Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
jak na candata na privlac
24.9.2008 | farnas | Dravci | 8.592 zobrazení | 39 odpovědí
Ahoj nevite jak na candata na vlacku.v jakou hodinu nebo na jakou nastrahu.Nejaky zaruceny zpusob. diky
Feedr v kose
14.11.2004 | zedus | Feeder | 6.832 zobrazení | 31 odpovědí
Chytám především vláčením, ale teď jsem si pořídil feedr abych přečkal dlouhou dobu před novým zahájením vláčecí sezóny. Já vím, že tahle sezóna ještě neskončila, ale zajímalo by mě co se teď a později v zimě dá chytit. Jde mi hlavně o parmy, je jich u nás hafo. Takže otázka zní, jdou teď parmy?
Woblery SPRO
2.8.2004 | NicoXXX | Přívlač | 5.953 zobrazení | 27 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s woblery SPRO? Já na ně nedám dopustit, mám je za nejúčinnější, mají naprosto přesvědčivý chod a preferuji je i nad takovými jako je Rapala. nejraději mám FL modely 8–12 cm, v provedení imitujícím okouny, duháky a oukleje.. byl jsem i hodně úspěšný s makrelou na štiky a sumce.
Vyvážení
22.5.2010 | Maník23 | Legislativa | 4.187 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravím..jsem začatečník a zajímalo by mě jak je to se zavážením..jestli se mužou zavážet montáže kdekoli nebo jen na vybraných reviréch nebo vubec a jestli se muže i zakrmovat z lodky..mam možnost využití parmice na přehradě u Krnova a rad bych vedel co mužu a co ne..nerad bych se dostal do nejakych komplikaci..diky za odpovedi..Manik23
dravci na rece jihlave 13 a 14
22.6.2007 | Vlky | Dravci | 3.522 zobrazení | 16 odpovědí
Nazdar, nevite nekdo jestli jsou nejaky dravci na jihlave 13 a 14??? kdyztak piste
Gdo o Nás vlastně rozhoduje?
15.2.2005 | SCORPIO | Ryby | 2.642 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar Chytejáci mé téma je obsáhlé budu stručný. Velice, by mě zajínalo, kdo rozhoduje o bližších podmínkách rybářského řádu. Jsem z východních čech a některá ustanovení naší rady jsou poněkud pochybná a nepodložená v zákoně. Znamená to tedy, že si je každá rada(asi pár důchodců od piva ) vymyslí některá ustanovení se kterými členská základna ani nehne. (jestli není v naší radě skupina "ekologů, kteří přemýšlejí jak nám to rybaření nejvíce znepříjemnit).
Násada štiky - Kolik? V jaké velikosti?
2.3.2010 | | Dravci | 10.165 zobrazení | 46 odpovědí
Zdar všem milovníkům zubatých dravců! Potřeboval bych poradit – kolik štik a v jaké velikosti/stáří je rozumné a ekonomické nasadit do zatopeného lomu rozlohou 50×50m velmi členitý břeh, průměrná hloubka 2m. Nynější rybí osazenstvo – jelec ve velikostech 10 – 50 cm, okoun nejčasteji ±10cm, hrouzek. Nemyslím si, že by ta voda byla extra úživná, ale myslím, že nějaká štika by se tam uživila :-) Nasadit menší množství větších štik nebo raději plůdek ve větším množství? Díky za všechny tipy!
Poperry
14.6.2007 | Kubajs | Přívlač | 10.157 zobrazení | 46 odpovědí
Je před zahjením a asi jako každý jsem zašel do obchodu pro nějaké nezbytnosti nakonec jsem utratil 1000kč a koupil kromě všeho také dva poperry od rapaly co jste na tuto nástrahu všechno ulovily a na jakém typu vody??(Stoják,jezero,řeka)
Jaké třpytky
23.9.2010 | Mr. Vydra | Dravci | 7.285 zobrazení | 33 odpovědí
Na štiku s jakou třpytkou těžší nebo lehčí tmavou nebo stříbrnou jednolistovou nebo dvoulistovou no tak jakou poradíte ??
Karabinky na přívlač
12.6.2006 | navijak | Ostatní nádobíčko | 6.185 zobrazení | 28 odpovědí
Chtěl bych se zeptat,jestli používáte na přívlač karabinky,nebo vážete přímo na vlasec.Mám na mysli ty jemné způsoby přívlače,pokud mám např. 0 rotačku,a dám před ní karabinku s obratlíkem,je jednou tak větší než před tím.Já vážu přímo na vlasec,a myslím že by mi dost času i vlasce ušetřila karabinka,ale přijde mi to s tou karabkou dost nepřirozené.Má to nějaký vliv na ryby?Jestli karabinky,pak jaké velikosti,myslím ty čísla?Dík za odp.
Rybářský řád
31.3.2004 | Milky | Ryby | 5.298 zobrazení | 24 odpovědí
Dnes jsem zaznamenal docela zásadní chybu v soupisu revírů a výkladu RŘ. Tuším, že na třetí stránce je uvedeno (mimo jiné)… že všeobecný zákaz rybolovu na MP vodách je stanoven ( od 15.3. do 16.6. .. což je jedno) ALE 2003 !!!!!!! V následujícím odstavečku je všeobecný zákaz lovu na P vodách, kde to již datumově sedí. Tak je to na vás, jak to zužitkujete!
Krmení z aukra
9.3.2011 | pextr | Vaše názory | 2.867 zobrazení | 13 odpovědí
Kupovali jste někdo toto krmení: http://aukro.cz/…6523902.html ? Pokud ano jaké s ním máte zkušenosti a jak dlouho vydrží atd.atd. Prostě vše o něm napište :-). Díky…
Mlčet / Říct
28.9.2005 | willIam | Neúspěchy | 5.310 zobrazení | 24 odpovědí
Už se vam nekdy u vody stalo že jste viděli nekoho jak taha rybu na břeh bez podběráku, nebo ma nahozeny dva klacky na položenou a ještě si chytá na brčko " nástražky" popř. jinak porušuje řád? Jestli ano řekli jste neco nebo jste zustali mlčet a všímali jste si svého?
balónková montáž
3.5.2009 | | Sumcařina | 4.205 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravím,zajímalo by mě princip,výhody a celková funkčnost balónkové montáže.Mnoho rybářů tuto montáž doporučuje,ale nikde jsem neviděl a ani nečetl od našich sumčařů její vysvětlení. Děkuji všem kdo mě sní bliže seznamí.
Pro začátečníky a nejen pro ně!
24.10.2006 | BigMike | Přívlač | 3.099 zobrazení | 14 odpovědí
J.Kolendowicz – RÁDCE RYBÁŘE – přívlač. Tak tuhle knížku jsem
koupil v Plzni na třídě Americká v Levných knihách asi za 70,– !!!
A mohu doporučit každému, kdo se zabývá přívlačí! Možná to není pro
vás novinka, pro mne ano:-))) Pěkné fotky, pěkné obrázky, dobře
napsané!!!
Oblečenie na ryby...
23.1.2006 | ORIMP | chytej.cz | 15.965 zobrazení | 72 odpovědí
Aké použivate vrchné oblečenie(typ,značku)a aké mate s ním skusenosti. Ide mi o jesenne a zimné oblečenie.
Jaké jsou nejoblíbenější wobblery mezi vláčkaři?
3.3.2004 | Vaclav | Přívlač | 13.516 zobrazení | 61 odpovědí
Docela by mne zajímalo, jaké wobblery mezi českými a moravskými vláčkaři frčí. Mohou sem ti, kteří mají dlouhodobou zkuąenost nejméně se čtyřmi různými značkami, napsat svůj osobní ľebříček značek – první tři místa? Já nad tím přemýąlel, bylo to trochu těľké, nicméně:
1. Rapala, 2. Salmo, 3. Nils Master
Pak mám ale daląí oblíbence, ale to uľ jsou konkrétní typy, resp. modely, jako např. Killer od WFS, nebo nějaké modely Ugly Duckling.
Berkley Whiplash Pro
24.11.2007 | rgb23 | Přívlač | 8.650 zobrazení | 39 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s touto šňůrou? Výrobce deklaruje při průměru 0,06mm sílu v uzlu 10,60 Kg. Běžně používám šňůry Konger Kevlon/Dyneema 0,10mm/7Kg, 0,06mm/5,90Kg, 0,04mm/4,20Kg. Poměr 0,06/10,60 je mimořádně atraktivní, rád bych ale znal i názory jiných:-)
winklepicker
29.11.2007 | vetrak | Feeder | 7.981 zobrazení | 36 odpovědí
Jaké máte zkušenosti z winklepickerem?
naviják na pstruhy
16.4.2006 | frenki | Ryby | 4.659 zobrazení | 21 odpovědí
potřeboval bych poradit jaký naviják si koupit na pstruhy na prívlač. díka za rady