Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Křidélka
30.3.2006 | kreuz | Muškaření | 2.230 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím,
rád bych se zeptal, z čeho vážete křidélka na suché mušky, kromě bažantích letek, popřípadě kde se onen materiál nechá sehnat? Nemyslím CDC prosím, myslím přírodní materiály.
Jako otázku navrch by mě zajímalo kde se nechají sehnat pěkné májovky s pravými křidýlky, na i-netu, popř. tip na obchod v okolí HK.
Za tipy díky.
Slovensko a Váh
8.2.2005 | zedus | Rybaření v zahraničí | 6.349 zobrazení | 17 odpovědí
Zjistil jsem, že mám kousek k Váhu a chtěl bych se zeptat, kolik stojí povolenka pro cizince? (to bych asi zjistil z netu, ale sem zhniloň). Hlavně mi jde o to, co se dá na Váhu chytit. Moje hlavní rybářská technika je přívlač, takže se ptám slovenských kolegů, ale ne jen jich. Jak to vypadá na Váhu, stojí to za to, zajet tam? Jsou tam dravé ryby? (štika, candát, okoun atd… ?)
Sumec se kterym si nevim rady
30.9.2014 | Unique22 | Sumcařina | 4.845 zobrazení | 13 odpovědí | upravit
Dobry den. Bydlim neco pres rok v Nemecku, v Koline nad Rynem. Obcas tu vyrazim na ryby a mam pro vas zajimavy pribeh. Ve svem zivote jsem vytahl z vody priblizne 60 sumcu kteri byli pres 2 metry. Muj nejvetsi ulovek byl 252 cm a vazilo to 117 KG.
V nedavne dobe se me vsak stala situace se kterou si nevim rady. Je to tak mesic kdy jsem byl na rybach, na hak jsem nacpal tak 30 rousnic a po nejake dobe jsem mel zaber, mel jsem slabsi prut ktery normalne pouzivam na vlacku a rybu jsem po cca 1 hodine pumpovani ztatil, hacek proste vypadl z tlamy.
Prisel jsem na stejne misto priblizne o 2 tydny pozdeji jeste s kamaradem a vzali jsme si poradne nacini. Pouzival jsem pletenou snuru o nosnosti 120 KG a rybu jsme se snazily z vody vypacit oba, a to tim stylem ze jsme pouzivaly takrka celou vahu svych tel. Timto zpusobem jsme se s rybou rvali 4 a pul hodiny, az jsme to nakonec urvali.
Nejdriv jsem si myslel ze je to nejakej kmen ci tak neco, ale ryba se obcas nastvala a plavala ±80 metru proti proudu, pak zase s proudem, pak si sedla, pak zase nejakej pohyb a tak…
Jak jsem rikal, sumcu pres 2 metry jsem mel v zivote celkem dost, ale to s cim jsme se tady rvali bylo takrka nemozne z te vody jakymkoliv zpusobem dostat…
Na internetu jsem se docetl ze pri extremne dobrych podminkach se muze sumec dorust az 4 metru a vazit az 500 kg, normalne je uznavan az 3 metry a 2 kg, ale kdo vi, treba by to byl jeden z milionu…
Mel by nekdo nejaky napad jak neco takoveho z te vody dostat ? My uz jsme jaksi bezradni, protoze kdyz se 2 lidi zaprou celou vahou do ryby a ryba nas i presto je schopna skoro stahnout do vody, nevim co s tim…
Je tu take moznost ze by to byla Beluga, v Rynu se vyskytuji a nejvetsi exemplar byl vytazen asi pred 180 lety, ta potvora mela 7.2 metru a 1580 kilo, ale vsichni lidi se kterymy jsem se bavil me rikali ze beluga je zvire ktere proste plave a valci jako silene… Tato ryba si pomerne casto sedala na dno a kdyz se rozjela, tak to bylo celkem pomale a stabilni.
Dalsi vec, vedel by nekdo o prutu ktery vydrzi takrka cokoliv a o nejake snure o nosnosti treba 200 kg a samozrejme take obratliky, hacky a navijak. Proste tuto lochnesku z te vody chceme nejak dostat.
Diky za rady.
woblery WFS
23.3.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.099 zobrazení | 11 odpovědí
Máte nějaký zkušenosti s vedením woblerů od WFS?
Atraktory(Ochucovadla) na přívlač
12.1.2005 | PV | Přívlač | 3.734 zobrazení | 10 odpovědí
Vážení, používáte nějaká ochucovadla při vláčce s gumama? Já jsem o tom zatím akorát četl, doporučovali např. olej ze sardinek atd. Taky vím, že se někaký prodávají a je to za dost peněz. Jaké máte zkušenosti? díky.
Rybáři a boři!?
16.10.2005 | Prutos | chytej.cz | 2.987 zobrazení | 8 odpovědí
Co si myslíte o „návratu“ bobrů do naší přírody?Já vím,týká se to spíše jihomoraváků,ale přesto by mě zajímalo co si o tom myslí i ostatní?
Velikost vábničky v závislosti na hloubku vody
6.2.2007 | Bohdan | Sumcařina | 2.983 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím, nedávno jsem zaslechl názor, že velikost a tvar konce vábničky může mít vliv na účinnost vzhledem k hloubce vody v revíru. Podle čeho volíte velikost a tvar vábničky? Dík za info. Bob
Nugety
18.9.2006 | bobajz | Kaprařina | 2.610 zobrazení | 7 odpovědí
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s lovem kapra na nugety.Teď tu u nás kapři nějak neberou,takže chci zkusit tuhle nástrahu.
jaký navijak?
8.8.2007 | Miror | Ryby | 2.610 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj chlapi.Mam matchku Alivio 390cm.5–15g,chytam na ni i kapříky do 50cm,ale mám stary navijak MK100 a to neni asy to pravý.Poradte,jaky navijak koupit.S plavanou začínám.Díky za rady
morava 9 a kapři
27.11.2009 | kalfos | Kaprařina | 2.239 zobrazení | 6 odpovědí
chtěl bych vědět jestli tam berou kapři na boilies.já mám docela dobré zkušenosti.
Klenice
11.3.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.237 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den, já bych se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s chytáním z jara na soutoku Klenice v Mladé Boleslavi. Předem děkuji za odpovědi
Bitov 2014
31.7.2014 | muradbear | Domácí revíry | 2.237 zobrazení | 6 odpovědí
Jedeme na posledni tyden v srpnu na bitov do zatoky, nake doporuceni na co chytat resp. na co letos berou (nejlepe kapri,candati,amuri)?? predem dekuji za odpovedi
AMUŘI
1.7.2007 | ivošš | Ostatní ryby | 18.377 zobrazení | 49 odpovědí
Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vyskočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.
Úlovky na revíru Otava 5,6.....atd
4.2.2011 | Šnek | Lososovité ryby | 7.490 zobrazení | 20 odpovědí
Jaké máte úlovky na otavě? pochlubte se i fotografiemi + můžete pověděť jaké máte oblíbené nástrahy…
Jak na štiku????
17.11.2005 | klacek44 | Dravci | 5.996 zobrazení | 16 odpovědí
Jsem začátečník vláčkař . A vůbec nevim na co ty potvory štiky jdou. nemate nakou svoji oblibenou nastrahu??nebo zpusob(např. nechat víc spadnout ke dnu apod.). Díky za všechny rady. klacek44
Nákup přes internet
24.5.2010 | Jepik | Obchod | 4.500 zobrazení | 12 odpovědí
Dobrý den,chtěl bych se optat jáké máte skušenosti s internetovím nákupem u firmy Lovy Brno.Nedávno jsem si jako obchodník objednal u nich zboží a byl jsem nemile překvapen.Musel jsem je více jak týdem po telefonu nahánět abych se u nich zaregistroval.Po objednání zboží mi ani nedali vědět co mi vlastně poslali a jestli s tím souhlasím.Balík mi došel do dvou dnů.Už když jsem ho přebíral tak jsem byl zděšen.Byl celi pomačkaný a zabalený tak že by to i pětiletý dítě zvládlo líp.Zboži vevnitř bylo rozházené a většinu obsahu tvořily jen rozložené krabice a papíry.Nejhorší na tom bylo že většina zboží co jsem si objednal tak tam nebylo ale zase mi přibalili to co jsem vůbec nechtěl.Další skušenost jak neobjednávat přes internet.
Rapala pro fishing
2.12.2006 | troutman2 | Ryby | 3.751 zobrazení | 10 odpovědí
Nemáte někdo tuhle hru?
Shimano aero gt
9.5.2007 | skwor | Navijáky | 3.001 zobrazení | 8 odpovědí
Nevíte, jestli by se ještě někde dal sehnat tento naviják? Sháním ho už delší dobu a stále bezúspěšně. Jde mi o menší velikost (1000–3000). Díky.
Feeder a candáti
27.7.2006 | Yuri | Feeder | 2.993 zobrazení | 8 odpovědí
Chtel bych se zepeta jestli candata zasekavate ihned pri prvnim vetsim ohnuti spicky nebo jestli chvili cekate az se do rybky poradne zakousne?
smáček na okouna=uspěch?
22.6.2006 | Lukas | Přívlač | 2.247 zobrazení | 6 odpovědí
četl jsem Kajmana z roku 2004 leden.tam bylo že okoun bere na smáčka nejvíce.Me to zaujalo! pouziva tuto nastrahu na okouny nekdo?Kde se da sehnat kromě internetu?