Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
pouštění ryb - případný úhyn
15.10.2008 | petr.esox | Legislativa | 6.722 zobrazení | 30 odpovědí
Zdar, nevím jestli tady toto téma už nebylo, ale zajímal by mě názor na pouštění ryb a jejich případný úhyn. četl jsem i články kde píší, že 70% puštěných ryb uhyne. Sám tomu vůbec nevěřím. Jelikož drtivou většinu ryb pouštím, tak dodržuji zásadní pravidla. Vyháčkování probíhá ve vodě, rybu se snažím zdolat rychle a většinou nepoužívám protihroty. Hlouběji zapíchnuté háčky střihám. Někdy však ale mám černé myšlenky, jestli mnou puštěná ryba nezahyne. To bych ji pak snad raději nechytal. O víkendu jsem pouštěl bolena, který měl twistra zaháknutého za žaberní oblouk. Opravdu jsem ho lehce vyprostil, ale přece jen bolen trošku krvácel. Přežil to? Kolik ryb přežije šetrný zásah rybáře?
babaj a spol
2.1.2009 | plescarp | Ryby | 2.468 zobrazení | 11 odpovědí
pre rybjoruv z cornej a okoli
MUSKARENIE V OKOLI OPAVY
9.11.2008 | lacika3000 | Ryby | 2.464 zobrazení | 11 odpovědí
úORADTE KED IST MUSKARIT V OPAVE A OKOLI A HLAVNE KEDY..
Vltava - Kralupy nad Vltavou
11.1.2005 | MichalB | Domácí revíry | 14.816 zobrazení | 66 odpovědí
Pánové máte nekdo zkusenosti s timto revirem? Pote, co jsem se odstehoval z prahy je to pro me asi neblizsi revir a ani nevim, jak tam zacit.. Zadne rybare jsem u vody nevidel.. Nebo snad poradite jiny revir v okoli Odolene Vody? Dik Michal
ubytování na léto 09
17.11.2008 | cruel00 | Ubytování | 14.384 zobrazení | 64 odpovědí
ahoj.za rok bysme chtěli jet s klukama na týden na ryby na nějakou přehradu.V loni jsme byli na Orlíku v Puknove,perfektní chata,ale už ji cestovka nenabízí.tak scháním neco pro 5–6 lidí.blízko vody a uplne ideální by bylo,kdyby byla blízko hospoda.tak kdyby mel nekdo nákej tip,tak pište díky.
Smáčkovací prut- Pezon a Michel Pandora Seduction Chubb 210 1,5-
14.9.2014 | Lucky19 | Pruty | 8.089 zobrazení | 36 odpovědí
Zdar Prosím majitele tohoto prutů jestli by mi nemohl dát vědět jak se
mu tento prut jeví. Přemýšlím o jeho koupi. Jeslí někdo ví o lepším
proutku v této cenové kategorii ať dá též vědět. Děkuji
ZDAR
pomoc výběru wobleru na podzimní chytání.
24.10.2010 | Herry | Přívlač | 7.859 zobrazení | 35 odpovědí
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem wobleru a barvou wobleru(možno od firmy SALMO)na podzimní chytání candátů.Znám jeden revír, kde se vyskytuje velké množství krásných krasavců a letos bych jim chtěl provětrat šupiny, ale nejsem ještě zkušený v přívlači.Abych vše upřesnil používám prut Beast Master 270cm s gramaží 5–20g.Spíš bych to viděl, že žádné experimentování a vyzkoušet přírodní barvy rybiček.Děkuji všem za odpověď.
Co s nima
16.5.2005 | Dědek | Ryby | 2.924 zobrazení | 13 odpovědí
Co uděláte, když vytáhnete poškozenou rybu, která buď nemá míru nebo je hájená. Pustíte jí, ikdyž víte, že zahyne nebo porušíte RŘ a usmrtíte jí?
To jsem si zas naběhl!
12.11.2004 | Milky | Ryby | 2.695 zobrazení | 12 odpovědí
Každý z nás občas, s různou pravidelností a finanční hotovostí zavítá do prodejny s rybářskými potřebami. Není ale nic neobvyklého si tu čas od času pěkně naběhnout na nějakou :::tu-tov-ku::: Máte-li nějaký tip na to, co by patřilo do hitparády šmejdů, nebo veselou příhodu – sem s ní!!!
Candát-dá se chytit ve dne?
14.11.2005 | Hosty | chytej.cz | 8.108 zobrazení | 36 odpovědí
dá se chytit ve dne?
Co si myslíte o přívlači na malých potocích?
10.2.2011 | Depuči | Přívlač | 6.987 zobrazení | 31 odpovědí
Já osobně mam takové vody velmi rad.Každá,i sebemenší ryba zde dovede velmi potěšit a ,,nakopnout" k příští návštěvě.A co vy?
Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru.
9.10.2009 | Šolimko | Sumcařina | 5.861 zobrazení | 26 odpovědí
Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.
Co pořát Zedusovi?!
21.12.2004 | DEATH | Ryby | 2.478 zobrazení | 11 odpovědí
Blíží se štědrý den,ale i den Zedusových 27. narozenin
(23. prosince),a tak ti přeji všechno nejlepší,hodně
štěstí,zdraví,tučné konto a spousty rybářských úspěchů,co jsem ti
nepopřál si koupíš z toho tučného konta!!!
A co vy ostatní?
Co si mám pořídit na Lipno?
19.2.2011 | Šnek | Kaprařina | 10.166 zobrazení | 45 odpovědí
Zdarvím,v létě jedu na Lipno,mám 2 děličky na kapry a tak bych chtěl vyzkoušet i boilies či pelety!Ale nevím co si mám vše koupit abych byl úspěšný,mám vělký člun,a loďku,takže bych klidně zakrmovat i z lodi,co na zakrmení?jaké pelety či boilies?partikl mám už doma(řepka,kukuřice,pšenice).Mé finance jsou ale omezené,nakoupit boilies a pelety za 3000 kč by nebyl problém. díky za odpovědi :)
Rybářský lístek
23.12.2004 | Bažus | Legislativa | 8.122 zobrazení | 36 odpovědí
Víte o tom,že MÚ vyměňují staré rybářské lístky za nové s platností na deset let?To asi víte,ale do konce roku je mění zadarmo. Nevěřil jsem tomu,ale už ho mám. Vznikla prý legislativní dira,nebyl stanoven poplatek pro rok 2004 za tento typ ryb. lístku. Krásné vánoce Vám všem.
Tungsteny
12.5.2009 | vagi | Přívlač | 7.230 zobrazení | 32 odpovědí
Vůbec netuším, o co se jedná. Po přečtení fóra jigy se tam o tom zmiňují jako o „wolframovém něčem“, co lze použít na streamrové háčky k vytvoření „jigů na míru“. Přesně ten problém mám, že mi nevyhovuje poměr velikosti háčku a jigové hlavičky. Můžete mi někdo osvětlit, co to teda ty tungstedy jsou? Dík.
naviák pro těžší přívlač
5.4.2006 | rak | Ryby | 4.064 zobrazení | 18 odpovědí
Zdravím. Jaký používáte naviák pro střední až těžší přívlač (20–40g)? Jak se Vám jeví třeba Shimano exage.
"ABS" na broďáky
2.3.2011 | jersey | Tipy & triky | 3.384 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj všem.Řeším teď nákup nových broďáků a tak mě napadlo, jaké máte kdo zkušenosti s kluzkou podrážkou.V prodejně mi doporučili podrážku s filcem, ale nemají mou velikost.A tak mě napadlo, jestli třeba není někdo mezi vámi, kdo si upravil podrážku nějak podomácku…Protože i ten filc údajně není všemocnej a zas tak dlouho prý nevydrží.Nevím, nemám zkušenost, vždy jsem měl jen gumu.
Lososovité ryby na revírech Jihočeského Územního Svazu
27.4.2014 | havel | Legislativa | 3.384 zobrazení | 15 odpovědí
Měl bych takový dotaz, týkající se „Bližších
podmínek výkonu rybářského práva platných na revírech Jihočeského
územního svazu“, konkrétně pstruhových revírů.
V prvním odstavci tohoto dodatku jsou „definovány“ losovité ryby a omezení počtu ponechaných kusů. Ve druhém odstavci je stanovena minimální lovná míra losovitých ryb na 45cm. Zatím je vše srozumitelné, ale zádrhel pro mne nastal ve čtvrtém odstavci, kde je uvedeno, že minimální lovná míra lipana podhorního je zvýšena na 40cm. A teď babo raď :-)
Můj dotaz je spíše akademický a nekoření z potřeby odnášet od vody krásné lipany.
A druhý dotaz, který mne napadl, je spíš k zamyšlení – co si myslíte o tom, že se nejmenší lovná míra 45cm vztahuje i na nasazovaného pstruha „brojlera“ duhového? :-)
ROUSNICE :-D
4.5.2005 | Klon | Ryby | 3.158 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj lidičky,vím že o tom to tématu asi už bylo hodně debat,ale zakímalo by mě,jak nejlepe uskladnit rousnice,jestli maj mít hlinu nebo něco jiného,co papaj,a jak se o ně starat po uskladnění. všem dík za příspěvky,tipy a triky hojas :D