Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Soukromníci bachaři.
29.12.2004 | rybar11 | Legislativa | 2.684 zobrazení | 8 odpovědí
Velice mě pobavil rybářský řád na soukromé vodě štěrkovně Koblov (kousek od Ostravy). Říká se v něm, kdy se můžete vzdálit od vody! Když dám 1400 za povolenku, tak si chci užít dovolenku. Můžete odejít pouze od 8:00 do 12:00 dopoledne! Pokud za Vámi přijde návštěva tak Vám musí být povolen její příchod. Jak nepovolí, tak manželka pojede do Mělníka, Buďejovic zpátky s nepořízenou....................
Přikládám ho jako důkaz lidské blbosti:
Je povoleno:
sonar, vyvážka, nástrah, zakrmování. rybolov na tři pruty. chytání
kaprovitých ryb pouze na jednonávazec s háčkem bez protihrotu. Neplatí pro
odlov sumců. Sumce je možno chytat klasicky nebo z loďky na vábničku. Je
povoleno přivlastnit si všechny případné ulovené sumce a to bez ohledu na
míru. Nástražní ryba na sumce musí být min. 35 cm. přechovávat ryby,
ulovené v noci, k účelu focení pouze ve vacích.
Je zakázáno:
chytání štik a candátů odepínání na nafukovacích matracích a jiných
nevhodných podložkách. používat podběrák menší než 60 cm v rameni.
přísný zákaz manipulace s pruty osobám, které nemají zakoupenou prodejku
k rybolovu. V případě porušení bude držitel prodejky, jenž nechal
manipulovat s pruty, okamžitě a bez náhrady vykázán od vody. rybáři
v daném sektoru nesmí omezovat případné rybáře v jiných sektorech.
Povinnosti rybáře:
v případě, že rybář zavěsí vlasec do vázky (s rybou nebo bez) musí
vyjet na vodu a odháčkovat jej. při ukončení rybolovu je rybář POVINEN
v prvé řadě stáhnout veškeré pruty a následně ostatní věci. odevzdat
prodejku při ukončení rybolovu
Zákazy:
zákaz vodění psů. návštěvy pouze po dohodě s majitelem. v případě
poškození nebo zničení užívaných věcí, je povinen uživatel nahradit
vzniklou škodu. vzdalování se s místa loviště (nákupy, dovoz pitné vody
atd.) pouze od 8,00 – 12,00. Případné vyjímky po dohodě
s majitelem. opuštění stanoviště: na chatkách se opouští stanoviště
vždy v sobotu do 12,00. Pod bivaky a karavany se opouští v daném dnu
nejpozději ve 12,00.
V Ostravě 20. prosince 2004
feeder prut
20.8.2006 | kajulinda | Feeder | 2.682 zobrazení | 8 odpovědí
Cus mam možnost koupit asi celkem levně feeder od ABU je to Phazer pro 3,45CM máte sním nekdo nějaké zkušenosti?
kroucení vlasce
22.4.2006 | sharkcom | Feeder | 9.082 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém s neskutecným kroucením vlasce. Používám nějaký polský vlasec 0,16 mm. Naviják robinson silver. Čím to nejvíce omezit? Dík
Na co půjde kapr?
21.6.2010 | nessi | Neúspěchy | 6.059 zobrazení | 18 odpovědí
Ahojte! Jakozto amater se obracim na vas-borce z oboru s nasledujicim dotazem. Chodim chytat na obecni rybnik. Zarybnenost je zde slusna, defacto kazdy vikend se odnasi kaprici 50 az 60. Ja pouzivam na chytani kapriku jen napareny rohlik a tak me napada, ze to asi neni pro ne uplne ono. Jeden prut mam „natezko“ a druhy jen se splavkem. Na oba pruty stejna navnada. Pritom si rikam, ze by jim rohlici mely chutnat, páč se s nima i zakrmuje, ale proste jsem se chtel zeptat co by mi mazaci doporucili za vyzkousene navnady. Predem diky a omlouvam se za dotaz.
baitrunner
6.6.2009 | kospi | Kaprařina | 3.370 zobrazení | 10 odpovědí
múžete mi někdo doporučit dobrý naviják s baitrunnerem?mám D.A.M.qick finesa a nejsem s nimi spokojený.
Dotaz na zkušnosti s Giant fluent feeder 12ft M
9.4.2013 | Hemlo | Pruty | 2.022 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo mohl vymluvit nebo potvrdit výběr tohoto prutu kterej je dodáván s navijákem. Nevyznám se tolik mezi značkami a tak by mě zajímaly názory na http://www.milobrno.cz/…03-fd-zdarma. Děkuju za každej komentář.
Výbava na sumce
19.1.2011 | michal94 | Pruty | 21.591 zobrazení | 64 odpovědí
Jaký je váš názor na tuto sestavu Prut: ESOX SILURO SPIDER 3m/200–400g Naviják: Tica Cybernetic GG 100 … Tady jsou odkazy http://www.usumce.cz/…00-400g.html http://www.tropicliberec.cz/…netic-gg-100
Díky za odpovedi
druh policajta
6.12.2009 | recek | Ostatní ryby | 12.817 zobrazení | 38 odpovědí
Prosim vas o radu chytam na polozenou driv sem pouzival policajty s ockem do prutu ale ty se pri zaseku omotavaji okolo prutu tak sem zacal pouzivat ten na provazku privazany k vydlicce po zaseku odpadne ale zamotaval se mi do vlasce a pri zaberu jsem to utrch a tak se mi taky nosvedcil.
Živé ryby v Tescu
11.8.2010 | jersey | Vaše názory | 10.152 zobrazení | 30 odpovědí
Vážení kolegové,dnes jsem byl zas po delší době v Tescu a ačkoli si to vždy zakazuju,opět jsem zavítal juknout na zubožené ryby v akváriu.Řeknu vám,je to hodně smutný pohled na štiky,pstruhy,ale i další druhy ryb,jak živoří v místních prosklených nádobách.Nejsem žádnej zuřivej zelenej aktivista,ale ten pohled na ty chudáky mě hodně zasahuje.Jsem si vědom,že mě jako rybáře spousta jiných lidí osočí,že rybám,které na háčku tahám z vody nedělám zrovna potěšení,ale i přesto si myslím,že ty ryby v Tescu,pomlácené,některé plísní zasažené,vybledlé a zubožené jsou na tom podstatně hůř.A protože nechci dělat,že to nevidím,napadlo mě,jestli se nemám nepokusit s tím něco udělat.Nechci po vás aktivitu v tomto směru,jen mě zajímá,jestli si myslíte,zda to má šanci na úspěch.Úspěch v tom smyslu,že by se prodej živých ryb zakázal.
TELE feeder
3.6.2007 | Snake | Pruty | 6.418 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravim, zajmá mě váš názor na teleskopický feederový pruty, bavil jsem se s jedním rybářem, a ten měl nějakou levnou semu, kterou si nemůže vynachválit, prut jsem vyskoušel, a překvapilo mě, že celkem dobře pracuje, zajmá mě váš názor, protože schánim nějakej skladnej feeder na cesty, na chytání nástražních ryb,krádké vycházky atd… Díky
Jak na duháky
10.7.2006 | Tumi | Přívlač | 6.072 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se Vás zeptat jaká je asi nejlepší nástraha na duháky při lovu na přívlač.Jestli mi můžete nějakou doporučit tak předem děkuji.
Colmic Valiant
27.3.2010 | Shimano911 | Feeder | 4.396 zobrazení | 13 odpovědí
Zdravím. Prosím o radu. Chtěl bych si koupit prut COLMIC VALIANT 3.60 medium. Chci s ním chytat menší ryby,kapry do 50cm,bílou rybu atd, v mírném proudu nebo na stojaté vodě. Je to dobrá volba,nebo se mám podívat po něčem jiném? Předem děkuji za všechny odpovědi.
řetizkove lanka
18.9.2009 | candatek | Obchod | 2.705 zobrazení | 8 odpovědí
nevite prosim vas kde se jeste daji sehnat retizkove lanka takove stribrne okolo ostravy dekuji
Lov dravcu na laby v usti nad labem
6.8.2007 | Beryrybar | Ryby | 5.415 zobrazení | 16 odpovědí
Chytani dravcu hlavne sumcu v okoli usti
Křetínka
22.2.2005 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 5.092 zobrazení | 15 odpovědí
Slysel jsem,ze se na teto prehrade vyborne lovi stiky a okouni,a tak jsem premluvil dedu a babicku,se kteryma jezdim kazdy rok nekam na ryby(letos to byli Nove Mlyny,pred tim trikrat vranov),abychom vyzkouseli tuto prehradu,ale pod podminkou,ze budu muset sehnat nejaky ubytovani u teto prehrady,ale porad nic nemuzu najit. neporadite mi prosim nekdo?Predem diky,denyg
kde chytat a jak chytat nej.. sumce
4.1.2005 | TOMIK-X | Sumcařina | 4.753 zobrazení | 14 odpovědí
tak piste
Smáčci
22.8.2004 | rybopet | Přívlač | 3.387 zobrazení | 10 odpovědí
Je to pravda!Na Zemplínskej Šírave chytal vedľa mňa chlapík na gumené rybky s plochým rozdvojeným chvostíkom,s českým názvom „smáček“. Na každý hod ťahal ostrieža,ja vedľa neho som cielene skúšal všetky možné nástrahy,jedine na riper som jedného vytiahol. Aké skúsenosti máte s touto nástrahou?
Plovací vesta
20.5.2008 | | Ostatní nádobíčko | 3.056 zobrazení | 9 odpovědí
Používáte někdo plovací vestu při brození v prsačkách?Třeba při přívlači nebo muškaření?Máte zkušenost s nějakým tímto výrobkem?
prodávající CARPSON
11.6.2010 | Tessi | Obchod | 3.051 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím. máte někdo zkušenosti s prodávajícím který má přezdívku CARPSON? díky za odpověď
Prodáte někdo?
10.3.2011 | Walley | Ostatní nádobíčko | 2.374 zobrazení | 7 odpovědí
mám zájem owobler RAPALA Skitter-prop jestli někdo neppotřebuje napište a informace o tom kam poslat dyškat poštou..=D DÍK WALLEY