Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prosím poraď te - lze využít i jinak? necteno

2.11.2005 | VydraRevirni | Ryby | 1.874 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím všechny. Mám malý(možná i hloupý:) dotaz – zcela náhodou jsem se stal majitelem několika desítek metrů kaprařských pletených šnůr (průměry v rozmezí 0,10 – 0,35mm) – jelikož lovu kaprů téměř neholduji,chtěl jsem se zeptat zda by šly zmíněné šňůry využít i jinak (např. při lovu dravců místo lanka,. apod.)* Předem děkuju všem za podnětné návrhy a nápady:)

Feederové montáže na zimu necteno

10.2.2011 | osprey | Feeder | 16.146 zobrazení | 43 odpovědí

Zdravím kolegy, kteří mají rádi barevné špičky prutů. Pokud máte chuť podiskutovat o svách zkušenostech, zajímalo by mě, jaké typy montáží (materiály, délky návazců, velikosti háčků apod. v zimě používáte.

Woblery Strike Pro necteno

19.12.2004 | DEATH | Přívlač | 7.526 zobrazení | 20 odpovědí

Tak jsem s hrůzou zjistil,že nejsou tyto woblery skoro známé,nebo k dostání....... Rád bych zde o nich rozpoutal debatu… Pro ty kdo neví o čem je řeč- www. strikepro. com

SLAPY privlac? necteno

20.7.2007 | ??? | Domácí revíry | 4.881 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Neporadi nekdo kde je to dobre na candaty a na privlac na slapech?

Na sumce s mrtvou rybičkou. necteno

11.7.2005 | Goyer | Dravci | 3.381 zobrazení | 9 odpovědí

Chtěl bych se optat vzdejších sumcařů, zda chytli sumce i na mrtvou nástrahu. Vzhledem k tomu, že jsem včera chytal candáta a vytáhnul jsem dva sumce (62–45) a to na 3–5cm mrtvého okouna a háček 10tku. Systémem brčko a rybička 10cm nadednem, tak jsem se docela divil.
A pak se ještě chci zeptat, když chytám sumce u břehu do 2m, je možnost tam také chytit velkého (hloubka je tam okolo 1–1,5)…že bych nastražil větší rybu, ale teď nevím zda mrtvou nebo živou. ale když mi berou na mrtvou. nikde jsem ale nečetl o mrtvé na sumce. ale prý funguje jako nemocnice.

Najde se rybář z Chocně, vm, lit., UO, žbk, Tyn.? necteno

3.9.2006 | Time | Ryby | 2.628 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravíčko:)

chtěl bych touto cestou potkat nějakého společníka či -ci pro rybářský výlety na tichou, divokou orlici -mp , písáky u HK,PCE či jiné lokality . Nemám pořádně ským jezdit a rád bych ! Je mi 21 , rybařím rekreačně -ani masař ani boilísák a jsem mírně punk ;)

Jak na okouny. necteno

15.6.2006 | Morfeus | Dravci | 14.356 zobrazení | 38 odpovědí

poradte mi jak na ne

Správné použití podvodního splávku na sumce necteno

30.8.2005 | Candátoman | Dravci | 8.311 zobrazení | 22 odpovědí

Jak se má správně vázat montáž s podvodním splávkem při lovu sumců na rybičku a žížalu? Jaké používáte olova, gramáž splávků, hadičky nebo trubičky proti zamotávání, kolik (3)háčků používáte, vzdálenosti olova od splávku, od splávku k rybě, jak velký splávek k jak velké nástražní rybě, rozdíly v lovu na stojaté a tekoucí vodě a vše co víte a napíšete mi moc pomůže. Mám zatím k dispozici splávky 20 a 40 g. Všude se o tom píše, ale v žádné knize jsem montáž nenanšel. Díky všem!!!

rada - Kdy na štiky? necteno

12.8.2009 | candatek | Dravci | 6.791 zobrazení | 18 odpovědí

jsem zacatecnik a nevim jak na stiky v obdobi uz jsem 3chyt ale jen nahodou tak vas prosim o radu kdy je naa ne nejlepsi jit

< < změna názvu otázky; CeP >

Silony - jejich skutečná síla a pevnost necteno

25.5.2006 | regulus | Ostatní nádobíčko | 6.034 zobrazení | 16 odpovědí

Koupil jsem si, zdůvodů rychlé potřeby, vlasec firmy ESOX RAPTOR HI-TECH 0,16 mm, přestože od určité doby používám vlasce SPOMA, ale to není důležité. Na tomto vlasci mě zarazilo, že mi připadal silnější, než bylo uvedeno. Půjčil jsem si tedy od jednoho známého mikrometr a digitální šupleru, a nestačil jsem se divit. Na asi 5m náhodného vzorku, jsem udělal asi 30 měření a nejmenší průměr byl 0,181mm a největší 0213mm. Nelenil jsem a změřil i vlasce SPOMA FLUOROCARBON, které používám, tedy ty menší průměry, konkrétně 0,12, 0,14, 0,16, 0,18 a 0,20, zde však na opět asi 5-ti metrovém náhodném vzorku byla odchylka do 0,01. Menší průměr než bylo uvedeno, žádný vlasec neměl. Připadá mi na vlasci 0,16mm odchylka od uvedené síly o víc jak 0,07 mm poměrně hodně, je to téměř o 50% víc než výrobce udává. Zajímalo by mne jak jsou na tom vlasce, které používáte vy. Asi by bylo taky zajímavé vyzkoušet, kolik vydrží na pevnost, oproti tomu co výrobce udává.

Jak vazat nastrazni rybicky necteno

12.9.2006 | jopo | Dravci | 3.779 zobrazení | 10 odpovědí

Muzete mi poradit popripade poslat obrazek jak vazat rybicku na splavek mam spatnou uspesnost se stikama a potreboval bych ji zlepsit dekuji…

Mikuláš a chytejáci necteno

5.12.2005 | Tomucha | Vánoce | 3.401 zobrazení | 9 odpovědí

tak se pochlubte co vám dneska přinesl Mikuláš? kdo zlobil a kdo ne?…

chytani v Norsku necteno

4.1.2005 | TOMIK-X | Rybaření v zahraničí | 3.396 zobrazení | 9 odpovědí

co si otom myslite?

vabeni sumcu necteno

28.6.2005 | kamet | Sumcařina | 3.019 zobrazení | 8 odpovědí

u nas v Č. Budejovicich a sirem okoli jsou zakazany vabnicky myslite ze lze vabit sumce zpevem?

Zkušenosti s firmou Robinson necteno

12.3.2010 | Knak | Vaše názory | 3.019 zobrazení | 8 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s výrobky od firmy Robinson? Používáte od této firmy navijáky na feeder a nebo feederové pruty?

Dragon invisible braid necteno

28.11.2007 | hajan | Ostatní nádobíčko | 2.643 zobrazení | 7 odpovědí

Má to někdo, zná to někdo, Zkušenosti??? Hlavně mě zajímá, jestli průměr aspoň zhruba odpovídá skutečnosti, jak deklarují. Díky všem.

Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ? necteno

10.2.2012 | Dany73 | Navijáky | 31.423 zobrazení | 83 odpovědí

Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!

Hracholusky - trofejní kapři? necteno

26.12.2009 | Radim11 | Kaprařina | 19.660 zobrazení | 52 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se příští sezonu zaměřit na kaprařinu na Hracholuskách. Nikde jsem nezaregistroval úlovky trofejních kaprů přes 10 kg. Často slýchám, že je tento revír na trofejní kapry totálně mrtvý, tak by mi zajímal váš názor a zkušenosti. Připomínám, že nezjišťuji a není třeba uvádět přesná místa, nástrahy atd. Díky moc všem za pomoc a rady

prosincová přívlač necteno

12.12.2011 | Mrakoš | Dravci | 17.065 zobrazení | 45 odpovědí

Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.

Kniha Sumec - životní výzva necteno

9.9.2009 | Losfedos | Vaše názory | 16.677 zobrazení | 44 odpovědí

co rikate na tuto knihu?vase spokojenost s touto knihou.celkove hodnoceni tohoto dila…