Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

vláčecí prut necteno

27.4.2007 | ??? | Přívlač | 3.680 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

prosím Vás poraďte mi jestli máte zkušenosti s tímhle prutem Berkley – prut Tactix 2,4m/4–24g, má lehčí až středně těžkou akci a je zhotoven na lehčí až sředně těžkou přívlač a chci se zeptat jestli to je vhodný na okouny

Přístup k vodě necteno

24.5.2005 | Jerk | Legislativa | 3.446 zobrazení | 15 odpovědí

V poslední době mám špatné zkušenosti z přístupu k potokům a řekám. Ohradníky a ploty jsou až k vodě a majitelé pozemků zakazují vstup na pobřežní pozemky!V popisu revíru není žádné omezení. Jak se mohu bránit?Čím mohu argumentovat?

Tak to už se bude u vody i střílet? necteno

29.9.2010 | jersey | Legislativa | 2.988 zobrazení | 13 odpovědí

Teda musím říct, že jsem v šoku.V dnešní době, kdy postih pytláka za ulovené ryby je spíš k smíchu, než aby ho postih vedl k nápravě, se u vody střílí na porybné.To mi teda fakt hlava nebere… :-(

http://www.novinky.cz/…v-kapse.html

MUSKARENIE V OKOLI OPAVY necteno

9.11.2008 | lacika3000 | Ryby | 2.526 zobrazení | 11 odpovědí

úORADTE KED IST MUSKARIT V OPAVE A OKOLI A HLAVNE KEDY..

Nové chytej necteno

25.9.2025 | mekvak | chytej.cz | 2.069 zobrazení | 9 odpovědí

Jak jsme již informovali v e-mailu a v článku zde na Chytej.cz, rádi bychom pozvedli tento server opět tam, kam patří – tedy mezi přední rybářská média v České republice a na Slovensku.

To vše ale chceme dělat společně s vámi, našimi čtenáři a přáteli rybařiny. Proto bychom rádi slyšeli váš názor:

Co byste na Chytej.cz uvítali nového?

Jaké rubriky, články nebo obsah vám tady chybí?

Zajímaly by vás více testy vybavení, revíry, videa, rozhovory, reportáže, nebo třeba vzdělávací obsah?

Máte tip, jak vylepšit fórum nebo celé fungování webu?

Každý váš podnět je pro nás cenný a pomůže nám nasměrovat Chytej.cz tak, aby byl co nejvíce užitečný právě pro vás.

Děkujeme všem za názory i nápady – společně můžeme z Chytej.cz udělat opravdu ten nejlepší rybářský revír :)

Rybolov u dětí necteno

14.4.2014 | lihosek | Legislativa | 7.609 zobrazení | 33 odpovědí | upravit

Zdravím všechny ve spolek, mám dotaz ohledně rybolovu dětí jak to přesně je? Nikde na net to nemůžu najít. Jsem členem a děti (8,10) se mnou chodí na ryby a chcou chytat taky. Můžou či nemůžou chytat? Oni na jednu udici a já na druhou? Díky

Co si myslíte o přívlači na malých potocích? necteno

10.2.2011 | Depuči | Přívlač | 7.137 zobrazení | 31 odpovědí

Já osobně mam takové vody velmi rad.Každá,i se­bemenší ryba zde dovede velmi potěšit a ,,nakopnout" k příští návštěvě.A co vy?

Lososovité ryby na revírech Jihočeského Územního Svazu necteno

27.4.2014 | havel | Legislativa | 3.459 zobrazení | 15 odpovědí

Lososovité ryby na revírech Jihočeského Územního SvazuMěl bych takový dotaz, týkající se „Bližších podmínek výkonu rybářského práva platných na revírech Jihočeského územního svazu“, konkrétně pstruhových revírů.

V prvním odstavci tohoto dodatku jsou „definovány“ losovité ryby a omezení počtu ponechaných kusů. Ve druhém odstavci je stanovena minimální lovná míra losovitých ryb na 45cm. Zatím je vše srozumitelné, ale zádrhel pro mne nastal ve čtvrtém odstavci, kde je uvedeno, že minimální lovná míra lipana podhorního je zvýšena na 40cm. A teď babo raď :-)

Můj dotaz je spíše akademický a nekoření z potřeby odnášet od vody krásné lipany.

A druhý dotaz, který mne napadl, je spíš k zamyšlení – co si myslíte o tom, že se nejmenší lovná míra 45cm vztahuje i na nasazovaného pstruha „brojlera“ duhového? :-)

Povolenky a brigády necteno

29.1.2010 | jake | Legislativa | 18.227 zobrazení | 79 odpovědí

Zajímalo by mne, jak je to v ostatních MO MRS a ČRS s výdejem povolenek a vazbě na odpracované brigády? U nás v MRS MO Zlín každý člen, který žádá o povolenku, musí mít z předešlého roku odpracované nebo zaplacené brigády, což je podle mého soudu naprosto vpořádku. Pokud si někdo v daném roce povolenku brát nechce, nemusí mít brigády, což je taky, myslím si, vpořádku. Nicméně jsou i někteří takoví, kteří s tím tzv. „vydrbou“. V mateřské MO (např. Zlín) řeknou, že si povolenku brát nebudou a tudíž se na ně nevztahuje brigádnická povinnost, jenže oni si zakoupí hostovací povolenku v některé MO ČRS (třeba Vsetín, který je od Zlína půl hoďky autem) a tam jim ji bezostyšně prodají, protože tam nevědí, že ve Zlíně odmítl dělat brigády. Jak postupovat proti takovým „vychcánkům“? Jedním z možných řešení může být to, že na členskou známku dostane razítko „BEZ POVOLENKY“ a správně by mu tu povolenku neměli v žádné MO MRS nebo ČRS prodat. Neměli, ale ne všude to takhle funguje. Neprodá ji Petr, prodá ji Pavel. Nejideálnějším řešením by podle mne bylo, kdyby veškeré povolenky mohla vydávat pouze a jen mateřská MO daného svazu, která má o daném členovi patřičné informace a zamezilo by se tak těmto podvodům. Přece není takový problém nafasovat cca 20 povolenkových známek od každého územního svazu a na konci roku to pak vyúčtovat…

AnketA necteno

9.1.2005 | Rico | Plavaná | 5.539 zobrazení | 24 odpovědí

Byla tu anketa o vláčkařském nářadí. tak si říkám proč by nemohla být o plavané? Hodně lidí se chystá obmněnit výbavu a nebo začátečníci nakoupit úplně novou (viz. já :D)… A proto kdo vyznává plavanou zde může napsat žebříček pedle něj nejlepších značek (budu se teď opičit, snad denyg odpustí). Pište v pořadí nejoblíbenější zančku:
1.) Prutu
2.) Navijáku
3.) Vlasce
4.) Splávku

Aromatizovaný ripper necteno

3.8.2005 | Robur | Přívlač | 2.307 zobrazení | 10 odpovědí

Pořád zde v okně bliká reklama na Berkley aromat. ripper od Berkley,tak se ptám, zda s tím nemáte někdo zkušenost?

Bobr a vydra necteno

17.10.2005 | Robur | chytej.cz | 12.511 zobrazení | 54 odpovědí

Vídáte je u vody často, myslím ty 4 nohé. Domnívám se, že zatím je svátek vidět i ledňáčka. Pokud jste viděly i jiné zajímavé tvory, tak též napište. Spíš mám na mysli zvířata, to jen aby někdo nepsal Jakuba V. atd.

Pomůcka pro rybáře necteno

14.2.2009 | Masovej | Tipy & triky | 9.267 zobrazení | 40 odpovědí

Užitečná tabulka pro rybaření. Najdete v ní barevné obrázky a popis druhů ryb, lovné déky, boba hájení,celoročně hájené druhy, povolené způsoby lovu, denní doby lovu a pomocnou tabulku pro stanovení hmotnosti ryby dle její délky. Tabulka je předvyplněna na mimopstruhové revíry ČRS a veškeré potřebné údaje jsou přepisovatelné. Po úpravě dat dle bližších podmínek výkonu rybářského práva na váš konkrétní Územní svaz či přímo na daný revír, doporučuji vytisknout a nechat zalaminovat. Potom má více použití, třeba jako podložka.

Odkaz na tabulku: masovej.sweb.cz

Tungsteny necteno

12.5.2009 | vagi | Přívlač | 7.402 zobrazení | 32 odpovědí

Vůbec netuším, o co se jedná. Po přečtení fóra jigy se tam o tom zmiňují jako o „wolframovém něčem“, co lze použít na streamrové háčky k vytvoření „jigů na míru“. Přesně ten problém mám, že mi nevyhovuje poměr velikosti háčku a jigové hlavičky. Můžete mi někdo osvětlit, co to teda ty tungstedy jsou? Dík.

Muškaření na Poličce necteno

9.5.2006 | mdx | Muškaření | 3.241 zobrazení | 14 odpovědí

Jaký máte zkušenosti s rybolovem na jezerech RS Vysočina,který je nejlepší,kolik stojí hostovačky atd.

Jigy bez protihrotu necteno

11.5.2009 | -zruseno | Ostatní nádobíčko | 2.546 zobrazení | 11 odpovědí

Nemůžu nikde sehnat jigy bez protihrotů. Mohli by jste mi prosím poslat nějaké odkazy na prodejny kde je mají. Díky!

help necteno

4.1.2007 | kubas | Ryby | 2.314 zobrazení | 10 odpovědí

prosím poraďte mi zapoměl jsem heslo na icq,co mám dělat abych se ho dozvěděl.děkuji za odpovědi

Prosim o radu necteno

20.7.2006 | Raven | Ryby | 2.083 zobrazení | 9 odpovědí

Zdar vsichni mam takovy mensi dotaz kamos mi rikal ze se do 15 let muze chytat na mimopstruhovem reviru jen na jednu udici. Ja jsem to hledal v rybarskem radu a neneasel tak mi prosim poradte jak to tedy je . Diky moc

tloušti nad 50 necteno

16.11.2005 | skwor | Bílá ryba | 7.894 zobrazení | 34 odpovědí

Už jsem podobný téma dával, ale teď by mě zajímalo, kolik máte tloušťů nad půl metru?Mě se povedly letos ryby 51 a 53cm.

jak s úhořem na sumce necteno

12.8.2006 | hany.milan | Sumcařina | 3.709 zobrazení | 16 odpovědí

Nemůžu ulovit sumce na jelce karase plotice a rád bych to vyzkoušel na úhoře.Myslím že učitě nejsem sám tak bych od vás zkušených bral radu jak jej nastražit aby se nezamotal.pokud mi někdo zašle foto s návazcem budu jenom rád. moje adresa hany.milan@seznam.cz Petrův zdar