Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Šňůra na sumčí přívlač
27.9.2012 | JKemr | Přívlač | 14.820 zobrazení | 63 odpovědí
Zdravím rybářské kolegy. Potřebuju radu ohledně kvalitní šňůry na sumčí přívlač. Letos jsem měl nějakou „no name“ s kterou jsem udělal životního sumíka 165cm, ale během krátké doby se šňůra začala třepit a tak se musím poohlédnout po nějaké nové a kvalitnější.
Díky všem za cenné rady a typy.
Naviják na prívlač
11.5.2005 | RASTOK | Navijáky | 4.466 zobrazení | 19 odpovědí
Poprosil by som vás o radu, chcel by som kúpiť navijak na prívlač do 2500,–Sk /1750 kč/, s cievkou na 100m monofilu 0,25 viem, že to neni zrovna obrovská suma, ale hádam sa dá niečo relativne dobré vybrať. uvažoval som o Shimano-Nexave-NEX2500F-ložiská 3+1, rada P3, len sa obávam, že v tej triede to bude tak na jednu sezonu Navijak bude na strednu privlač – gumi + woblere od 5–13 cm
Smáčci
12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 4.233 zobrazení | 18 odpovědí
Dříve jsem si ani nevšiml poněkud nevšední nastrahu-smáčka-o kterém jsem četl v kajmanovi a chtel jsem si vyzkoušet lov dravců právě na nej. Dnes jsem si koupil nejaké smáčky. Zajímalo by mě,jestli na to vůbec chytáte,jak se vám na ně chytá,úlovky,atd. Já bych ho napíchnul normálně na jiggovou hlavičku a bylo mi doporučeno,abych si koupil streamerový háčky a před smáčka na streamerovym hacku pověsit broček,docela me to udivilo. Napište mi názory na chytání s touto neobyčejnou,měkkou náatrahou. díky,denyg
Hodnocení článků
23.10.2009 | Robur | chytej.cz | 2.119 zobrazení | 9 odpovědí
Chci se zeptat, podle čeho hodnotíte článek.
současné hodnocení je: vynikající velmi dobrý dobrý nic nepřinášející bezvýznamný
díval jsem se např. na svoje Vychytávky, patří k nečtenějším věcem, a přitom něco má hodnocení jen dobré /navíc si myslím, že bych ocenění „dobré“ dal na jiné díly, ale nechci zde vypadat jako narcis, foukající si bebinko na dušičce spisovatele/. Přimělo mne to k zamyšlení, proč. např. známku Nic nepřinášející může dostat článek cílený na naprostého začátečníka a zkušený rybář pak dle sebe musí článek ohodnotit jako nicnepřinášející blábol. Tak se ptám, zda by třeba byl nějaký návrh na způsob hodnocení, nebo jaká témata byste uvítali. Případně čeho si nejvíce ceníte na článku, např. fotek, obsahu, barvitosti slohu. Samozřejmě chápu, že ideální je vše nej nebo nějaký kompromis. Tak jak to vidíte vy? Berte to všeobecně, ne jako hodnocení článků nějakého Robura.
Revír pro Pstruha obecného
25.8.2011 | Luccini | Lososovité ryby | 7.305 zobrazení | 31 odpovědí
Jste pro, aby se do revíru kde se přirozeně vytírá Po, nenasazoval Siven, protoze se pak ucastni vyteru a jsou z toho jen neplodni krizenci? Navic podle me tvori jen konkuranci tam kde neni zapotrebi.
prořezání struny o háček s lopatkou
30.6.2011 | vovo | Vaše názory | 4.947 zobrazení | 21 odpovědí
co říkáte na názor že může háček s plošinkou prořezat strunu pokud na něj pusobí vetší zátěž???
ja používám háčky s plošinkou do st tak mě to zajímá
Co s nima
16.5.2005 | Dědek | Ryby | 3.068 zobrazení | 13 odpovědí
Co uděláte, když vytáhnete poškozenou rybu, která buď nemá míru nebo je hájená. Pustíte jí, ikdyž víte, že zahyne nebo porušíte RŘ a usmrtíte jí?
Řeka a boilie ?? jde to ??
28.7.2008 | Renegade | Kaprařina | 2.832 zobrazení | 12 odpovědí
Berou ryby v řece na boilie ?
Matchka
12.10.2008 | Kubajs | Plavaná | 4.730 zobrazení | 20 odpovědí
Rozhoduji se mezi třemi matchovými pruty jsou to Shimano Alivio BX420
Shimano Hyperloop AX420 Shiman Hyperloop BX420
U těch hyperloopů jsem slyšel že akce jsou dost odlišné.Popřípadě bych
potřevoal poradit navijáček do 1000kč,vůbec nerozumím velikosti
používaných navijáků.Chci ho na plavanou ve vidličkách,ale celé léto
budu „šoulat“ tak aby byl i celkem lehký.
začátky s přívlačí?????
3.9.2005 | Tumi | Přívlač | 4.023 zobrazení | 17 odpovědí
Jen tak mě napadlo zeptat se vás jaké jste měli začátky s přívlačí??
NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ
31.12.2005 | Cudla | Ryby | 2.362 zobrazení | 10 odpovědí
Nikdy jsem ho nedodržel,až na malé vyjímky. Ted když mám částečnou možnost dostat se na tyto stránky,chtěl bych se sem vracet i v novém roce. Jiný bych asi nedodržel. Jaký máte vy? PŘEJI VSEM chytejákům hodně zdraví štěstí a vše co by si přáli do Nového roku, tvůrcům hodně inspirace v psaní,debatérům samá kladná témata atd… PS. jdu chvilku relaxovat, v 17h. mi začíná šichta ,dobře se všici bavte!
Vláčkaři kontra muškaři
13.4.2014 | JacobK | Přívlač | 9.479 zobrazení | 40 odpovědí | upravit
Jaký máte názor na ultralehké vláčení a jeho výraznou podobnost s nymfováním a streamerováním v muškaření? Mě to kolikrát připadá docela podobné co se týká vedení nástrahy. Technika nahazování je samozřejmě odlišná. Ale když pozoruju některé lovce s nymfou, kdy šňůra pomalu zůstává v prutu tak bych řekl, že si to s ultralehkou přívlačí nezadá. O to víc čučím jak přezíravě se muškaři na vláčkaře dívají a dávají jim najevo, že královská rybařina je fly fishing a vše ostatní je masařina. Přitom ultravláčka je k rybám šetrná a kontakt s rybou není v porovnání s muškařením moc odlišný. Díky za názory a přeji všem hezké zážitky na zahájení.
Jezerní muškaření
16.8.2005 | Honza2 | Muškaření | 5.218 zobrazení | 22 odpovědí
Jakou šňůru používáte nejčastěji při jezerním muškaření? Plovoucí, polopotápivou nebo potápivou?
Nemocný kapr?
11.7.2011 | MTHRFCKR | Vaše názory | 4.031 zobrazení | 17 odpovědí
Chci se s vámi podělit o dnešní zážitek s kucháním kapra a zároveň požádat o radu – zeptat se, zda jste se s něčím podobným také někdy setkali.
Dnes jsem si po dlouhé době přinesl od vody rybu a při zabíjení a kuchání jsem narazil na něco, co mi přišlo dost zvláštní. Po omráčení by se jakoby pozvracel a z huby mu vytekla tekutina nažloutlé barvy – opravdu to vypadalo jako zvracení. Dost mě to zarazilo, ale ještě víc pak to, když stejná tekutina vytekla po kuchání vnitřností. Nakonec poslední věc – kaprovi jdou téměř samy strhávat šupiny, jakoby po doteku měly tendenci spadnout.
Jsou toto příznaky nějaké choroby? Dá se takový kapr jíst?
Dobrý rok
4.7.2007 | Sander | Ostatní ryby | 2.845 zobrazení | 12 odpovědí
Chlapi, všímáte si množství potěru kolem břehů? Že by byl letošní rok dost nadprůměrný, nebo se mi to zdá?
MIKADO
6.4.2006 | breca | Ryby | 14.962 zobrazení | 63 odpovědí
Máte někdo zkušenost s některým produktem této firmy? Zajímavé ceny a sortiment, ale vůbec neznám.
"Zimní krmení"
8.1.2007 | ČudlařX | Bílá ryba | 5.220 zobrazení | 22 odpovědí
Jaké vlastnosti by mělo mít správné „zimní“ krmení??Myslim teďka v tuhle dobu (na menší řece).Jde mi hlavně o feeder. dík
PODVODNÍK
12.8.2010 | bigboy | Vaše názory | 4.516 zobrazení | 19 odpovědí
Prosím přihlaste se všichni, koho podvedl podvodník „kislikus“ do této diskuze. Chceme podat hromadné trestné oznámení. Dík
zahraničí
22.9.2005 | pif | Rybaření v zahraničí | 3.325 zobrazení | 14 odpovědí
kdyby jste měli neomezené finance,čas a možnosti,kam by jste vyrazili do zahraničí na ryby?na jaké a proč?já sním o mongolsku,celkem panneská příroda(zatím) a hodně ryb. co vy?
Jak a s kým na sraz
16.6.2004 | Chose | chytej.cz | 3.087 zobrazení | 13 odpovědí
Myslim ze by bylo dobry se dohodnout,odkud kdo jsme a kdyztak se s nekym svezt,nebo vzit nekoho s sebou.