Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

SpeedMaster X Amnesia necteno

8.2.2010 | | Feeder | 10.038 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi

Sema Amnesia 3.9m

a

Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)

Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).

Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin

Lov dravcu na laby v usti nad labem necteno

6.8.2007 | Beryrybar | Ryby | 5.183 zobrazení | 16 odpovědí

Chytani dravcu hlavne sumcu v okoli usti

Otázka muškaření na Berounce necteno

2.3.2009 | bucharovic | Muškaření | 5.179 zobrazení | 16 odpovědí

Chtěl bych znát Váš názor na efektivnost muškaření na Berounce 1 a 2. Mám na mysli hlavně fakt, že je tam voda víc kalná, jestli tam (nebo na obdobném typu nepstruhových revírů) máte někdo zkušenosti s lovem bolenů a jiných ryb právě na mouchu, protože vím, že pstruhů (duháků) a sivenů tam moc není. Díky

Prodáte někdo? necteno

10.3.2011 | Walley | Ostatní nádobíčko | 2.266 zobrazení | 7 odpovědí

mám zájem owobler RAPALA Skitter-prop jestli někdo neppotřebuje napište a informace o tom kam poslat dyškat poštou..=D DÍK WALLEY

Úlovky na revíru Odra 5 necteno

9.9.2007 | ??? | Domácí revíry | 8.129 zobrazení | 25 odpovědí | upravit

Zajímaly by mně vaše úspěchy letos na tomto revíru. Co jste sami chytili, nebo viděli, o čem jste slyšeli apod. Já si tam pokaždé dobře zachytal, ale jen menší ryby, spousta karasů (ti už se tam objevili v minulých sezónách), spousta malých kaprů kolem 20 cm (jeden rybář mi říkal, že prý utekli z nějakého rybníka), 4 kapry 40 – 50 cm a 2 štiky ± 60 cm. Taky mi bylo řečeno, že MO Studénka nic moc nesadí, to spíš do svého místního revíru (Odra 5A). Chytil někdo třeba ostroretky, parmy, velké cejny?

Tak už začnem ne? necteno

2.3.2004 | pupak | Muškaření | 5.203 zobrazení | 16 odpovědí

Tak mouchaři koukejte začít ať to frčí, a můžem něco zplknout

Vlasec(šňůra) Fireline, dobrá investice???? necteno

6.8.2005 | Yuri | Feeder | 4.215 zobrazení | 13 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, co si myslíte o nápadu koupit tento vlasec o průměru 0,10 mm a nosnosti zhruba 3,64 kg na cívku o kapacitě 300 m/0,10mm. Je to výhodná investice? Ptám se hlavně těch co mají s touto šňůrou zkušeno. Prosím o co nejvíc odpovědí. Díky Yuri

baitrunner necteno

6.6.2009 | kospi | Kaprařina | 3.248 zobrazení | 10 odpovědí

múžete mi někdo doporučit dobrý naviják s baitrunnerem?mám D.A.M.qick finesa a nejsem s nimi spokojený.

PRAHA a okolí kam na ryby?! necteno

1.10.2007 | doktorov | Domácí revíry | 122.748 zobrazení | 377 odpovědí

Ahojda všem rybářům z hlavního města a nejen jim..pište a pochlubte se kde tady v Praze a okolí berou?!

1 sumec v menším rybníku necteno

3.1.2012 | PETR-rybar | Neúspěchy | 36.805 zobrazení | 113 odpovědí

Prosím o radu, před asi deseti lety byl do jednoho menšího soukromého rybníku vypuštěn sumec. Dnes má odhadem něco přes metr a půl a doslova decimuje faunu v tomto rybníce, a potřebuje ven, problém je, že rybník nejde vypustit a je docela plýtký na použití sonaru. Tak se jej máme pokusit chytit, už na prutě sice jednou byl (zabral na rousnici), ale nepodařilo se nám ho vytáhnout. Lehl mezi pařezy a kořeny a to byl konec. PS: Ryb má dostatek, hlavně malí kapři, líni a plotice. Díky za rady a petrův zdar.

Tipovací fórum necteno

11.11.2011 | Robur | chytej.cz | 18.216 zobrazení | 56 odpovědí

k významným událostem se hodí tipovat výsledky.
V tělu fóra by se pak jen upravilo, co se tipuje.

kroucení vlasce necteno

22.4.2006 | sharkcom | Feeder | 8.805 zobrazení | 27 odpovědí

Mám problém s neskutecným kroucením vlasce. Používám nějaký polský vlasec 0,16 mm. Naviják robinson silver. Čím to nejvíce omezit? Dík

Bójka na sumce necteno

11.12.2006 | Hrouzek003 | Sumcařina | 4.563 zobrazení | 14 odpovědí

Jaká může být velikost bójky na sumce?

Wobler a lanko necteno

15.7.2004 | Dědek | Přívlač | 4.561 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem hodně lenošnej,takže když jdu na štiky,používám jedno lanko s obratlíkem a karabinkou na kterou věším nástrahy – woblery,gumy,ro­tačky a plandavky. Myslíte, že je to na závadu a wobler a guma by se měla vázat přímo na lanko?

Colmic Valiant necteno

27.3.2010 | Shimano911 | Feeder | 4.233 zobrazení | 13 odpovědí

Zdravím. Prosím o radu. Chtěl bych si koupit prut COLMIC VALIANT 3.60 medium. Chci s ním chytat menší ryby,kapry do 50cm,bílou rybu atd, v mírném proudu nebo na stojaté vodě. Je to dobrá volba,nebo se mám podívat po něčem jiném? Předem děkuji za všechny odpovědi.

Zkusenost s prutem? necteno

29.1.2014 | jarysek | Pruty | 1.952 zobrazení | 6 odpovědí

ma nekdo zkusenost s privlacakem od Pezon&Michel ? http://www.tropicliberec.cz/…e-180-6-12gr

s porovnanim treba se speedmasterem? diky

s kým do Španělska? necteno

24.1.2012 | sidla | Sumcařina | 27.771 zobrazení | 85 odpovědí

zdravím, hledal jsem stovky stránek tady v diskuzi, ale pořád se nemůžu ničemu dopátrat.

hodně lidí jezdí na Ebro nebo Pád na vlastní pěst, se známýma, nebo s někým kdo už tam byl, nebo tam jezdí často,ale co ti, kteří známé nemají? taky na internetu je mnoho čet poskytovatelů těchto služeb,ale né každý je v této zálibě fér,jako už jsem se dočetl i na jiných stránkách.jako každý rybář mě láká si zajed/zaletět do Španěl, za pěknou přírodou a hlavně rybami, ideálně strávená dovolená.

hodně lidí mi dohodí tady známého romea, s tím už jsem si psal a zdá se být fér, ale máte někdo zkušenosti i s jinýma? jaké byly služby, ubytování, cesta, zážitky, a tak podobně ? když tu přímo někoho vychválíte, nebude to myslím brané jako reklama, strašně rád bych někoho tady z okolí, jižní Morava nejlépe, nebo mi napište do osobky.

předem děkuji moc!!!

Prodej velkých kaprů necteno

2.4.2005 | | Ryby | 13.743 zobrazení | 42 odpovědí

Dověděl jsem se , že se dají prodat za slušné peníze kapři nad 10Kg . Protože jich za sezonu několik chytim, tak bych rád věděl kam se obrátit. Pořád je to lepší takto zpeněžit než to zabijet, ono to stejně nemá moc dobré maso a je to tak akorát pro slepice.

Jak na duháky necteno

10.7.2006 | Tumi | Přívlač | 5.881 zobrazení | 18 odpovědí

Chtěl bych se Vás zeptat jaká je asi nejlepší nástraha na duháky při lovu na přívlač.Jestli mi můžete nějakou doporučit tak předem děkuji.

Na co půjde kapr? necteno

21.6.2010 | nessi | Neúspěchy | 5.875 zobrazení | 18 odpovědí

Ahojte! Jakozto amater se obracim na vas-borce z oboru s nasledujicim dotazem. Chodim chytat na obecni rybnik. Zarybnenost je zde slusna, defacto kazdy vikend se odnasi kaprici 50 az 60. Ja pouzivam na chytani kapriku jen napareny rohlik a tak me napada, ze to asi neni pro ne uplne ono. Jeden prut mam „natezko“ a druhy jen se splavkem. Na oba pruty stejna navnada. Pritom si rikam, ze by jim rohlici mely chutnat, páč se s nima i zakrmuje, ale proste jsem se chtel zeptat co by mi mazaci doporucili za vyzkousene navnady. Predem diky a omlouvam se za dotaz.