Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Spojení šnůry s vlascem
8.2.2006 | Hrouzek003 | Kaprařina | 2.867 zobrazení | 11 odpovědí
Jak spojíte šňůru s vlascem, aby uzel nezadrhával při náhozu za očka. Ikdyž je to zdánlivě jednoduché, nejde mě na mysli, že uzel nezadrhne.
Rybářská videa
14.12.2005 | | Ryby | 10.970 zobrazení | 42 odpovědí
Máme tu zimu a trochu se začínám nudit. Nemáte někdo tip, kde se dají stahnout z netu nějaká pěkná videa s rybářskou tematikou. Já si teď stahnul film o kaprařině z Maďarska a docela se mi to líbilo. Má to ale 2 krát 700 MB www. disztargyak. hu Rád bych se ještě na něco podíval. Předem Děkuj
Sraz chytej. cz na Křetínce
21.9.2005 | Tomucha | chytej.cz | 8.875 zobrazení | 34 odpovědí
je tu podzim tak mě napadlo udělat si menší sraz na Křetínce (JM kraj 30km od Brna směr Svitavy) ted tam pojedu tak by se mohlo něco domluvit. Co takle konec října?Přidal by se někdo. rybačka, něco by se navázalo, popil by se svařáček.
rybolov mládeže
10.7.2006 | konva | Ryby | 8.355 zobrazení | 32 odpovědí
Měl bych dotaz ohledně rybářského řádu . Jak jsem zjistil po přečtení tak se zde již nenachází odstavec popisující pravidla lovu mládeže což mě přivádí k otázce zda mé děti mohou již lovit na 2 udice či ne nebo zda mohou chytat na rybku.Dříve to v řádech bývalo však dnes to tam již není.
Prut na položenou
30.8.2012 | PaPeŽ | Pruty | 4.963 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravím vás přátelé. Rád bych vás poprosil o vaše názory a odpovědi na mé otázky.
Vždy, když se začnu o něco zajímat a hodně toho přečtu, tak pak mám z toho v hlavě guláš . :) Chci si koupit pruty na položenou 2 ks cena 1 kusu cca do těch 1500 Kč. Mám si koupit oba pruty stejné nebo raději jeden 3 lb a druhý 2,5/2,75 lb ? A raději 3,6 m nebo 3,9 m ? Jezdím na revíry velké cca 7–9 ha. Velice se mi líbí pruty od značky Mivardi máte někdo s nimi nějakou skušenost? Jako příklad uvádím tento : http://www.tropicliberec.cz/…-3-9m-3-00lb
Podseknutí
9.11.2006 | Libor | Ryby | 3.397 zobrazení | 13 odpovědí
Zajímalo by mne co při přívlači a jak často podseknete, pro mě je to vždy sklamání že to není nějaký dravec.Už jsem otestoval nový vláčák na tolstolobikovi 97cm za ocas:-(
Rybářská latina
1.8.2013 | HaD | Úspěchy | 3.391 zobrazení | 13 odpovědí
Docela by mne zajímalo, co je pro vás přijatelná rybářská latina, která k našemu koníčku neodmyslitelně patří a co už je za hranicí a je to jen obyčejná lež…
Největší lipan sezóny
27.12.2005 | rarach | Lososovité ryby | 8.636 zobrazení | 33 odpovědí
Po úspěchu s okounem, se Vás chci zeptat na LIPANA. Jakého jste chytili největšího? Já 41 cm, ale neměl jsem foťák, ale možná, že za dva dny nějakou fotku najdu. Zdokumentovanýho mám 39 cm a ještě jsem ho sežral. To jsem, ale svině!
Lov okounů – systém NAJDI BRATŘÍČKY
27.10.2004 | Afterfree | Dravci | 3.141 zobrazení | 12 odpovědí
Před lety jsem četl v jednom rybářském časopise o zajímavé metodě lovu okounů z loďky. Vše spočívá v tom,že prvního uloveného okouna necháte na háčku a na vlasec přidáte další návazec s nástrahou (marmiška,twistr, žížalka, rybka,… atp). Celé to pustíte zpět pod loď a necháte okounka najít jeho hejno. Tam se vždy najde nějaký kolega , kterého zaujme nástraha na přívěsu. Záběr poznáte podle ohnutí prutu , nebo bouchnutí do nástrahy. Co na to naši Okounobijci BASS , DaH a další? Zkoušeli jste někdo něco podobného?
Preparace
7.5.2005 | Tomik | Ryby | 2.617 zobrazení | 10 odpovědí
chtěl jsem se zeptat jestli si někdo sám preparujete ryby, nebo jestli si je necháváte vypreparovat od nějaké firmy.
Muškaření - Jaký návazec?
11.12.2006 | modrak | Ostatní nádobíčko | 22.303 zobrazení | 85 odpovědí
Páni kolegové muškaři, pokud máte chuť, rozepište se zde o tom, jaké si stavíte návazce pro jednotlivé muškařské techniky, jaké používáte spojky, uzly, jestli používáte silon nebo FC, využíváte-li mikrokroužky, rollery, jestli a čím lepíte uzly atd. No prostě, ať si za dlouhých zimních večerů počteme. :o)
RAPALA PRO FISHING
8.10.2008 | lacika3000 | Ryby | 8.129 zobrazení | 31 odpovědí
hraje to niekto z vaás???a áno tak aka cast je podla vas naj..a ake naj ulovky uz mate…dik
Vylovovací kleště
20.10.2010 | jersey | Ostatní nádobíčko | 6.557 zobrazení | 25 odpovědí
Poradíte mi někdo slušný vylovovací kleště? Kolega si pořídil Rapaly a neskutečně na ně nadává, prý se jich asi brzo zbaví, jelikož ty ryby s nimi poškozuje.Případně pokud mi někdo písne, že kleště jako takové jsou stejně všechny dobrý tak akorát na to,rybě roztrhnout tlamu,vezmu to taky a klidně od koupě upustím…Nehodlám s nimi tahat žádný velryby.Většinou štiky,candáty,boleny apd.
Zkoušky
22.4.2005 | kapr444 | Ryby | 4.721 zobrazení | 18 odpovědí
Dnes jsem udělal rybářské zkoušky!!! Bylo zadáno 60 otázek a já jsem špatně odpověděl 3 otázky!! Na můj věk (12 let) docela dobrý ne?????3 otázky
Prsačky
7.3.2010 | Bullrot | Ostatní nádobíčko | 4.198 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím som začiatočník v prívlači a rád by som chcel vedieť,či má niekto skúsenosti s prsačkami Lexpo(nylonové)…ďakujem
Rybáři z Radnic na Rokycansku a okolí
24.7.2008 | Kulik | chytej.cz | 4.195 zobrazení | 16 odpovědí
Ozvěte se kdo jste z těchto končin. Jde mi o seznámení se, diskusi o vodě a rybách a případně i posezení u pivka nebo vody na rybách. Takže, Petrův zdar o pište!
Prut dělička zátěž do 100g délka 3m
17.9.2008 | baddy73 | Pruty | 3.671 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím. Chtěl bych si pořídit místo svého teleskopů dvou nebo tří dílný prut. Problém vidím v tom, že mi vyhovuje délka 270–300m pro zátěž do 100g (lov na se spirálovým krmítkem,případně na položenou na meší vodě a řece.) Zajímalo by mě jestli někdo víte o nějakém prutu výše uvedených parametrů a nebo jestli si myslíte, že by bylo možnépoužít přívlačové pruty které mají odhozovou zátěž kolem těch 90–100g. Dík za odpověď a za případné typy.
Návazec
20.6.2005 | palcat | Přívlač | 3.670 zobrazení | 14 odpovědí
Byl jsem o víkendu na moravě na sumce a chytal jsem na podvodní splávky jelikož tam není dovoleno zavážet a setkal jsem se s problémem . Přišel záběr 2 krat se prut řádně ohnul a nic , rybyčka v prd… to se opakovalo 3 za výkend což byly všechny záběry. Proto se ptám jestly máte nějakou osvědčenou montáž , která by se hodila k lovu na podvodni splávek?
Nástrahy na sumce
2.12.2004 | Zlinsky_lovec | Ostatní nádobíčko | 3.409 zobrazení | 13 odpovědí
Zdar lidi,už jsem psal,že chci začít vláčet sumce. Zajímalo by mě,jaké na sumce používáte nástrahy. Už jsem taky psal,že už jsem četl HaDovi články. On tam uvádí woblery(od rapaly Risto rap,sliver,shad rap…),se kterými má určitě ůspěchy. Já si začínám dělat výbavu nástrah na sumce a tak mě zajímá,na co vy vláčíte vodní medvědy,abych při nakupování nástrah neudělal blbost. Jestli můžete,přidejte prosím i fotku. díky,denyg
Hamerský potok
8.8.2005 | Kazan | Domácí revíry | 2.888 zobrazení | 11 odpovědí
Jedu tam v sobotu na dovolenou, beru si pouze vláčák, můžete poskytnout nějaké info o P i MP vodě? Za každou informaci předem děkuji.