Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Přívlačák
22.1.2006 | Poperr | Ryby | 3.199 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj chtěl bych koupit novej na lehkou přívlač prut cena 2000kč Měl by měřit:270cm Chtěl bych na tom tahat rotčky00,0,1,2,3 woblery do 11cm twistery,ripery a banja Lovené ryby:tloušt,bolen,okoun,candát,pstruh a kdyby nahodou se na něj pověsila zubatá tak at s nim něco neudělá
Muškaření na Poličce
9.5.2006 | mdx | Muškaření | 3.196 zobrazení | 14 odpovědí
Jaký máte zkušenosti s rybolovem na jezerech RS Vysočina,který je nejlepší,kolik stojí hostovačky atd.
Twistrovy prut a wobler?
7.9.2006 | sramas | Přívlač | 2.737 zobrazení | 12 odpovědí
Dotaz zacatecnika: Muzu vlacet male woblery na twisterovy prut 3–12g? Existuji vubec woblery do 12g? Diky
Blanice Vodňanská 3 Jak to jde na začátku jara s kaprama
2.4.2009 | Vojda13 | Kaprařina | 2.512 zobrazení | 11 odpovědí
Rybařina ve vodňanech ohledně lov kaprů… na co vám jdou a kolik jste jich chytili popříklad fota úlovků pište…
Tlošti??? jak a co na ně
29.8.2005 | Tumi | Dravci | 2.284 zobrazení | 10 odpovědí
Na co je nejvíce na přívlač chytáte???????
Bobr a vydra
17.10.2005 | Robur | chytej.cz | 12.359 zobrazení | 54 odpovědí
Vídáte je u vody často, myslím ty 4 nohé. Domnívám se, že zatím je svátek vidět i ledňáčka. Pokud jste viděly i jiné zajímavé tvory, tak též napište. Spíš mám na mysli zvířata, to jen aby někdo nepsal Jakuba V. atd.
Lov ryb v pstruhových revírech
20.2.2013 | ltrab | Vaše názory | 7.326 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Poraďte,v soupisu pstruhových revírů Severočeského územního svazu v bližších podmínkách výkonu rybářského práva je stanoveno, po ulovení a ponechání si alespoň 1 ks ryby již nesmí být měněn způsob lovu. Platí toto ustanovaní i v případě ulovení ryb, které se do revíru nevrací.
AnketA
9.1.2005 | Rico | Plavaná | 5.486 zobrazení | 24 odpovědí
Byla tu anketa o vláčkařském nářadí. tak si říkám proč by nemohla
být o plavané? Hodně lidí se chystá obmněnit výbavu a nebo
začátečníci nakoupit úplně novou (viz. já :D)… A proto kdo vyznává
plavanou zde může napsat žebříček pedle něj nejlepších značek (budu se
teď opičit, snad denyg odpustí). Pište v pořadí nejoblíbenější
zančku:
1.) Prutu
2.) Navijáku
3.) Vlasce
4.) Splávku
rotační třpytka
5.5.2007 | ??? | Přívlač | 3.429 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
jakou velikost rotační třpytky mepps by jste mi doporučili na okouna?
Ultralehká nebo lehká přívlač?
21.11.2006 | Vlackar | Ryby | 3.898 zobrazení | 17 odpovědí
Zdar všichni. Chtěl bych začít s lehčí přívlačí. Buď L nebo UL
a jakou sestavu byste mohli doporučit? Máte nějaké vzkušenosti?
Konzervování mrtvých rybek
18.11.2007 | MadMack | Dravci | 3.209 zobrazení | 14 odpovědí
Máte někdo nějaký recept na konzervování mrtvých rybek, aby pro další použití příliš neztratili své původní vlastnosti. Poraďte prosím.
ZAPISOVANIE ÚLOVKOV
10.1.2006 | obor | Muškaření | 2.979 zobrazení | 13 odpovědí
Po zosumarizovaní výsledkov za rok 2005 ma napadla jedna myšlienka. Na výročnej schôdzi medzi najúspešnejšími lovcami roka moje meno čítať nebudú. 5 rýb predsa nie je pre mäsiarov žiadny výkon, podotýkam že za celú sezónu. (tým ostatným som daroval život) Sú tam predsa zverejnení najlepší rybári organizácie s najväčším počtom úlovkov v uplynulej sezóne. A teraz sa natíska otázka. Zapisovať do prehľadu o úlovkoch každú ulovenú rybu, aj keď „nezamrazenú“? Možno áno, možno nie. Posúďte sami. Organizácia zarybňuje revíry na základe plánu zarybňovania a na základe „vychytaných“ rýb z revíru zo sumáru o úlovkoch. Takto bude v revíri viacej rýb určitého druhu, neverím že mäsiarom sa podarí všetky ryby vychytať a tým pádom väčšia šanca na ulovenie rýb bude aj pre rybára ktorý uloveným rybám daruje život.
S U M Á Ř
31.12.2004 | Milky | Ryby | 2.755 zobrazení | 12 odpovědí
Je poslední den v roce což je asi nejvyšší čas pro rekapitulaci za sezónou. Tak co, kolik toho ulpělo v našich sumářích???
Který z těchto navijáků???
10.6.2010 | FISHERBOY | Navijáky | 7.358 zobrazení | 32 odpovědí
Už po několikáte se trápím nad tím, který naviják zvolit na přívlač. Cílová ryba je štika, bolen, candoš. Proutek mam 10–30g. Když jsem prohlídl navijáky a jejich nabídku, tak jsem s ohledem na své limity a hranice vybral dva adepty.. Chtěl bych znát vaše názory, který z těchto dvou byste vybrali vy.
http://www.rsp-fishing.cz/…ano-exage-fb
vs
NOČNÝ LOV KAPRA - HROZIA NEBEZPEČIA?
11.4.2017 | Martines | Kaprařina | 6.207 zobrazení | 27 odpovědí
Čaute, rád by som túto sezónu venoval aj nočnému lovu kaprov. Mám na vás otázku ohľadom prípadných nebezpečenstiev, ktoré pri nočnom love hrozia. Nemám na mysli ježka ale skôr ľudí-zoledjov, opilcov a pod Máte s tým nejaké skúsenosti? Resp. rady ako sa tomu dá vyhnúť?
Smáčci
12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 4.136 zobrazení | 18 odpovědí
Dříve jsem si ani nevšiml poněkud nevšední nastrahu-smáčka-o kterém jsem četl v kajmanovi a chtel jsem si vyzkoušet lov dravců právě na nej. Dnes jsem si koupil nejaké smáčky. Zajímalo by mě,jestli na to vůbec chytáte,jak se vám na ně chytá,úlovky,atd. Já bych ho napíchnul normálně na jiggovou hlavičku a bylo mi doporučeno,abych si koupil streamerový háčky a před smáčka na streamerovym hacku pověsit broček,docela me to udivilo. Napište mi názory na chytání s touto neobyčejnou,měkkou náatrahou. díky,denyg
Vše o labi
29.9.2004 | morpheus | Domácí revíry | 3.450 zobrazení | 15 odpovědí
Prosím všechny zasvěcené ,zajímá mne úsek Labe mezi Ústím a Litoměřicemi + – 5km. Zajímá mne každý postřeh. Kam na kapra? Kam na vláčku? Kam s mouchou? Kam na parmy? kam na candoše? Kde je mrtvo? tlak rybářů (nemyslím krevní ,ale návštěvnost ? Atd. Prostě zajímá mne každej centimetr tohoto úseku. Chtěl bych si rozšířit pole působnosti. Předem díky za každou radu či postřeh.
Jak lovit feederem na řece za větru???
4.9.2006 | | Feeder | 3.448 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Chtěl bych se zeptat jak postavit prut při lovu feederem na řece za větru.Na řece obecně platí,že musí být co nejvíce vlasce ve vzuchu aby proud vlasec neovlivňoval ,ale když fouká silný vítr??A když prut nastavim tak, aby byl těsně nad vodou tak mi špičku ohejbá proud.Zkoušel jsem použít i nejtvrdší špičku výbavy(2oz,)těžká krmítka ale nebylo to nic platné. Dík za rady.
Hodnocení článků
23.10.2009 | Robur | chytej.cz | 2.075 zobrazení | 9 odpovědí
Chci se zeptat, podle čeho hodnotíte článek.
současné hodnocení je: vynikající velmi dobrý dobrý nic nepřinášející bezvýznamný
díval jsem se např. na svoje Vychytávky, patří k nečtenějším věcem, a přitom něco má hodnocení jen dobré /navíc si myslím, že bych ocenění „dobré“ dal na jiné díly, ale nechci zde vypadat jako narcis, foukající si bebinko na dušičce spisovatele/. Přimělo mne to k zamyšlení, proč. např. známku Nic nepřinášející může dostat článek cílený na naprostého začátečníka a zkušený rybář pak dle sebe musí článek ohodnotit jako nicnepřinášející blábol. Tak se ptám, zda by třeba byl nějaký návrh na způsob hodnocení, nebo jaká témata byste uvítali. Případně čeho si nejvíce ceníte na článku, např. fotek, obsahu, barvitosti slohu. Samozřejmě chápu, že ideální je vše nej nebo nějaký kompromis. Tak jak to vidíte vy? Berte to všeobecně, ne jako hodnocení článků nějakého Robura.
je lepší vláčet ráno nebo večer?
26.6.2008 | inspo | Přívlač | 13.177 zobrazení | 57 odpovědí
Rád bych se dozvěděl jaký máte na to názor. Často mám totiž dilema, jestli jit vláčet večer s tím, že to ráno dospím nebo jít večer dříve spát a vyrazit ráno. Vím, že nejlépe by bylo chodit ráno i večer, ale to nejem z časovým důvodů nemohu. Já třeba chodím raději v podvečer, jelikož v tuhle dobu chytám více ryb a když se vrátím tak lehnu a spím jak dudek a nemusím brzy ráno vstávat celý rozlámaný :-) Díky za všechny názory.