Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
vábení bez echolotu
16.12.2007 | pike-007 | Sumcařina | 4.001 zobrazení | 15 odpovědí
Dá se chytat pomocí vábničky bez echolotu? pokud ano, jak? dík za každou odpověd.
Rybník KOUTY
23.2.2005 | MichalB | Domácí revíry | 8.290 zobrazení | 31 odpovědí
Chytejaci, znate tento soukr. revir? Chyta se tam na dirkach? Diky M.
Ohre Nechranice
28.10.2007 | puch | Přívlač | 2.940 zobrazení | 11 odpovědí
poradil by mi nekdo,kam zajet na Ohři nebo na Nechranice na privlac???Nebojte,nejsem masar
Labe nad Pardubicemi upuštěno
19.7.2005 | Padis | Sumcařina | 2.407 zobrazení | 9 odpovědí
Zpráva pro rybáře. Zřejmě do pátku 22.7. Změnu dám včas vědět.
Amuři..jak na ně?? Potřebuji radu..
3.3.2008 | doktorov | Položená | 12.604 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím,zakládám další téma,potřebuju radu,chceme v létě s kamaradem vyrazit na amury a kapříky,jsou to kousky od 80cm a vejš potřebuýju radu jak je nahnat na jedno místo nějake osvědčené krmení,a na co je lovit? Podělte se o zkušenosti díky.. :o)
Zarybňování potěrem
27.6.2007 | breca | Legislativa | 2.951 zobrazení | 11 odpovědí
Máte někdo informace o tom, jakou efektivitu má zarybnění potěrem? U nás na Sázavě se s výjimkou několika málo metráků kaprů zarybňuje tímto způsobem viz: www.sweb.cz Sleduje někdo efektivnost takového zarybnění, nepožere se to navzájem? A nejsou to na řece vyhozený peníze s ohledem na to, že spousta toho i odplave? Zajímalo by mě, zda se tím někdo odborně zajímá, protože třeba u candáta, který je v potěru vysazován v počtu 1000 ks ročně, se roční úlovky dle soupisu na daném úseku pohybují okolo 40 ks.
Ako na šťuky?
3.8.2006 | Majo123456 | Přívlač | 2.415 zobrazení | 9 odpovědí
Poradí niekto na čo sa mu najlepšie darí loviť šťuky na stojatých vodách a mierne tečúcich riekach?Mám záujem o rotačky a woblery a hlavne jednoduchý popis lovu.Už som ich pár chytil,ale stále mám pocit že moja technika lovu má velikánske nedostatky.Ďakujem a prajem vela pekných okamihov pri vode.
Muškaři - poraďte prosím jakou mušku!
30.5.2004 | | Muškaření | 3.766 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Hoši,potřebuji poradit jakou mušku na řeku konkrétně Svitavu1, kde jsou všechny druhy ryb,snad kromě kosatek. Včera jsem měl totální propadák a převázal snad veškeré mušky co jsem měl u sebe a nic. Jaká je nejlepší muška v tomto období na pstruha, bílou rybu a parmu? Tyto 3 druhy mušek vážu na jednu šnůru. Použil jsem Gold Red Tag,červenořitku a nymfu chrostíka a nic. Házel jsem to do otevřených tlam a ryby se jen smáli, až jim popraskali žaberní oblouky,asi. Přes den, když je velice hezky, mušky větší a barevnější a v noci nebo navečer zase menší a nenápadnější? To je otázka, na kterou již neznám odpověď. Po včerejšku už jsem si přestal říkat muškař. 8 hodin ve vodě a jen dvě ťuknutí. Vlásek je 18 mm.,mušky jsem nechával v mírném toku přirozeně splavávat,nebo jemně popotahoval anebo jsem je rychle stahoval a přitom se to okolo mne válelo jako hrom. Nejvíce však parmy,ze kterých jsem byl úplně mimo a o hejnech tloušťů ani nemluvím. Poraďte mi prosím jaké mušky pro toto období,jakou velikost, barevnost přes jasný den a navečer. Hoši díky a chci věřit, že jako profíci tohoto webu poradíte !!!!!
Robinson
15.12.2004 | Kep | Pruty | 3.763 zobrazení | 14 odpovědí
Našel jsem na netu stránky polského obchodu, kde mimo jiné mají prut Robinson Dynamic ultra power Jig d. 2,7m, 8–25g v přepočtu za lákavých 1500,– Kč. Máte někdo s touto značkou, nebo konkrétním prutem zkušenost?
River2sea... kde?
20.1.2007 | Švejk | Ostatní nádobíčko | 3.228 zobrazení | 12 odpovědí
Líbí se mi čím dál víc, poraďte kde mají, teda pokud vůbec, v naší republice větší výběr výrobků této značky. www.river2sea.com
Sumec
1.8.2005 | kkarlos | Kaprařina | 2.960 zobrazení | 11 odpovědí
Prosim poradte jakou sestavu mam pouzit na mensi sumce do jednoho metru a jakou mam pouzit nastrazni rybicku. Je to mensi ricka s jezem a zatokou. max. hloubka je neco kolem 2 metru a dno je kamenite s malymi nanosy bahna misty piscite.
Servis na echoloty Humminbird Smartcast
26.7.2007 | bubu | Ostatní nádobíčko | 14.546 zobrazení | 54 odpovědí
prosím o radu- zřejmě mi dosloužila sonda na echolotu Smartcast 10e a jak jsem zjistil,tak Sema se již jejich prodejem a následným servisem nezabívá. Převzala to údajně Fa Normark se sídlem na Kladně. Máte na ni nějaký kontakt,nejlépe mejla. Moc dík.
Chytání tloušťů na zavařené ovoce
23.8.2006 | Davish | Úspěchy | 4.315 zobrazení | 16 odpovědí
Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s chytáním na zavařené ovoce, např na třešně a jeřabiny?, chci to vyskoušet.
Duhák a jeho vytření
20.10.2006 | Robur | Lososovité ryby | 3.234 zobrazení | 12 odpovědí
Pořád se dohadujete o duhácích a sem tam zaní názor, že už je duhák ve volné přírodě u nás schopen reprodukce, tak se ptám, zda je to realita nebo šum
Rapala šňůra
25.7.2006 | Kazan | Přívlač | 2.424 zobrazení | 9 odpovědí
Dnes jsem pořídil novou šňůru do navijáku od Rapaly. Máte někdo zkušenosti s touto šňůrou? Předpokládám že když se Rapala zabývá výrobou vláčecích nástrah nebude snad vyrábět žádný sajrat i jako šňůru.
Muskarska snura
5.8.2006 | Krvinka | Muškaření | 5.139 zobrazení | 19 odpovědí
Tak me tak napadlo jak ma byt utazena ci povolena snura na navijaku??? Ma byt spise utazenejsi nebo povolenejsi??? A cim umyt spinavou ulepenou snuru? A kterou snuru si urcite nemam a nebo naopak mam koupit?
Jak je to na pstruhové vodě?
12.4.2006 | Mal | Ryby | 2.432 zobrazení | 9 odpovědí
Vím,že se nesmi vnadit(krmit). A může se používat krmítko? to si nejsem nějak jistý.
Bídná vláčka na B2 ?
28.11.2012 | Dáňa | Přívlač | 1.890 zobrazení | 7 odpovědí | upravit
Zajímá mě názor těch, kteří jezdí vláčet na Berounku 2, nejlépe do úseku pod karlštejnským jezem. Zdá se mi, že za poslední 2 roky tam záběrů na vláčku výrazně ubylo, ba dokonce se staly ojedinělými v tom smyslu, že velmi často skončí člověk úplně bez šupiny (nebo se nadře na prcka). Od kolegů často slýchávám ten samý názor. Co se stalo (zejména s candáty)? Může za to brzká jarní velká voda v r.2011? Přebytek potěru? Petrův zdar-Dáňa
Francouzská nymfa
29.12.2009 | PJ | Muškaření | 34.164 zobrazení | 126 odpovědí
Takhe otázka by se mohla jmenovat „Všechno co jste chtěli vědět o FN a báli jste se zeptat“. Rád bych, kdyby se tu sešlo maximum věcných informací. Nechci uměle rozdělovat diskusi, ale jisté tématické okruhy by měly být:
- prut (Hends, Loop, Hanák, Greys…?)
- návazce (délka, konkrétní výrobky..?)
- celá montáž (šňůra, návazec, indikátor, „terminální část“ s návazci..?)
- mouchy
- technika lovu, zkušenosti atd.
Dík za odpovědi.
Ochrana korku na prutu
12.7.2008 | ART | Pruty | 15.736 zobrazení | 58 odpovědí
Docela by mě zajímalo jak ochraňujete korkové držadla na vašich miláčcích. Dost se mi špiňí a bojim se, že částým čištěním korek popraská.