Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Recepty
21.12.2004 | HaD | Recepty | 10.535 zobrazení | 37 odpovědí
Do této rubriky prosím pište pouze recepty. Cokoliv jiného bude nekompromisně smazáno. Případné diskuse o receptu, dotazy atd. řešte v Chatu, případně si na to založte ve fóru téma. Odkaz na tuto rubriku naleznete i v hlavní nabídce nahoře.
Woblery Kácel - zkušenosti
21.6.2006 | Fedderista | Přívlač | 10.251 zobrazení | 36 odpovědí
Tak jsem se doslechl o českých woblerech Kácel, nelenil a hned po internetu nějakých 5 kousků na zkoušku objednal. Máte s nima někdo nějaké zkušenosti?
CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři).
29.6.2005 | Goyer | Dravci | 9.984 zobrazení | 35 odpovědí
Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:
(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)
Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.
Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek
o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč?
Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou
Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto
jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod
hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:
což mi to jen dokazuje.
Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…
Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:
1. Takto jsem to chytal poprvé:
hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)
2. Takto jsem to chytal dnes:
hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)
3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes
Proto protože dravec rybu chytne zde:
takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.
4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď
o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si
myslím, že tam místo dravce je nejslabší.
Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.
Silon na Přivláč
2.12.2005 | Pytel | Přívlač | 9.129 zobrazení | 32 odpovědí
Prosím poradte nějaky dobrej silon na přivláč průměr vše ????
Chytil kapří dobrota
11.5.2014 | kamos007 | Kaprařina | 4.559 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím, jaké máte
zkušenosti s těmito extrudovanými kuličkami zn. Chytil, já mám
2 příchutě a v životě jsem na to nevytáhl rybu, kamarád je má taky a
taky říkal že na ně nikdy nic nechytil, jaké máte zkušenosti vy?
komáři
23.7.2006 | Zcuter | Úspěchy | 4.554 zobrazení | 16 odpovědí
tak jsem konečně přišel na to jak vyje.at s komáry…ale je to jenom
pro ty typy lidí, co sedí na kapra-prostě to omůže těm, kteří jsou na
jednom ,,fleku,,
a sice: stačí si koupit LOUČ(bohatě stačí ty malé do 30cm…a koupit si
do ni lampový olej s repelentovým přípravkem…nevím sice na kolik to
vyjde, ale jak jsme to v čera večer zapálili-ani jeden komár neotravoval,
natož štípal…všem tuto metodu doporučuju…a kdo s tím nebude spokojen,
tak má alespoň lampičky na chatu…
Říční kapři jak na ně!
13.7.2006 | Carpboy | Kaprařina | 3.414 zobrazení | 12 odpovědí
Poradtě nezkušeným kaprařům jak na říční kapry!(jak krmit,montáže,nástrahy a návnady…)
Prosím o pomoc s výběrem echolotu(sonaru)
11.10.2005 | mart | Sumcařina | 2.846 zobrazení | 10 odpovědí
Prosím všechny s praktickými skušenostmi o pomoc vybrat sonar s GPS. Nastal čas vyměnit můj stařičký sonar Humminbird za nový. Zvažuji zatím mezi Humminbird matrix 67× Combo, nebo Eagle SeaCharter 480DF. Nebo i jiný. Máte s uvedenými praktické skušenosti? Požadavky jsou sonar s vysokým rozlišením a vestavěným GPS. Použití je přehrada s hloubkou do 45m a moře 2×ročně(Norsko), vše na přívlač. Do ceny 30.000, -kč. Předem děkuji za všechny inspirující příspěvky.
Přívlač na Ústecku
18.8.2005 | kodlk | Legislativa | 2.561 zobrazení | 9 odpovědí
Vláčíte někdo na ústecku? LABE4,5,6,7 BÍLINA či stojáky? Někdy mi připadá, že je nás tu pár.
Pstruhove zahajeni 2013
16.4.2013 | Zemak | Přívlač | 2.282 zobrazení | 8 odpovědí
Tak jak jste uspeli?Ja krasnej potocak 32cm a jeden mi to netrefil…Uzasnej den na rybach :)
Poradíte mi???
1.6.2005 | kapr444 | Ryby | 1.997 zobrazení | 7 odpovědí
Nedávno jsem psal že jsem udělal úspěšně zkoušky a s toho vyplívá že rybařině ještě moc nerozumím a proto se ptám: našel jsem rybářskou věc a nevím co to je nahore je kolecko hned pod tím olůvko(max. 5g)a pod olůvkem malinká spirála (jako pérko u propisky). Nevíte co to je ????
Co je to za rybu?
1.7.2014 | JiraiyaChan | Ostatní ryby | 9.140 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Zdravím, Doufám že to sem mohu dát. Kamarád chytl tuto rybu v Norsku a vůbec nevím co to je? Neví někdo?
naviják pro match prut
30.7.2009 | Maty111 | Plavaná | 8.279 zobrazení | 29 odpovědí
Cus ja sem zacatecnik v plavane zrovna jsem si koupil matchovku a potreboval jaky navijak se na tento zpusob lovu hodi nejvice. Děkuji
Viděli jste někdy něco podobného?
30.6.2007 | jake | Ostatní ryby | 3.995 zobrazení | 14 odpovědí
Včera na pstruhovce jsem byl svědkem něčeho, nad čím jsem zůstal kruhoústý… Stojím ve vodě a muškařím. Najednou za sebou slyším rodeo. Otočím se a vidím zmítající se rybu – něco ve stylu velkého duháka na prutu. No prostě blázinec. Fór byl v tom, že široko daleko kolem mě žádný rybář (kromě mě) nebyl. Poněvadž nemám zrovna nejlepší zrak, nebyl jsem schopen zmítající se rybu druhově určit. Toto divadlo trvalo cca tak 10 – 15 sekund. Ryba pak zajela někam ke břehu. Další záchvěvy enormní vitality přišly ještě tak 4× během následující cca čtvrt hodiny, ale už s podstatně menší intenzitou, kdy se ryba prakticky nehnula od břehu. Už mi to nedalo, tak jsem se rozhodl jít se podívat blíž (předtím jsem tam zkoušel i nahodit), že rybu vyplaším a možná aspoň zjistím, co to bylo. Ke svému úžasu jsem tam našel ostroretku. Mrtvou…:-o
prívlačové nástrahy - práca s plechom
2.1.2006 | pablo | Přívlač | 2.861 zobrazení | 10 odpovědí
V časti „ako vyrobiť“ je zaújmavý článok od M. Rozsypala – Domácí výroba rotačních třpytek. Zaújmalo by ma, či nemáte aj niekto iný skúsenosti s výrobou a spracovaním listov z plechu. Konkrétne ma zaújma vyhotovenie raznice a tiež spôsob vyrazenia raznice do plechu, aby na povrchu nevznikli škrabance. Dopredu ďakujem všetkým za odpovede.
Brno a muchy
12.4.2005 | Robur | Muškaření | 2.860 zobrazení | 10 odpovědí
Už dva roky muškařím na mimopstruhových vodách okolo Brna. ale prakticky jsem neviděl pořádného muškaře v akci, nechce se někdo obětovat a trochu mně to ukázat tč 541 223 202 nebo 608 700 442. Pstruhové papíry nechci kupovat, protože to by mě rodina už nikdy neviděla.
Tachov a okolí
9.3.2006 | Sniper001 | Domácí revíry | 2.002 zobrazení | 7 odpovědí
Rybaří někdo v Tachově a okolí?
Ryobi Zauber - ale ktorý?
10.5.2007 | aspius | Navijáky | 3.721 zobrazení | 13 odpovědí
O týchto navijakoch sa už veľa porozprávalo a iba v dobrom, až som sa rozhodol, že si ho tiež kúpim. Zaváhal som až keď som zistil, že na trhu sú dve verzie toho istého navijaka, ktoré sa líšia iba odlišnou kľučkou. Otázka teda znie: Ktorá verzia sa Vám viac osvedčila, alebo ktorá sa ako lepšia pozdáva Vám a prečo.
Plavaná
10.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 3.443 zobrazení | 12 odpovědí
Chci začít s plavanou prut si zatím nechám feederový ale chci vědět co potřebuji a kolik to asi bude stát komplet výbava krom prut a naviják???
Vnadění patentkami
4.4.2009 | r.y.b.a.r.k.a | Položená | 3.150 zobrazení | 11 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená ,,vnadění patentkami." Předem děkuji za odpovědi.