Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Vlasce reflexních barev?
7.9.2005 | sharkcom | Ostatní nádobíčko | 3.260 zobrazení | 9 odpovědí
Jaké máte zkušennosti s vlasci žluté čí jiné výrazné barvy? Myslím tím vůči vnímavosti ryb. Nepůsobí tato barva na ryby rušivě, pokus je udice bez návazce třeba u přívlače? Dík za postřehy a zkušennosti
staré navijáky
25.11.2006 | yby | Navijáky | 3.260 zobrazení | 9 odpovědí
zdravim neprodal by někdo starý naviják nabídněte
SUMCI a denní doba lovu
22.2.2006 | jelen | Ryby | 2.902 zobrazení | 8 odpovědí
chci se zeptat všech co chytaji sumce zda občas chytají i po půlnoci(vím,že se to nemá :-) )a co říkate na to,že by to člověk měl o půlnoci zbalit a čekat do 4,a bere to vůbec líp po půlnoci?
Prosím poraďte!!!
9.7.2007 | Matez | Feeder | 2.900 zobrazení | 8 odpovědí
Chtěl by jsem se zeptat jakej je rozdíl mezi FEEDEREM a PICKEREM. Předem děkuji za všechny odpovědi.
Magic Vosí larvy
17.3.2006 | Stín | Feeder | 2.898 zobrazení | 8 odpovědí
Konzervované nástrahy v uzavíratelném obalu. Počet kusů: 35 Barvy: bílá, žlutá, červená
balsa na wobyho
8.3.2006 | upbraider | Přívlač | 2.535 zobrazení | 7 odpovědí
Nevite kde se da v Pze koupit balsa sirsi nez 1 cm? Potreboval bych aspon 2 centimetrovou, ale kdyz by byla tlustejsi jen dobre.Chci okopirovat nilsmastera invicible 12 cm a 1 cm prkno bych musel slepovat ze 2 dílů…
line stiky
29.10.2004 | Boxer | Dravci | 2.532 zobrazení | 7 odpovědí
V posledni dobe se mi nekolikrat pri vlaceni na rece stalo, ze kdyz jsem pritah nastrahu ke brehu, prijela za ni i stika. Takze zrychlim, stika taky, pak zastavim (dojde mi totiz vlasec), stika taky (mam dojem ze pri tom zakrouti hlavou, jakoze „to jsou veci“) a odplave. Stava se vam to taky? Asi by to chtelo polarizacni brejle abych ji zmercil driv. A kdyz dravce ve vode vidite, kam nahazujete?
Pohyb vodní hladiny
5.11.2005 | Daemon | Ryby | 2.176 zobrazení | 6 odpovědí
Myslíte si, že má pohyb vodní hladiny na přehradách vliv na braní ryb? Myslím tím třeba upouštění či připouštění. Většina rybářů tvrdí že ano, ale nechápu, jak to ryby mohou poznat a zatím mi to nikdo logicky nevysvětlil…
plavaná vs. přívlač - teoretická úvaha
22.2.2008 | rgb23 | Přívlač | 2.175 zobrazení | 6 odpovědí
Podle rř a legislativy může při lovu na plavanou osoba provádějící lov pohyb nástrahy aktivně ovlivňovat. Lov přívlačí spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím… Pokud budu nyní, v zimě, lovit okouna na gumu pod hladinou nebo ve vodním sloupci a 2m před nástrahou bude malinkatej splávek, budu aktivně ovlivňovat pohyb nástrahy při položené, nebo nástrahu budu aktivně vést vodním prostředím přívlačí?
Jaký prut na ML - M přívlač?
14.2.2011 | Elis3 | Pruty | 18.192 zobrazení | 50 odpovědí
zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.
Návnada na podzimní chytání kaprů
6.11.2011 | MTHRFCKR | Tipy & triky | 17.075 zobrazení | 47 odpovědí
Chystám se v těchto dnech na chytání kaprů ve stojaté vodě. Zajímá mě jakou návnadu použít. Jestli je dobré držet se stále osvědčených chlebů či vařených brambor nebo ve studenějším podzimním období obměnit návnadu na něco jiného?
Ještě přidám jeden dotaz – V jaké hloubce se zhruba kapři pohybují, pokud je venku okolo 10°? Jak velký ponor ode dna mám nastavit?
výběr echolotu - poradí někdo ?
9.7.2012 | LoKi11 | Sumcařina | 5.091 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Zdravím Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu pro lov sumců na vábničku. Tak nějak jsem už brouzdal po netu a našel si tyto dva – Lowrance Mark-5× PRO a Lowrance Mark-5× DSI ale nevím jestli se na tento typ lovu hodí. S echoloty nemám zatím žádnou zkušenost a proto bych se chtěl poradit. Částka kterou bych chtěl investovat je kolem 8 000 kč. Můžete napsat i nějaký dražší vhodný typ a třeba se rozhodnu pro něj. Kdyby se našla nějaká dobrá duše, co poradí, budu mooc rád. Jestli budou potřeba ještě nějaké doplňující informace pro výběr echolotu okamžitě je dopíšu. Předem děkuji za odpovědi
Dělička-voskování spojů
24.9.2005 | Mlady_Rybar | Pruty | 3.998 zobrazení | 11 odpovědí
ahoj všichni,
docela by mně zajímalo, čím se voskují spoje děliček, už mám ty spoje u svého WP nějaké zdrsnělé a zašlé, chtělo by to asi navoskovat, ale nevím čím…
Poradíte prosím?
Ohře a parmy
5.5.2006 | fila | Domácí revíry | 3.997 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj,zná někdo Ohři v blízkosti vesnice Pátek?O víkendu jedu na Peruc a rád bych zkusil parmu.Dík za rady.
Jaké děličky
23.9.2010 | MirekS | Kaprařina | 3.997 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Dobrý den, Chystám se koupit nové udice. Rozhodl jsem se pro děličky. Jen váhám mezi 2 nebo 3 dilnými. Můžete mi poradit jaké jsou lepší atd… Zřejmě asi tyto: http://www.nasoutokushop.cz/…-75-lb-d3304 nebo: http://www.sportcarp.cz/…ix-carp.aspx?…. Chci to na malý rybník cca 100×100 na lov kaprů o velikosti do max 90cm. Velmi děkuji za rady.
Výměna mušek s radou
4.2.2011 | Šnek | Muškaření | 3.275 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím,celkem mě zaujalo jedno fórum týkající se výměny mušek,ale zároveň soutěže,Drobet bych to pozměnil-zeptám se narovinu,našla by se nějaká dobrá duše,klidně i více lidí kteří by byli ochotni vyměnit cca.5 mušek se začátečníkem a zárove%n okomentovali co na tom mám špatně a co by bylo lepší dělat z jiných materiálů.Šlo by to i formou výměny,kdyby se našlo více lidí,uvázali by jste cca.5 stejných mušek,např.3 druhů(podle počtu zůčastněných) poslali byjste mi to,já bych s toho udělal takovou sadu,např 3 mušek od každého zůčastněného a poslal zpět+ bych k tomu zamozhřejmě přiložil mouchy moje,jako začátečníka,možná je to takový výkřik do tmy,třeba se nikdo takový nenajde ale přeci jenom by mě to vážně potěšilo :) vznikla by stoho taková sada,kterou by si každý ponechal a možná by na ně měl úspěchy. zatím díky
Síla vlasce?
9.3.2006 | KačaX | Ostatní nádobíčko | 3.271 zobrazení | 9 odpovědí
Při nahazování sem nedával pozor, přehodil sem menší říčku a háček se mi zabodl na protějším břehu do větve. Po několika pokusech ho vysvobodit se mi „podařilo“ urvat celý vlasec i se splávkem. !Ale!: Kmenový vlasec sem měl 0.22mm a návazec jenom 0.14mm! Nevíte, jak je možné že se urval kmenový vlasec někde v půli a né jenom návazec? Možná blbé fórum, akorát mě to zajímá.
Invicible
23.1.2006 | Poperr | Přívlač | 2.549 zobrazení | 7 odpovědí
CHtěl bych se zeptat jestli máte někdo s tímto woblerem zkušenosti napište jak chodí atd.
tolstolobik
6.6.2005 | gadasnik | Ostatní ryby | 13.135 zobrazení | 36 odpovědí
Zdravím všechny vespolek,existuje způsob,mimo podsekávání apod,jak chytat tolstolobika nebo jde stoprocentně pouze o náhodnou rybu?