Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Srdeční kolaps z množství parem ! necteno

15.5.2004 | | Domácí revíry | 3.788 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Byl jsem dnes na Svitavě 1, řece, kterou se teprve učím poznávat a kulil jsem oči. Asi poprvé v životě si budu muset pořídit atlas ryb,což je pro rybáře , který loví od svých pěti let docela hanba. Na mušku jsem tahal všehno možné, jelce,boleny a o červenkách a pstruzích ani nemluvím a už jsem v tom měl docela zmatek. Co mne ale tak zarazilo? Kdybych neměl sluneční brýle, byl bych oslněn zlatavými odlesky šupin parem. Nikdy jsem žádnou nevytáhl, ale to množství co jsem viděl mne přivedlo do úplného tranzu!!! V půlmetrové hloubce se převalovaly jako na pláži a mám odvahu říci,že co metr čtvereční to jedna nad 40 cm. Teď na těchto stránkách studuji jak na ně! Díky za takový web !!!!!!!

Rybáři a boři!? necteno

16.10.2005 | Prutos | chytej.cz | 3.036 zobrazení | 8 odpovědí

Co si myslíte o „návratu“ bobrů do naší přírody?Já vím,týká se to spíše jihomoraváků,ale přesto by mě zajímalo co si o tom myslí i ostatní?

Naviják Nova 740 Red SPRO necteno

1.9.2006 | hajan | Navijáky | 2.656 zobrazení | 7 odpovědí

Opravdu to nikdo nemáte? Uvítal bych nějaké zkušenosti, bo bych ho chtěl zkusit, ale bojím, bojím…

jaký navijak? necteno

8.8.2007 | Miror | Ryby | 2.654 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj chlapi.Mam matchku Alivio 390cm.5–15g,chytam na ni i kapříky do 50cm,ale mám stary navijak MK100 a to neni asy to pravý.Poradte,jaky navijak koupit.S plavanou začínám.Díky za rady

Okoun necteno

3.5.2005 | Tumi | Dravci | 2.653 zobrazení | 7 odpovědí

Jak a na co chytáte okouny???

Prosím s výberem velikostí navijáku! necteno

27.6.2010 | Eclesia | Přívlač | 2.648 zobrazení | 7 odpovědí

Dobrý den

Jsem začatečník a chtěl bych začít s přívlačí. Měl bych vybraný naviják akorát nevím jakou vybrat velikost. jedná se o tento naviják: http://www.nasoutokushop.cz/…pi-220-d3740 Vím že to není nic moc ale na začátek stačí. Nevyznám se ve velikostech mají je ve velikostech: 220, 230, 240, 250. Kterou velikost by jste mi doporučili?

Mnohokrát děkuji

AMUŘI necteno

1.7.2007 | ivošš | Ostatní ryby | 18.622 zobrazení | 49 odpovědí

Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vys­kočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.

Úlovky na revíru Otava 5,6.....atd necteno

4.2.2011 | Šnek | Lososovité ryby | 7.602 zobrazení | 20 odpovědí

Jaké máte úlovky na otavě? pochlubte se i fotografiemi + můžete pověděť jaké máte oblíbené nástrahy…

magicbobbers necteno

30.8.2006 | ART | Dravci | 3.416 zobrazení | 9 odpovědí

dneska jsem to vyhral v soutěži ale nevim jak se s tim zachází a co se na to chytá neví někdo

Velikost vábničky v závislosti na hloubku vody necteno

6.2.2007 | Bohdan | Sumcařina | 3.042 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím, nedávno jsem zaslechl názor, že velikost a tvar konce vábničky může mít vliv na účinnost vzhledem k hloubce vody v revíru. Podle čeho volíte velikost a tvar vábničky? Dík za info. Bob

Křidélka necteno

30.3.2006 | kreuz | Muškaření | 2.283 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím,

rád bych se zeptal, z čeho vážete křidélka na suché mušky, kromě bažantích letek, popřípadě kde se onen materiál nechá sehnat? Nemyslím CDC prosím, myslím přírodní materiály.

Jako otázku navrch by mě zajímalo kde se nechají sehnat pěkné májovky s pravými křidýlky, na i-netu, popř. tip na obchod v okolí HK.

Za tipy díky.

Bitov 2014 necteno

31.7.2014 | muradbear | Domácí revíry | 2.282 zobrazení | 6 odpovědí

Jedeme na posledni tyden v srpnu na bitov do zatoky, nake doporuceni na co chytat resp. na co letos berou (nejlepe kapri,candati,a­muri)?? predem dekuji za odpovedi

smáček na okouna=uspěch? necteno

22.6.2006 | Lukas | Přívlač | 2.280 zobrazení | 6 odpovědí

četl jsem Kajmana z roku 2004 leden.tam bylo že okoun bere na smáčka nejvíce.Me to zaujalo! pouziva tuto nastrahu na okouny nekdo?Kde se da sehnat kromě internetu?

Hracholusky - trofejní kapři? necteno

26.12.2009 | Radim11 | Kaprařina | 19.871 zobrazení | 52 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se příští sezonu zaměřit na kaprařinu na Hracholuskách. Nikde jsem nezaregistroval úlovky trofejních kaprů přes 10 kg. Často slýchám, že je tento revír na trofejní kapry totálně mrtvý, tak by mi zajímal váš názor a zkušenosti. Připomínám, že nezjišťuji a není třeba uvádět přesná místa, nástrahy atd. Díky moc všem za pomoc a rady

prosincová přívlač necteno

12.12.2011 | Mrakoš | Dravci | 17.189 zobrazení | 45 odpovědí

Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.

Jak na okouny. necteno

15.6.2006 | Morfeus | Dravci | 14.502 zobrazení | 38 odpovědí

poradte mi jak na ne

pruty Dragon necteno

13.8.2008 | alva | Pruty | 10.682 zobrazení | 28 odpovědí

Jakou máte zkušenost s „chvějivkama“ od Dragonu (a v jaké verzi)? A co Dragon Ghost Buster? Moc dík za odpověď (chci si udělat radost k třicetinám). Ali

Sbirolino,bombeta a pod. necteno

8.8.2004 | rybopet | Ostatní nádobíčko | 10.305 zobrazení | 27 odpovědí

Používate tieto moderné novinky na prívlač?

Správné použití podvodního splávku na sumce necteno

30.8.2005 | Candátoman | Dravci | 8.387 zobrazení | 22 odpovědí

Jak se má správně vázat montáž s podvodním splávkem při lovu sumců na rybičku a žížalu? Jaké používáte olova, gramáž splávků, hadičky nebo trubičky proti zamotávání, kolik (3)háčků používáte, vzdálenosti olova od splávku, od splávku k rybě, jak velký splávek k jak velké nástražní rybě, rozdíly v lovu na stojaté a tekoucí vodě a vše co víte a napíšete mi moc pomůže. Mám zatím k dispozici splávky 20 a 40 g. Všude se o tom píše, ale v žádné knize jsem montáž nenanšel. Díky všem!!!

Silony - jejich skutečná síla a pevnost necteno

25.5.2006 | regulus | Ostatní nádobíčko | 6.096 zobrazení | 16 odpovědí

Koupil jsem si, zdůvodů rychlé potřeby, vlasec firmy ESOX RAPTOR HI-TECH 0,16 mm, přestože od určité doby používám vlasce SPOMA, ale to není důležité. Na tomto vlasci mě zarazilo, že mi připadal silnější, než bylo uvedeno. Půjčil jsem si tedy od jednoho známého mikrometr a digitální šupleru, a nestačil jsem se divit. Na asi 5m náhodného vzorku, jsem udělal asi 30 měření a nejmenší průměr byl 0,181mm a největší 0213mm. Nelenil jsem a změřil i vlasce SPOMA FLUOROCARBON, které používám, tedy ty menší průměry, konkrétně 0,12, 0,14, 0,16, 0,18 a 0,20, zde však na opět asi 5-ti metrovém náhodném vzorku byla odchylka do 0,01. Menší průměr než bylo uvedeno, žádný vlasec neměl. Připadá mi na vlasci 0,16mm odchylka od uvedené síly o víc jak 0,07 mm poměrně hodně, je to téměř o 50% víc než výrobce udává. Zajímalo by mne jak jsou na tom vlasce, které používáte vy. Asi by bylo taky zajímavé vyzkoušet, kolik vydrží na pevnost, oproti tomu co výrobce udává.