Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prosím poraď te - lze využít i jinak? necteno

2.11.2005 | VydraRevirni | Ryby | 1.917 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím všechny. Mám malý(možná i hloupý:) dotaz – zcela náhodou jsem se stal majitelem několika desítek metrů kaprařských pletených šnůr (průměry v rozmezí 0,10 – 0,35mm) – jelikož lovu kaprů téměř neholduji,chtěl jsem se zeptat zda by šly zmíněné šňůry využít i jinak (např. při lovu dravců místo lanka,. apod.)* Předem děkuju všem za podnětné návrhy a nápady:)

Chytaní okolo Doks necteno

18.2.2008 | romank1 | Domácí revíry | 13.053 zobrazení | 34 odpovědí

Ma někdo zkušenost rybaření okolo Doks na rybníkách díky

Fotky ryb v sekci z lovu necteno

19.10.2005 | Deleted | Ostatní ryby | 5.765 zobrazení | 15 odpovědí

Jak se divam na ty fotky z lovu, tak zejmena poslednich sticek pozujicich pred objektivem mi je docela lito. Osobne se snazim tyto male ryby odepinat ve vode a nesahat na ne (ostatne se tak chovam ke vsem rybam, ktere si nechci odnest, pokud to samozrejme jde).

Co si myslite o zverejnovani fotek sticek 45 cm malych, mrnavych okounu do 20 cm apod?

Mikuláš a chytejáci necteno

5.12.2005 | Tomucha | Vánoce | 3.456 zobrazení | 9 odpovědí

tak se pochlubte co vám dneska přinesl Mikuláš? kdo zlobil a kdo ne?…

Kde kupujete mouchy a kolik za ně dáváte? necteno

3.8.2004 | morpheus | Muškaření | 3.077 zobrazení | 8 odpovědí

Ne všichni si mouchy vážou. A tak by mne zajímalo, kde je kupujete. Jestli v kamenném obchodě, nebo na internetu? popř. kde přesně? A kolik za ně platíte?

Příroda u vody necteno

7.4.2004 | Prizrak | Ryby | 2.694 zobrazení | 7 odpovědí

Jste spokojeni s přírodou poblíž vody?

Krmiva Hulín necteno

10.4.2013 | RuSaKsRo | Vaše názory | 16.219 zobrazení | 42 odpovědí

Koupil jsem nějaké boile a krmení od firmy Krmiva hulín. Ted´mám ještě školu takže k vodě se moc nedostanu a když se už nějak dostanu tak jen na 2–3 hodiny. Krmení jsem vyzkoušel jednou a docela se mi líbylo, ale boile na tak krátké vycházky nepoužívám. Mohl by mi někdo kdo s touto firmou má zkušenosti říct jak jejich boile funguje a nějaké dalši věci, které zjistil? Díky za odpovědi.

echolot na rybník - dotaz necteno

13.5.2012 | majpa | Ostatní nádobíčko | 15.417 zobrazení | 40 odpovědí

Zdravím. Jako nerybář bych chtěl svým švagrům rybářům koupit k narozeninám sonarový vyhledávač ryb LOWRANCE X-4 PRO. Můj dotaz zní, zda to je použitelné na monitorování ryb ze břehu, popřípadě občas na loďku se jen tak projet po rybníku a zjistit, kde se ryby vyskytují nejvíce? Nejčastěji jezdí švagrové na rybníky. Jestli by pro tento účel přístroj nebo nějaký jiný dle vašeho tipu k tomu vyhovoval. Má to úhel záběru 120° (vhodný na mělké vody) a 2 echo frekvence. Abych nekoupil krám, který jim bude k ničemu. Díky předem za odpověď.

Teleskop do 800 kč necteno

16.8.2011 | erfas | Pruty | 11.194 zobrazení | 29 odpovědí

ahoj, potřeboval bych poradit.po 15 letech jsem se rozhodl,zase jít chytat,ale potřeboval bych nakoupit nějaký prut a naviják. chtěl bych teleskop do 800 kč a naviják do 800 kč.abych to mohl vyzkoušet. děkuji za každou radu a zkušenosti. Jinak malé,střední rybníky. z ryb kapra a vyjmečně i štiku.

Kevlarové lanko necteno

22.10.2008 | baddy73 | Ostatní nádobíčko | 9.657 zobrazení | 25 odpovědí

Zdravím všechny. V sobotu mi při zdolávání štiky(50–60cm) prasklo kevlarové lanko.(nosnost do 5kg) Co myslíte, že bylo příčinou? Nekvalitní materiál nebo je možné, že to štika přepilovala. Podotýkám, že ten návazec měním před každým lovem.

Dobrý tip na UL přívlač necteno

8.10.2004 | | Přívlač | 3.093 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Poslední tajný tip pro uživatele Chytej. cz před skolením chřipkou a odchodem do věčných rybářských lovišť. (Tak mi to předpověděly sudičky) Neberou Vám i když jim předhazujete svoje favority? Pokud lovíte malé ryby jen pro pocit uspokojení a používáte třpytky do velikosti max. 1, tak Vám předhodím docela dobrý tip, který mám již prověřený několikátou ryb. sezónu a nikomu jsem o tom ještě neřekl. Marmyšky znáte že? Urval se Vám na nich někdy háček a museli Jste ji vyhodit? Tak to byla chyba! Smrtelnou nástrahou pro ryby je, když si provléknete marmyšku bez háčku,nejlépe tzv. berušku (česká, zlatá s červeným zabarvením) volně na vlasec před plandavku nebo rotačku. Nejlepší k tomu jsou malé plandavky, protože nepotřebují karabinku. Rotačka za marmyškou již nemá ten správný chod a musíte ji dát až na vlasec za karabinku a proto používám raději plandavky. V čem je to kouzlo? Okounek, pstruh nebo tloušť když vidí marmyšku, kterou honí imaginární rybička ve tvaru plandavky, nikdy neváhá a útočí. Pokud lovíte na vel. 00 až 0, tak máte se pstruhy odchytáno a závody vyhraný. Je to tip, který jsem ještě nikomu neřekl a Vy jste první. Takže mnoho úspěchů a lovte bez protihrotů! Pstruh je moc krásná ryba na to, aby se zbytečně zraňovala! Ahojky

univerzální prut na vláčku+plavanou necteno

19.7.2011 | mari3 | Ostatní nádobíčko | 8.523 zobrazení | 22 odpovědí

zdravím, chci pořídit levnější univerzální teleskopický proutek na příležitostnou vláčku , nebo plavanou v ceně do cca 1000Kč + odopovídající naviják s bojovkou v podobné cenové relaci…

V nabídce e-shopů je nepřeberné množství, můžete mi doporučit něco osvědčeného a v jaké gramáži?

Mě se osobně zamlouvají proutky:

1.Mivardi Insignia Tele 2,7m 10–45g,nebo 25–75g http://www.nasoutokushop.cz/…10-45g-d5428

2.Shimano Catana BX Telespin 270MH 2,7m 15–40g http://www.nasoutokushop.cz/…270-mh-d3453

• ost
  • Sema Cartel Travel Spin 2,65m 15–45g
  • Mikado Trython Travel spin 2,7 10–30g
  • Spro Dyno Force tele 2,70m 20–40g, nebo 20–60g
  • Shimano Vengeance Spinning 2,7m 10–30g
  • CORMORAN Tele Jet Minispin 2,7m 20–50g
  • Okuma Safina-X Tele Spin 2,7m 30–60g
  • Shakespeare Tele Point Perch 2,7m 10/40g

nebo z těch dražších:

• Shimano Exage BX STC Tele Spin 270M 10–30g
  • Cormoran Black Master Tele40,270cm 10–40g,nebo 20–60g
  • DRAGON Millenium HD Travel Spin 2,70m 15–40g
  • DRAGON Thytan Travel Spin 2,70m 10–30g

Navijáky jsem vybral:

1.BI POWER 630 od výrobce Lineaeffe http://www.obchod-rybareni.cz/…wer-630-1135

2. Sema Therapy FDR 830 http://www.tropicliberec.cz/…rapy-fdr-830

3.Tica Venus SD3059H http://www.hobby-g.cz/…SD3059H.html?…

nebo Tica Condor GC 3059

Díky za rady+názory…

Žerou ryby žaludy??? necteno

12.9.2006 | Klon | Kaprařina | 6.596 zobrazení | 17 odpovědí

Chtěl bych znát Váš názor.Byli jsme s kamošem na revíru na kterým si bezvadně vždy zachytáme,ale tentokrát to bylo hodně slábé.U vody byli stromy žaludu,které padali ve velkem do vody,tak jsme přemyšleli jestli je třeba kapr žere.Jestli ano tak to potom musi být dlouho na tomto revíru po rybách.

Značka SPRO necteno

13.5.2005 | Zcuter | Dravci | 4.270 zobrazení | 11 odpovědí

mohli by ste mi poradit zda je tato značka dobrá neboť jsem si koupil naviják této značky a nevím co si s ním můžu dovolit. prosím odpovězte…

Sumci!!! necteno

7.6.2007 | ivošš | Sumcařina | 3.875 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny,chci se zeptat jestli nevíte jak to je s fousačama na Novejch Mlýnech?Na kterým tam revíru chytáte a jaké máte zkušenosti?Která z nádrží je pro sumce nejlepší?Dyje 5,7???Proraďte mi plíss :-)

Feeder a mušov?? necteno

11.2.2008 | matej | Feeder | 3.485 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravičko chci se zeptat jestli někdo chytá na feeder v okoli pasohlavek??pop­řípadě jaké mate zkušenosti???

Jak na štiku necteno

21.6.2005 | Tumi | Dravci | 3.104 zobrazení | 8 odpovědí

Jaká je nej nástraha na štiku a jak se másprávně vláčet?Nechci na živou rybku jelikož nemůžu tak ji nepište.

Prut na ... necteno

30.11.2005 | SS | Pruty | 2.716 zobrazení | 7 odpovědí

Koupil jsem si udicu Shimano a všechny díly nejdou ani po násilím nasadit na sebe je tam asi 1cm škvíra. Mohli byste mi někdo prosím poradit jak to udělat aby k sobě přiléhali. uvažoval jsem o osmirkování, ale nechci ju posrat.

Nugety necteno

18.9.2006 | bobajz | Kaprařina | 2.714 zobrazení | 7 odpovědí

Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s lovem kapra na nugety.Teď tu u nás kapři nějak neberou,takže chci zkusit tuhle nástrahu.

WOBLERE V MODROM necteno

4.7.2005 | RASTOK | Dravci | 2.325 zobrazení | 6 odpovědí

Mám niekoľko rôznych woblerov v modrom odtieni, ale doposiaľ som na ne nikdy nič nechytil. má niekto s touto farbou úspech ?