Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Relax
13.1.2008 | frenki | Obchod | 3.475 zobrazení | 12 odpovědí
Neznáte nějakou web abresu kde je velký výběr těchto gum ale i ve větších velikostech. díky za typy!!
1vs1
26.12.2006 | Kubajs | Ostatní nádobíčko | 2.609 zobrazení | 9 odpovědí
Taková anketa mám vybrané dva navijáky. Tica Libra Okouma Zeon Dejte hlas navijáku který by jste si vybrali vy na UL vláčku napříkla: Tica Libra(můj hlas neplatí samozřejmě)
broďáky s neoprenovou vložkou
22.8.2006 | oxandrolon | Ostatní nádobíčko | 2.317 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím, chcel by som vás o niečo poprosiť, potreboval by som kontakt na výrobcu alebo int. obchod, ktorý má v ponuke gumené broďáky s neoprenovou vložkou, prekopal som celý net a nič. Vopred dík.
Kachny na rybníce - počet ks/ha??
7.5.2012 | CeP | Legislativa | 9.290 zobrazení | 32 odpovědí
Ahoj. Zajímalo by mně zda je nějak legislativně upraven počet polodivoce chovaných kachen na rybníku. Jde mi zejména o počet kusů na hektar vodní plochy. Díky
nástrahy
24.3.2004 | rarach | Přívlač | 4.365 zobrazení | 15 odpovědí
Věříte více nástrahám domácí provenience nebo zahraniční? Nebo snad dokonce vlastním? A o kolik procent se zvyšuje šance na úlovek vírou v onu nástrahu? Něco jako, jo tohle je tutovka na to uřčitě něco lapnu a ono nic, dáte jí tam příště? Nebo se trefíte rybám do chuti a Vaše tutovka lahodící oku zachutná i rybám dáte jí tam příště hned nebo budete zkoušet a tuhle si dáte jako poslední záchranu?Já jsem takhle přestal věřit woblerům, ačkoliv jsou to mnohdy umělecké výtvory,skutečně krásné od jisté doby jim nevěřím. Co vy na to?
třešně=tloušti
28.6.2004 | Prizrak | Ryby | 3.778 zobrazení | 13 odpovědí
Tak už jste poškádlili nějakýho pěknýho tloušťa třešničkou?
Vltava v Českých Budějovicích
10.3.2010 | Rybapych | Feeder | 3.199 zobrazení | 11 odpovědí
Zdraví Vás všechny Už jste někdo byl vyzkoušet Vltavu v Č.B.?Pod papírnou,v Č.Vrbným atd.?Nezlobte se,ale už jsem nadrženej a nevím,kam vyrazit!Díky
Prut přivlač - pstruh
14.3.2008 | streda | Pruty | 3.198 zobrazení | 11 odpovědí
Mam si na malou reku poridit spis:
prut Berkley Tactix 2,1m/2–12g
nebo prut Berkley Tactix 2,4m/4–24g
Diky za radu :)
rozdíl mezi pruty od Sangeru
19.9.2007 | wallys | Sumcařina | 4.665 zobrazení | 16 odpovědí
Dobrý den chci se zeptat zda a popř. jaký je rozdíl mezi pruty od Sangeru:Uni Cat Dreamfish Extension 3m a Waller Kelle Dream fish 3m.Popř.vaše zkušenosti s prutem Uni Cat .Mockrát děkuji za odpovědi
Nejlepsi dravcove reviry
31.1.2008 | Jonny94 | Dravci | 3.209 zobrazení | 11 odpovědí
lidi jestli znate naky reviry s hdne dravcema tak mi pls poradte naky piskovny dravcovy reky bo udolni nadrzev okoli Plzne pls poradte
Jak na sumce ?
14.7.2010 | 17_Rosta | Sumcařina | 20.161 zobrazení | 69 odpovědí
Zdravim potřebuji pár rad chystám se ted o sobotu na sumce ale nevím jak ho vylákat vabnička je tam zakázaná a nevím jak na něj poradí někdo ? a je lepší na bojku nebo na položenou na dno ? díky
Akce prutu Wonderod
25.6.2014 | Hony | Pruty | 14.332 zobrazení | 49 odpovědí
Může mi někdo poradit, kde najdu akce prutu Wonderod převedeny na gramy? Byly děleny A1, A2…, B1, B2…
Dyje 15 Vranovská přehrada
14.6.2014 | Frysi | Kaprařina | 5.261 zobrazení | 18 odpovědí
Ahoj chci se zeptat,jak vám jdou letos na vranově kapři,jak tam jdou na boili a jestli už byl nějaky kapitální úlovek,pište posílejte fotky.
Rybárské bivaky
27.1.2005 | | Ostatní nádobíčko | 4.685 zobrazení | 16 odpovědí
Doteraz som na rybách používal dáždnik s prehodzovou plachtou. Chcem vyskúšať nejaký bivak,ktorý sa ľahko a rýchlo skladá,má odopínaciu podlážku,je pre dve osoby a nezaberie veľa miesta v aute. Napíšte mi typ,výhody a nedostatky u konkrétneho typu.Ďakujem.
utopená udice
30.7.2007 | jake | Neúspěchy | 4.094 zobrazení | 14 odpovědí
Vždycky jsem toužil dočkat se takového záběru, kdy udice letí do vody. Dnes jsem se dočkal. A popravdě řečeno – moc do smíchu mi nebylo. Přišlo to jak na potvoru v momentě, kdy jsem se zabýval druhým prutem. Jen tak namátkou se mrknu na feeder – špička ohnutá skoro do pravého úhlu… Okamžitě jsem vystartoval, leč pozdě. Máchnul jsem do prázdna a udice letěla do vody. Možná, kdybych za ní hned do té vody skočil, tak bych ji ještě zastavil, lae vím, že je to taková lokalita, kde je několikametrová vrstva bahna, takže než jsem se odhodlal tam vlézt, udice tažená nejspíš kaprem nebo amurem už popojela o pár metrů dále od břehu.Zůstal jsem jak opařený a v duchu už se rozloučil s pickerem i navijákem. Nakonec jsem se hecl a řekl si, že to přece jen tak nevzdám a musím se aspoň o něco pokusit. Zajel jsem domů pro pořádný sumcařský trojhák, zatížil 30g olovem a jal se spoléhat na štěstí vláčením trojháku po dně. Asi desátým náhozem jsem vytáhl silon, za silon větev a najednou se k mému údivu asi 7 metrů ode břehu postavila i má utopená udice…:-) Ufff… Oddechl jsem si :-)
Předplatné rybářského časopisu
3.11.2011 | papun | Vánoce | 14.661 zobrazení | 50 odpovědí | upravit
Zdarec, napadlo me na Vanoce venovat predplatne nejakeho rybarskeho casopisu. Co mi poradite? Je to pro takove klasickeho rybare co kaprari, obcas nejaky dravec. Urcite nemuskari ani nepodnika nejake extremni kousky. Diyk moc predem
Recepty
21.12.2004 | HaD | Recepty | 10.857 zobrazení | 37 odpovědí
Do této rubriky prosím pište pouze recepty. Cokoliv jiného bude nekompromisně smazáno. Případné diskuse o receptu, dotazy atd. řešte v Chatu, případně si na to založte ve fóru téma. Odkaz na tuto rubriku naleznete i v hlavní nabídce nahoře.
CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři).
29.6.2005 | Goyer | Dravci | 10.268 zobrazení | 35 odpovědí
Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:
(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)
Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.
Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek
o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč?
Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou
Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto
jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod
hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:
což mi to jen dokazuje.
Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…
Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:
1. Takto jsem to chytal poprvé:
hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)
2. Takto jsem to chytal dnes:
hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)
3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes
Proto protože dravec rybu chytne zde:
takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.
4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď
o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si
myslím, že tam místo dravce je nejslabší.
Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.
Znáte wobler Rapala Skitter Walk?
4.3.2004 | HaD | Přívlač | 8.493 zobrazení | 29 odpovědí
Máte někdo praktické zkušenosti s tímto woblerem? Rapala Skitter Walk (je na fotce)Skitter Pop a Skitter Prop (viz. obrázky níže) mám celkem vyzkoušený, ale zajímalo by mě jak se tenhle wobler chová (když nemá ani vrtulku ani „pukátko“), jak se vodí a jak na něj reagují ryby. Díky za odpovědi.