Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
SpeedMaster X Amnesia
8.2.2010 | | Feeder | 10.038 zobrazení | 31 odpovědí
Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi
Sema Amnesia 3.9m
a
Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)
Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).
Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin
Lov dravcu na laby v usti nad labem
6.8.2007 | Beryrybar | Ryby | 5.183 zobrazení | 16 odpovědí
Chytani dravcu hlavne sumcu v okoli usti
Otázka muškaření na Berounce
2.3.2009 | bucharovic | Muškaření | 5.179 zobrazení | 16 odpovědí
Chtěl bych znát Váš názor na efektivnost muškaření na Berounce 1 a 2. Mám na mysli hlavně fakt, že je tam voda víc kalná, jestli tam (nebo na obdobném typu nepstruhových revírů) máte někdo zkušenosti s lovem bolenů a jiných ryb právě na mouchu, protože vím, že pstruhů (duháků) a sivenů tam moc není. Díky
Prodáte někdo?
10.3.2011 | Walley | Ostatní nádobíčko | 2.266 zobrazení | 7 odpovědí
mám zájem owobler RAPALA Skitter-prop jestli někdo neppotřebuje napište a informace o tom kam poslat dyškat poštou..=D DÍK WALLEY
Úlovky na revíru Odra 5
9.9.2007 | ??? | Domácí revíry | 8.129 zobrazení | 25 odpovědí | upravit
Zajímaly by mně vaše úspěchy letos na tomto revíru. Co jste sami chytili, nebo viděli, o čem jste slyšeli apod. Já si tam pokaždé dobře zachytal, ale jen menší ryby, spousta karasů (ti už se tam objevili v minulých sezónách), spousta malých kaprů kolem 20 cm (jeden rybář mi říkal, že prý utekli z nějakého rybníka), 4 kapry 40 – 50 cm a 2 štiky ± 60 cm. Taky mi bylo řečeno, že MO Studénka nic moc nesadí, to spíš do svého místního revíru (Odra 5A). Chytil někdo třeba ostroretky, parmy, velké cejny?
Tak už začnem ne?
2.3.2004 | pupak | Muškaření | 5.203 zobrazení | 16 odpovědí
Tak mouchaři koukejte začít ať to frčí, a můžem něco zplknout
Vlasec(šňůra) Fireline, dobrá investice????
6.8.2005 | Yuri | Feeder | 4.215 zobrazení | 13 odpovědí
Chtěl bych se zeptat, co si myslíte o nápadu koupit tento vlasec o průměru 0,10 mm a nosnosti zhruba 3,64 kg na cívku o kapacitě 300 m/0,10mm. Je to výhodná investice? Ptám se hlavně těch co mají s touto šňůrou zkušeno. Prosím o co nejvíc odpovědí. Díky Yuri
baitrunner
6.6.2009 | kospi | Kaprařina | 3.248 zobrazení | 10 odpovědí
múžete mi někdo doporučit dobrý naviják s baitrunnerem?mám D.A.M.qick finesa a nejsem s nimi spokojený.
PRAHA a okolí kam na ryby?!
1.10.2007 | doktorov | Domácí revíry | 122.748 zobrazení | 377 odpovědí
Ahojda všem rybářům z hlavního města a nejen jim..pište a pochlubte se kde tady v Praze a okolí berou?!
1 sumec v menším rybníku
3.1.2012 | PETR-rybar | Neúspěchy | 36.805 zobrazení | 113 odpovědí
Prosím o radu, před asi deseti lety byl do jednoho menšího soukromého rybníku vypuštěn sumec. Dnes má odhadem něco přes metr a půl a doslova decimuje faunu v tomto rybníce, a potřebuje ven, problém je, že rybník nejde vypustit a je docela plýtký na použití sonaru. Tak se jej máme pokusit chytit, už na prutě sice jednou byl (zabral na rousnici), ale nepodařilo se nám ho vytáhnout. Lehl mezi pařezy a kořeny a to byl konec. PS: Ryb má dostatek, hlavně malí kapři, líni a plotice. Díky za rady a petrův zdar.
Tipovací fórum
11.11.2011 | Robur | chytej.cz | 18.216 zobrazení | 56 odpovědí
k významným událostem se hodí tipovat výsledky.
V tělu fóra by se pak jen upravilo, co se tipuje.
kroucení vlasce
22.4.2006 | sharkcom | Feeder | 8.805 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém s neskutecným kroucením vlasce. Používám nějaký polský vlasec 0,16 mm. Naviják robinson silver. Čím to nejvíce omezit? Dík
Bójka na sumce
11.12.2006 | Hrouzek003 | Sumcařina | 4.563 zobrazení | 14 odpovědí
Jaká může být velikost bójky na sumce?
Wobler a lanko
15.7.2004 | Dědek | Přívlač | 4.561 zobrazení | 14 odpovědí
Jsem hodně lenošnej,takže když jdu na štiky,používám jedno lanko s obratlíkem a karabinkou na kterou věším nástrahy – woblery,gumy,rotačky a plandavky. Myslíte, že je to na závadu a wobler a guma by se měla vázat přímo na lanko?
Colmic Valiant
27.3.2010 | Shimano911 | Feeder | 4.233 zobrazení | 13 odpovědí
Zdravím. Prosím o radu. Chtěl bych si koupit prut COLMIC VALIANT 3.60 medium. Chci s ním chytat menší ryby,kapry do 50cm,bílou rybu atd, v mírném proudu nebo na stojaté vodě. Je to dobrá volba,nebo se mám podívat po něčem jiném? Předem děkuji za všechny odpovědi.
Zkusenost s prutem?
29.1.2014 | jarysek | Pruty | 1.952 zobrazení | 6 odpovědí
ma nekdo zkusenost s privlacakem od Pezon&Michel ? http://www.tropicliberec.cz/…e-180-6-12gr
s porovnanim treba se speedmasterem? diky
s kým do Španělska?
24.1.2012 | sidla | Sumcařina | 27.771 zobrazení | 85 odpovědí
zdravím, hledal jsem stovky stránek tady v diskuzi, ale pořád se nemůžu ničemu dopátrat.
hodně lidí jezdí na Ebro nebo Pád na vlastní pěst, se známýma, nebo s někým kdo už tam byl, nebo tam jezdí často,ale co ti, kteří známé nemají? taky na internetu je mnoho čet poskytovatelů těchto služeb,ale né každý je v této zálibě fér,jako už jsem se dočetl i na jiných stránkách.jako každý rybář mě láká si zajed/zaletět do Španěl, za pěknou přírodou a hlavně rybami, ideálně strávená dovolená.
hodně lidí mi dohodí tady známého romea, s tím už jsem si psal a zdá se být fér, ale máte někdo zkušenosti i s jinýma? jaké byly služby, ubytování, cesta, zážitky, a tak podobně ? když tu přímo někoho vychválíte, nebude to myslím brané jako reklama, strašně rád bych někoho tady z okolí, jižní Morava nejlépe, nebo mi napište do osobky.
předem děkuji moc!!!
Prodej velkých kaprů
2.4.2005 | | Ryby | 13.743 zobrazení | 42 odpovědí
Dověděl jsem se , že se dají prodat za slušné peníze kapři nad 10Kg . Protože jich za sezonu několik chytim, tak bych rád věděl kam se obrátit. Pořád je to lepší takto zpeněžit než to zabijet, ono to stejně nemá moc dobré maso a je to tak akorát pro slepice.
Jak na duháky
10.7.2006 | Tumi | Přívlač | 5.881 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se Vás zeptat jaká je asi nejlepší nástraha na duháky při lovu na přívlač.Jestli mi můžete nějakou doporučit tak předem děkuji.
Na co půjde kapr?
21.6.2010 | nessi | Neúspěchy | 5.875 zobrazení | 18 odpovědí
Ahojte! Jakozto amater se obracim na vas-borce z oboru s nasledujicim dotazem. Chodim chytat na obecni rybnik. Zarybnenost je zde slusna, defacto kazdy vikend se odnasi kaprici 50 az 60. Ja pouzivam na chytani kapriku jen napareny rohlik a tak me napada, ze to asi neni pro ne uplne ono. Jeden prut mam „natezko“ a druhy jen se splavkem. Na oba pruty stejna navnada. Pritom si rikam, ze by jim rohlici mely chutnat, páč se s nima i zakrmuje, ale proste jsem se chtel zeptat co by mi mazaci doporucili za vyzkousene navnady. Predem diky a omlouvam se za dotaz.