Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Znovu začínající rybář necteno

21.2.2011 | Frit | Legislativa | 3.477 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Nám na Vás dotaz. Před necelými 7 lety jsem si udělal rybářský lístek a chodil na ryby. Ale chodil jsem jenom ten rok. Nyní uvažuju ,že bych zase chodit začal. Co pro to mám udělat? Děkuji za odpověď

Krmení s boilie necteno

1.5.2009 | sumecryba | Kaprařina | 2.844 zobrazení | 9 odpovědí

Vážení kolegové rybáři.Myslíte si že je vhodné na určitých rybářských revírech krmit boiliem z pytlů.Není to překrmování?A vůči ostatním kolegům rybářského cechu správné.

Kvalitní termoprádlo necteno

31.8.2010 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 42.515 zobrazení | 134 odpovědí

Dobrý den, prosím o radu a tipy na kvalitní termoprádlo. Blíží se zima a nerada bych někde umrzla:-) Na internetu je toho spousta, ale nevím co vybrat, tak pokud máte dobré zkušenosti s nějakou konkrétní značkou, písněte to sem,moc mi to pomůže:-) Snad vyráběj i dámský:-D

Vrhače koulí necteno

17.11.2011 | superweb | Tipy & triky | 6.676 zobrazení | 21 odpovědí

Už delší dobu přemýšlím co z mimorybářského obodu by se dalo použít na vnadění – napadly mě i kraviny typu použití paintbalové pušky na boilies :)
Teď jsem na idnesu narazil na článek o vrhačích sněhových koulí:
http://hobby.idnes.cz/…y-domov.aspx?…
Podle mě by některe kousky nebyly na krmné koule špatné..a ty kleště na tvorbu koulí taky nevypadají zle :) Nějaké zkušenosti s něčím podobným?

Podvodní zvukové splávky necteno

16.9.2004 | palcat | Ostatní nádobíčko | 4.130 zobrazení | 13 odpovědí

Jáké jsou vaše letošní úlovky na tenhle systém lovu a jaké jsou vaše zkušenosti s podvodním splavkem.

Nejlepší nástraha v zimě?? necteno

24.12.2009 | jirin8 | Položená | 3.815 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj lidi, potřebuju poradit. Jsem z Ústí nad Labem, chytám prvním rokem a nyní se chystám na první závody, tzv. Střekovský vodník na Labi koncem prosince. Můžete mi prosím poradit, jaká je nejlepší nástraha a návnada? Děkuji.

Indikátory záběru necteno

19.8.2004 | Uzel | Ostatní nádobíčko | 3.492 zobrazení | 11 odpovědí

Víte někdo něco o indikátorech záběru? Chci koupit indikátor záběru české výroby (kvůli reklamaci). Jaký vybrat? . poraďte

feeder prut necteno

20.8.2006 | kajulinda | Feeder | 2.538 zobrazení | 8 odpovědí

Cus mam možnost koupit asi celkem levně feeder od ABU je to Phazer pro 3,45CM máte sním nekdo nějaké zkušenosti?

Soutěž o jighlavičky necteno

17.9.2010 | Kazan | Ostatní nádobíčko | 25.137 zobrazení | 79 odpovědí

V minulosti se zde sem, tam objevila krátká soutěž, kdy některý z členů Chytej věnoval cenu a vyhlásil pravidla hry. Takže pokud to admini pustí dál, vyhlašuji krátkodobou soutěž o 10 jigových hlaviček mé výroby.Úkolem je uhodnout kolik hlaviček je v krabičce. Soutěž začíná okamžikem kdy se objeví toto forum a trvá DO ÚTERÝ 21.9.2010 DO 24:00. Výhercem bude ten kdo trefí přesně počet, případně kdo bude nejblíže. V případě shody, vyhrává první správný tip. Hlavičky zašlu samozřejmě na svoje náklady. Tipovat může jen registrovaný člen Chytej. Správný tip posílám Ospreyovi do osobky, aby byla zaručena regulérnost soutěže. Berte to jen jako zpestření a pobavení. Kazan

Norsko necteno

23.3.2009 | Fisherman95 | Rybaření v zahraničí | 5.734 zobrazení | 18 odpovědí

Norsko a vše o něm. Popovídejte si s ostatními o svých zážitcích z Norska, ale i odjinud !!

Jak Vám berou? necteno

20.7.2004 | | Ostatní nádobíčko | 2.865 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

Máte pocit, že ryby přestaly oteplením brát a jak na ně v tomto období vyzráváte? Není to jenom můj pocit, že ryby zlenivěly?

Naviják na přívlač - co nejširší cívka necteno

7.5.2007 | mirmen | Navijáky | 2.545 zobrazení | 8 odpovědí

Prošel Vám někomu rukama ( nebo máte kladnou referenci) naviják s cívkou 50 či více? Jedná se mi o navi na extremní přívlač, s využitím FireLine 0,12 či 0,17 , s nutností dosáhnout co nejdelších hodů ( proto zájem o šíři cívky = méně ovinů na metr délky > menší tření při odhozu ). Díky.

Hledám návod na techniku muškaření necteno

20.6.2004 | | Muškaření | 5.748 zobrazení | 18 odpovědí | upravit

Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!

Žermanice necteno

9.4.2009 | kokeš chytni rybu | Domácí revíry | 4.476 zobrazení | 14 odpovědí

Nemám moc zprávy o tom, co se děje na přehradě Žermanice a tak si myslím, že by si tady rybáři mohli psát, jak to tam vypadá. Jinak dost dobrá pomůcka je http://www.pod.cz/prehrady.html. Doufám, že Vás moje téma zaujme a pište ! Pište !

Uzly na FireLine? necteno

27.11.2005 | Prutos | Ryby | 4.148 zobrazení | 13 odpovědí

Známý si nedávno pořídil na štikovou přívlač 0,17mm FireLine. Ztěžuje si že mu praskají uzly. Sám s ní zkušenost namám takže sem mu nedokázal poradit JAKÉ UZLY NA NÍ VÁŽETE VY?

Jordán necteno

2.4.2004 | HaD | Úspěchy | 3.832 zobrazení | 12 odpovědí

Dnes se mi povedl husarský kousek. Byl jsem na Jordáně u přítoku a chytal jsem na winkelpicker feedrovým způsobem. Pro neznalé je winkelpicker ultra jemný feeder. Nic moc to nebralo, tak jsem na jarním sluníčku pěkně klimbal. Najednou se špička přihnula a tak jsem přisekl. Závar na hladině, záblesk rybího těla a hned jsem byl přesvědčen, že tahám kapra okolo 70–80 cm. Proutek je skutečně jemný a dostával co proto. Průšvih byl, že jsem měl už asi jen 40 metrů vlasce (0,14) a tak jsem za rybou pěkně musel po zarostlém břehu putovat. No nebudu to prodlužovat, asi po půl hodině, kdy jsem se prodíral křovím a byl celý poškrábaný a popálený od kopřiv, jsem zdolal BOLENA 85 CM . Tomu já říkám NÁŘEZ. Byl trošku problém s focením (byl jsem tam sám), ale našel jsem pěknej pařízek, kde foťák dobře stál. Jen je celej od slizu jak jsem ho běhal spouštět Pak jsem to ještě okořenil 3 tlouštíky, 2 okouny a 5 skaláky. Na to že Jordán považuju za dost mrtvou vodu to jde, ne? A abych nezapoměl, ryby vč. bolena jsem samozřejmě vrátil kam patří.

Splávek jako vábnička na sumce! necteno

18.3.2005 | rybar11 | Ostatní nádobíčko | 3.519 zobrazení | 11 odpovědí

Mám dotaz na sumcaře. V jednom z pořadů s Vágnerem jsem viděl, jak chytal na kačenu, která vydávala stejný zvuk jako vábnička. Když ryby zabrala a kačenu zatáhla pod vodu, tak to šplouchlo. Jelikož se u nás nesmí používat vábnička rád bach vyzkošel tohle. Nevíte jestli to funguje, kolik to stojí a jak se to jmenuje?? Máte s tím nějaké zkušenosti?

Rychle boilies na par hodin necteno

6.5.2009 | LuboO | Kaprařina | 3.515 zobrazení | 11 odpovědí

Mozno sa touto otazkou opakujem, ale ide mi o toto: chodim na ryby tak max. na 8 hodin, vacsinou sa bavim s matchkou a druhy prut mam na polozenu. Chcel by som poradit, kedze v tomto odvetvi sa nevyznam, ake sa daju pouzit boilies na kratku dobu lovu, ci su take boilies a ako sa odlisuju od tych dlhodobo posobiacich. Snad mi rozumiete. Chytam na dohod. Dakujem.

muskrasy zveracik necteno

9.11.2008 | lacika3000 | Muškaření | 3.511 zobrazení | 11 odpovědí

POCUL SOM ZE SI HO NIEKTO UZ AJ VYROBIL…NEVIETE NEIKTO PORADIT AKO NA TO??DIK

vlasec Byron Silver Ghost necteno

23.2.2006 | Kokos | Ostatní nádobíčko | 2.872 zobrazení | 9 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s tímto vlascem?