Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
OKOUNI DO AKVÁRKA
17.5.2011 | maatesaak | Dravci | 3.594 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím rybáře,rybářky a chovatelé.
Já bych si chtěl založit akvárko pro minimálně TŘI OKOUNY do 12 cm .
Okouny si chytnu ale potřebuju akvárko na a mám jen 800 korun potřebuju
poradit jestli si za tech 800 korun akvárko sOKOUNY zařídit
můžu DĚKUJI
Matěj Šilar
počet mušek
26.4.2005 | pif | Muškaření | 2.996 zobrazení | 10 odpovědí
kolik používáte mušek na šňůře?1,2 nebo 3?a proč?
Orlas - jak berou
28.7.2008 | ART | Domácí revíry | 2.698 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat jak to je s rybama na Orlíku dravci ale i bílá ryba. Příští tejden se tam chystám, někam k blízkosti tělesa.
Nákup přívlač
29.12.2005 | Poperr | Ostatní nádobíčko | 2.693 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj ted dostanu k narozeninam nakup napřívlač tak mi poradte neco co mam koupit nastrahy chci letos chytat štiky,tlouste,boleny,candaty poradte dekuju
Na jake Weby chodite
14.6.2005 | Wobler | Domácí revíry | 2.395 zobrazení | 8 odpovědí
Na jake weby nejradeji chodite
?KOCOURKOV?
31.12.2004 | DEATH | Legislativa | 2.393 zobrazení | 8 odpovědí
Při prohlížení řádu pro rok 2005 mě zaujalo toto:na začátku se píše- 1) Od 1. září do 15. dubna jsou v rybářském revíru hájeni: b) losos obecný (atlantský) (Salmo salar). tudíž by mohli býti lososi loveni už 16. dubna,ale na konci se dozvídám opakI. Doby hájení některých dalších živočichů
Celoročně jsou hájeny:
:3. losos obecný..
Já vím,lososy tu nejsou,ale kdyby byli,mohl bych se chovat jak bych chtěl!!
PRVNÍ PUŠTĚNÁ
10.1.2014 | lukino050505 | Vaše názory | 2.097 zobrazení | 7 odpovědí
Tak je začátek sezóny a já vzhledem k tomu, že když jsem kdysi dávno začínal s rybařinou, měl za učitele jednoho starého rybáře, který ještě dodržoval různé zvyky a tradice tak jsem je pochytil od něj a do dnes je praktikuji. Naučený jsem byl přijít k vodě a pozdravit popřípadě promluvit s ostatními rybáři. Potom se uklonit vodě a pozdravit jí např. dobré ráno vodičko, dobré ráno rybičky a pak teprve zapsat docházku a začít vybalovat. Ale to jsem odbočil od tématu. Takže můj učitel mi říkal, že jakákoliv první ryba v sezóně se musí pustit i kdyby byla tzv. jedlá, protože by se na mě rozzlobil svatý Petr a nemusel by mi žádnou další tu sezónu přenechat. Já to tedy skutečně tak dělám a to i za cenu mírové. To se mi povedlo zrovna asi 3 roky nazad; jako první rybu jsem chytil kapra 64 cm a pouze jsem se s ním vyfotil a vrátil ho. Ten rok jsem si ani nesekl a to jsem u vody trávil každý víkend a dovolenou. Zajímalo by mě proto jaký je Váš názor na první puštěnou?
legislativní hádanka
12.12.2007 | rgb23 | Legislativa | 2.096 zobrazení | 7 odpovědí
Při lovu v rybářském revíru se podle § 13, odstavce 2, písm. b, zákona č. 99/2004 Sb. zakazuje při lovu ryb chytat je na šňůry atd… Příloha č.7, část II. této vyhlášky udává, že povolené prostředky k lovu jsou (bod 1.) Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem… Jak tomu rozumíte? Jakože nesmím na háček napíchnout šňůrku místo červa, nebo nesmím lovit na „pletenku“ bez háčku, když u vlasce by to nevadilo? Můžu vůbec lovit na šňůru? … asi je to blbost, ale na zamyšlení před spaním je to zajímavé, jaký je podle Vás výklad?
Kolonka Diskuze
20.3.2006 | | Ryby | 1.794 zobrazení | 6 odpovědí
Mám problém, v dřívějším provedení chytej.cz byla témata diskuze, kaprařina, feeder, sumci, atd vidět a kdykoli jsem se mohl podívat je-li tam něco nového, teď když musím klikat na nadpis se tam často ani nepodívám protože mi to meupoutá, myslím, že to bude problém i pro neznalého návštěvníka, než objeví svoje téma. Já osobně už tan teď nechodím tak šasto jako dříve. Nebylo by lepší aby témata s počty návštěv byla stále na ploše? Třeba přidat ještě jeden řádek nebo někde nastraně.
Nanofil
27.1.2012 | Soho | Ostatní nádobíčko | 67.816 zobrazení | 226 odpovědí
Ahoj Máte někdo nějakou
zkušenost s nanofilem Berkley? Docela mě to láká,ale recenze a názory se
hodně různí. Zdravím. S.
Nástrahy a lov na dirkách
14.2.2005 | PetrH | Rybaření na dírkách | 13.804 zobrazení | 46 odpovědí
Jaké jsou vaše nejoblíbenější a nejůčinější nástrahy pří lovu na dirkách? A jak na dirkách nekraděj chytáte (plavaná, vláčení, marmyška…)?
Úlovky štik při cíleném lovu sumce.
10.7.2005 | HaD | Dravci | 3.605 zobrazení | 12 odpovědí
Lovu sumců se věnuji již mnoho let a v podstatě se mi ještě nikdy nestalo, abych měl záběr od štiky, či ji dokonce ulovil. Ani nikdo z mého okolí až na asi dvě výjimky taky žádnou štiku při sumcování nechytil. Zrovna předevčírem jsme se o tom s paťákem bavili v tom smyslu, že ví také pouze asi o jedné na bójku, ale jinak nic a včera chytil jak na objednávku dvě 85 cm a 70 cm a sousední rybáři prý taky dvě na bójku ulovili. Celá dlouhá léta nic a najednou se štiky asi zbláznili. Jaké jsou Vaše zkušenosti?
kvalita našich vod
26.5.2004 | Prizrak | Ryby | 2.706 zobrazení | 9 odpovědí
Co si myslýte o kvalitě našich vod. Je to lepší nebo horší… A ještě co si myslíte o čističkách?
Rippery STORM- zkušenosti
18.5.2005 | PV | Přívlač | 2.706 zobrazení | 9 odpovědí
Já jsem si pořídil několik kousků těchto ripperů a shledal jsem následujiící problémy: 7 cm v provedení okoun: moc tuhý ocásek- musel jsem jim pomoci pájkou malé pstruhové: naklánějí se na bok. Jelikož mají nádherný vzhled a cena je docela vysoká (za malé kousky je asi 39Kč/ks), tak mi to připadá škoda. Jaké máte s nima zkušenosti?
"Latimerie"
13.5.2005 | Vydrus | Ostatní nádobíčko | 2.402 zobrazení | 8 odpovědí
Už se mi několikrát podařilo chytit plotici kříženou s tlouštěm. Letos se mi to už taky podařilo. Byl to pěkný kousek, ale nevzal jsem ji, protože nevím, jestli se to smí, když je tloušť hájenej. Ryb. řád o tom vůbec nemluví. Možná jsem si mohl půlku vzít a půlku pustit Máte někdo podobnou zkušenost?
Muj konicek,moja praca
3.3.2008 | koloseum | chytej.cz | 2.104 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravim vsetkych co uz nad tym rozmyslali!Napadla ma otazka, co ak spojit prijemne s uzitocnym.CO takto spravit si zo svojho konicka svoju pracu(mam na mysli iba rybarcenie a vsetko co s tym suvisi).Ibaze co si pod tym clovek predstavuje?Tak by som chcel poznat nazory kazdeho,kto si toto precita.Dakujem :-)
Pruty SEMA ???
30.9.2007 | norslav | Pruty | 13.554 zobrazení | 45 odpovědí
Ahoj , co rikate na kvalitu prutu znacky SEMA , chtel bych si poridit prut i navijak SEMA THERAPY , namate zkusenosti
Čakovický rybník
8.9.2010 | deniiis | Domácí revíry | 5.119 zobrazení | 17 odpovědí
Dobry den,chtel jsem se zeptat jake mate zkusenosti s timto rybnikem.Zajimalo by me jake druhy ryb tam jsou a zaslechl jsem ze se tam budou vysazovat ryby nevite kdy?Ja sem tam byl v V nedeli chytal jsem na foukanou kukurici a na cervi ale nic mi nebralo na co chytate vy?děkuji a Petrův zdar…
Extra levné pruty
24.3.2005 | Zlinsky_lovec | Pruty | 4.821 zobrazení | 16 odpovědí
Lidi,teď se ke mě dostala z tajných zdrojů zpráva, že se prý v Třebíči budou na nějakém výprodeji prodávat pruty za 25Kč. Co by jste od takového prutu čekali a myslíte si, že je to vůbec možné? Ne,že bych chtěl do toho jít, to teda ne, ale kdosi mi říkal,že to budou kvalitní pruty. Prosil bych vaše názory. Děkuji
Wobler SALMO
3.5.2005 | msmaso | Legislativa | 3.015 zobrazení | 10 odpovědí
Poradí někdo kde objednat tento druh woblera přes net. Na stránky MAVEP se nemohu dostat,díky.