Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
jak na candata na privlac
24.9.2008 | farnas | Dravci | 8.467 zobrazení | 39 odpovědí
Ahoj nevite jak na candata na vlacku.v jakou hodinu nebo na jakou nastrahu.Nejaky zaruceny zpusob. diky
Feedr v kose
14.11.2004 | zedus | Feeder | 6.726 zobrazení | 31 odpovědí
Chytám především vláčením, ale teď jsem si pořídil feedr abych přečkal dlouhou dobu před novým zahájením vláčecí sezóny. Já vím, že tahle sezóna ještě neskončila, ale zajímalo by mě co se teď a později v zimě dá chytit. Jde mi hlavně o parmy, je jich u nás hafo. Takže otázka zní, jdou teď parmy?
Maštění a odmašťování
12.3.2007 | modrak | Muškaření | 3.257 zobrazení | 15 odpovědí
Páni muškaři, tímto bych si dovolil udělat malou anketu na téma čím a jak mastíte a odmašťujete návazce, šňůry … Děkuji vám za vaše příspěvky k danému tématu.
Začátečnická výbava - feeder a přívlač
25.10.2012 | Chmur | Pruty | 19.361 zobrazení | 89 odpovědí
Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.
Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.
Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.
Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.
Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.
Rohlíkové boilies
27.7.2008 | Radim11 | Položená | 17.625 zobrazení | 81 odpovědí
zdarec:) chci se zeptat jaké ROHLÍKOVÉ boilies upřednostňujete nebo na jaké jste už toho dost vytáhli. Tak na velikost 40cm-?? kapra ale i klidně jiné ryby. Spíše ale pro kapry!! Chytám buď na přehradě nebo na větších rybnících. Pls napiště v jakém období na ně chytáte a jaké úlovky jste na něj chytli:-)
díky moc a hodně úlovků
Problemy s Woblerem Rapala SKITTER POP 5cm barva FT
22.3.2010 | kingkubik | Přívlač | 6.949 zobrazení | 32 odpovědí
Cusek vsem.pls dokazete mi poradit?dnes jsem nevydrzel a sel jsem zkusit za barak na nas rybnik chod novych rapal.koupil jsem si Wobler Rapala SKITTER POP 5cm barva FT.pouzivam pletenku.nadhody daleky a paradni ale jakmile zacnu vlacet k sobe ci nejak poskubavat misto efekru vytvareni bublin se mi ihned zamota a okamzite strati efekt.nepouzival jsem lanko jen pletenku.nevite co delam spatne?pls o radu…
Vyvážení
22.5.2010 | Maník23 | Legislativa | 4.128 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravím..jsem začatečník a zajímalo by mě jak je to se zavážením..jestli se mužou zavážet montáže kdekoli nebo jen na vybraných reviréch nebo vubec a jestli se muže i zakrmovat z lodky..mam možnost využití parmice na přehradě u Krnova a rad bych vedel co mužu a co ne..nerad bych se dostal do nejakych komplikaci..diky za odpovedi..Manik23
chytáte koljušky tříostné na splávek?
19.2.2008 | cercer | Lososovité ryby | 3.477 zobrazení | 16 odpovědí
Chytáte koljušky tříostné na mušky nebo na třpytku? Jakou největší máte?? :-)))HaDe promiň!!
Krmení z aukra
9.3.2011 | pextr | Vaše názory | 2.825 zobrazení | 13 odpovědí
Kupovali jste někdo toto krmení: http://aukro.cz/…6523902.html ? Pokud ano jaké s ním máte zkušenosti a jak dlouho vydrží atd.atd. Prostě vše o něm napište :-). Díky…
Gdo o Nás vlastně rozhoduje?
15.2.2005 | SCORPIO | Ryby | 2.606 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar Chytejáci mé téma je obsáhlé budu stručný. Velice, by mě zajínalo, kdo rozhoduje o bližších podmínkách rybářského řádu. Jsem z východních čech a některá ustanovení naší rady jsou poněkud pochybná a nepodložená v zákoně. Znamená to tedy, že si je každá rada(asi pár důchodců od piva ) vymyslí některá ustanovení se kterými členská základna ani nehne. (jestli není v naší radě skupina "ekologů, kteří přemýšlejí jak nám to rybaření nejvíce znepříjemnit).
1 nebo 2 boilies
27.8.2006 | Kosmik | Kaprařina | 2.390 zobrazení | 11 odpovědí
Máto nějaký vliv na velikost ryby, když dám 2 boilies mimo háček. Zatím chytám jenom na jednu a chytil jsem 10 kg kapra. Poraďte mi, co je lepší 1 nebo 2. Nebo to nemá na nic vliv a je to úplně jedno?
Násada štiky - Kolik? V jaké velikosti?
2.3.2010 | | Dravci | 10.023 zobrazení | 46 odpovědí
Zdar všem milovníkům zubatých dravců! Potřeboval bych poradit – kolik štik a v jaké velikosti/stáří je rozumné a ekonomické nasadit do zatopeného lomu rozlohou 50×50m velmi členitý břeh, průměrná hloubka 2m. Nynější rybí osazenstvo – jelec ve velikostech 10 – 50 cm, okoun nejčasteji ±10cm, hrouzek. Nemyslím si, že by ta voda byla extra úživná, ale myslím, že nějaká štika by se tam uživila :-) Nasadit menší množství větších štik nebo raději plůdek ve větším množství? Díky za všechny tipy!
Naviják na feeder
28.11.2009 | pextr | Feeder | 9.375 zobrazení | 43 odpovědí
Doporučte mi prosím naviják na feeder okolo 800 Kč. Našel jsem tenhle, ale nevím jestli bude dobrý http://www.rybarskepotreby-sobol.cz/…-2500-fa.htm
Berkley Whiplash Pro
24.11.2007 | rgb23 | Přívlač | 8.493 zobrazení | 39 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s touto šňůrou? Výrobce deklaruje při průměru 0,06mm sílu v uzlu 10,60 Kg. Běžně používám šňůry Konger Kevlon/Dyneema 0,10mm/7Kg, 0,06mm/5,90Kg, 0,04mm/4,20Kg. Poměr 0,06/10,60 je mimořádně atraktivní, rád bych ale znal i názory jiných:-)
Rybářský řád
31.3.2004 | Milky | Ryby | 5.227 zobrazení | 24 odpovědí
Dnes jsem zaznamenal docela zásadní chybu v soupisu revírů a výkladu RŘ. Tuším, že na třetí stránce je uvedeno (mimo jiné)… že všeobecný zákaz rybolovu na MP vodách je stanoven ( od 15.3. do 16.6. .. což je jedno) ALE 2003 !!!!!!! V následujícím odstavečku je všeobecný zákaz lovu na P vodách, kde to již datumově sedí. Tak je to na vás, jak to zužitkujete!
Ultrabyte
20.7.2005 | Grendel | Ryby | 4.360 zobrazení | 20 odpovědí
Zajímalo by mně, jaké zazračné úspěchy máte s výrobkem Ultrabyte – od firmy TOP SECRET. V pořadu Ryby Rybky Rybičky, to vychvalovali tak ,že ryby dostaly žravé šílenství.
Oblečenie na ryby...
23.1.2006 | ORIMP | chytej.cz | 15.733 zobrazení | 72 odpovědí
Aké použivate vrchné oblečenie(typ,značku)a aké mate s ním skusenosti. Ide mi o jesenne a zimné oblečenie.
Sensas alebo Mosella?
24.1.2011 | zulu | Feeder | 8.087 zobrazení | 37 odpovědí
Aké máte skúsenosti s týmito krmivami v používaní na feeder? Ktoré z nich sa vám zdajú byť použiteľnejšie vo väčších množstvách situácii? Používate krmivá iba priamo určené na feeder od týchto výrobcov, alebo si aj miešate druhy určené na plávanu, a komponenty od nich?
winklepicker
29.11.2007 | vetrak | Feeder | 7.857 zobrazení | 36 odpovědí
Jaké máte zkušenosti z winklepickerem?