Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
rotační třpytka
5.5.2007 | ??? | Přívlač | 3.477 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
jakou velikost rotační třpytky mepps by jste mi doporučili na okouna?
Twistrovy prut a wobler?
7.9.2006 | sramas | Přívlač | 2.785 zobrazení | 12 odpovědí
Dotaz zacatecnika: Muzu vlacet male woblery na twisterovy prut 3–12g? Existuji vubec woblery do 12g? Diky
Ultralehká nebo lehká přívlač?
21.11.2006 | Vlackar | Ryby | 3.956 zobrazení | 17 odpovědí
Zdar všichni. Chtěl bych začít s lehčí přívlačí. Buď L nebo UL
a jakou sestavu byste mohli doporučit? Máte nějaké vzkušenosti?
Konzervování mrtvých rybek
18.11.2007 | MadMack | Dravci | 3.258 zobrazení | 14 odpovědí
Máte někdo nějaký recept na konzervování mrtvých rybek, aby pro další použití příliš neztratili své původní vlastnosti. Poraďte prosím.
Jak je to s náhony?
15.8.2006 | Sander | Legislativa | 2.790 zobrazení | 12 odpovědí
Dříve jsem se našich funkcionářů ptal, jak je to s výkonem ryb. práva na náhonech elektráren či mlýnů. Ani jediný to s určitostí nevěděl (což je na pováženou) a odpovědi typu: „Raději tam nechytej!“ mi přišli z jejich strany k smíchu. Proto se ptám Vás, kolegové, zda lov na náhonech má stejná pravidla jako na ostatních revírech svazu (a tuším, že ano), nebo do revírů svazu nepatří a tudíž tam chytám na vlastní riziko? Nedá mi to a ještě musím uvést jeden příklad hospodaření na jednom místním náhonu. Pravidelně, asi každé 4–5 měsíců se tento náhon vypustí. Starosta řekne klukům ze vsi, ať vezmou čeřeny, že jde zastavit stavidla. Asi tušíte, jak tyto ryby (pstruzi, velcí lipani, kapři, tloušti…), které jsou jak jinak majetkem svazu, dopadnou. Nevím, ale asi by měl být místo „čapíků“ zavolán spíše nějaký člen MO a ryby by měly být dány tam, kam patří. Fotky jsou včerejší… Děkuji.
Tlošti??? jak a co na ně
29.8.2005 | Tumi | Dravci | 2.328 zobrazení | 10 odpovědí
Na co je nejvíce na přívlač chytáte???????
NOČNÝ LOV KAPRA - HROZIA NEBEZPEČIA?
11.4.2017 | Martines | Kaprařina | 6.290 zobrazení | 27 odpovědí
Čaute, rád by som túto sezónu venoval aj nočnému lovu kaprov. Mám na vás otázku ohľadom prípadných nebezpečenstiev, ktoré pri nočnom love hrozia. Nemám na mysli ježka ale skôr ľudí-zoledjov, opilcov a pod Máte s tým nejaké skúsenosti? Resp. rady ako sa tomu dá vyhnúť?
Vše o labi
29.9.2004 | morpheus | Domácí revíry | 3.499 zobrazení | 15 odpovědí
Prosím všechny zasvěcené ,zajímá mne úsek Labe mezi Ústím a Litoměřicemi + – 5km. Zajímá mne každý postřeh. Kam na kapra? Kam na vláčku? Kam s mouchou? Kam na parmy? kam na candoše? Kde je mrtvo? tlak rybářů (nemyslím krevní ,ale návštěvnost ? Atd. Prostě zajímá mne každej centimetr tohoto úseku. Chtěl bych si rozšířit pole působnosti. Předem díky za každou radu či postřeh.
Přívlačák
22.1.2006 | Poperr | Ryby | 3.260 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj chtěl bych koupit novej na lehkou přívlač prut cena 2000kč Měl by měřit:270cm Chtěl bych na tom tahat rotčky00,0,1,2,3 woblery do 11cm twistery,ripery a banja Lovené ryby:tloušt,bolen,okoun,candát,pstruh a kdyby nahodou se na něj pověsila zubatá tak at s nim něco neudělá
ZAPISOVANIE ÚLOVKOV
10.1.2006 | obor | Muškaření | 3.033 zobrazení | 13 odpovědí
Po zosumarizovaní výsledkov za rok 2005 ma napadla jedna myšlienka. Na výročnej schôdzi medzi najúspešnejšími lovcami roka moje meno čítať nebudú. 5 rýb predsa nie je pre mäsiarov žiadny výkon, podotýkam že za celú sezónu. (tým ostatným som daroval život) Sú tam predsa zverejnení najlepší rybári organizácie s najväčším počtom úlovkov v uplynulej sezóne. A teraz sa natíska otázka. Zapisovať do prehľadu o úlovkoch každú ulovenú rybu, aj keď „nezamrazenú“? Možno áno, možno nie. Posúďte sami. Organizácia zarybňuje revíry na základe plánu zarybňovania a na základe „vychytaných“ rýb z revíru zo sumáru o úlovkoch. Takto bude v revíri viacej rýb určitého druhu, neverím že mäsiarom sa podarí všetky ryby vychytať a tým pádom väčšia šanca na ulovenie rýb bude aj pre rybára ktorý uloveným rybám daruje život.
Lov ryb v pstruhových revírech
20.2.2013 | ltrab | Vaše názory | 7.474 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Poraďte,v soupisu pstruhových revírů Severočeského územního svazu v bližších podmínkách výkonu rybářského práva je stanoveno, po ulovení a ponechání si alespoň 1 ks ryby již nesmí být měněn způsob lovu. Platí toto ustanovaní i v případě ulovení ryb, které se do revíru nevrací.
Jak lovit feederem na řece za větru???
4.9.2006 | | Feeder | 3.506 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Chtěl bych se zeptat jak postavit prut při lovu feederem na řece za větru.Na řece obecně platí,že musí být co nejvíce vlasce ve vzuchu aby proud vlasec neovlivňoval ,ale když fouká silný vítr??A když prut nastavim tak, aby byl těsně nad vodou tak mi špičku ohejbá proud.Zkoušel jsem použít i nejtvrdší špičku výbavy(2oz,)těžká krmítka ale nebylo to nic platné. Dík za rady.
S U M Á Ř
31.12.2004 | Milky | Ryby | 2.802 zobrazení | 12 odpovědí
Je poslední den v roce což je asi nejvyšší čas pro rekapitulaci za sezónou. Tak co, kolik toho ulpělo v našich sumářích???
Pozvedl Dah tento server????
25.8.2004 | toulovec | chytej.cz | 33.710 zobrazení | 144 odpovědí
13. srpna to byl rok, kdy tento server změnil majitele. Myslím si, že za ten rok se tady toho mnoho zlepšilo a že si chytej. cz vyšlápl správným směrem. Sice je tu prostředí zatím poněkud „komornější“ než by si jistě mnozí z nás přáli, ale to se časem zlepší a myslím že v této situaci to není na škodu. Jaký máte názor na provoz chytej. cz pod taktovkou nového dirigenta????
Který z těchto navijáků???
10.6.2010 | FISHERBOY | Navijáky | 7.496 zobrazení | 32 odpovědí
Už po několikáte se trápím nad tím, který naviják zvolit na přívlač. Cílová ryba je štika, bolen, candoš. Proutek mam 10–30g. Když jsem prohlídl navijáky a jejich nabídku, tak jsem s ohledem na své limity a hranice vybral dva adepty.. Chtěl bych znát vaše názory, který z těchto dvou byste vybrali vy.
http://www.rsp-fishing.cz/…ano-exage-fb
vs
Plynový měchýř
16.6.2006 | Robur | Ryby | 3.513 zobrazení | 15 odpovědí
Protože mají dravci měchýř přirostlý k tělu, tak se ptám na nějaký nápad, jak ten měchýř co nejefektivněji odstranit.
NEJVEDSI CHYCENA RYBA NA UL-VLACKU
20.10.2005 | Lipo | Přívlač | 2.811 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj všichni rybari. Zajimalo by me s jakou nejvetsi rybou jste se potkali pri ultra jemne privlaci. A na jakou nastrahu. Pocity ze zdolavani atd. Predem diky za odpoved.
je lepší vláčet ráno nebo večer?
26.6.2008 | inspo | Přívlač | 13.368 zobrazení | 57 odpovědí
Rád bych se dozvěděl jaký máte na to názor. Často mám totiž dilema, jestli jit vláčet večer s tím, že to ráno dospím nebo jít večer dříve spát a vyrazit ráno. Vím, že nejlépe by bylo chodit ráno i večer, ale to nejem z časovým důvodů nemohu. Já třeba chodím raději v podvečer, jelikož v tuhle dobu chytám více ryb a když se vrátím tak lehnu a spím jak dudek a nemusím brzy ráno vstávat celý rozlámaný :-) Díky za všechny názory.
Blanice Vodňanská 3 Jak to jde na začátku jara s kaprama
2.4.2009 | Vojda13 | Kaprařina | 2.583 zobrazení | 11 odpovědí
Rybařina ve vodňanech ohledně lov kaprů… na co vám jdou a kolik jste jich chytili popříklad fota úlovků pište…
Chytli jste už někdy Kapra ?
26.10.2011 | | Úspěchy | 34.790 zobrazení | 148 odpovědí
Zdravim všechny rybáře, chtěl jsem založit diskuzi na základě naší zkušenosti s touto nepříliš známou rybou. Ano, přesně tak, řeč je o kaprovi obecném. Chytli jste ho? Jestli ano, jaký to byl pocit?