Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Brodící kalhoty necteno

2.8.2006 | mdx | Muškaření | 24.049 zobrazení | 117 odpovědí

zdravim všechny příznivce muškaření.Chci si koupit nový prsačky.Určitě chci botovej systém ale nevim jestli neopren nebo dejchací materiál.Vrazil bych do toho tak 8–10 tisíc.Z neoprénů se mi líbí Bare a z dejchacích Orvis Clearwater nebo Silver Label.Má s těma orvisama někdo zkušenost?Co by jste doporučili a od jaké značky?

chytání na přívlač necteno

3.11.2008 | Jak.novi | Přívlač | 6.774 zobrazení | 33 odpovědí

Na jednom nejmenovaném serveru jsem od jedné osoby dozvěděl že mladší 18 let by nesměli chytat přívlačí a na živou rybku. Jaký je váš názor

Twistery necteno

25.3.2004 | jiris | Přívlač | 4.931 zobrazení | 24 odpovědí

Máte stejný problém s twistry jako já? Všiml jsem si, že nepoužité bílé a světlé twistery (skladované asi 1–1,5 roku) mi docela zoxidovaly oproti novým, které jsem koupil na výstavě. Kde skladujete twistery? Ve tmě? Používáte nějaké oleje do sáčků, ve kterých je skladujete? (nové twistry jsou v nějakých naložené, máte nějaké zkušenosti nebo to neřešíte)? Je to docela hrbolatě napsáno, ale snad to pochopíte.

Praha-Privlac necteno

30.10.2005 | R3F13X | Přívlač | 4.722 zobrazení | 23 odpovědí

Cau hledam nekoho kdo by se mnou chodil na Vltavu vlacet,myslim i do stechovic a na jare na 8ku kde se vlaci celorocne. Budu mit i lodicku. Hledam timhle nejakeho kamose na ryby. tak zatim zdar…

Jak odělit díly prutu od sebe :D :( ? Prosím necteno

25.5.2006 | DEATH | Ryby | 3.490 zobrazení | 17 odpovědí

Mno tak jsem minulou rybačku spojil svůj dvojdílnej prut a ejhle už rozebrat nejde.. Nemáte nějakej fígl prosím ? Je to sice kšunt za pár šlupů od Byronu, ale přece jen mám k němu vztah, protože to byl můj první prut. Děkuji všem ! Death

Nový ekonomický prut na pstruhy.-) necteno

22.3.2015 | JacobK | Pruty | 3.285 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Ještě jedna otázka pro profíky, včera mi kolega rozšlápl Robinson Xenon Master Jig 5–15g 2,50m Zamáčkl jsem slzu, dostal 700CZK bolestného a musím koupit nový univerzál na pstruhy. Řeka-stoják. To se dost vylučuje,ale holt nemám doma moc podporu pro své koníčky.-)Ona manželka mi dokonce řekla, že když jsem dostal 700, tak ať si za to něco koupím a neotravuju.-) Tak asi budu chodit se železem, nebo tak.-)Chytám smášky s hlavičkama 2.3 gramy a to samé nymfy. Občas navážu rappalu, někdy i 10cm plovoucí jointed – to spíš na stojácích za slunečna. No a někdy bych s tím rád hodil i 13–15 gramovou plandu když je potřeba.Robinsona už asi nekoupím,protože je pravda, že odhozy lehčích nástrah nebyly nic moc.Ale přesto bych byl moc vděčný, kdyby jste mi poradili ekonomickou verzi za cca 1000–1500 a pak něco do 2 500 – to je maximum co do toho můžu dát…Tady si někdy názory tak protiřečí, že nevím. Jeden řekne DRAGONY bomba, druhej mě to po týdnu prasklo. No a to bych doma byl za v..la. Díky za pomoc, i bych koupil něco staršího, kdyby to bylo na můj účel vhodné!!

Poradte nějaky dobrej kaprovy prut kolem 2až4 tis. 3dílny. necteno

17.12.2005 | Pytel | Ostatní nádobíčko | 2.874 zobrazení | 14 odpovědí

Poradte nějaky dobrej kaprovy prut kolem 2až4 tis. 3dílny.

Veselé příhody z nočních lovů rousnic necteno

17.5.2007 | paccco | Tipy & triky | 3.497 zobrazení | 17 odpovědí

Jsou to tak tři roky zpátky,co na mě někdo zavolal PČR,že lezu v noci v keřích na sídlišti.Občane co tady děláte?Sbírám rousnice!A co to je? Zněla odpověď!!Občanský průkaz atd atd.To bylo teda vysvětlování.Za necelý měsíc se mě to stalo znovu,tentokrát Městká Policie!!!!Tak mě tak napadlo,jestli se to může stát jenom mě nebo se vám stalo něco podobného?

Startovací nádobíčko necteno

26.5.2008 | DEATH | Ostatní nádobíčko | 2.880 zobrazení | 14 odpovědí

Mám takový problém, zblbnul mi bratránek, na rybaření chce se dát. Však nevím jakou výbavu poradit mu mám. Peněžní strop je 1500Kč – 2000Kč. Chce to nějaký univerzál. Myslím tím, aby se s tim dalo vláčet, ale zase na druhou stranu posedět na těžko. Můj nápad byl Naviják Okuma Travertine TRB 55 a prut Byron Dynamic Spin 240. K těm Byronům mám vztah, protože jsem dostal před osmi lety jeden za 500Kč a drží do teď :) Nicméně, potřebuju vědět vaše názory a rady. děkuji

Zdražení povolenek necteno

31.8.2011 | kubiczez | Legislativa | 51.948 zobrazení | 252 odpovědí

Zdravím, kdo by byl pro, aby se zdražili povolenky o 2000Kč(nejméně) a snížil počet ponechaných ušlechtilých ryb na 20Ks/rok bez možnosti zakoupení nové povolenky.Naopak pro příznivce chyť a pusť rybaření bych ceny povolenek zanechal takové jaké jsou nyní.Proč by měli všichni platit za povolenky stejně, když jsou rybáři co ryby pouštějí a rybáři co vezmou každou šupinu.

plavačkáři necteno

19.1.2006 | festr | Plavaná | 4.949 zobrazení | 24 odpovědí

Jaké používate vlasce a pruty. Prut i navijá MILO-spokojen. Ale s výběrem vlasce je to horší. Poraďte. Dík

Bellyboat necteno

24.7.2007 | xycht | Muškaření | 3.915 zobrazení | 19 odpovědí

Jsem pevně rozhodnutý koupit bellyboat, tak bych chtěl přítomné požádat o tip na nějaký bellyboat kolem těch 5000Kč, který se dá koupit v ČR. Uvažoval jsem o nákupu v USA, ale nechce se mi čekat :-) Uvítám každý postřeh. Děkuji.

Berounka 1 necteno

20.11.2007 | stanley 4 | Domácí revíry | 2.886 zobrazení | 14 odpovědí

Pánové určitě nebudu sám kterého zajímá jak to vypadá na této části řeky.pochlubte se jak to bere,kdy a naco atd.

Pop a zima necteno

27.11.2004 | sethy | Přívlač | 2.679 zobrazení | 13 odpovědí

Má někdo zkusenosti s popem v zime. Myslim ted – listopad a prosinec

Chytání s průvodcem necteno

11.1.2010 | janskricka | Vaše názory | 2.268 zobrazení | 11 odpovědí

Petrův zdar pro všechny rybáře.

Včera jsem si pustil DVD Mirka Horáčka Základy chytání feedrem a musím složit poklonu, myslím že je to nejlepší instruktážní video co znám. Musela to být spousta práce, ale určitě se povedlo pomoci spoustě rybářů pochopit princip této skvělé rybolovné techniky.

Mimo to mě ale inspirovalo ještě k jiné myšlence, když jsem viděl jaké krásné parmy chytal na řece, začaly se mi v hlavě líhnout otázky. Každoročně řeším všeobecný problém jak naložit s dovolenou, prohlížím nabídky rybářských cestovek s lukrativními zájezdy, ale včera jsem si uvědomil že nechci chytat tresky a jinou mořskou havěť v Norsku, ani sumce ve Španělsku. Chtěl bych si raději zabojovat s pěknou parmou na řece, chytit na vláčku pár okounů na jezeře nebo třeba naučit se přelstít lipany s muškařským prutem. Podotýkám že všechny ryby co jsem kdy chytil jsem zase po vyfocení pustil.

Je jasné že vyrazit někam na rybařinu bez znalosti místních poměrů je úplná ztráta času a tady jsem si uvědomil, že jsem ještě neslyšel a nečetl nějakou nabídku o službě „rybářského průvodce“ , která se běžně vyskytuje v mnoha zemích. Možná je moje myšlenka diskutabilní, ale myslím že při zachování sportovního ducha rybařiny a určité serioznosti by to mohlo fungovat i u nás. Určitě je spousta podobných rybářů, kteří by využili zprostředkování kontaktů a nelitovali by zaplatit za zážitky, bez kterých by se asi ve většině případů museli obejít a také spousta rybářů, kteří by se dokázali podělit o svoje zkušeností s vodami na kterých se dá něco zajímavého prožít. Je to asi jen o organizaci, rozumné dohodě a slušnosti zůčastěných, nehledě k ekonomickým aspektům v dnešní nelehké době.

Jsem živnostník a nemůžu moc plýtvat s volným časem, moje představa je jednoduchá, dvakrát či třikrát do roka opustit vody v okolí rodného města a s pomocí člověka který ví „jak na Ně“ zkusit na pár dní něco nového, zaplatit si ubytování a stravování, průvodcovské služby a poznat nové lidi a zážitky. Peníze skončí u domácích a ne někde v Tramtárii a já si v zimě můžu prohlížet fotky a vrátit si tak ve vzpomínkách k vodě. Zajímal by mě názor rybářské veřejnosti, má podle Vás tato myšlenka naději na realizaci?

Přednáška Chytání dravců na mušku. necteno

25.7.2007 | brčal | Muškaření | 7.025 zobrazení | 34 odpovědí

Je možnost jednodenní akce přednáška -Vázání a chytání dravců na mušku.Akce by se konala na Severní Moravě.Přednášet budou jedni z nejlepších odborníků na chytání dravců v ČR i ve světě.

Studenovodni akvaristika necteno

4.2.2010 | | Dravci | 3.719 zobrazení | 18 odpovědí

Čau.Nevíte někdo kde v Táboře nebo jeho okolí sehnat sumce do akvárka??? Mam na mysli třeba ve Štičí líhni. Nebo nemáte možnost sehnat vy??? chci tak 10 cm.

Velcí CEJNI necteno

23.3.2007 | ivošš | Ostatní ryby | 3.512 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravim všechny,Chtěl bych se zeptat jak to vypadá na revíru Svratka a JIhlava 1,Jestli už tam jsou velcí cejni,kteří jako každý rok jdou do tření…Díky za odpovědi…

opatrný tloušti necteno

23.8.2013 | tomas54 | Bílá ryba | 4.352 zobrazení | 21 odpovědí

poraďte jak ulovit tlouště na řece pod splavem kde je max 40cm hloubky.Velký tloušť tam sice není největší tam je asi 35cm ale oni to nevezmou jen ti malý, ty velcí se zřejmě bojí splávku jen k nástraze najedou a odplavou dál. Tak nevím, máte někdo podobnu skušenost?

potrebuju pomoc ! necteno

2.3.2011 | slammyCZEch | Ostatní ryby | 4.140 zobrazení | 20 odpovědí | upravit

Která z našich ryb má nejlepší čich ??

Díky za odpověď. prosím odpověď poslat na muj e-mail ,, jiri.pavlji@seznam.cz "