Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
FEEDER - začátečník
21.1.2007 | Kosák | Feeder | 4.159 zobrazení | 17 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi tady někdo nemohl pomoci s nákupem potřeb na lov na feeder (prut, navyják, vlasce)??? Chtěl bych začít chytat touto technikou a nemám s tím žádné zkušenosti… Budu chytat jak na tekoucí, tak na stojaté vodě, takže spíše nějaký univerzál… Předem děkuji za jakoukoliv radu…
Ztrácí se vám také vaše příspěvky z chytej?
4.1.2009 | Juraj | Ryby | 1.958 zobrazení | 8 odpovědí
Vložil jsem mezi 1 a 2.1 do fóra Jihlavské revíry několik příspěvků s fotkami a jsou fuč. Má někdo podobnou zkušennost?
Ostravice vytrávena
11.5.2009 | kamos007 | Domácí revíry | 2.205 zobrazení | 9 odpovědí
Nevíte něco bližšího otom že je ostravice od frýdlantu vychcípaná???Nevíte jaké jsou škody a pod…
Hodinky
13.3.2015 | matej.mark | Vaše názory | 12.299 zobrazení | 50 odpovědí
čau, chci si koupit nějaký hodinky, hlavně aby byly odolný ve vodě a měli dobré sklo, nemáte někdo nějaký dobrý tip na značku se kterou jste spokojení? dík moc
Štika se spolknutým trojhákem
27.9.2007 | Mary | Dravci | 11.539 zobrazení | 47 odpovědí
Jak dopadne štika, která má trojháček daleko spolknutý a pustím ji. Když ji přitahuji, tak ji tím trojhákem uvnitř poškodím, nebo se více zapíchne. Poradí si, nebo uhyne?
Útok na člověka
9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 11.050 zobrazení | 45 odpovědí
K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.
Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.
Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…
Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?
Naviják SPRO
14.2.2006 | spin | Navijáky | 10.815 zobrazení | 44 odpovědí
Čaute,najde se tady někdo,kdo má zkušenost(ať už dobrou,nebo špatnou)s navijákem SPRO Red Arc.Zajímá mě jen tento typ.
Poslední ryba letos
1.1.2005 | jake | Úspěchy | 7.617 zobrazení | 31 odpovědí
Zdravím takhle nad novoročním ránem všechny „chytejáky“ a přeji do nového roku hodně úspěchů rybářských i v soukromém životě a mám dotaz: „Jaká byla Vaše poslední chycená ryba v právě skončené sezóně?“ Já tedy začnu – včera 31. 12. na plavanou tloušť cca 25 (neměřil jsem)
Aky navijak na strednu privlac
30.3.2013 | westigator | Navijáky | 7.614 zobrazení | 31 odpovědí | upravit
Prosim poradte aky navijak na strednu privlac. velkost priblizne 25 na prut Dragon Guide select Viper 2,75 3–18g. Moj vyber navijakov: Redarc, Hypalite, Exceler x,z, Kludne aj iny model. Dakujem
Kam na dětský tábor?
15.4.2008 | Jezinka | Domácí revíry | 2.454 zobrazení | 10 odpovědí
Pánové sháníme typy kam letos v létě s dětmi na tábor. Napadlo nás, že nejlépe znáte svoje revíry vy a mohli byste nám dát nějaké dobré rady. Chtěli bychom někam do menšího kempu u rybníka nebo řeky s ubytováním v chatičkách, s fungujícím sociálním zázemím a možností vlastního vaření. Je nás asi 25 rybářů od 5 do 50 let, takže hospůdka v přijatelné vzdálenosti na pěší dosah by byla skvělá. Pokud o takovém místě víte, dejte nám, prosím, vědět. Frk a Jezinka
Truman "SHOW"
1.8.2007 | Czudko | Ostatní ryby | 14.787 zobrazení | 60 odpovědí
Je to peklo, ale posledni dobou neni mozne nikde kam jezdim (Labe, Vltava a nekdy i Berounka), normalne nahodit jakoukoliv zizalu. Trumeni (sumecek americky) to berou sotva to padne do vody. Dokonce zerou i kuku nebo rohlikove boilie. Neznate nekdo zpusob jak je odradit nebo co zvolit, aby na to hupsli? Jsou neuveritelne premnozeni.. Jake zkusenosti mate vy?
Smekací naviják, nebo multiplikátor?
10.11.2006 | bačus | Sumcařina | 12.800 zobrazení | 52 odpovědí
Příští rok bych chtěl začít s lovem sumců a to hlavně na podvodní splávek. Přez zimu si chci pořídit vybavení ale nevím zdali smekací naviják nebo multiplikátor, s kterým nemám žádné zkušenosti. Co používáte Vy? Co by ste doporučili úplnému začátečníkovi? Dík Bačus
Liptovská mara
22.8.2007 | Fish man | Rybaření v zahraničí | 5.907 zobrazení | 24 odpovědí
Nazdárek lidičky! Potřeboval bych informace o teto vedě ubytování neřeším myslím povolenka a věci kolem toho co se může, co je zakázané a na odkazy už jsem se díval!! Dík moc lidičky
silon na vláču
10.6.2005 | Zcuter | Přívlač | 4.681 zobrazení | 19 odpovědí
jaký je podle vás nejlepší silon na vláču. slyššel jsem,že na barvě nesejde-a má být kolem 0.25mm hrubý. Co je na tom pravdy???Můžete mi s tím poradit???
Poradíte kam na dírky Praha a okolí?
25.1.2013 | casper | Rybaření na dírkách | 4.677 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj
všem, jelikož revírů, kde se dá dírkovat je strašná spousta a já bych
si rád někam zajel zachytat nějaký pstruhy a siveny, ale bohužel nejsem
schopný najít co nejbližší revír s adekvátní cenou a dobrým
zarybněním. Poradíte? Bydlím na Praze 8 v Čimicích, kousek od Zdib.
Předem děkuji za každou reakci ;)
Jak moc vadí sumcům světlo?
19.7.2005 | Stefi | Sumcařina | 4.183 zobrazení | 17 odpovědí
Napiště mi prosím své názory na to, jak je sumec plachý co se týče světla v noci. Někde bylo psáno, že jim vadí i světýlko z cigarety??? Co si o tom myslíte Vy?
Pálava
15.5.2005 | kkarlos | Domácí revíry | 3.450 zobrazení | 14 odpovědí
O prazdninách pojedem na Pálavu a já si s sebou chci vzít prut. Poraď te mi co si mám vzít s sebou jaké ryby se tam loví a na co. předem děkuji
Čím to může být ???
22.7.2005 | Wolf | Pruty | 2.712 zobrazení | 11 odpovědí
Teď sem se vrátil z rybačky, celkem pohoda až na to, že v poslední
tůńce sem poslal Wolbříka do větví několikrákt sem hozkusil vycuknout
prutem ale vyděl sem že je seklej pevně du pod strom zkusim to znovu a vidim
to beznadějně tak uškubnu silon a prut opřu o strom wolbříka srazím ze
stromu větví a vrátím se k proutku a ono ejhle koncový očko ee (
prostě tam nebylo lak na uchycení uočka není porušenej ba ani napraskle
prostě to vypadá jako by se jenom vytáhlo. proutek mám ještě v záruce
ale nevim jestli mi to uznaj. Nevim čim se to mohlo stát. Je to UL 1–5 gramu
s C akcí. Chyby omluvte sem ještě trochu nasranej. Wolf
Jo a jen tak mimochodem ještě se mi dneska podařilo rozkvedlat naviják
super den
Vláčák trojdíl a proměnlivá délka
1.9.2006 | Robur | Pruty | 2.462 zobrazení | 10 odpovědí
Tak uvažuji o novém vláčecím prutu, a 1/ řeším jeho skladnost (proto trojdíl)2/ navíc jsem narazil i na to, že stejně jako u feedrů, už se snad dělá něco s měnitelnou délkou (někde se délka nemění, ale aspoň se prohazují špičky, takže pokud mně dáte typy budu rád. Délka tak 270 – 300 cm, prut citlivější 0 – 20g
Teleskop na přívlač
21.5.2010 | BigMike | Přívlač | 13.576 zobrazení | 55 odpovědí
Nemáte někdo zkušenosti s teleskopem na přívlač? Zvažuji na cesty nějaký tvrdší, okolo 270 cm a do 30–40 g? Transportní délka okolo 60–70 cm.
Nebo je lepší koupit vícedílný dělený?