Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Silony - jejich skutečná síla a pevnost necteno

25.5.2006 | regulus | Ostatní nádobíčko | 5.923 zobrazení | 16 odpovědí

Koupil jsem si, zdůvodů rychlé potřeby, vlasec firmy ESOX RAPTOR HI-TECH 0,16 mm, přestože od určité doby používám vlasce SPOMA, ale to není důležité. Na tomto vlasci mě zarazilo, že mi připadal silnější, než bylo uvedeno. Půjčil jsem si tedy od jednoho známého mikrometr a digitální šupleru, a nestačil jsem se divit. Na asi 5m náhodného vzorku, jsem udělal asi 30 měření a nejmenší průměr byl 0,181mm a největší 0213mm. Nelenil jsem a změřil i vlasce SPOMA FLUOROCARBON, které používám, tedy ty menší průměry, konkrétně 0,12, 0,14, 0,16, 0,18 a 0,20, zde však na opět asi 5-ti metrovém náhodném vzorku byla odchylka do 0,01. Menší průměr než bylo uvedeno, žádný vlasec neměl. Připadá mi na vlasci 0,16mm odchylka od uvedené síly o víc jak 0,07 mm poměrně hodně, je to téměř o 50% víc než výrobce udává. Zajímalo by mne jak jsou na tom vlasce, které používáte vy. Asi by bylo taky zajímavé vyzkoušet, kolik vydrží na pevnost, oproti tomu co výrobce udává.

Jak na štiku???? necteno

17.11.2005 | klacek44 | Dravci | 5.915 zobrazení | 16 odpovědí

Jsem začátečník vláčkař . A vůbec nevim na co ty potvory štiky jdou. nemate nakou svoji oblibenou nastrahu??nebo zpusob(např. nechat víc spadnout ke dnu apod.). Díky za všechny rady. klacek44

Jelec tloušť - Jak na něj? necteno

1.8.2017 | AnyBeast | Dravci | 5.187 zobrazení | 14 odpovědí

Zdravim rybáři, chtěl bych vědět Vaše názory a zkušenosti. Nedávno jsem začal chodit na řeku (hloubka max 1,5–2m) a zjistil jsem, že tam je ve velkém množství se vyskytující tloušť. Ovšem jak ho reálně chytit, na to jsem doposud nepřišel. Měl jsem tu čest chytit jen jednoho z celého týdne (každý den jsem chodil chytat) a to opravdu neni moc. Co jsem zkoušel? V první řadě jsem nebyl na jednom místě ale prošel to podél řeky z obou stran. Zkoušel jsem na přívlač (třpytka, wobler, gumové nástrahy[tvary od červů po rybičky]). Tam se chytil teda jen ten jeden asi 30cm na třpytku. Zkoušel jsem také na splávek a třešeň (mnoho rybářů doporučuje), ovšem to byl ještě větší provar, než na tu přívlač. Zkoušel jsem jak ze břehu, tak jsem stál v řece, abych nahodil na lepší místa. Chápu, že každý den se dařit nemůže, ale když vidíte, kolik ryb tam je a jaké jsou velikosti (některé odhaduji kolem 50–60cm, což pro někoho neni moc, pro mě je to až až), tak si říkáte, že děláte jen něco špatně. Jediné tedy co jsem nezkoušel, je muškařit. Možnost k tomu mám, nejsem sice odborník na lov tohoto typu, ale každej nějak začíná. Doufám, že to někdo dočetl až do konce, protože budu rád, za všechny rady. :)

WOBLERE V MODROM necteno

4.7.2005 | RASTOK | Dravci | 2.219 zobrazení | 6 odpovědí

Mám niekoľko rôznych woblerov v modrom odtieni, ale doposiaľ som na ne nikdy nič nechytil. má niekto s touto farbou úspech ?

Hracholusky - trofejní kapři? necteno

26.12.2009 | Radim11 | Kaprařina | 19.347 zobrazení | 52 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se příští sezonu zaměřit na kaprařinu na Hracholuskách. Nikde jsem nezaregistroval úlovky trofejních kaprů přes 10 kg. Často slýchám, že je tento revír na trofejní kapry totálně mrtvý, tak by mi zajímal váš názor a zkušenosti. Připomínám, že nezjišťuji a není třeba uvádět přesná místa, nástrahy atd. Díky moc všem za pomoc a rady

Jak na okouny. necteno

15.6.2006 | Morfeus | Dravci | 14.103 zobrazení | 38 odpovědí

poradte mi jak na ne

Správné použití podvodního splávku na sumce necteno

30.8.2005 | Candátoman | Dravci | 8.179 zobrazení | 22 odpovědí

Jak se má správně vázat montáž s podvodním splávkem při lovu sumců na rybičku a žížalu? Jaké používáte olova, gramáž splávků, hadičky nebo trubičky proti zamotávání, kolik (3)háčků používáte, vzdálenosti olova od splávku, od splávku k rybě, jak velký splávek k jak velké nástražní rybě, rozdíly v lovu na stojaté a tekoucí vodě a vše co víte a napíšete mi moc pomůže. Mám zatím k dispozici splávky 20 a 40 g. Všude se o tom píše, ale v žádné knize jsem montáž nenanšel. Díky všem!!!

Kde kupujete mouchy a kolik za ně dáváte? necteno

3.8.2004 | morpheus | Muškaření | 2.976 zobrazení | 8 odpovědí

Ne všichni si mouchy vážou. A tak by mne zajímalo, kde je kupujete. Jestli v kamenném obchodě, nebo na internetu? popř. kde přesně? A kolik za ně platíte?

Svratka3 necteno

4.11.2007 | Rybar211 | Domácí revíry | 2.228 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, chytáte někdo v Pisárkách pod splavem na Svratce 3? Máte tam nějaké úspěchy?

Ústečáci - vláčka necteno

15.12.2005 | kodlk | Přívlač | 1.860 zobrazení | 5 odpovědí

Nazdárek. Nepůjdeme si v pondělí 26.12.2005 pro­větrat nacpaný bachory s vláčákem někam k vodě a rozloučit se tak s letošní sezonou? Co vy na to? TOMASH, KAZAN, ESKY, KULKIN, DWARF ATD.

Woblery Strike Pro necteno

19.12.2004 | DEATH | Přívlač | 7.451 zobrazení | 20 odpovědí

Tak jsem s hrůzou zjistil,že nejsou tyto woblery skoro známé,nebo k dostání....... Rád bych zde o nich rozpoutal debatu… Pro ty kdo neví o čem je řeč- www. strikepro. com

Sumci!!! necteno

7.6.2007 | ivošš | Sumcařina | 3.726 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny,chci se zeptat jestli nevíte jak to je s fousačama na Novejch Mlýnech?Na kterým tam revíru chytáte a jaké máte zkušenosti?Která z nádrží je pro sumce nejlepší?Dyje 5,7???Proraďte mi plíss :-)

Jak na štiku necteno

21.6.2005 | Tumi | Dravci | 2.983 zobrazení | 8 odpovědí

Jaká je nej nástraha na štiku a jak se másprávně vláčet?Nechci na živou rybku jelikož nemůžu tak ji nepište.

Mimo rybačku-GPS? necteno

23.2.2008 | Rybar211 | Ostatní nádobíčko | 2.611 zobrazení | 7 odpovědí

Neprodá někdo GPS Garmin etrex legend? S příslušenstvím by to bylo fajne. Díky (marekjantac@centrum.cz)

Prut na ... necteno

30.11.2005 | SS | Pruty | 2.609 zobrazení | 7 odpovědí

Koupil jsem si udicu Shimano a všechny díly nejdou ani po násilím nasadit na sebe je tam asi 1cm škvíra. Mohli byste mi někdo prosím poradit jak to udělat aby k sobě přiléhali. uvažoval jsem o osmirkování, ale nechci ju posrat.

Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ? necteno

10.2.2012 | Dany73 | Navijáky | 31.056 zobrazení | 83 odpovědí

Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!

prosincová přívlač necteno

12.12.2011 | Mrakoš | Dravci | 16.872 zobrazení | 45 odpovědí

Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.

Kniha Sumec - životní výzva necteno

9.9.2009 | Losfedos | Vaše názory | 16.449 zobrazení | 44 odpovědí

co rikate na tuto knihu?vase spokojenost s touto knihou.celkove hodnoceni tohoto dila…

Krmiva Hulín necteno

10.4.2013 | RuSaKsRo | Vaše názory | 15.755 zobrazení | 42 odpovědí

Koupil jsem nějaké boile a krmení od firmy Krmiva hulín. Ted´mám ještě školu takže k vodě se moc nedostanu a když se už nějak dostanu tak jen na 2–3 hodiny. Krmení jsem vyzkoušel jednou a docela se mi líbylo, ale boile na tak krátké vycházky nepoužívám. Mohl by mi někdo kdo s touto firmou má zkušenosti říct jak jejich boile funguje a nějaké dalši věci, které zjistil? Díky za odpovědi.

Chytaní okolo Doks necteno

18.2.2008 | romank1 | Domácí revíry | 12.716 zobrazení | 34 odpovědí

Ma někdo zkušenost rybaření okolo Doks na rybníkách díky