Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Barevné věci z vodní hladiny z pohledu ryb?
30.8.2005 | Hrouzek | Sumcařina | 2.830 zobrazení | 8 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat na jednu věc, když rybám nevadí napři fluo-žlutá,zelená a další zářivé barvy muškařských šnůr plovoucích na hladině. Tak jak je to např. u suchých mušek atd? Přece, když se podívám na mušku taky proti obloze je tmavá…,stejně tak pop nástrahy určené na různé dravé ryby. a stejnak se nám stalo,že na jednu povrchovou nastrahu s oranž. břichem byla daleko učinější než stříbrný,modrý spodek atd. Jaký máte na to názor?
AWA- SHIMA RHINO, kde koupit
18.12.2005 | SS | Ostatní nádobíčko | 2.827 zobrazení | 8 odpovědí
Pátral jsem po prodejcích tohoto výrobku a nic se mi nepodařilo nalézt, tak nevím jestli se k nám dováží, je to novinka. V časopise se mi podařilo nalezt jen mail.
rybářský řád 2005 !
30.12.2004 | Pavel-Brno | Legislativa | 2.825 zobrazení | 8 odpovědí
Mám (zatím nepodložené) zprávy,že od nového roku se nesmí používat krmítka a nesmí se ani vnadit ! Co je na tom pravdy?!
Nugety
18.9.2006 | bobajz | Kaprařina | 2.475 zobrazení | 7 odpovědí
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s lovem kapra na nugety.Teď tu u nás kapři nějak neberou,takže chci zkusit tuhle nástrahu.
Skončil čas Semeniuka, začal čas Šímy
3.12.2010 | Raf | Legislativa | 26.922 zobrazení | 76 odpovědí
V čele ČRS nahradil 20.11. prof. Ing. Petra Semeniuka, CSc. JUDr. Alexander Šíma. Je to dobrá zpráva, špatná zpráva, nebo jaká je to vlastně zpráva? http://www.rybsvaz.cz/?…〈=cz&fromIDS=&je_aktuality=ano
Jaký prut na ML - M přívlač?
14.2.2011 | Elis3 | Pruty | 17.742 zobrazení | 50 odpovědí
zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.
Návnada na podzimní chytání kaprů
6.11.2011 | MTHRFCKR | Tipy & triky | 16.674 zobrazení | 47 odpovědí
Chystám se v těchto dnech na chytání kaprů ve stojaté vodě. Zajímá mě jakou návnadu použít. Jestli je dobré držet se stále osvědčených chlebů či vařených brambor nebo ve studenějším podzimním období obměnit návnadu na něco jiného?
Ještě přidám jeden dotaz – V jaké hloubce se zhruba kapři pohybují, pokud je venku okolo 10°? Jak velký ponor ode dna mám nastavit?
Dip na dravce
13.7.2008 | Venouš | Přívlač | 5.325 zobrazení | 15 odpovědí
Používáte někdo dip na umělé násrahy na dravce??? Máte s tím nějaké zkušenosti???
Mivardi Sirio vs. Grauvell Delphos
27.10.2009 | novas32 | Navijáky | 3.193 zobrazení | 9 odpovědí
Pomozte mi prosim s vyběrem navijaku na privlac. Rozhoduji se mezi temito dvema: Mivardi Sirio 2000 Grauvell Delphos ZF 1500
Diky za nazory.
ryby a hloubka
1.9.2008 | Stroft | Tipy & triky | 2.841 zobrazení | 8 odpovědí
Rád bych dostal odpověď na otázku v jakých hloubchách se může zdržovat sladkovodní ryba u nás v ČR.Hlavně mě zajímá candát a okoun.Často vidávám na sonaru v 5O metrové hloubce hejna ryb.Cejny bych typoval ale jinak.....?
větší zmačkávací broky na Drachokovitche
6.11.2008 | rimar | Tipy & triky | 2.841 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím. Mám dotaz, nevíte, kde by se dali sehnat větší zmačkávací broky v gramáži 4–15 g, anebo olůvka se dvěma očkama? Vyrábím si Drachkovitchův systém a jedinej problém mám se zátěží, udělat uchyty na olůvko zabere mnohem více času, než výroba celého systémku. Díky moc.
Šnůra sufix nebo power pro?
17.3.2010 | tjjack | Sumcařina | 2.837 zobrazení | 8 odpovědí
měl bych takovej dotázek, jak je na tom tahle šnůra http://bohemiafishing.cz/…aid-275150lb je kulatá a jak hodně vydrží? a pak by mě zajímaly ohlasy na tuhle powerpro http://bohemiafishing.cz/…75kg-m.green ??? která bude lepší??
Ryby - bakalářská práce
17.7.2013 | RYBAR7 | Vaše názory | 2.837 zobrazení | 8 odpovědí
Mám prosbu, jsem student rybářské fakulty v ČB a moc by mi pomohlo, když byste vyplnili můj dotazník týkající se sortimentu ryb. Dotazník Vám zabere max. 5 minut a mně pomůže jako součást bakalářské práce. Děkuji všem.
Odkaz na dotazník: http://www.survio.com/…2P3H0W9A7C5P
Feedrové pruty AWA-SHIMA
6.2.2009 | bimboman | Feeder | 11.036 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s feedrovými pruty od AWA-SHIMA? Konkrétně mě zajímá Aexeon Master feeder 3,60m MH a Exel Feeder A.R.D. 3,60m MH, ale beru názory na jakýkoliv feeder této značky, nejlepší by bylo srovnání např. s pruty od shimana, semi apod.
bohušov
29.4.2011 | candatek | Ubytování | 6.406 zobrazení | 18 odpovědí
dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s ubytovaním v bohušově u rybníka …nebo jestli nemáte někdo webové stránky děkuji :)
Smáčkování,Drop Shot,Texas Rig,Carolina Rig
22.8.2011 | candatek18 | Přívlač | 4.266 zobrazení | 12 odpovědí
chtěl bych se sváma podělit o zkušenostech,či se něco přiučit.velikost nástrahy,montáže,místa,čas a technika lovu.
Echolot
25.8.2005 | Hrouzek02 | Legislativa | 3.918 zobrazení | 11 odpovědí
Jak lze používat echolot n a mimopstruhových revírech? Je nějaké omezení?
Shimano Technium FA vs Okuma VS
17.8.2007 | Hybo | Navijáky | 3.554 zobrazení | 10 odpovědí
Chci si koupit naviják na lehkou přívlač a nemůžu se rozhodnout jestli Shimano Technium FA 1000, Okumu VS 20, nebo Okumu Aveon AE 20. Kdo máte s těmito navijáky nějaké zkušenosti tak prosim napište.Děkuju za odpovědi.
chytání na staré bambusáky
1.4.2010 | Fryw | Pruty | 2.494 zobrazení | 7 odpovědí
Petrův zdar! Dnes jsem si snad po deseti letech znovu pořídil rybářský lístek. Ryby jsem chytával jako hodně malý kluk s dědem a to jsem měl jen staré bambusáky a později jsem dostal teleskopku z uhlíkových vláken. Celkově je má výbava obstarožní. Funkční naviják mi zůstal jen roen a rexx, oba jsem vyčistil a promazal a šlapou jak hodinky. Budou muset chvilku sloužit, jelikož jsem student a s penězma to je všelijak. Ale k prutům. Mám několik bambusových průtů, jak ze štípaného tak z „rostlého“ bambusu. Jedná se o dvou a tojdílné pruty. Je tam i jedna laminátka. Vypadají na první pohled v dobrém stavu a jsou nepoškozené. Myslíte si že se na ně dá ještě chytat, a nebo je to spíš spolehlivý způsob jak přijít o úlovek a zničit historické relikvie?
Prosím s výberem velikostí navijáku!
27.6.2010 | Eclesia | Přívlač | 2.490 zobrazení | 7 odpovědí
Dobrý den
Jsem začatečník a chtěl bych začít s přívlačí. Měl bych vybraný naviják akorát nevím jakou vybrat velikost. jedná se o tento naviják: http://www.nasoutokushop.cz/…pi-220-d3740 Vím že to není nic moc ale na začátek stačí. Nevyznám se ve velikostech mají je ve velikostech: 220, 230, 240, 250. Kterou velikost by jste mi doporučili?
Mnohokrát děkuji