Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Soukromé revíry na Slovensku necteno

1.9.2012 | coca | Rybaření v zahraničí | 6.062 zobrazení | 21 odpovědí

Zdarec kolegové,

poraďte mi prosím nějaké dobré soukromé revíry na Slovensku.....

Díky !

utopená udice necteno

29.7.2007 | jake | Neúspěchy | 4.050 zobrazení | 14 odpovědí

Vždycky jsem toužil dočkat se takového záběru, kdy udice letí do vody. Dnes jsem se dočkal. A popravdě řečeno – moc do smíchu mi nebylo. Přišlo to jak na potvoru v momentě, kdy jsem se zabýval druhým prutem. Jen tak namátkou se mrknu na feeder – špička ohnutá skoro do pravého úhlu… Okamžitě jsem vystartoval, leč pozdě. Máchnul jsem do prázdna a udice letěla do vody. Možná, kdybych za ní hned do té vody skočil, tak bych ji ještě zastavil, lae vím, že je to taková lokalita, kde je několikametrová vrstva bahna, takže než jsem se odhodlal tam vlézt, udice tažená nejspíš kaprem nebo amurem už popojela o pár metrů dále od břehu.Zůstal jsem jak opařený a v duchu už se rozloučil s pickerem i navijákem. Nakonec jsem se hecl a řekl si, že to přece jen tak nevzdám a musím se aspoň o něco pokusit. Zajel jsem domů pro pořádný sumcařský trojhák, zatížil 30g olovem a jal se spoléhat na štěstí vláčením trojháku po dně. Asi desátým náhozem jsem vytáhl silon, za silon větev a najednou se k mému údivu asi 7 metrů ode břehu postavila i má utopená udice…:-) Ufff… Oddechl jsem si :-)

SUMEC - vhodné lovné místo necteno

1.3.2006 | marin | Sumcařina | 3.472 zobrazení | 12 odpovědí

Poraďte prosím, kam umístit bojku na konkrétním místě (více foto) na UN Orlík, parametry: prudký spád do hloubky ,max. hloubka až 50m, šířka toku 320m, koryto je cca 20–30m od protějšího břehu. Podle čeho mám zvolit vhodné místo? Má význam chytat 25m od břehu (dle RŘ),když koryto je až na druhé straně? Budu mít šanci? Přivítám jakékoliv rady.Děkuji

Chytej necteno

24.5.2004 | Dědek | chytej.cz | 2.894 zobrazení | 10 odpovědí

Pánové, kdo vlastně provozuje tento net?

gumova rybka necteno

27.8.2004 | fish | Přívlač | 2.888 zobrazení | 10 odpovědí

s jakou jit

Jak na sumce ? necteno

14.7.2010 | 17_Rosta | Sumcařina | 20.005 zobrazení | 69 odpovědí

Zdravim potřebuji pár rad chystám se ted o sobotu na sumce ale nevím jak ho vylákat vabnička je tam zakázaná a nevím jak na něj poradí někdo ? a je lepší na bojku nebo na položenou na dno ? díky

Předplatné rybářského časopisu necteno

3.11.2011 | papun | Vánoce | 14.509 zobrazení | 50 odpovědí | upravit

Zdarec, napadlo me na Vanoce venovat predplatne nejakeho rybarskeho casopisu. Co mi poradite? Je to pro takove klasickeho rybare co kaprari, obcas nejaky dravec. Urcite nemuskari ani nepodnika nejake extremni kousky. Diyk moc predem

Recepty necteno

21.12.2004 | HaD | Recepty | 10.736 zobrazení | 37 odpovědí

Do této rubriky prosím pište pouze recepty. Cokoliv jiného bude nekompromisně smazáno. Případné diskuse o receptu, dotazy atd. řešte v Chatu, případně si na to založte ve fóru téma. Odkaz na tuto rubriku naleznete i v hlavní nabídce nahoře.

Různé fígle necteno

20.4.2006 | Mára211 | Recepty | 5.225 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj lidi, tak se tady můžete rozepsat o různých fíglech, které znáte a chtěli by jste, aby to věděli další. Určite se tady rozepište!!

norsko 2006 necteno

10.4.2006 | hany.milan | Rybaření v zahraničí | 3.765 zobrazení | 13 odpovědí

Na co to letos bere v Norsku? Ať víme co si máme nakoupit co tam teprve vyrážíme.

vyroba bambusoveho prutu necteno

1.3.2017 | filipsostokos | Recepty | 2.607 zobrazení | 9 odpovědí

DObrý večer, chtěl bych si postavit prut z bambusu a nevím jak vyrobit hoblovací formulař. Za jakekoli informace děkuju.

CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři). necteno

29.6.2005 | Goyer | Dravci | 10.160 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:

(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)

Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.

Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč? Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:

což mi to jen dokazuje.

Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…

Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:

1. Takto jsem to chytal poprvé:

hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)

2. Takto jsem to chytal dnes:

hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)

3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes

Proto protože dravec rybu chytne zde:

takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.

4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si myslím, že tam místo dravce je nejslabší.

Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.

Znáte wobler Rapala Skitter Walk? necteno

4.3.2004 | HaD | Přívlač | 8.441 zobrazení | 29 odpovědí

Máte někdo praktické zkušenosti s tímto woblerem? Rapala Skitter Walk (je na fotce)Skitter Pop a Skitter Prop (viz. obrázky níže) mám celkem vyzkoušený, ale zajímalo by mě jak se tenhle wobler chová (když nemá ani vrtulku ani „pukátko“), jak se vodí a jak na něj reagují ryby. Díky za odpovědi.

stojan na feeder necteno

12.12.2012 | JKemr | Feeder | 4.943 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím rybářské kolegy. Shánim kvalitni stojan na feeder. Nejlépe něco jako malý tripod, co používají kapraři. Viděl jsem taky stojany, který se dají namontovat přímo na křeslo, ale nikde na netu jsem to nenašel. Díky za všechny rady.

komáři necteno

23.7.2006 | Zcuter | Úspěchy | 4.655 zobrazení | 16 odpovědí

tak jsem konečně přišel na to jak vyje.at s komáry…ale je to jenom pro ty typy lidí, co sedí na kapra-prostě to omůže těm, kteří jsou na jednom ,,fleku,,
a sice: stačí si koupit LOUČ(bohatě stačí ty malé do 30cm…a koupit si do ni lampový olej s repelentovým přípravkem…nevím sice na kolik to vyjde, ale jak jsme to v čera večer zapálili-ani jeden komár neotravoval, natož štípal…všem tuto metodu doporučuju…a kdo s tím nebude spokojen, tak má alespoň lampičky na chatu…

Viděli jste někdy něco podobného? necteno

30.6.2007 | jake | Ostatní ryby | 4.070 zobrazení | 14 odpovědí

Včera na pstruhovce jsem byl svědkem něčeho, nad čím jsem zůstal kruhoústý… Stojím ve vodě a muškařím. Najednou za sebou slyším rodeo. Otočím se a vidím zmítající se rybu – něco ve stylu velkého duháka na prutu. No prostě blázinec. Fór byl v tom, že široko daleko kolem mě žádný rybář (kromě mě) nebyl. Poněvadž nemám zrovna nejlepší zrak, nebyl jsem schopen zmítající se rybu druhově určit. Toto divadlo trvalo cca tak 10 – 15 sekund. Ryba pak zajela někam ke břehu. Další záchvěvy enormní vitality přišly ještě tak 4× během následující cca čtvrt hodiny, ale už s podstatně menší intenzitou, kdy se ryba prakticky nehnula od břehu. Už mi to nedalo, tak jsem se rozhodl jít se podívat blíž (předtím jsem tam zkoušel i nahodit), že rybu vyplaším a možná aspoň zjistím, co to bylo. Ke svému úžasu jsem tam našel ostroretku. Mrtvou…:-o

Říční kapři jak na ně! necteno

13.7.2006 | Carpboy | Kaprařina | 3.484 zobrazení | 12 odpovědí

Poradtě nezkušeným kaprařům jak na říční kapry!(jak krmit,montáže,nás­trahy a návnady…)

štiky necteno

31.7.2009 | stupy | Ostatní nádobíčko | 3.202 zobrazení | 11 odpovědí

Dobry den,chci se zeptat jake nastrahy na štiky mate osvětčene jestli Wobler nebo ja nevim.Jedeme pod stany na štiky tak doufam že budem mit uspěch.

Závody v přívlači necteno

19.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 3.194 zobrazení | 11 odpovědí

Zajímalo by mě,jak je to se závodama v přívlači. Zajímalo by mě,jak se registrovat,abych mohl závodně chytat,jestli je potřeba sponzor,jestli jsou ligové závody nebo na který chci,na ten sepřihlásím a zněj si odnesu body,atd. prostě mi prosim napište vše,co bych mel a potreboval vedet,kdybych chtel začít závodně chytat,zatím díky,denyg

prívlačové nástrahy - práca s plechom necteno

2.1.2006 | pablo | Přívlač | 2.909 zobrazení | 10 odpovědí

V časti „ako vyrobiť“ je zaújmavý článok od M. Rozsypala – Domácí výroba rotačních třpytek. Zaújmalo by ma, či nemáte aj niekto iný skúsenosti s výrobou a spracovaním listov z plechu. Konkrétne ma zaújma vyhotovenie raznice a tiež spôsob vyrazenia raznice do plechu, aby na povrchu nevznikli škrabance. Dopredu ďakujem všetkým za odpovede.