Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Nejlepší nástraha v zimě??
24.12.2009 | jirin8 | Položená | 3.972 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj lidi, potřebuju poradit. Jsem z Ústí nad Labem, chytám prvním rokem a nyní se chystám na první závody, tzv. Střekovský vodník na Labi koncem prosince. Můžete mi prosím poradit, jaká je nejlepší nástraha a návnada? Děkuji.
Shimano Rarenium FB - chod
23.5.2015 | Bakchos | Navijáky | 3.312 zobrazení | 10 odpovědí
Dobry den,
mam doma uz 2. navijak Rarenium 3000 SFB. Prvy som vratil kvoli „vaklu“ na klucke a nie prilis „hladkej“ zvukovej kulise. Bol som s nim aj za znamym (predajca v rybarstve) a ten mi povedal, ze podla neho to nie novy navijak. Ze je asi po oprave v ramci reklamacie. Porovnavali sme ho aj s lacnymi shimanami na predajni (nexave 50 € a exage 70 €) a tie isli na prvy pohlad bezchybne (ziadne pocutelne trenie a ani vakel na sklucke). Porovnaval som ho aj s mojim 2 roky pouzivanym Spro Blue Arc. Blue Arc ide ako hodinky… Tak som si to vysvetlil tym, ze to bol asi naozaj servisovany kus, pretoze jeho cena bola na slovenske pomery podozriva – 158 € a bolo to jedine rarenium na eshope predajcu.
Tak som objednal druhy z Rakuska (nordfishing77) a chod este horsi – este vyraznejsie pocutelne trenie. Tak som zacal googlit a na forach som sa docital, ze niektori maju podobny problem a ini ze vobec. Dalsi tvrdili, ze trenie je pocut pri vsetkych navi, pri niektorych viac, pri inych menej, resp. ze niektori su na ten zvuk haklivejsi ako ini… Taktiez sa k tomu vyjadroval aj predajca navi, ktory tvrdil, ze toto trenie je uplne bezne pri pouziti materialu CI4+.
Takze teraz fakt neviem co mam robit. Vratit a skusit este jeden alebo sa s tym zmierit a dufat, ze to trenie nebude mat s potupom casu vyraznejsie negativne ucinky… Navi ma servisny otvor, kde vyrobca odporuca (odporuca to ale po roku prevadzky…) kvapnut jednu kvapku bantam oleja. Docital som sa vsak, ze to akurat tak moze vyplavit povodne mazanie na baze vazeliny a navi uskodit.
Aby ste si vedeli cca predstavit co to tu vlastne riesim tak som narychlo nahral kratucke video (ospravedlnujem sa za kvalitu:-)) https://youtu.be/qbUB7u9osYI a o cosi hodnovernejsie zvukove zaznamy http://www.ulozisko.sk/…Hlas_003.m4a http://www.ulozisko.sk/…Hlas_002.m4a Tu je odkaz na video ineho „uzivatela“ (od 2:14) https://youtu.be/tuaTeNbd-E0
Co vy na to kolegovia???
Dakujem za Vase postrehy, rady a skusenosti.
Sumcak.cz nova lokalita?
8.2.2017 | superweb | Domácí revíry | 3.310 zobrazení | 10 odpovědí
Podle mapky na hlavni strance i fotek na www.sumcak.cz se tento revir prestehoval a nyni tak sdili lokalitu s Dretovickou nadrzi, ktera je podle rybsvaz.cz zaroven stale soucasti reviru 411 179 (http://www.rybsvaz.cz/?…). O pripadnem zruseni reviru se clovek nedozvi ani na strankach prislusne MO Smecno. Navic podle katastru patri rybnik z 1/2 mistni organizaci CRS Smecno – http://nahlizenidokn.cuzk.cz/…zObjekt.aspx?… Takze ocividne to nemohlo byt tak, ze by je nekdo preplatil na najemnem.
Nad tremi nadrzemi reviru 411179 je navic cisticka odpadnich vod, ktera obcas nestiha a pusobi zejmena na hornich dvou rybnicich katastrofy v podobe uhynu ryb, ktere pak ale padaji pres stavidlo a doplouvaji i do dretovickeho rybnika. Takze pro VIP placeny revir nicmoc lokalita a pripada mi divne, ze by tam nekdo investoval do zazemi a poustel trofejni ryby. AL treba pocitaji i s nejakou investici do cisticky..
Prijde mi to zvlastni a pokud je pravda tvrzeni z webu sumcak.cz i trochu smutne. Obcas jsem na tento revir jezdil jen tak s feederem na kapri dorostence, vyhodou bylo ze brali uz casne z jara a i dlouho do podzimu.
neuspešny začiatok
3.6.2009 | lukass456 | Kaprařina | 2.653 zobrazení | 8 odpovědí
zdravím …poradte kde je chyba .....vyvažal som cca 120m kazdu hodinu som mal peknu jazdu lenže som nesekol z 10×9 zaberou …netreba sekat aspon 2× alebo je chyba v montaži poradte diky
Jerk obchod v Praze
18.8.2014 | RybářDan | Přívlač | 2.649 zobrazení | 8 odpovědí
Dobrý den poradili by ste mi prosím nějaký obchod kde mají jerkovací potřeby(jerk(cast) pruty, jerky, multipikátory) za rozumnou cenu Moc vám děkuji na internetu sem hledal ale nic nenašel
PRAHA a okolí kam na ryby?!
1.10.2007 | doktorov | Domácí revíry | 125.042 zobrazení | 377 odpovědí
Ahojda všem rybářům z hlavního města a nejen jim..pište a pochlubte se kde tady v Praze a okolí berou?!
Tipovací fórum
11.11.2011 | Robur | chytej.cz | 18.588 zobrazení | 56 odpovědí
k významným událostem se hodí tipovat výsledky.
V tělu fóra by se pak jen upravilo, co se tipuje.
znacka SHAKESPEARE
22.5.2006 | Zcuter | Feeder | 10.295 zobrazení | 31 odpovědí
mate s touto znackou nejake skusenosti(pokud mozno co se tyce feedru…)
Plná povolenka
18.3.2015 | rybato | Vaše názory | 5.312 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
Zdravim, mám otázku konkrétně na povolenku. Co by měl rybář udělat kdyby si zaplnil povolenku dřív než po jejím ukončení?? Děkuji za odpovědi
Multík a prut na sumcovláčku
10.6.2014 | JKemr | Přívlač | 2.994 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj, pohrávám si s myšlenkou, zda nepořídit multík na sumcovláčku. Doteď jsem na sumcovláčku používal smekací naviják, ale nějak mi to na těžké nástrahy (do 100g) nesedí. Proto uvažuji o koupi multíku a chtěl bych znát vaše názory na tohle téma, zda do toho jít nebo ne. Druhá věc, předpokládám, že na klasický prut multík sedět nebude, takže je třeba koupit i nový prut? Za vaše názory, postřehy a případně rady s výběrem náčiní děkuji. Teď mám sestavu Shimano Speedmaster 270XH + Penn Battle 4000. Díky
HALÓ !!! Chytejáci !!! Co je s vámi ???
4.1.2005 | Tomash | Ryby | 2.327 zobrazení | 7 odpovědí
4all : Nevím, co se děje s chytej. cz. Vždy, když jsem sem přišel, tak tu bylo min. 10 reg. chytejáků… V posledních dnech je to ale tak trochu krize. Co se děje? Není s kým plkat. To vás ta zima tak moc ochromila?
Krám v Nymburce
21.12.2010 | Mr. Vydra | Dravci | 2.327 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj všichni našel jsem ve svém okolí jeden krám kde mají snad největší výběr woblerů je v Nymburce a jeden zvukový wobler stojí 80 kč pojeďte se podívat.
1 sumec v menším rybníku
3.1.2012 | PETR-rybar | Neúspěchy | 37.651 zobrazení | 113 odpovědí
Prosím o radu, před asi deseti lety byl do jednoho menšího soukromého rybníku vypuštěn sumec. Dnes má odhadem něco přes metr a půl a doslova decimuje faunu v tomto rybníce, a potřebuje ven, problém je, že rybník nejde vypustit a je docela plýtký na použití sonaru. Tak se jej máme pokusit chytit, už na prutě sice jednou byl (zabral na rousnici), ale nepodařilo se nám ho vytáhnout. Lehl mezi pařezy a kořeny a to byl konec. PS: Ryb má dostatek, hlavně malí kapři, líni a plotice. Díky za rady a petrův zdar.
Jsem ten nejhorší rybář na světě
17.9.2007 | ??? | Neúspěchy | 11.984 zobrazení | 36 odpovědí | upravit
Dnes byl desátý den, kdy jsem byl v řadě na rybách. Chodím každý den po škole, o víkendu pak na celý den. Každý den minimálně čtyři hodiny, takže spousta času. Ale zatím jsem nic nechytil :-(. Dnes jsem byl na rybníku, kde všichni něco tahali, ale já pořád nic – trapas :-(. Chytam na těžko, nahazuju daleko jako ostatni, krmítko se směsí, zhruba 5 – 10 cm pod tím háček s kukuřicí, a pořád nic. První dny jsem neměl ani záběry, dneska mi policajt vyjel tak desetkrát až k prutu nahoru, takže jsem zasekával – zhruba deset záseků dnes a nic. Fakt to nechápu, zasekávám normálně – ale asi moc brzo, nebo pozdě.
Jsem už zoufalej, na druhou stranu mě to nakopává stále dál a dál – každej den jezdím, těším se, baví mě to, ale chybí tomu ta třešnička :-(.
Asi je to ve mně. 5 let jsem nechytal, ale nechápu jak jsem to mohl zapomenout. Není někde návod jak a kdy zaseknout? V jaký moment? Není někde video?
Jsem ten nejhorší rybář na světě, kdybych chytil aspoň nějakou mřenku :-(.
Na co chytáte na těžko vy? Poradíte mi nějakou směs (zkoušel jsem kukly, červy, kukuřici, chleba – jestli moc koukal háček? Nevím), na kterou zaručeně vždy chytáte? Nebo v čem bych mohl dělat chybu. Díky za strpení :-).
Otázka muškaření na Berounce
2.3.2009 | bucharovic | Muškaření | 5.339 zobrazení | 16 odpovědí
Chtěl bych znát Váš názor na efektivnost muškaření na Berounce 1 a 2. Mám na mysli hlavně fakt, že je tam voda víc kalná, jestli tam (nebo na obdobném typu nepstruhových revírů) máte někdo zkušenosti s lovem bolenů a jiných ryb právě na mouchu, protože vím, že pstruhů (duháků) a sivenů tam moc není. Díky
Tak už začnem ne?
2.3.2004 | pupak | Muškaření | 5.337 zobrazení | 16 odpovědí
Tak mouchaři koukejte začít ať to frčí, a můžem něco zplknout
Jordán
2.4.2004 | HaD | Úspěchy | 4.002 zobrazení | 12 odpovědí
Dnes se mi povedl husarský kousek. Byl jsem na Jordáně u přítoku a chytal jsem na winkelpicker feedrovým způsobem. Pro neznalé je winkelpicker ultra jemný feeder. Nic moc to nebralo, tak jsem na jarním sluníčku pěkně klimbal. Najednou se špička přihnula a tak jsem přisekl. Závar na hladině, záblesk rybího těla a hned jsem byl přesvědčen, že tahám kapra okolo 70–80 cm. Proutek je skutečně jemný a dostával co proto. Průšvih byl, že jsem měl už asi jen 40 metrů vlasce (0,14) a tak jsem za rybou pěkně musel po zarostlém břehu putovat. No nebudu to prodlužovat, asi po půl hodině, kdy jsem se prodíral křovím a byl celý poškrábaný a popálený od kopřiv, jsem zdolal BOLENA 85 CM . Tomu já říkám NÁŘEZ. Byl trošku problém s focením (byl jsem tam sám), ale našel jsem pěknej pařízek, kde foťák dobře stál. Jen je celej od slizu jak jsem ho běhal spouštět Pak jsem to ještě okořenil 3 tlouštíky, 2 okouny a 5 skaláky. Na to že Jordán považuju za dost mrtvou vodu to jde, ne? A abych nezapoměl, ryby vč. bolena jsem samozřejmě vrátil kam patří.
Kroucení vlasce
21.8.2005 | Chose | Přívlač | 3.665 zobrazení | 11 odpovědí
Jak zabraňujete kroucení vlasce při vláčce?Obratlík mi nepomáhá. díky
Krmení s boilie
1.5.2009 | sumecryba | Kaprařina | 3.003 zobrazení | 9 odpovědí
Vážení kolegové rybáři.Myslíte si že je vhodné na určitých rybářských revírech krmit boiliem z pytlů.Není to překrmování?A vůči ostatním kolegům rybářského cechu správné.
parma
18.5.2009 | kat | Ostatní ryby | 2.664 zobrazení | 8 odpovědí
vse o lovu techto prekrasnych ryb.je to moje nejoblibenejsi ryba pro jeji bojovnost.nechapu rybare co tuto rybu nepusti zpet do vody .a uz vubec nechapu pojidace parem