Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Padání vlasce pod cívku necteno

27.8.2010 | Troopik | Navijáky | 2.947 zobrazení | 9 odpovědí

Mám problém s padáním vlasce pod cívku navijáku. Stává se mi hlavně když zabere ryba rychle to rozjede (většinou chytám kapra) a pak přestane jet nebo z nějakýho důvodu už dál netáhne návnadu s vláskem a nato se mi stane, že vlásek většinou ještě kus jede dál udělají se okolo velký volný oka, který následně spadnou pod cívku. Naviják mám Okumu LB 65. Nevíte jak se tomuto problému vyvarovat? Ano včasný zásek pomůže, ale okolnosti většinou chtějí tak, aby se sešli například dva záběry najednou, nebo při přehazování jednoho prutu je na ten druhý záběr …

Díky všem za rady

JAK TO TEDA JE necteno

8.5.2008 | pampus | Legislativa | 2.625 zobrazení | 8 odpovědí

Jsem uplně nový chtěl bych se zeptat ted mezi 16 březnem a 15 červnem může se chytat na řekách. Třeba na feeder nebo na plavanou. Kamoš tvrdí že v tomto období jsou řeky zavřené a může se chytat jen na stojatých vodách. Jak to teda je?

Rukojet necteno

3.10.2006 | Kubajs | Ryby | 2.620 zobrazení | 8 odpovědí

Opravujete si někdo korkovou rukojet jak?????
A pmůcky děkuju moc???

legislativní hádanka necteno

12.12.2007 | rgb23 | Legislativa | 2.296 zobrazení | 7 odpovědí

Při lovu v rybářském revíru se podle § 13, odstavce 2, písm. b, zákona č. 99/2004 Sb. zakazuje při lovu ryb chytat je na šňůry atd… Příloha č.7, část II. této vyhlášky udává, že povolené prostředky k lovu jsou (bod 1.) Udice, která je tvořena prutem, zpravidla navijákem, šňůrou nebo vlascem… Jak tomu rozumíte? Jakože nesmím na háček napíchnout šňůrku místo červa, nebo nesmím lovit na „pletenku“ bez háčku, když u vlasce by to nevadilo? Můžu vůbec lovit na šňůru? … asi je to blbost, ale na zamyšlení před spaním je to zajímavé, jaký je podle Vás výklad?

Přívlač na Dřevnici 1 necteno

29.6.2009 | tomasektom | Domácí revíry | 2.294 zobrazení | 7 odpovědí

Zážitky,nové poznatky uspěšné ryby chycené na této řece je to řeka krásná tak se snámi o ní podělte.

PRVNÍ PUŠTĚNÁ necteno

10.1.2014 | lukino050505 | Vaše názory | 2.292 zobrazení | 7 odpovědí

Tak je začátek sezóny a já vzhledem k tomu, že když jsem kdysi dávno začínal s rybařinou, měl za učitele jednoho starého rybáře, který ještě dodržoval různé zvyky a tradice tak jsem je pochytil od něj a do dnes je praktikuji. Naučený jsem byl přijít k vodě a pozdravit popřípadě promluvit s ostatními rybáři. Potom se uklonit vodě a pozdravit jí např. dobré ráno vodičko, dobré ráno rybičky a pak teprve zapsat docházku a začít vybalovat. Ale to jsem odbočil od tématu. Takže můj učitel mi říkal, že jakákoliv první ryba v sezóně se musí pustit i kdyby byla tzv. jedlá, protože by se na mě rozzlobil svatý Petr a nemusel by mi žádnou další tu sezónu přenechat. Já to tedy skutečně tak dělám a to i za cenu mírové. To se mi povedlo zrovna asi 3 roky nazad; jako první rybu jsem chytil kapra 64 cm a pouze jsem se s ním vyfotil a vrátil ho. Ten rok jsem si ani nesekl a to jsem u vody trávil každý víkend a dovolenou. Zajímalo by mě proto jaký je Váš názor na první puštěnou?

Hledám návod na techniku muškaření necteno

20.6.2004 | | Muškaření | 5.926 zobrazení | 18 odpovědí | upravit

Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!

JRC necteno

30.11.2007 | Klon | Ostatní nádobíčko | 3.941 zobrazení | 12 odpovědí

Petrův zdar pánové.Chci měnit komplet nádobíčko a ostatní věci.Zajímalo by mě jaký máte názor na značku JRC.Jaký máte názor na jejich pruty,bivaky,le­hatka a vše ostatní.Děkuji za poznatky.

Znovu začínající rybář necteno

21.2.2011 | Frit | Legislativa | 3.620 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Nám na Vás dotaz. Před necelými 7 lety jsem si udělal rybářský lístek a chodil na ryby. Ale chodil jsem jenom ten rok. Nyní uvažuju ,že bych zase chodit začal. Co pro to mám udělat? Děkuji za odpověď

prut na FEEDER*** necteno

29.1.2007 | pAlomi | Feeder | 3.289 zobrazení | 10 odpovědí

jaky prut vas zaujal ? me treba Alivio AX Feeder

sumčááák necteno

5.4.2011 | candatek | Tipy & triky | 3.288 zobrazení | 10 odpovědí

myslíte si že je tohle dobrá volba sumcového prutu???......

http://www.rybashop24.com/…0m-400g.html

Chuck Norris necteno

29.7.2010 | osprey | Vaše názory | 94.956 zobrazení | 288 odpovědí

Robur nastínil, že jsme si jako server trestuhodně dovolili ignorovat existenci takového fenoménu jako je Chuck Norris. Bude jistější toto opomenutí napravit, u Chucka člověk nikdy neví…

Přívlač na mimopstruhových vodách necteno

30.1.2006 | kubas | Ryby | 5.613 zobrazení | 17 odpovědí

Četly jste knihu Přívlač na mimopstruhových vodách od Václava Fikara?Já jsem ji dostal na Vánoce a přečetl jsem ji do dvou dnů(tak moc mě bavila). Je to kniha přímo dokonalá. Těm kdo tuto knihu ještě nečetl vřele doporučuji,ať si ji zakoupí,stojí to za to.

Trofeje z ryb necteno

13.8.2008 | Stanosek | Ryby | 3.633 zobrazení | 11 odpovědí

Petův zdar! Mám dotaz-jelikož je muj táta myslivec, nemůžu nepřehlídnout všechny ty trofeje a napadlo mě, jestli se dělají podobné věci s rybama(nemám na mysli preparaci, ale čelist štiky atd.)

Nejlehčí naviják na cestování necteno

23.5.2014 | matej73 | Navijáky | 2.967 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

Ahoj, chtěl bych se vás, zkušenějších zeptat, co by jste doporučovali jako nejlepší vybavení s poměrem na váhu. Hodláme letos podniknou cestu do Mongolska a rád bych příležitostně obohatil náš jídelníček o nějakou rybu. Nejsem velký rybář, spíš začátečník a rybaření bude vyloženě jako doplňková záležitost. Proto hledám co nejlehčí, ale zároveň co nejfunkční řešení. Napadlo mě pořídit jenom navijáček a a ten připínat k trekingové hůlce, nebo uřízlému proutku. Na internetu jsem našel taky takovýto mini set, ale nevím, jestli to k něčemu bude. http://postovnezdarma.cz/…scem-2-barvy?…

nebo s multiplikátorem

http://www.funget.cz/…ut-d2860.htm

Díky za cenný rady

Viděli jste to někdy? necteno

6.8.2006 | mdx | Ryby | 2.312 zobrazení | 7 odpovědí

Tohodle pstruha jsem chytil minulej tejden na Vltavě 28.Neví někdo co je to za deformaci?Pstruh byl totálně vyhublej a vůbec se nebránil.

Dáždnik s bočnicami značky Zebco necteno

15.4.2009 | | Ostatní nádobíčko | 1.978 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Chcem kúpiť priatelovi dáždnik s bočnicami…te­da,neviem sa rozhodnúť medzi dáždnikovým prístreškom alebo týmto dáždnikom…porad­te prosím

http://www.pelada.sk/…s-bocnicami/

alebo (CULTURE CHEYENNE)

http://www.pelada.sk/…niky/sanger/

Doba hájení v přívlači necteno

3.3.2004 | pupak | Přívlač | 9.603 zobrazení | 29 odpovědí

Byli by jste za zrušení všeobecného hájení a spíše pro zavedení druhového hájení v přívlači a tím povolení přívlače celoročně?

Na háček různé druhy návnady? necteno

23.4.2010 | nessi | Kaprařina | 5.970 zobrazení | 18 odpovědí

Vazeni kolegove, ja jakozto uplny zacatecnik se obracim s nasledujicim dotazem. Je blbost davat na hacek napr. kukurici a hrasek nebo kdyz navnadu tak jen jeden druh? To me porad vrta hlavou. Jde mi take o to jestli vubec hrasek je pro kapriky namina nebo ho spis odmitaji. Jde mi o lov kapru a amuru. Predem diky a omlouvam se, ze rusim debatu profiku. Jirka.

Indikátory záběru necteno

19.8.2004 | Uzel | Ostatní nádobíčko | 3.648 zobrazení | 11 odpovědí

Víte někdo něco o indikátorech záběru? Chci koupit indikátor záběru české výroby (kvůli reklamaci). Jaký vybrat? . poraďte