Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Švédsko necteno

19.3.2008 | Jitka Veselá | Rybaření v zahraničí | 3.948 zobrazení | 13 odpovědí

Ahoj,tátovi bude padesát a s mamkou by jsme mu chtěly zaplatit rybářský zájezd do Švédska.Můžete mi poradit nějaky odkaz kam se mrknout?díky Jitka

Ukonceni lovu??? necteno

14.8.2005 | kkarlos | Legislativa | 2.733 zobrazení | 9 odpovědí

Kdyz jdete k vode s peanem ktery je povinny a pri vyprostovanim ryby vam zklouzne z ruku a spadne do vody a nedokazete ho vylovit musi se ukoncit lov???

Hledám na společné chytání kolegu v Praze 9. necteno

2.9.2005 | Hrouzek02 | Kaprařina | 2.733 zobrazení | 9 odpovědí

Najdu? Hledám na společné chytání kolegu v Praze 9.

okoun na musku necteno

11.2.2007 | svaca | Muškaření | 2.432 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravim poradte nekdo jak na ty pruhovance musim hlavne na MP ryb celkem dost ale okouni mi to neberou!poradte prosim snuru mouchu vedeni a tak…dikes

DOPIS JEŽÍŠKOVI necteno

20.12.2011 | nnnap | Vánoce | 32.358 zobrazení | 106 odpovědí

napišme Ježíškovi o vercajk! Líná huba holé neštěstí! Možná to vyjde, nikdy nevíš.
Společná platforma pro Ježíška i Santu.

Hardmono necteno

30.10.2004 | zedus | Ostatní nádobíčko | 12.202 zobrazení | 40 odpovědí

Vláčím převážně na sev. Moravě na řece Moravě a ta je místy tak prochytaná, že kdyby mohly štiky mluvit určitě by jsme si dobře pokecaly o woblerech a rotačkách . Proto dělám co můžu abych byl úspěšný, jedna z věcí, kterou zkouším je celková nenápadnost montáže. Úplně nejlepší je vázat nástrahy nebo karabinky přímo na vlasec, ale vlasec a štičí zuby nejdou dohromady. Proto jsem zkoušel všelicos co se dá koupit u nás v obchodech, ale nic mě moc neuspokojovalo buď to bylo moc nápadné (ocel. lanko), nebo se to moc kroutilo (wolfram lanko), no prostě zkusil sem kde co. A konečně se dostáváme k tomu co vám chci říct. V červencovém čísle letošního rybářství jsem se dočetl o materiálu HardMono. Je tomu zhruba týden co jsem ho sehnal na spinfly. cz a teď bych se rád podělil o zkušenosti.

HardMono je speciální tvrdý monofil. vlasec který má větší odolnost proti oděru než normální vlasce. Dobře se z něj dělají návazce a nekroutí se jako wolfram. Je v naprosto neutrální barvě silonu a je průhledný takže je dost nenápadný. Nechal jsem si poslat dvě balení, s nosností 4,5 kg a druhé na 9,1 kg. Délka je 9,1 metru a stojí 130 kč za jedno balení.

HardMono s nosností 4,5 kg- vypadá skutečně jako obyčejný vlasec s průměrem tak kolem 0,25, ale je o poznání tvrdší než běžné vlasce, když jsem ho vzal do ruky poprvé tak sem si myslel něco o struně do sekačky. Dělal jsem různé pokusy abych zkusil napodobit štičí zuby a můžu říct, že se nepoddává snadno, ale poddá se. Takže naprosté bezpečí u něj není, ale jak říkám „pořád lepší než normální vlasec“.

HardMono s nosností 9,1 kg – To už je skutečně pořádná struna se kterou se už dá věřit v úspěšné zdolání štiky, ale nápadnost už je trošku větší. Většinu času při vláčení ho používám, akorát při chytání tloušťů na různých slepých ramenech a mlýnských náhonech ho měním za slabší průměr.

Když to vše shrnu, je Hrardmono obstojným nástupcem wolframových lanek, ale pořádné zkušenosti teprve získám časem, zatím sem nedonutil štiku aby si ho pěkně vzala na pilu. Jak už to u přivlače chodí je to něco za něco buď můžu zvolit ocel nebo wolfram za cenu větší nápadnosti montáže nebo se budu spoléhat na HardMono které je nenápadné a dává mi slušnou šanci na vylovení štiky než vlasec. To vše záleží na momentální situaci.

Byl bych rád kdyby jste se připojili do diskuze a napsali vaše zkušenosti.

Kdo poradi kde ho sehnat necteno

8.11.2010 | sirka12 | Přívlač | 4.875 zobrazení | 16 odpovědí

Važeni vlačkaři kdo poradi kde sehnat proutek Cormoran Carb-o-star UL s gramazi 0,5–3gr. Diky za pripadnou radu.

Šňůra Berkley Whiplash necteno

10.7.2007 | Bobs | Ostatní nádobíčko | 4.577 zobrazení | 15 odpovědí

Máte s touto šňůrou někdo zkušenosti?

chytání ze šlapadla necteno

5.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 3.964 zobrazení | 13 odpovědí

ahoj myslíte že když si pronajmu šlapado na vltavě 5 da se zněj taky chytat dík. ps jestli je to bráno jako plavidlo

Jak lovit na závodech v plavané necteno

2.2.2007 | Kachna | Plavaná | 3.959 zobrazení | 13 odpovědí

Z jara jezdím s kamarády na rybářské závody, které se většinou konají na „malé vodě“ některé z místních organizací. Prosím o radu jak chytat(na plavanou) na malém přelidněném rybníku. Už nechci být jeden z posledních nebo poslední.

Jak na plotici? necteno

17.11.2005 | Mlady_Rybar | Bílá ryba | 3.660 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj,

chtěl bych poradit na co berou plotice(ale i perlín, karas apod.), obvykle chytím kapra(na rousnici, na těsto) pište tipy na nástrahy, vlasce, splávky, č. háčků, způsoby lovu. Děkuji moc všem.

Rybaříte i na PC ? necteno

18.10.2005 | ESKY | Ryby | 3.657 zobrazení | 12 odpovědí

Mohu se zeptal, zda-li rybaříte na PC? Doporučte mi nějakou hru, já mám pár her na psx 1, ale jsou už ohrané a tak bych rád vyzkoušel něco nového.

Rejžíkov u Udraže necteno

18.6.2007 | Kulik | Domácí revíry | 3.350 zobrazení | 11 odpovědí

Vážení kolegové, v sobotu jedu na týdenní rybaření na Rejžíkov u Udraže,původně jsem se moc těšil na úlovky, nové osobáčky a bezva týden na rybách, ale nyní se obávám co z mého snu bude v reálu a proto prosím kolegy rybáře, kteří zde byli v posledních dnech o sdělení jaké úlovky se jim podařili a o případné rady, aby se můj sen aspoň částečně vyplnil. Díky všem a Petrův zdar.

Dipování much necteno

22.12.2006 | modrak | Ryby | 2.134 zobrazení | 7 odpovědí

Pánové, mám to od piva a ještě z třetí ruky, ale doslechl jsem se, že kdosi při nymfování a streamerování údajně dipoval mouchy a byl s tím dost úspěšný. Nemá někdo z vás o tomto tématu nějakou povědomost nebo osobní zkušenost?

Počet ložisek necteno

7.3.2006 | KačaX | Navijáky | 8.246 zobrazení | 27 odpovědí

Jaký má vůbec vliv počet ložisek na kvalitu navijáku? (v čem pracuje jinak naviják např. s 5 ložiskama oproti navijáku s jedním ložiskem? Prostě bych chtěl vědět rozdíl.)

S feederem na úhoře? necteno

4.4.2007 | Kubajs | Feeder | 7.028 zobrazení | 23 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jakou motnáž používáte na feeder na potok 4–5m široký a je jich tam docela dost ještě se mi nestalo abych žádného nechytil jsou tam od 45–80cm tak jaká montáž se vám osvědčila???

Je lepší prut nebo bič? necteno

20.7.2012 | Jirka996 | Ostatní nádobíčko | 3.364 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Čau, plánuju koupi levného biče či prutu( zhruba do 280 kč).K prutu ještě musím koupit naviják, takže minimálně + 200 kč.Bič stojí třeba 150 kč, stačí koupit olůvko,háček a vlasec a splávek a jedu, takže za 250 kč jsem kompletní.Chytávám jen na pytlačku, prosím poraďte.

Tyčkové bojky. necteno

11.3.2005 | weird | Ryby | 3.057 zobrazení | 10 odpovědí

Poradí někdo z čeho a jak se dá vyrobit tyčková bojka?

Nazdar Kapraři necteno

26.4.2006 | Fish man | Kaprařina | 3.054 zobrazení | 10 odpovědí

Scháním někoho na prázdniny kdo by jel semnou na 14 dnů někde k vodě do ČR. Je mi ale jen 16!!

NOVÝ KALENDÁŘ 2010 Z EDICE CHYTEJ necteno

7.12.2009 | vagi | Obchod | 2.755 zobrazení | 9 odpovědí

Právě mi dorazil kalendář Rybářka 2010. Objednali jste si tento nový kalendář nebo o tom uvažujete? Pokud ano, jak se vám líbí? Mně nejvíce únor. :-)))