Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Chytejaci:Co to s vama je?
2.3.2005 | Zlinsky_lovec | Ryby | 2.032 zobrazení | 9 odpovědí
Kdyz jsem se dozvedel o tomto serveru,tak jsem se chtel hned prihlasit,coz jsem ucinil. Nejdriv mi to tu pripadalo jako „domov“,ale za toho pres pul roku,co jsem zde registrovan se to tu zmenilo k nepoznani. Na zacatku tu byli same ryby,obcas nekdo nekoho poskadlil,ale to,co se tu deje ted je i na me trochu moc. Zminim napr.„Konflikty u vody“(viz. Forum),kde se resi,jaky konflikty mate a jak je resite. Docela me ohromilo,ze nekdo misto toho,aby ustoupil nebo to „vykecal“ se tam radsi pobije boxerem,nozem nebo jinyma,nesmyslnyma zbranema. Myslim,ze jsme rybari a ne nejaci rvaci,kteri vyhledavaji konflikty. A taky me ohromilo jednani MK v prispevcich O co jde MK? a v Konflikty u vody!?. Myslim,ze rikat na rybarskych strankach,jaci jsou rybari sadisti a jak trapi ty ryby je nevhodne a poburujici. Bohuzel se k ni pridal i OakenHead,ktery s ni domlouval sraz,pri kterem by meli napadat rybare. Nejsem zastancem nasili,ale jak by jste se zachovali,kdyby po vas slo par takovych odpurcu?Asi by jste i pres svoji tu zbran pouziliMyslim,ze tyto a jine,podobne konfliktni osoby by se meli nad sebou zamyslet. Kurnik,Chytejaci,co je to s vama?Budme zase rybari a jedna parta,ve ktere plati nepsane pravidlo,že budem kamaradi a nebudem se prece urazet jak maly deti,ne?Tot ode mne vse,ted napiste na toto nazory vy. denyg
Vracení dřevní hmoty do vodních toků
5.1.2012 | Harvy | Vaše názory | 26.683 zobrazení | 118 odpovědí
Zdravím, otázku jsem již položil na Mrk.cz, ale relevantní odpověď mi
nepřišla. Z tohoto důvodu s Vaším svolením žádám o její
zveřejnění či o odkaz k podobné otázce či článku.
Zdravím všechny, oslovil jsem Povodí Moravy k plánované úpravě MP Bečvy
v celém jejím toku. V současné době je ze strany PMO připravováno
několik akcí, které se mají pokoušet skloubit potřeby protipovodňové
ochrany a požadavky ochrany přírody, včetně požadavků na podporu
ichtyofauny. Plánuje se vracení dřevní hmoty do řeky, které však
naráží na problémy právní úpravy, rozsáhlá bezpečnostní rizika
(silné povodňové průtoky, ledochody vyvolávající zvýšené požadavky na
pevnost a bezpečnost dřevěných konstrukcí) a jistý strach z neznámého a
nevyzkoušeného. Podpora užití dřevní hmoty je ze strany Českého
rybářského svazu, regulovaná střední řeka Bečva se štěrkovým dnem bez
velké hloubky a bez rybích úkrytů je v posledních letech je devastována
od kormorána. K další diskusi ohledně tohoto typu opatření prosím
o Vaše zkušenosti s obdobným typem řeky, kde se takové opatření již
realizovala, případně o zaslání fotek z podobné řeky, kde se popadané
stromy i v regulovaném úseku s nízkou vodou zachytily, udržely se
i přes velké vody a vytvořily tak hlubší místa a tedy úkryty pro ryby a
jiné živočichy. Děkuji za spolupráci.
Polarizačky- barva skel
23.6.2009 | Rybman | Ostatní nádobíčko | 9.281 zobrazení | 41 odpovědí
Jakou barvu skel mám zvolit?…z finančních důvodů si nemůžu dovolit více brýlí takže bych potřeboval co nejuniverzálnější.
Spacák
5.10.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 9.045 zobrazení | 40 odpovědí
Potřebuji tipy na koupi spacáku. Preferuji teplý, skladný, levný. Chtěl bych se vlézt do 2000, případně jsem schopen dát i 3000 Kč. Asi spíš duté vlákno než pééřák.
pouštění ryb - případný úhyn
15.10.2008 | petr.esox | Legislativa | 6.795 zobrazení | 30 odpovědí
Zdar, nevím jestli tady toto téma už nebylo, ale zajímal by mě názor na pouštění ryb a jejich případný úhyn. četl jsem i články kde píší, že 70% puštěných ryb uhyne. Sám tomu vůbec nevěřím. Jelikož drtivou většinu ryb pouštím, tak dodržuji zásadní pravidla. Vyháčkování probíhá ve vodě, rybu se snažím zdolat rychle a většinou nepoužívám protihroty. Hlouběji zapíchnuté háčky střihám. Někdy však ale mám černé myšlenky, jestli mnou puštěná ryba nezahyne. To bych ji pak snad raději nechytal. O víkendu jsem pouštěl bolena, který měl twistra zaháknutého za žaberní oblouk. Opravdu jsem ho lehce vyprostil, ale přece jen bolen trošku krvácel. Přežil to? Kolik ryb přežije šetrný zásah rybáře?
Prak
6.11.2006 | Stín | Ostatní nádobíčko | 3.617 zobrazení | 16 odpovědí
Máte zkušenosti s používáním praků na vnadění.Na vzdálenostdo 90m. Poraďte . Dík.
Chystáte se na mníky?
3.12.2005 | jake | Dravci | 3.170 zobrazení | 14 odpovědí
Rád bych na sklonku sezóny zkusil štěstí chytit mníka jednovousého. Prosinec je na něj údajně ideální měsíc. V kterou denní dobu je největší šance. Řekl bych, že spíš k večeru, až se začne stmívat? Jaká je nejlepší rybka? Hrouzek? Ouklej? Anebo pár rousnic? Poraďte. Díky
MŮj slavný začátek
30.1.2006 | Poperr | chytej.cz | 2.486 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímalo by mě která ryba byla vaše první a jak vám to šlo první rok s přívlačí
Vltava - Kralupy nad Vltavou
11.1.2005 | MichalB | Domácí revíry | 14.994 zobrazení | 66 odpovědí
Pánové máte nekdo zkusenosti s timto revirem? Pote, co jsem se odstehoval z prahy je to pro me asi neblizsi revir a ani nevim, jak tam zacit.. Zadne rybare jsem u vody nevidel.. Nebo snad poradite jiny revir v okoli Odolene Vody? Dik Michal
Návazce a systémy na FEEDER
18.5.2008 | BlueShark | Feeder | 9.782 zobrazení | 43 odpovědí
Mám jeden velký dotaz. Umí tu někdo přesně a přijatelně vysvětlit rozdíly mezi pevným a průjezdným systémem na řece a na stojáku? Proč co a jak? Resp. proč u páternosteru u řek je systém lepší než u průběžky? Já chytám na průběžku na řekách pořád, v čem mám nevýhodu? Děkuji…
pomoc výběru wobleru na podzimní chytání.
24.10.2010 | Herry | Přívlač | 7.948 zobrazení | 35 odpovědí
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem wobleru a barvou wobleru(možno od firmy SALMO)na podzimní chytání candátů.Znám jeden revír, kde se vyskytuje velké množství krásných krasavců a letos bych jim chtěl provětrat šupiny, ale nejsem ještě zkušený v přívlači.Abych vše upřesnil používám prut Beast Master 270cm s gramaží 5–20g.Spíš bych to viděl, že žádné experimentování a vyzkoušet přírodní barvy rybiček.Děkuji všem za odpověď.
Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru.
9.10.2009 | Šolimko | Sumcařina | 5.907 zobrazení | 26 odpovědí
Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.
chemické světýlka
14.5.2009 | kamos007 | Neúspěchy | 4.095 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jak dlouho se musí nabíjet chmické světýlka.Nedávno na závodech krom jiných věcí jsem vyhrál sáček s obsahem 2 ks chmických světtýlek + nějaké úchytky atd… a dal jsem je na 2 h na světlo a pak do tmy a ono to nesvítilo.Poraďte mi co jsem udělál špatně nebo jestli je závada na těch světýlkách.
bojovka na feeder
10.3.2007 | timbab | Feeder | 4.091 zobrazení | 18 odpovědí
zdravím kdo používá bojovku na feedru chci si koupit Jaxon Penax.tak kdyžtak poraďte.dík
ubytování na léto 09
17.11.2008 | cruel00 | Ubytování | 14.573 zobrazení | 64 odpovědí
ahoj.za rok bysme chtěli jet s klukama na týden na ryby na nějakou přehradu.V loni jsme byli na Orlíku v Puknove,perfektní chata,ale už ji cestovka nenabízí.tak scháním neco pro 5–6 lidí.blízko vody a uplne ideální by bylo,kdyby byla blízko hospoda.tak kdyby mel nekdo nákej tip,tak pište díky.
Nahazování s mulitplikátorem
15.7.2007 | permoník | Tipy & triky | 8.419 zobrazení | 37 odpovědí
Hezký den všem, začínám se sumcařinou a nedaří se mi nahazování s multiplikátorem. Chytám na podvodní splávek tak, kde se bohužel zavážet " nesmí ". Nedaří se mi nahodit aniž by se mi v multíku nezamotala šňura. Poradíte někdo jak na to? Díky moc…
Vánoční soutěž od jirise
21.12.2004 | jiris | Vánoce | 7.057 zobrazení | 31 odpovědí
Kdo první pozná co je na fotografii (nebo spíše co to bylo), tak ode mne obdrží na srazu hodnotnou cenu deseti mušek dle vlastního výběru. Pravidla soutěže:Každý má pouze jeden hlas. Výsledky zveřejním dle mého uvážení po dostatečném množství odpovědí. jiris
foto:
"ABS" na broďáky
2.3.2011 | jersey | Tipy & triky | 3.420 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj všem.Řeším teď nákup nových broďáků a tak mě napadlo, jaké máte kdo zkušenosti s kluzkou podrážkou.V prodejně mi doporučili podrážku s filcem, ale nemají mou velikost.A tak mě napadlo, jestli třeba není někdo mezi vámi, kdo si upravil podrážku nějak podomácku…Protože i ten filc údajně není všemocnej a zas tak dlouho prý nevydrží.Nevím, nemám zkušenost, vždy jsem měl jen gumu.
Doba TESTERSKÁ?
10.3.2017 | HaD | Vaše názory | 2.732 zobrazení | 12 odpovědí
Kdysi tu byla doba kamenná, pak
bronzová atd. Dnes bych to asi nazval dobou TESTERSKOU. Každý, kdo se nechá
„opít“ pár dárky od firmy se stává slavně testerem. A to je
směšné, neboť myslet si, že velká nadnárodní firma vyvine produkt, dá
ho na trh a až poté si ho nechá testovat někým z malé zemičky, je hodně
naivní. Jako testera si představuji člověka, který je velký profesionál
ve svém oboru, který spolupracuje při vývoji, velmi utajeně, aby se
konkurence o připravované a testované věci nedozvěděla.
U nás je „testér“ v podstatě kdokoli, kdo je ochoten propagovat danou značku. To mi nepřipadá nijak špatné, když někdo něco propaguje. Nazývat to ale testérstvím je ale … ehm, minimálně nemorální.
Dlouhodobě tuto legrační, převlečenou falešnou obchodní taktiku sleduji a nechtěl jsem to nijak komentovat. Nicméně toto, co je na obrázku, je už fakt moc. Lidi, otevřete oči! Co si o tom myslíte vy?
naviák pro těžší přívlač
5.4.2006 | rak | Ryby | 4.111 zobrazení | 18 odpovědí
Zdravím. Jaký používáte naviák pro střední až těžší přívlač (20–40g)? Jak se Vám jeví třeba Shimano exage.