Španělsku. Chtěl bych si raději zabojovat s pěknou parmou na řece, chytit na vláčku pár okounů na jezeře nebo třeba naučit se přelstít lipany s muškařským prutem. Podotýkám že všechny ryby co jsem kdy chytil jsem zase po vyfocení pustil.

Je jasné že vyrazit někam na rybařinu bez znalosti místních poměrů je úplná ztráta času a tady jsem si uvědomil, že jsem ještě neslyšel a nečetl nějakou nabídku o službě „rybářského průvodce“ , která se běžně vyskytuje v mnoha zemích. Možná je moje myšlenka diskutabilní, ale myslím že při zachování sportovního ducha rybařiny a určité serioznosti by to mohlo fungovat i u nás. Určitě je spousta podobných rybářů, kteří by využili zprostředkování kontaktů a nelitovali by zaplatit za zážitky, bez kterých by se asi ve většině případů museli obejít a také spousta rybářů, kteří by se dokázali podělit o svoje zkušeností s vodami na kterých se dá něco zajímavého prožít. Je to asi jen o organizaci, rozumné dohodě a slušnosti zůčastěných, nehledě k ekonomickým aspektům v dnešní nelehké době.

Jsem živnostník a nemůžu moc plýtvat s volným časem, moje představa je jednoduchá, dvakrát či třikrát do roka opustit vody v okolí rodného města a s pomocí člověka který ví „jak na Ně“ zkusit na pár dní něco nového, zaplatit si ubytování a stravování, průvodcovské služby a poznat nové lidi a zážitky. Peníze skončí u domácích a ne někde v Tramtárii a já si v zimě můžu prohlížet fotky a vrátit si tak ve vzpomínkách k vodě. Zajímal by mě názor rybářské veřejnosti, má podle Vás tato myšlenka naději na realizaci?

Kam chodíte na ryby ? necteno

29.11.2005 | regulus | Domácí revíry | 11.463 zobrazení | 58 odpovědí

Otázka přímo nabádá k vtipným odpovědím typu k vodě, do MAKRA atd., ale vážně, třeba by ostatní zajímalo kam ti druzí na ryby chodí. Nemyslím tím aby jste prozrazovali svoje fleky, ale nezaškodí informace název řeky, rybníka, přehrady, označení revíru, na jaké ryby, používaná rybolovná technika, typ nástrahy (živočišná, umělá). Rozsáhlost vašich odpovědí nechám čistě na vás.