Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

ROUSNICE :-D necteno

4.5.2005 | Klon | Ryby | 3.086 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj lidičky,vím že o tom to tématu asi už bylo hodně debat,ale zakímalo by mě,jak nejlepe uskladnit rousnice,jestli maj mít hlinu nebo něco jiného,co papaj,a jak se o ně starat po uskladnění. všem dík za příspěvky,tipy a triky hojas :D

Jak je to s náhony? necteno

15.8.2006 | Sander | Legislativa | 2.646 zobrazení | 12 odpovědí

Dříve jsem se našich funkcionářů ptal, jak je to s výkonem ryb. práva na náhonech elektráren či mlýnů. Ani jediný to s určitostí nevěděl (což je na pováženou) a odpovědi typu: „Raději tam nechytej!“ mi přišli z jejich strany k smíchu. Proto se ptám Vás, kolegové, zda lov na náhonech má stejná pravidla jako na ostatních revírech svazu (a tuším, že ano), nebo do revírů svazu nepatří a tudíž tam chytám na vlastní riziko? Nedá mi to a ještě musím uvést jeden příklad hospodaření na jednom místním náhonu. Pravidelně, asi každé 4–5 měsíců se tento náhon vypustí. Starosta řekne klukům ze vsi, ať vezmou čeřeny, že jde zastavit stavidla. Asi tušíte, jak tyto ryby (pstruzi, velcí lipani, kapři, tloušti…), které jsou jak jinak majetkem svazu, dopadnou. Nevím, ale asi by měl být místo „čapíků“ zavolán spíše nějaký člen MO a ryby by měly být dány tam, kam patří. Fotky jsou včerejší… Děkuji.

Tlošti??? jak a co na ně necteno

29.8.2005 | Tumi | Dravci | 2.204 zobrazení | 10 odpovědí

Na co je nejvíce na přívlač chytáte???????

Aromatizovaný ripper necteno

3.8.2005 | Robur | Přívlač | 2.202 zobrazení | 10 odpovědí

Pořád zde v okně bliká reklama na Berkley aromat. ripper od Berkley,tak se ptám, zda s tím nemáte někdo zkušenost?

Mohu celoročne vláčet? necteno

6.11.2010 | devil28 | Přívlač | 9.704 zobrazení | 44 odpovědí

Mám na mysli lov na umělou mušku či streamery které nejsou vybaveny rotující vrtulkou, nebo jakým si blištivým plíškem.

Rybářský lístek necteno

23.12.2004 | Bažus | Legislativa | 7.940 zobrazení | 36 odpovědí

Víte o tom,že MÚ vyměňují staré rybářské lístky za nové s platností na deset let?To asi víte,ale do konce roku je mění zadarmo. Nevěřil jsem tomu,ale už ho mám. Vznikla prý legislativní dira,nebyl stanoven poplatek pro rok 2004 za tento typ ryb. lístku. Krásné vánoce Vám všem.

tloušti nad 50 necteno

16.11.2005 | skwor | Bílá ryba | 7.510 zobrazení | 34 odpovědí

Už jsem podobný téma dával, ale teď by mě zajímalo, kolik máte tloušťů nad půl metru?Mě se povedly letos ryby 51 a 53cm.

Plavačkový prut necteno

17.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 6.397 zobrazení | 29 odpovědí

Před několika dny jsem přidal téma na bolognesový prut(prý na nic)Zebco Cool 5,0 7–25g 379kč. Tak jsem se rozhodl že koupím něco kvalitnějšího poradte prosím dobrý prut na plavanou kolem 5,0m a hlavně do 1000kč

Lov ryb v pstruhových revírech necteno

20.2.2013 | ltrab | Vaše názory | 7.073 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Poraďte,v soupisu pstruhových revírů Severočeského územního svazu v bližších podmínkách výkonu rybářského práva je stanoveno, po ulovení a ponechání si alespoň 1 ks ryby již nesmí být měněn způsob lovu. Platí toto ustanovaní i v případě ulovení ryb, které se do revíru nevrací.

Smáčci necteno

12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 3.986 zobrazení | 18 odpovědí

Dříve jsem si ani nevšiml poněkud nevšední nastrahu-smáčka-o kterém jsem četl v kajmanovi a chtel jsem si vyzkoušet lov dravců právě na nej. Dnes jsem si koupil nejaké smáčky. Zajímalo by mě,jestli na to vůbec chytáte,jak se vám na ně chytá,úlovky,atd. Já bych ho napíchnul normálně na jiggovou hlavičku a bylo mi doporučeno,abych si koupil streamerový háčky a před smáčka na streamerovym hacku pověsit broček,docela me to udivilo. Napište mi názory na chytání s touto neobyčejnou,měkkou náatrahou. díky,denyg

Twistrovy prut a wobler? necteno

7.9.2006 | sramas | Přívlač | 2.656 zobrazení | 12 odpovědí

Dotaz zacatecnika: Muzu vlacet male woblery na twisterovy prut 3–12g? Existuji vubec woblery do 12g? Diky

Hodnocení článků necteno

23.10.2009 | Robur | chytej.cz | 1.990 zobrazení | 9 odpovědí

Chci se zeptat, podle čeho hodnotíte článek.

současné hodnocení je: vynikající velmi dobrý dobrý nic nepřinášející bezvýznamný

díval jsem se např. na svoje Vychytávky, patří k nečtenějším věcem, a přitom něco má hodnocení jen dobré /navíc si myslím, že bych ocenění „dobré“ dal na jiné díly, ale nechci zde vypadat jako narcis, foukající si bebinko na dušičce spisovatele/. Přimělo mne to k zamyšlení, proč. např. známku Nic nepřinášející může dostat článek cílený na naprostého začátečníka a zkušený rybář pak dle sebe musí článek ohodnotit jako nicnepřinášející blábol. Tak se ptám, zda by třeba byl nějaký návrh na způsob hodnocení, nebo jaká témata byste uvítali. Případně čeho si nejvíce ceníte na článku, např. fotek, obsahu, barvitosti slohu. Samozřejmě chápu, že ideální je vše nej nebo nějaký kompromis. Tak jak to vidíte vy? Berte to všeobecně, ne jako hodnocení článků nějakého Robura.

Prosim o radu necteno

20.7.2006 | Raven | Ryby | 1.989 zobrazení | 9 odpovědí

Zdar vsichni mam takovy mensi dotaz kamos mi rikal ze se do 15 let muze chytat na mimopstruhovem reviru jen na jednu udici. Ja jsem to hledal v rybarskem radu a neneasel tak mi prosim poradte jak to tedy je . Diky moc

Povolenky a brigády necteno

29.1.2010 | jake | Legislativa | 17.530 zobrazení | 79 odpovědí

Zajímalo by mne, jak je to v ostatních MO MRS a ČRS s výdejem povolenek a vazbě na odpracované brigády? U nás v MRS MO Zlín každý člen, který žádá o povolenku, musí mít z předešlého roku odpracované nebo zaplacené brigády, což je podle mého soudu naprosto vpořádku. Pokud si někdo v daném roce povolenku brát nechce, nemusí mít brigády, což je taky, myslím si, vpořádku. Nicméně jsou i někteří takoví, kteří s tím tzv. „vydrbou“. V mateřské MO (např. Zlín) řeknou, že si povolenku brát nebudou a tudíž se na ně nevztahuje brigádnická povinnost, jenže oni si zakoupí hostovací povolenku v některé MO ČRS (třeba Vsetín, který je od Zlína půl hoďky autem) a tam jim ji bezostyšně prodají, protože tam nevědí, že ve Zlíně odmítl dělat brigády. Jak postupovat proti takovým „vychcánkům“? Jedním z možných řešení může být to, že na členskou známku dostane razítko „BEZ POVOLENKY“ a správně by mu tu povolenku neměli v žádné MO MRS nebo ČRS prodat. Neměli, ale ne všude to takhle funguje. Neprodá ji Petr, prodá ji Pavel. Nejideálnějším řešením by podle mne bylo, kdyby veškeré povolenky mohla vydávat pouze a jen mateřská MO daného svazu, která má o daném členovi patřičné informace a zamezilo by se tak těmto podvodům. Přece není takový problém nafasovat cca 20 povolenkových známek od každého územního svazu a na konci roku to pak vyúčtovat…

Feeder-největší ryby necteno

29.10.2008 | Jak.novi | Feeder | 11.097 zobrazení | 50 odpovědí

Jaké jsou vaše největší ryby na feeder.

jak s úhořem na sumce necteno

12.8.2006 | hany.milan | Sumcařina | 3.550 zobrazení | 16 odpovědí

Nemůžu ulovit sumce na jelce karase plotice a rád bych to vyzkoušel na úhoře.Myslím že učitě nejsem sám tak bych od vás zkušených bral radu jak jej nastražit aby se nezamotal.pokud mi někdo zašle foto s návazcem budu jenom rád. moje adresa hany.milan@seznam.cz Petrův zdar

Přístup k vodě necteno

24.5.2005 | Jerk | Legislativa | 3.327 zobrazení | 15 odpovědí

V poslední době mám špatné zkušenosti z přístupu k potokům a řekám. Ohradníky a ploty jsou až k vodě a majitelé pozemků zakazují vstup na pobřežní pozemky!V popisu revíru není žádné omezení. Jak se mohu bránit?Čím mohu argumentovat?

Zrkadlenie oukleji necteno

7.9.2009 | LuboO | Bílá ryba | 2.440 zobrazení | 11 odpovědí

Vcera som chytal u nas na VN, rozloha asi 23 ha. Bolo cca tesne popoludni, jasno az polooblacno a silnejsi vietor. Vtom som spozoroval nieco zaujimave. Boli to zablesky na hladine. Zajastril som a ono to boli belice(oukleje), ktore vyplavali uplne na hladinu, polozili sa na 3–4 sekundy na bok uplne na hladine ako vrbovy list a potom sa ponorili spät. Nafotit sa mi to zial nepodarilo. Vie mi niekto vysvetlit, preco to robili? Vdaka.

Hloubka, kde se zdržují štiky necteno

12.7.2011 | Dropy | Dravci | 12.893 zobrazení | 58 odpovědí

Jakou hloubku byste zvolili pro lov štik? Začínám s jejich lovem a potřebuji poradit. Děkuji za každou odpověď.

Pomůcka pro rybáře necteno

14.2.2009 | Masovej | Tipy & triky | 8.886 zobrazení | 40 odpovědí

Užitečná tabulka pro rybaření. Najdete v ní barevné obrázky a popis druhů ryb, lovné déky, boba hájení,celoročně hájené druhy, povolené způsoby lovu, denní doby lovu a pomocnou tabulku pro stanovení hmotnosti ryby dle její délky. Tabulka je předvyplněna na mimopstruhové revíry ČRS a veškeré potřebné údaje jsou přepisovatelné. Po úpravě dat dle bližších podmínek výkonu rybářského práva na váš konkrétní Územní svaz či přímo na daný revír, doporučuji vytisknout a nechat zalaminovat. Potom má více použití, třeba jako podložka.

Odkaz na tabulku: masovej.sweb.cz