Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Ako na šťuky?
3.8.2006 | Majo123456 | Přívlač | 2.583 zobrazení | 9 odpovědí
Poradí niekto na čo sa mu najlepšie darí loviť šťuky na stojatých vodách a mierne tečúcich riekach?Mám záujem o rotačky a woblery a hlavne jednoduchý popis lovu.Už som ich pár chytil,ale stále mám pocit že moja technika lovu má velikánske nedostatky.Ďakujem a prajem vela pekných okamihov pri vode.
Stravování
24.8.2005 | Kosmik | Ryby | 2.296 zobrazení | 8 odpovědí
Všude se píše, jak krmit ryby a čím, ale nikde se nepíše jak se má rybář stravovat při výpravách za rybami. Jak se stravujete?
Woblery na štiky
2.8.2005 | Lukas | Dravci | 10.363 zobrazení | 36 odpovědí
Jake woblery puužíváte na štiky?
Značka GULL
29.12.2004 | ywan | Pruty | 4.039 zobrazení | 14 odpovědí
videl som celkom pekny prut na vlacku zn. Gull, cena okolo 3000 Sk, ale neviem ci sa da tejto znacke verit......
Twistry na okouny a candáty.
4.5.2005 | Tumi | Přívlač | 3.463 zobrazení | 12 odpovědí
na jakou byrvu Twistrachytáte okouny nebo candáty. A jakej druh.
Není to vyjímka?
10.2.2007 | Vlackar | Lososovité ryby | 3.169 zobrazení | 11 odpovědí
Letos jsem byl pozorovat mou nejbližší řeku, Labe, a tam jsem uviděl u břehu lipana. Jsem si jistý, že je to lipan, ale může jich žít hodně i v mimopstruhové vodě? Letos začínám muškařit, sice jen na MP vodách, ale je možno chytit hodně takovýchto velkoploutvých fešáků??? Díky.
Nahazovací echolot Adalkra wireless fish finder 60m
6.1.2013 | Zedtu | Ostatní nádobíčko | 35.019 zobrazení | 121 odpovědí
Chci si pořídit tento echolot, a zajímaly by mě vaše názory, jestli ho někdo vlastníte a jaké s ním máte zkušenosti. Díky za odpovědi.
Vyplnění povolenky při odevzdávání
11.1.2015 | kryštof | Legislativa | 12.996 zobrazení | 45 odpovědí | upravit
Dobrý den, měl bych dotaz jak správně vyplnit povolenku při odevzdávání.
Předem děkuji za odpověď
zlomený prut
19.6.2007 | ??? | Tipy & triky | 7.518 zobrazení | 26 odpovědí | upravit
poraďte mi prosím jak mám opravit zlomený teleskopický prut, je dlouhý 190cm a předposlední díl odshora má veprostřed zlomený, prosím poraďte mi
jsou candati prez 100 cm?
31.5.2010 | nedby | Dravci | 6.061 zobrazení | 21 odpovědí
tak co jsou candáti přes 100 cm už jsem chytil pár do 100cm ale víš ani náhodou tak se pochlubte já 98 cm
Lov na tzv pánačka
29.8.2006 | Carpboy | Kaprařina | 4.046 zobrazení | 14 odpovědí
Co říkate na tuto variantu lovu na bolies?
Muškaři - poraďte prosím jakou mušku!
30.5.2004 | | Muškaření | 4.042 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Hoši,potřebuji poradit jakou mušku na řeku konkrétně Svitavu1, kde jsou všechny druhy ryb,snad kromě kosatek. Včera jsem měl totální propadák a převázal snad veškeré mušky co jsem měl u sebe a nic. Jaká je nejlepší muška v tomto období na pstruha, bílou rybu a parmu? Tyto 3 druhy mušek vážu na jednu šnůru. Použil jsem Gold Red Tag,červenořitku a nymfu chrostíka a nic. Házel jsem to do otevřených tlam a ryby se jen smáli, až jim popraskali žaberní oblouky,asi. Přes den, když je velice hezky, mušky větší a barevnější a v noci nebo navečer zase menší a nenápadnější? To je otázka, na kterou již neznám odpověď. Po včerejšku už jsem si přestal říkat muškař. 8 hodin ve vodě a jen dvě ťuknutí. Vlásek je 18 mm.,mušky jsem nechával v mírném toku přirozeně splavávat,nebo jemně popotahoval anebo jsem je rychle stahoval a přitom se to okolo mne válelo jako hrom. Nejvíce však parmy,ze kterých jsem byl úplně mimo a o hejnech tloušťů ani nemluvím. Poraďte mi prosím jaké mušky pro toto období,jakou velikost, barevnost přes jasný den a navečer. Hoši díky a chci věřit, že jako profíci tohoto webu poradíte !!!!!
Pomoc!! jakej navazec je nej na uhore
2.5.2005 | peter | Ostatní ryby | 3.753 zobrazení | 13 odpovědí
navazec. typ lovu. nastraha…
Zapisujete nastrazni rybicky?
3.8.2005 | Stavba | Legislativa | 8.994 zobrazení | 31 odpovědí
Jak je vazite? A co v pripade ze by ste je nemal zapsany a kontrolovala by vas RS ??
Přívlač v těchto dnech
1.3.2011 | chupacabra | Přívlač | 5.805 zobrazení | 20 odpovědí
Ahoj, chtěl jsem poprosit o radu. Jelikož bydlím na okraji Prahy tak jsem měl možnost si asi třikrát vyrazit zaházet od začátku roku na Vltavu 7 a 9, kde je přívlač povolena celoročně. Pokaždé jsem ale neviděl ani šupinu. To samé to bylo už asi na dvou vycházkách v prosinci. Chytal jsem na různý gumy, sem tam jsem zkoušel i woba, snažil jsem se tahat pomalu ale nic. Vím, že ryby nejsou zrovna nejaktivnější v téhle době a procházka to byla taky pěkná ale aspoň jeden okounek nebo něco by přijít mohlo…:) Někdo nějaký tip co bych mohl zkusit?:)
Zajímavá Literatura
29.12.2005 | Pytel | Ostatní nádobíčko | 2.898 zobrazení | 10 odpovědí
Ahoj poraďte někdo zajímavou knížku o rybách na trávení dlouhých zimních večeru?Já momentálně čtu od Michala Kučery Lov Kaprů na českých vodách zajímavá knížka a hlavně se dobře čte.
Názor na články o muškaření a vázání v časopisech???
4.2.2005 | Tomucha | Muškaření | 2.605 zobrazení | 9 odpovědí
Zajímal by mě Váš názor na články o muškaření a vázání v českých rybářských časopisech, co Vám připadá zajímavé, čeho je tam moc nebo málo a co by jste chtěli vidět. dále taková menší anketa jako, který z nich čtete nejraději a proč???
Cestovní vláčák
7.4.2014 | kerob | Přívlač | 7.553 zobrazení | 26 odpovědí
Hledám cestovní vlačák, 4díl, cca 240 cm v gramáži 5–25g
(10–30…). Leccos jsem už našel, ale třeba jsem něco opomněl a tak se
ptám…
… prosím o odkazy, tipy, vlastní zkusenosti. Dík.
Feederové špičky
9.1.2005 | maze | Feeder | 5.235 zobrazení | 18 odpovědí
Nemáte náhodou někdo jasno ve značení feederových špiček. Nedávno jsem si koupil proutek od Albastaru a od prodavače jsem se o špičkách dověděl, že jedna je měkčí a druhá tvrdší (liší se barvou). O nějakých gramážích neměl ani tucha. Některé firmy je odlišují barevně (nevím jestli všechny stejně – zavedená konvence?) a některé mají stejnou barvu, ale napsané gramáže (Shimano). Také jsem u některých výrobců narazil na značení 1oz, 1/2oz, 3/4oz – co to je?