Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
JAKOU LOĎKU NA PŘEHRADU?
26.11.2006 | vagi | Ostatní nádobíčko | 11.885 zobrazení | 44 odpovědí
Prosím všechny o radu a zkušenosti. Chystám se pořídit si loďku a budu vděčný za každý názor a radu. Většinou budeme ve dvou a tak si myslím, že rozměrově by to mělo být cca 3,5 na 1,5? (dostatečná stabilita a prostor) Tvar klasické pramice nebo do „V“. To asi není rozhodující. Laminát či hliník? Vím, že mě ještě čeká el. motor, sonar a zřejmě i nějaký vozík, ale představa byla max. do 25.000,– (nemusí být vše nové), takže laminát je levnější, ale asi zase těžší. Když budu sám, zvládnu i laminát na vodu a z vody? Ve fóru už jsem něco našel o motorech a sonarech, ale stále nevím… Předem všem moc děkuji za jakékoli názory. Je to pro mě mnohem cenější, než rady prodavačů. Začínám mít totiž pocit, že v obchodech málokdy opravdu poradí…
Prut na candáta
17.11.2005 | Tomix | Dravci | 10.825 zobrazení | 40 odpovědí
Různí rybáři doporučují různé vláčecí pruty na candáty pro chytání s gumami. Někteří winklepickerové a feederové, jiní zase klasické vláčáky s jemnou špičkou. Setkal jsem se i s pruty pod označením „Zander“. Jejich parametry jsou většinou úzce vymezeny: Délka 2,70 – 3,60 m a vrh. zátěž 10 – 30 nebo až 15 – 50 g. Taky u nich bývá uvedeno, že mají plně parabolickou akci, jemnou špičku a silnou páteř. Pro jaké situace u vody se tyto pruty hodí? Napadá mě jen daleké nahazování na přehradách, možnost vláčení těžších gum (hlavičky 15 g a těžší) a jistější zdolávání větších ryb. Mají tyto pruty i nějaké jiné výhody oproti winklepickerům?
Elekromotor
10.3.2005 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 9.988 zobrazení | 37 odpovědí
Mám Bassíka, což je laminátová pramička 2,80m dlouhá. CVo bych tak na ní mohl dát za elektromotor? Dobrá cena, výkon. Poraďte. Díky všem.
Velká kontra malá a naopak
14.6.2005 | jake | Úspěchy | 3.511 zobrazení | 13 odpovědí
Tak mě napadlo tohle téma, když jsem na pstruhovce tudle vytáhl na 4 cm woblera asi 7 cm hrouzka . a zajímalo by mě, zda má někdo podobný kuriozní úlovek, kde byl minimální rozdíl ve velikosti mezi chycenou rybou a předloženou nástrahou nebo opačný extrém, kdy na malou nástrahu byla chycená velká ryba ?
RSS
14.12.2007 | m.b. | Ryby | 3.242 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj, redakce, kolegové online rybáři. Nevím, jestli se v minulosti neprobíralo, nicméně jsem zmínky nevyhledal. Hodně bych ocenil RSS na chytej.cz. Rozsah se nemusí týkat jen nových článků, ale i nových diskusí, souhrnu diskusních fór apod. Tvorba RSS kanálu je programátorská drobnost, hotovo maximálně za den. Co vy na to?
Háčky s očkem vers. s lopatkou.
10.9.2008 | baddy73 | Tipy & triky | 3.240 zobrazení | 12 odpovědí
Mám dotaz, který asi zkušeným matadorům příjde možná směšný, ale přesto. Z jakého důvodu se vyrábějí některé háčky s lopatkou a jiné s očkem ač mají stejnou velikost? Má to nějaký vliv při lovů? Děkuju za osvětlení.
Revír Roketnice1!
16.7.2006 | Carpboy | Ryby | 3.239 zobrazení | 12 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s tímto revírem???!
Čelovky,svítidla a jiné typy osvětlení při rybolovu
19.4.2012 | džigit | Ostatní nádobíčko | 27.351 zobrazení | 101 odpovědí
Vzhledem k tomu,že spousta z nás chytá za tmy a potřebuje vidět a taky musí mít označeno místo lovu při chytání na „24 hodinovém“ úseku,zajímalo by mně,jak to řešíte. Prostě fórum o svícení,osvětlení apod.
Pruty z Polska?
3.12.2004 | dudu | Pruty | 4.882 zobrazení | 18 odpovědí
Viděl jste někdo, nebo si ošahal to co se vozí z Polska z tržnic za pruty? Je mi jasný, i když sem to neviděl, že to je bída, ale za ty prachy-no nekupte to. Přemýšlím o lehkým malým vláčáku pro syna. Předpokládám že ho asi tak za měsíc zlomí, tak poraďte.
Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů
6.6.2017 | milhom | Vaše názory | 4.070 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?
KRETINKA
30.9.2005 | | Domácí revíry | 3.796 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Cau kluci,tak bych tady zalozil odkaz,jak to ted bere na Kretinske prehrade,takze kdo jste byl,tak piste,jak to vypadalo,kde jste byli a na co to bralo…
Koloděje nad Lužnicí
27.6.2010 | ŘízečekX | Bílá ryba | 4.625 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravim, chytal jste někdo teď v Kolodějích nad Lužnicí.Chystáme se 4 rybáři na týden do Kolodějů.Jaké byli zkušenosti s lovem, můžete nám podat info?Nejde nám o trofejní ryby, chceme si zachytat.
Nechranická přehrada
14.4.2005 | weird | Domácí revíry | 4.615 zobrazení | 17 odpovědí
Jezdíte tam už někdo na ryby?
Ohře Sokolov,Cheb
10.4.2008 | Flash25 | Domácí revíry | 2.173 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravim,můžete mi někdo dát tip,nebo radu,kam tady v těch místech na vláčku? Mám tu pár míst(viz. foto),Díky za radu.
Hlásič - je nutný s rozpoznáním padáku?
2.5.2007 | MUD | Ostatní nádobíčko | 2.172 zobrazení | 8 odpovědí
Funkce rozpoznání padáku na elektronickém hlásiči –zbytečnost ??? Jaké využití má tato funkce v praxi? Jaké jsou Vaše názory? Díky
Feederový podběrák (tyč + hlava)
16.12.2009 | | Ostatní nádobíčko | 4.628 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím! Uvažuji nad koupí nového feederového/plavačkového podběrákového setu. Mou horní finanční hranicí je něco okolo 500Kč (tedy ne moc).
Do merku jsem si vzal následující set:
Power Net 3m http://fish-pro.cz/…tdetail.aspx?…
Carp Match http://fish-pro.cz/…tdetail.aspx?…
Z vody budu tahat povětšinou kapříky, amury, podoustve, ostroretky,… (středně velké ryby). Jde mi o základní kvalitu a životnost. Žádný šmejd, žádný luxus.
Máte s těmito komponentami zkušenosti? Myslíte, že je to dobrá volba?
zlomený prut
14.6.2010 | runcajs | Přívlač | 3.543 zobrazení | 13 odpovědí
čáu, mám takovej problémek.. mám prut jaxo perseus 1.9m do 9g a podařilo se mi zlomit vrchní díl prutu.. zajímalo by mě jak bych to mohl vyřešit protože si nevím rady… díky
kontakt na PETRA PELIKÁNA (preparátor)
8.5.2005 | frenki | Ryby | 2.995 zobrazení | 11 odpovědí
Kdo zná kontakt na tohohle známeho preparátora tak atˇmi prosím napíše!!! Díky moc všem!!!
Taška na drobnosti
17.8.2006 | mirmen | Ostatní nádobíčko | 2.995 zobrazení | 11 odpovědí
V čem nosíte „drobnosti“ ( háčky,zátěže, splávky atd.atd.)?
Dáváte přednost tašce přes rameno nebo vystačíte s kapsami na boku futrálu ? Máte věci v krabičkách a pracně hledáte a přerovnáváte nebo jste vykoumali nějaký přehledný systém? Případně – řešíte to nějakým plastovým organizerem – kufříkem? Nebo jste narazili na výrobek, který vyhovuje – řekněme – pro feeder, match , na 1–2 denní pobyt?
Penzion Ivana
8.2.2008 | otik123 | Domácí revíry | 2.453 zobrazení | 9 odpovědí
Chtel bych se zeptat na zkusenosti kdo tam byl.Je to Lipnik nad Becvou