Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Pomoc při výběru univerzálního prutu!!!
6.11.2012 | vovo | Pruty | 12.337 zobrazení | 34 odpovědí
Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi
jak na tlouště
28.5.2007 | novas32 | Bílá ryba | 5.074 zobrazení | 14 odpovědí
ahoj, poradi mi nekdo, co nastrazovat v tomto obdobi na tlouste? uvitam jakoukoliv radu i co se tyka montaze a zpusobu lovu. diky
Jsem nešika?
28.3.2005 | rybar11 | Plavaná | 3.985 zobrazení | 11 odpovědí
Chytal jsem dva dny na plavačku s vlasem 16. Foukal vítr, takže bylo
nutno potopit vlasec. Problém byl v tom, že to nešlo!! Ať jsem dělal, co
jsem dělal, prostě nechtěl pod vodu. Myslíte, že je vada ve vlasci??? Stalo
se Vám už něco podobného?
I při razantním chování nešel potopit jinak, než hodně razantníma
poškubama, takže nakonec stejně skončil jinde, než jsem chtěl chytat, to
je těsně u ledu.........
magicbobbers
30.8.2006 | ART | Dravci | 3.266 zobrazení | 9 odpovědí
dneska jsem to vyhral v soutěži ale nevim jak se s tim zachází a co se na to chytá neví někdo
Shimano aero gt
9.5.2007 | skwor | Navijáky | 2.896 zobrazení | 8 odpovědí
Nevíte, jestli by se ještě někde dal sehnat tento naviják? Sháním ho už delší dobu a stále bezúspěšně. Jde mi o menší velikost (1000–3000). Díky.
Naviják Nova 740 Red SPRO
1.9.2006 | hajan | Navijáky | 2.536 zobrazení | 7 odpovědí
Opravdu to nikdo nemáte? Uvítal bych nějaké zkušenosti, bo bych ho chtěl zkusit, ale bojím, bojím…
fotky výskoků a útoků
10.1.2009 | frenki | Ryby | 17.108 zobrazení | 47 odpovědí
Přátelé potřebuji fotky štik ve výskoku nad vodou (pouze ostré a ve větších formátech), muže být i detail hlavy a tak různě, a dále foto útoku nebo výskoku amazonské ryby PAYARY kdyby někdo takové fotky vlastnil bych za ně vděčný, díky moc za fotky!!
Rotačky Vaškovky
10.11.2004 | Padis | Přívlač | 13.088 zobrazení | 36 odpovědí
Máte s nimy zkušenosti slyšel jsem o nich chválu a tak se ptám na zkušenosti s nimy.
Chytani na slepem rameni DYJE 7 A,vase uspechy.
9.6.2010 | Losfedos | Domácí revíry | 6.545 zobrazení | 18 odpovědí
Zdravim zajmalo by me jestli nekdo zvas chodi chytat na DYJI 7A slepe rameno Dolni Vestonice,vlacet,kaprarina,Feder,vase uspechy a postrehy,ucine nastrahy,hloubka a foto,diky
retro oblečení rybářů
24.8.2013 | | Ostatní nádobíčko | 6.179 zobrazení | 17 odpovědí
Přátelé, máte někdo povědomost o tom jaké oblečení na ryby používali naši dědové r.1910 až 1950?
SLAPY privlac?
20.7.2007 | ??? | Domácí revíry | 4.719 zobrazení | 13 odpovědí | upravit
Neporadi nekdo kde je to dobre na candaty a na privlac na slapech?
woblery WFS
23.3.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.001 zobrazení | 11 odpovědí
Máte nějaký zkušenosti s vedením woblerů od WFS?
Rybáři a boři!?
16.10.2005 | Prutos | chytej.cz | 2.911 zobrazení | 8 odpovědí
Co si myslíte o „návratu“ bobrů do naší přírody?Já vím,týká se to spíše jihomoraváků,ale přesto by mě zajímalo co si o tom myslí i ostatní?
jaký navijak?
8.8.2007 | Miror | Ryby | 2.542 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj chlapi.Mam matchku Alivio 390cm.5–15g,chytam na ni i kapříky do 50cm,ale mám stary navijak MK100 a to neni asy to pravý.Poradte,jaky navijak koupit.S plavanou začínám.Díky za rady
Naviják na plavačku
30.5.2011 | CiCu | Plavaná | 16.816 zobrazení | 46 odpovědí
Poraďte prosím naviják na plavanou do 1000 Kč. Nejlépe s přední brzdou ale může být i zadní brzda.
Žerou ryby žaludy???
12.9.2006 | Klon | Kaprařina | 6.211 zobrazení | 17 odpovědí
Chtěl bych znát Váš názor.Byli jsme s kamošem na revíru na kterým si bezvadně vždy zachytáme,ale tentokrát to bylo hodně slábé.U vody byli stromy žaludu,které padali ve velkem do vody,tak jsme přemyšleli jestli je třeba kapr žere.Jestli ano tak to potom musi být dlouho na tomto revíru po rybách.
Sumec se kterym si nevim rady
30.9.2014 | Unique22 | Sumcařina | 4.738 zobrazení | 13 odpovědí | upravit
Dobry den. Bydlim neco pres rok v Nemecku, v Koline nad Rynem. Obcas tu vyrazim na ryby a mam pro vas zajimavy pribeh. Ve svem zivote jsem vytahl z vody priblizne 60 sumcu kteri byli pres 2 metry. Muj nejvetsi ulovek byl 252 cm a vazilo to 117 KG.
V nedavne dobe se me vsak stala situace se kterou si nevim rady. Je to tak mesic kdy jsem byl na rybach, na hak jsem nacpal tak 30 rousnic a po nejake dobe jsem mel zaber, mel jsem slabsi prut ktery normalne pouzivam na vlacku a rybu jsem po cca 1 hodine pumpovani ztatil, hacek proste vypadl z tlamy.
Prisel jsem na stejne misto priblizne o 2 tydny pozdeji jeste s kamaradem a vzali jsme si poradne nacini. Pouzival jsem pletenou snuru o nosnosti 120 KG a rybu jsme se snazily z vody vypacit oba, a to tim stylem ze jsme pouzivaly takrka celou vahu svych tel. Timto zpusobem jsme se s rybou rvali 4 a pul hodiny, az jsme to nakonec urvali.
Nejdriv jsem si myslel ze je to nejakej kmen ci tak neco, ale ryba se obcas nastvala a plavala ±80 metru proti proudu, pak zase s proudem, pak si sedla, pak zase nejakej pohyb a tak…
Jak jsem rikal, sumcu pres 2 metry jsem mel v zivote celkem dost, ale to s cim jsme se tady rvali bylo takrka nemozne z te vody jakymkoliv zpusobem dostat…
Na internetu jsem se docetl ze pri extremne dobrych podminkach se muze sumec dorust az 4 metru a vazit az 500 kg, normalne je uznavan az 3 metry a 2 kg, ale kdo vi, treba by to byl jeden z milionu…
Mel by nekdo nejaky napad jak neco takoveho z te vody dostat ? My uz jsme jaksi bezradni, protoze kdyz se 2 lidi zaprou celou vahou do ryby a ryba nas i presto je schopna skoro stahnout do vody, nevim co s tim…
Je tu take moznost ze by to byla Beluga, v Rynu se vyskytuji a nejvetsi exemplar byl vytazen asi pred 180 lety, ta potvora mela 7.2 metru a 1580 kilo, ale vsichni lidi se kterymy jsem se bavil me rikali ze beluga je zvire ktere proste plave a valci jako silene… Tato ryba si pomerne casto sedala na dno a kdyz se rozjela, tak to bylo celkem pomale a stabilni.
Dalsi vec, vedel by nekdo o prutu ktery vydrzi takrka cokoliv a o nejake snure o nosnosti treba 200 kg a samozrejme take obratliky, hacky a navijak. Proste tuto lochnesku z te vody chceme nejak dostat.
Diky za rady.
Na sumce s mrtvou rybičkou.
11.7.2005 | Goyer | Dravci | 3.280 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl bych se optat vzdejších sumcařů, zda chytli sumce i na mrtvou
nástrahu. Vzhledem k tomu, že jsem včera chytal candáta a vytáhnul jsem
dva sumce (62–45) a to na 3–5cm mrtvého okouna a háček 10tku. Systémem
brčko a rybička 10cm nadednem, tak jsem se docela divil.
A pak se ještě chci zeptat, když chytám sumce u břehu do 2m, je možnost
tam také chytit velkého (hloubka je tam okolo 1–1,5)…že bych nastražil
větší rybu, ale teď nevím zda mrtvou nebo živou. ale když mi berou na
mrtvou. nikde jsem ale nečetl o mrtvé na sumce. ale prý funguje jako
nemocnice.
Zkušenosti s firmou Robinson
12.3.2010 | Knak | Vaše názory | 2.919 zobrazení | 8 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s výrobky od firmy Robinson? Používáte od této firmy navijáky na feeder a nebo feederové pruty?
smáček na okouna=uspěch?
22.6.2006 | Lukas | Přívlač | 2.186 zobrazení | 6 odpovědí
četl jsem Kajmana z roku 2004 leden.tam bylo že okoun bere na smáčka nejvíce.Me to zaujalo! pouziva tuto nastrahu na okouny nekdo?Kde se da sehnat kromě internetu?