Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Rozdíl Team Dragon 7-21g vs Skeletor Pro 4-24g
10.4.2012 | xhekm00 | Pruty | 23.478 zobrazení | 84 odpovědí
Zdravím všechny kolegy a prosím o pomoc a radu. Rozhoduji se mezi 2 přívlačovými pruty. Jedná se mi o Team Dragon http://www.rsp-fishing.cz/…m-7-21g-akce a Berkley Skeletor http://www.rsp-fishing.cz/…-40m-4-24g-2. Mohl by mi někdo upřesnit rozdíl v gramážích (7–21g vs 4–24g)? Respektive jak mám chápat udávané rozpětí? To, že má Skeletor „širší“ rozpětí znamená, že je „univerzálnější“? Je mi jasné, že příznivce zde mají obě značky, ale budu samozřejmě rád, pokud zde uvedete Vaše zkušenosti a názory na oba proutky a ulehčíte mi tím rozhodování. Předem díky
Amur - jak na něj
26.8.2011 | Jirkasss | Tipy & triky | 12.576 zobrazení | 45 odpovědí
Zdravím! Před týdnem jsem chytil při lovu na jednom revíru kde jsem byl poprvé amura na červi, byla to víceméně náhoda protože on zrovna přejížděl nad zakrmeným místem pro kapry a já jsem nahodil přímo před něj. Nakonec jsem ho vytáhl a byl jen 45cm , ale na první setkání s amurem spokojenost. :-) Předevčírem jsem ale objevil revír kde se to amury jen hemží a nejen malými ale i na 80cm a proto se chci zeptat jaké máte zkušenosti s lovem popřpadě jaké montáže používáte. Někde jsem četl že se dají vcelku úspěšně lovit na „třepačku“ s chlebovou kůrkou tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti a nebo jak je lovit na větší vzdálenost. Zatím ahoj a předem díky Jirkasss :-)
naviják VIVA
26.4.2005 | efendi | Přívlač | 6.418 zobrazení | 23 odpovědí
Znáte někdo naviják zn. „VIVA“ typ PA 730, má 7 ložisek, cena kolem 600,– Kč. Myslíte si, že vše co není značkové je špatné, nebo se platí hlavně značka a výrobky jsou v podstatě stejně kvalitní?
Nic mi nebere jenom malí ryby!
4.8.2005 | Lukas | Bílá ryba | 5.581 zobrazení | 20 odpovědí
neznáte někdo dobrej revír u plzně (Západní čechy). Nevím jak na kapry a na štiky. Zatím žádný záběr a mě to štve!!!!!!!!! Jak na ně??????Už mě štvou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bivak
25.11.2006 | Grand2 | Kaprařina | 5.027 zobrazení | 18 odpovědí
Prosím poraďte mi s výběrem bivaku pro 2 na jaro-podzim
MIVARDI MAXIMUS
1.4.2010 | tjjack | Navijáky | 4.755 zobrazení | 17 odpovědí
zdravim, nevlastníte už někdo tenhle naviják? Od multíku jsem už upustil, a tak by mne zajímaly skušenosti s tímhle strojem…
Labe a vábnička na sumce
30.1.2006 | vody | chytej.cz | 4.188 zobrazení | 15 odpovědí
Zajimají mě vaše konkrétní zkušenosti s touto pomůckou.Článku jsem na toto téma přečetl sice hodně,ale názory rozdílné. Použití dle hloubky se značně rozcházejí,náístrahy,doba lovu atd.
Chytání na jeden prut
10.7.2014 | tomas54 | Domácí revíry | 4.188 zobrazení | 15 odpovědí
Je pravda že v Moravském rybářském svazu mládež do 15let může chytat jen na jeden prut?
uzel
23.6.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.186 zobrazení | 15 odpovědí
Poraďte mi nějakej uzel (volný), se kterým máte dobrý zkušenosti. Já používám od rapaly, ale když ho utáhnu tak hodně praská. Silon používám 0,18 mm, avšak při větší tloušťce nebo šňůře je to OK. Jsem levej nebo jsem stvořil nějakýho mutanta? P. S. Ten uzel nějakej, kterej bych si zapamatoval!!
Co znamená když ryba stojí na místě a stále hýbe ploutví?
6.5.2010 | Sarča | Ostatní ryby | 3.916 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Ahoj jsem sarča a je mi 10 le t s taťkou sme na rybníce chytli plotici(Elizabet) dala sem jí do jezírka je akorát ale pořád by mě zajímalo co znamena když Elizabet pořád je na místě a hýbe ploutvi :)…dík za odpověď!
Duhák a jeho vytření
20.10.2006 | Robur | Lososovité ryby | 3.353 zobrazení | 12 odpovědí
Pořád se dohadujete o duhácích a sem tam zaní názor, že už je duhák ve volné přírodě u nás schopen reprodukce, tak se ptám, zda je to realita nebo šum
Jaky fotoaparat na podvodni fota?
20.5.2011 | | Vaše názory | 48.782 zobrazení | 174 odpovědí
Zdravim všechny příznivce petrova cechu, kteří rádi pořizují fotodokumentaci ze svých loveckých výprav.
Potřeboval bych poradit. Chci začít fotit (amatersky) ryby něčím lepším jak mobilem a pořídit si fotomašinku. Líbí se mi Olympus Tough 6020.
Náhled je např zde (snad to nebude reklama) http://www.amazon.com/…p/B0031RGETU
Máte někdo zkušnost z focení pod vodou? popř. dokázal by mi někdo poradit vhodné konkuretnty tohoto modelu se kterým má dobrou zkušenost? Díky moc všem!
Podvodní splávek SBIROLINO
28.5.2004 | Dědek | Přívlač | 16.233 zobrazení | 58 odpovědí
Scháním veškeré informace o vláčení pomocí podvodního splávku Sbirolino. Koupil jsem si MILO na veletrhu v Brně a už se nemohu dočkat 16.června abych to vyzkoušel. Používáte ho pouze na streamer nebo i na jiné nástrahy? A co technika a montáže?
Chytání tloušťů na zavařené ovoce
23.8.2006 | Davish | Úspěchy | 4.487 zobrazení | 16 odpovědí
Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s chytáním na zavařené ovoce, např na třešně a jeřabiny?, chci to vyskoušet.
Sumec
1.8.2005 | kkarlos | Kaprařina | 3.081 zobrazení | 11 odpovědí
Prosim poradte jakou sestavu mam pouzit na mensi sumce do jednoho metru a jakou mam pouzit nastrazni rybicku. Je to mensi ricka s jezem a zatokou. max. hloubka je neco kolem 2 metru a dno je kamenite s malymi nanosy bahna misty piscite.
Ochrana korku na prutu
12.7.2008 | ART | Pruty | 16.314 zobrazení | 58 odpovědí
Docela by mě zajímalo jak ochraňujete korkové držadla na vašich miláčcích. Dost se mi špiňí a bojim se, že částým čištěním korek popraská.
Rybník KOUTY
23.2.2005 | MichalB | Domácí revíry | 8.713 zobrazení | 31 odpovědí
Chytejaci, znate tento soukr. revir? Chyta se tam na dirkach? Diky M.
Umělé nástrahy Berkley
10.1.2006 | braska | Ostatní nádobíčko | 3.934 zobrazení | 14 odpovědí
máte nějaké zkušenosti s umělými nástrahami Berkley- červi červení,žlutí a žížaly černé, hnědé červené? Chtěl bych je vyzkoušet zjara na řece, protože v chladné vodě vydrží nejdéle. Rád uvítám poznatky z lovu fídrem. Díky za info. :
River2sea... kde?
20.1.2007 | Švejk | Ostatní nádobíčko | 3.370 zobrazení | 12 odpovědí
Líbí se mi čím dál víc, poraďte kde mají, teda pokud vůbec, v naší republice větší výběr výrobků této značky. www.river2sea.com
Přívlač pstruzi
2.2.2009 | Brslenák | Lososovité ryby | 7.316 zobrazení | 26 odpovědí
Přátelé, poraďte, na woblery Salmo hornet ve velikosti 5 cm, (samozřejmě jsem sundal přední trojhák – pstruhové vody), dají se chytat potočáci okolo 30 cm, nebo je to na ně moc velký a musím zjemnit? Máte zkušenosti, rád se přiučím…