Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
ROUSNICE :-D
4.5.2005 | Klon | Ryby | 3.158 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj lidičky,vím že o tom to tématu asi už bylo hodně debat,ale zakímalo by mě,jak nejlepe uskladnit rousnice,jestli maj mít hlinu nebo něco jiného,co papaj,a jak se o ně starat po uskladnění. všem dík za příspěvky,tipy a triky hojas :D
Rybolov u dětí
14.4.2014 | lihosek | Legislativa | 7.465 zobrazení | 33 odpovědí | upravit
Zdravím všechny ve spolek, mám dotaz ohledně rybolovu dětí jak to přesně je? Nikde na net to nemůžu najít. Jsem členem a děti (8,10) se mnou chodí na ryby a chcou chytat taky. Můžou či nemůžou chytat? Oni na jednu udici a já na druhou? Díky
Tak to už se bude u vody i střílet?
29.9.2010 | jersey | Legislativa | 2.942 zobrazení | 13 odpovědí
Teda musím říct, že jsem v šoku.V dnešní době, kdy postih pytláka za ulovené ryby je spíš k smíchu, než aby ho postih vedl k nápravě, se u vody střílí na porybné.To mi teda fakt hlava nebere… :-(
help
4.1.2007 | kubas | Ryby | 2.262 zobrazení | 10 odpovědí
prosím poraďte mi zapoměl jsem heslo na icq,co mám dělat abych se ho dozvěděl.děkuji za odpovědi
Nej rybářská delikatesa
29.8.2008 | Robur | Recepty | 32.204 zobrazení | 142 odpovědí
Srdečně zdravím příznivce mých fór a květáku. Dost srandy. Právě jsem se vrátil z nákupu a chtěl bych po vás anketku, který rybí výrobek na trhu považujete za nejlepší, případně upozornění na nejhorší. Možná by šlo dát ještě podkategorie 1/ pultová specialita – různí slanečci, zavináče, uzené dobroty atp. 2/ mražené a hotovky – jako rybí prsty, filé 3/ mořské potvory 4/konzery – sardinky atd. 5/ ryby v restauracích atd. Pokdu to považujete za nutné, napište i kde jste kupovali. Neplácejte sem recepty, to je jiná kategorie.
Feeder-největší ryby
29.10.2008 | Jak.novi | Feeder | 11.344 zobrazení | 50 odpovědí
Jaké jsou vaše největší ryby na feeder.
Mapy z letadla!kouknete se na svuj revir jinak!
10.4.2006 | svaca | Ryby | 4.306 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravim asi to uz mnozi znaji ale na strance http:/www.mapy.cz date letecka a pak uz si podle napoved najdete svuji reku barak a takovy veci urcite moc zajimavy!doporučuju!
Přístup k vodě
24.5.2005 | Jerk | Legislativa | 3.402 zobrazení | 15 odpovědí
V poslední době mám špatné zkušenosti z přístupu k potokům a řekám. Ohradníky a ploty jsou až k vodě a majitelé pozemků zakazují vstup na pobřežní pozemky!V popisu revíru není žádné omezení. Jak se mohu bránit?Čím mohu argumentovat?
Aromatizovaný ripper
2.8.2005 | Robur | Přívlač | 2.266 zobrazení | 10 odpovědí
Pořád zde v okně bliká reklama na Berkley aromat. ripper od Berkley,tak se ptám, zda s tím nemáte někdo zkušenost?
Povolenky a brigády
29.1.2010 | jake | Legislativa | 17.940 zobrazení | 79 odpovědí
Zajímalo by mne, jak je to v ostatních MO MRS a ČRS s výdejem povolenek a vazbě na odpracované brigády? U nás v MRS MO Zlín každý člen, který žádá o povolenku, musí mít z předešlého roku odpracované nebo zaplacené brigády, což je podle mého soudu naprosto vpořádku. Pokud si někdo v daném roce povolenku brát nechce, nemusí mít brigády, což je taky, myslím si, vpořádku. Nicméně jsou i někteří takoví, kteří s tím tzv. „vydrbou“. V mateřské MO (např. Zlín) řeknou, že si povolenku brát nebudou a tudíž se na ně nevztahuje brigádnická povinnost, jenže oni si zakoupí hostovací povolenku v některé MO ČRS (třeba Vsetín, který je od Zlína půl hoďky autem) a tam jim ji bezostyšně prodají, protože tam nevědí, že ve Zlíně odmítl dělat brigády. Jak postupovat proti takovým „vychcánkům“? Jedním z možných řešení může být to, že na členskou známku dostane razítko „BEZ POVOLENKY“ a správně by mu tu povolenku neměli v žádné MO MRS nebo ČRS prodat. Neměli, ale ne všude to takhle funguje. Neprodá ji Petr, prodá ji Pavel. Nejideálnějším řešením by podle mne bylo, kdyby veškeré povolenky mohla vydávat pouze a jen mateřská MO daného svazu, která má o daném členovi patřičné informace a zamezilo by se tak těmto podvodům. Přece není takový problém nafasovat cca 20 povolenkových známek od každého územního svazu a na konci roku to pak vyúčtovat…
Hloubka, kde se zdržují štiky
12.7.2011 | Dropy | Dravci | 13.182 zobrazení | 58 odpovědí
Jakou hloubku byste zvolili pro lov štik? Začínám s jejich lovem a potřebuji poradit. Děkuji za každou odpověď.
tloušti nad 50
16.11.2005 | skwor | Bílá ryba | 7.734 zobrazení | 34 odpovědí
Už jsem podobný téma dával, ale teď by mě zajímalo, kolik máte tloušťů nad půl metru?Mě se povedly letos ryby 51 a 53cm.
Colmic Zephir 1,8m 3 - 15g
3.8.2005 | Robur | Bílá ryba | 5.222 zobrazení | 23 odpovědí
Kupuji tento prut, cena 600 kč, máte někdo zkušenost? Samozřejmě na lehkou přívlač.
SUMEC - lov s podvodním splávkem
27.9.2005 | xycht | Sumcařina | 4.094 zobrazení | 18 odpovědí
Co říkáte na použití trojháku na podvodním splávku? Já dosud chytal s jednohákem a tak bych se chtěl zeptat jestli někdo používáte trojhák. Zajímá mě hlavně jestli se to nemotá s tim trojhákem, trošku se totiž trojhák bojim použít. KDyž dam trojhák 2–3cm od splávku bude to v pohodě? díky
vláčecí prut
27.4.2007 | ??? | Přívlač | 3.640 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
prosím Vás poraďte mi jestli máte zkušenosti s tímhle prutem Berkley – prut Tactix 2,4m/4–24g, má lehčí až středně těžkou akci a je zhotoven na lehčí až sředně těžkou přívlač a chci se zeptat jestli to je vhodný na okouny
Jigy bez protihrotu
11.5.2009 | -zruseno | Ostatní nádobíčko | 2.498 zobrazení | 11 odpovědí
Nemůžu nikde sehnat jigy bez protihrotů. Mohli by jste mi prosím poslat nějaké odkazy na prodejny kde je mají. Díky!
jak s úhořem na sumce
12.8.2006 | hany.milan | Sumcařina | 3.643 zobrazení | 16 odpovědí
Nemůžu ulovit sumce na jelce karase plotice a rád bych to vyzkoušel na úhoře.Myslím že učitě nejsem sám tak bych od vás zkušených bral radu jak jej nastražit aby se nezamotal.pokud mi někdo zašle foto s návazcem budu jenom rád. moje adresa hany.milan@seznam.cz Petrův zdar
Jak je to s náhony?
15.8.2006 | Sander | Legislativa | 2.735 zobrazení | 12 odpovědí
Dříve jsem se našich funkcionářů ptal, jak je to s výkonem ryb. práva na náhonech elektráren či mlýnů. Ani jediný to s určitostí nevěděl (což je na pováženou) a odpovědi typu: „Raději tam nechytej!“ mi přišli z jejich strany k smíchu. Proto se ptám Vás, kolegové, zda lov na náhonech má stejná pravidla jako na ostatních revírech svazu (a tuším, že ano), nebo do revírů svazu nepatří a tudíž tam chytám na vlastní riziko? Nedá mi to a ještě musím uvést jeden příklad hospodaření na jednom místním náhonu. Pravidelně, asi každé 4–5 měsíců se tento náhon vypustí. Starosta řekne klukům ze vsi, ať vezmou čeřeny, že jde zastavit stavidla. Asi tušíte, jak tyto ryby (pstruzi, velcí lipani, kapři, tloušti…), které jsou jak jinak majetkem svazu, dopadnou. Nevím, ale asi by měl být místo „čapíků“ zavolán spíše nějaký člen MO a ryby by měly být dány tam, kam patří. Fotky jsou včerejší… Děkuji.
Prosim o radu
20.7.2006 | Raven | Ryby | 2.048 zobrazení | 9 odpovědí
Zdar vsichni mam takovy mensi dotaz kamos mi rikal ze se do 15 let muze chytat na mimopstruhovem reviru jen na jednu udici. Ja jsem to hledal v rybarskem radu a neneasel tak mi prosim poradte jak to tedy je . Diky moc
Pomůcka pro rybáře
14.2.2009 | Masovej | Tipy & triky | 9.130 zobrazení | 40 odpovědí
Užitečná tabulka pro rybaření. Najdete v ní barevné obrázky a popis druhů ryb, lovné déky, boba hájení,celoročně hájené druhy, povolené způsoby lovu, denní doby lovu a pomocnou tabulku pro stanovení hmotnosti ryby dle její délky. Tabulka je předvyplněna na mimopstruhové revíry ČRS a veškeré potřebné údaje jsou přepisovatelné. Po úpravě dat dle bližších podmínek výkonu rybářského práva na váš konkrétní Územní svaz či přímo na daný revír, doporučuji vytisknout a nechat zalaminovat. Potom má více použití, třeba jako podložka.
Odkaz na tabulku: masovej.sweb.cz