Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
AMUŘI
1.7.2007 | ivošš | Ostatní ryby | 18.767 zobrazení | 49 odpovědí
Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vyskočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.
prosincová přívlač
12.12.2011 | Mrakoš | Dravci | 17.262 zobrazení | 45 odpovědí
Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.
pruty Dragon
13.8.2008 | alva | Pruty | 10.735 zobrazení | 28 odpovědí
Jakou máte zkušenost s „chvějivkama“ od Dragonu (a v jaké verzi)? A co Dragon Ghost Buster? Moc dík za odpověď (chci si udělat radost k třicetinám). Ali
Sbirolino,bombeta a pod.
8.8.2004 | rybopet | Ostatní nádobíčko | 10.339 zobrazení | 27 odpovědí
Používate tieto moderné novinky na prívlač?
Úlovky na revíru Otava 5,6.....atd
4.2.2011 | Šnek | Lososovité ryby | 7.671 zobrazení | 20 odpovědí
Jaké máte úlovky na otavě? pochlubte se i fotografiemi + můžete pověděť jaké máte oblíbené nástrahy…
Rapala pro fishing
2.12.2006 | troutman2 | Ryby | 3.836 zobrazení | 10 odpovědí
Nemáte někdo tuhle hru?
Rybáři a boři!?
16.10.2005 | Prutos | chytej.cz | 3.065 zobrazení | 8 odpovědí
Co si myslíte o „návratu“ bobrů do naší přírody?Já vím,týká se to spíše jihomoraváků,ale přesto by mě zajímalo co si o tom myslí i ostatní?
Prosím s výberem velikostí navijáku!
27.6.2010 | Eclesia | Přívlač | 2.685 zobrazení | 7 odpovědí
Dobrý den
Jsem začatečník a chtěl bych začít s přívlačí. Měl bych vybraný naviják akorát nevím jakou vybrat velikost. jedná se o tento naviják: http://www.nasoutokushop.cz/…pi-220-d3740 Vím že to není nic moc ale na začátek stačí. Nevyznám se ve velikostech mají je ve velikostech: 220, 230, 240, 250. Kterou velikost by jste mi doporučili?
Mnohokrát děkuji
jaký navijak?
8.8.2007 | Miror | Ryby | 2.678 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj chlapi.Mam matchku Alivio 390cm.5–15g,chytam na ni i kapříky do 50cm,ale mám stary navijak MK100 a to neni asy to pravý.Poradte,jaky navijak koupit.S plavanou začínám.Díky za rady
,chytej okoli TREBICE
23.11.2008 | Losfedos | Ryby | 2.299 zobrazení | 6 odpovědí
chytej okoli TREBICE,oblibene reviry jaky zpusob lovu a vase ulovky…?
Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ?
10.2.2012 | Dany73 | Navijáky | 31.922 zobrazení | 83 odpovědí
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!
Historie navijáků Shakespeare
30.8.2010 | shakespearman | Ostatní nádobíčko | 27.722 zobrazení | 72 odpovědí | upravit
Dnes je moderních navijáků spousta,dokonce 12 ložiskových nebo i více,blýskají se to je pravda,ale v nedávné minulosti se vyráběli navijáky Shakespeare,z nichž některé si myslím ne jenom já,ale i spousta dalších rybářů,že předčili svou dobu.Některé nejsou v takové kvalitě ani dnes,a to stojí tisíce.Nabízím rybářům nahlédnutí do mé nostalgie navijáků Shakespeare,aby se pokochali mou sbírkou : www.shakespearman.freepage.cz A zároveň chci poděkovat těm,kteří mě nějakým způsobem podporují a občas i něco nabízejí. Rád si na toto téma s rybáři,které tato záležitost zajímá popovídám. Petrův zdar Shakespearman
Feeder dvojí délka
9.4.2005 | Robur | Feeder | 20.783 zobrazení | 54 odpovědí
Teď jsem se díval v rybářství na feeder pruty, bohužel si nepamatuji značku, ale zaujalo mě, že prut měl volitelnou délku, konkrétně mezi 3,3 a 3,9m, což se řešilo jedním dílem, ketrý se vkládal dle potřeby. Zdůrazňuji, že nemluvím o špičce. Cena byla cca 1600 a k tomu 5 špiček. Už jste to někdo něco takového používal, řeším hlavně tu délkovou variailitu. Myslím, že prut byl zn. browning nebo tak nějak. [addsig]
Hracholusky - trofejní kapři?
26.12.2009 | Radim11 | Kaprařina | 20.023 zobrazení | 52 odpovědí
Ahoj, chtěl bych se příští sezonu zaměřit na kaprařinu na Hracholuskách. Nikde jsem nezaregistroval úlovky trofejních kaprů přes 10 kg. Často slýchám, že je tento revír na trofejní kapry totálně mrtvý, tak by mi zajímal váš názor a zkušenosti. Připomínám, že nezjišťuji a není třeba uvádět přesná místa, nástrahy atd. Díky moc všem za pomoc a rady
Jak chytat kapry vúdolní nádrži - Seč-451 021 - Chrudimka 5
25.6.2007 | Hrouzek003 | Kaprařina | 8.848 zobrazení | 23 odpovědí
Prosím , mohl by mě poradit jak nebo co použít na chytání kaprů na údolní nádrži – Seč-451 021 – Chrudimka 5.
Děkuji moc
v Srpnu tam mám plánovanou dovolenou a tak se těším........
Prut na Plavanou Milo PRO SYSTEM OBSIDIAN MATCH
21.7.2010 | Shimano911 | Plavaná | 6.547 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím kolegové,poradili by jste mi s výběrem matchového prutu? Přemýšlím nad PRO SYSTEM OBSIDIAN MATCH. Je to správná volba,jestliže chci chytat větší ryby? Díky všem…
Silony - jejich skutečná síla a pevnost
25.5.2006 | regulus | Ostatní nádobíčko | 6.154 zobrazení | 16 odpovědí
Koupil jsem si, zdůvodů rychlé potřeby, vlasec firmy ESOX RAPTOR HI-TECH 0,16 mm, přestože od určité doby používám vlasce SPOMA, ale to není důležité. Na tomto vlasci mě zarazilo, že mi připadal silnější, než bylo uvedeno. Půjčil jsem si tedy od jednoho známého mikrometr a digitální šupleru, a nestačil jsem se divit. Na asi 5m náhodného vzorku, jsem udělal asi 30 měření a nejmenší průměr byl 0,181mm a největší 0213mm. Nelenil jsem a změřil i vlasce SPOMA FLUOROCARBON, které používám, tedy ty menší průměry, konkrétně 0,12, 0,14, 0,16, 0,18 a 0,20, zde však na opět asi 5-ti metrovém náhodném vzorku byla odchylka do 0,01. Menší průměr než bylo uvedeno, žádný vlasec neměl. Připadá mi na vlasci 0,16mm odchylka od uvedené síly o víc jak 0,07 mm poměrně hodně, je to téměř o 50% víc než výrobce udává. Zajímalo by mne jak jsou na tom vlasce, které používáte vy. Asi by bylo taky zajímavé vyzkoušet, kolik vydrží na pevnost, oproti tomu co výrobce udává.
domácí boilís do sto korun je možné vyrobit
13.3.2006 | judas.d | Ryby | 5.381 zobrazení | 14 odpovědí
je možné kvalitní boilís do stovky za kylo vyrobit
vabeni sumcu
29.6.2005 | kamet | Sumcařina | 3.081 zobrazení | 8 odpovědí
u nas v Č. Budejovicich a sirem okoli jsou zakazany vabnicky myslite ze lze vabit sumce zpevem?