Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Dotaz - prosba začátečníka
28.7.2005 | sobieski | Ryby | 2.314 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj! Rybaření je záliba spíš individualistická, ale přesto bych měl na vás zkušenější dotaz: Je někdo z vás, kteří chodíte na tenhle skvělej web, ochoten podělit se se mnou o rady nebo osobní zkušenosti s rybařením? Ptám se takhle blbě proto, že jsem prut nikdy nedržel v ruce, ale tak dlouho jsem se před kamarady v naznacich zmiňoval, že bych to rád zkusil, až mi k mým nedávným třicetinám koupili prut a starej se… Hrozně mě to láká, ale vůbec nevím, z které strany do toho. Koupil jsem si nějaké knížky, podal přihlášku do ČRS a zajímám se o věci na webu a taky daleko pozorněji sleduju řeku a kdejakej rybník. Nicméně přijde den, kdy dostanu rybářský lístek, koupím si povolenku a vyrazím k vodě. Rád bych tu našel někoho, kdo by byl ochoten mi třeba poradit s úplně triviálníma věcma a měl trpělivost na dotazy, na které se může ptát jen někdo, kdo s prutem neměl nikdy nic společnýho. Jsem z Jablonce n. N., ale s dopravou nemám žádný problém, pokud to nebude třeba na Dyji nebo tak… Pokud by někdo z vás uvítal na rybách společnost (zní to dost divně, co?:-) ) a měl by tu trpělivost vysvětlit mi úplný základy, budu moc rád. Můj mail je sobieski@centrum. cz. Za případné zprávy předem díky. Ahoj. Pavel
Zkrácení rukojeti
8.7.2011 | Bulb | Pruty | 15.513 zobrazení | 40 odpovědí
Měl bych dotaz, ohledně zkracování rukojeti u prutů. Zajímalo by mě, jestli případné zkrácení rukojeti má vliv na vlastnosti prutu.
Děkuji
SPRO navijáky na přívlač?
15.11.2012 | Fidel | Navijáky | 10.472 zobrazení | 27 odpovědí
Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s navijáky na přívlač značky SPRO.(RedArc,GoldArc,GrandArc…) Díky
Domácí výroba TRIPOD???????
15.2.2006 | Petas | Ostatní nádobíčko | 6.989 zobrazení | 18 odpovědí
Zdar kolegové. Nemáte někdo návo, jak si vyrobit tripod doma ( tedy spíše v dílně ),, jsem manuálně zručný, ale mám trochu problám s kloubem na podstavec. chtěl bych, aby vypadal asi jako na rybyrybkyrybicky.cz
DIK moc za případné rady.
e-SHOPY - špatné zkušenosti
29.7.2009 | Czudko | Obchod | 5.804 zobrazení | 15 odpovědí
Informujte ostatní kolegy na co si u kterého e-shopu dávat pozor! Osobně chci upozornit na přístup jednoho…
Nástraha na KAPRY
20.7.2005 | kkarlos | Kaprařina | 4.257 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímalo by mne jaké nástrahy na kapy používate v měsíci ČERVENCI a SRPNU. (chytání na fídr)
Kde co jak zadarmo
14.3.2006 | kukurice | Položená | 3.880 zobrazení | 10 odpovědí
Kdo co kde dává,posílá zadarmo jako sou vzorky háčku.....atd
? Itálie ?
20.6.2004 | Pepa | Ryby | 3.877 zobrazení | 10 odpovědí
Jedu do Itálie – Toskánsko konkrétně kousek pod Grosseto, co je tam za ryby a jak naně. Poraďte. Díky!!!
novinka od Savage Gear
13.11.2011 | svery | Dravci | 3.494 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj máte někdo zkušenost s těmito nástrahami? http://www.youtube.com/watch?…
Naviják bojová brzda
24.5.2006 | sharkcom | Feeder | 3.483 zobrazení | 9 odpovědí
Pokukuji po navijáku s bojovou brzdou na feeder. Líbí se mi cormoran Antera Pro-3Ai 35. Jaký je váš názor, nebo jde sehnat za ty peníze něco jinýho? dík
Marmyšky
30.3.2005 | PIONYR | Ostatní nádobíčko | 3.100 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravim. Mam dotaz: jake firmy vyrabeji marmysky?kde se daji koupit, pokud mozno kde maji vetsi vyber marmysek? (v mym obchodu s ryb. potrebami maji totiz pouze jeden druh). Tak y jsem se chtel zeptat, kde bych mohl sehnat takovou pekne oranzovou/cervenou marmysku, ktera byla pouzita v clanku o navazovani marmysek, jde o vlastni vyrobu, nebo se takove daji koupit? bydlim v ceskych budejovicich, budu rad za kazdou radu, ci internetovy odakz na obchod/firmu. Jelikoz jsem s marmyskami zacal az letos, budu rad za kazdy trik. Taky se chci zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s marmyskami na rece Malsi, nebo na Rimovske prehrade kterou Malse proteka. Dekuji vsem. Doufam ze se z toho da pochopit na co se vlastne ptam Preji uspesny zacatek sezony!
Zlomený prut
5.4.2005 | Van_Murphy | Pruty | 8.169 zobrazení | 21 odpovědí
Ahoj, už jste někdo zlomil prut? mě se to povedlo hned první den co jsem ho koupil, chytám už 2 roky, teleskopy, feeder, přívlač, plavaná, jen na okraj, že nejsem blázen , takže milá boloňka při zdolávání řekla dost a na třikrát fraktura špičky no byl jsem hotovej, znáte něco podobného? čeho se vyvarovat při chytání s dlouhými pruty? Dík
Kam na ryby :-)
23.9.2010 | joska79 | Domácí revíry | 8.156 zobrazení | 21 odpovědí
Přátelé,kamarádi, asi budu trohcu najivní ale zkusím to. Po zlomenině nohy jsem se vůbec letos nikam na ryby nedostal a teď jsem konečně zahodil berle a mám šanci se někam dostat. Revír nevychytám :-),pouštím. Jen bych si chtěl pěkně zachytat :-)
Lov úhoře na feeder
8.6.2005 | TH | Ostatní ryby | 6.219 zobrazení | 16 odpovědí
Většina rybářů, které znám loví úhoře na číhátko s velkým provisem aby se měl čas „vypást“ a rozjet. Loví je někdo na feeder ? a jak ? Maximálně povolená brzda ? Postavení prutů s menším odporem vlasce ? (ne kolmice vlasec-prut) Zasekávat dříve nebo čekat na rozjezd ? Menší háček ? Prozraďte zkušenosti !
rocny vykaz o ulovkoch a nasledne vysadzovanie ryb
17.9.2012 | lunimus | Vaše názory | 6.218 zobrazení | 16 odpovědí
Mam jednu otazku: Akym sposobom funguje vysadzovanie ryb do riek a rybnikov? resp. ked odovzdam na konci roka rybarsky listok, predpokladam, ze rybarsky zväz vyhodnoti, ze tu sa z vody zobralo X kaprov, Y stuk a Z inych ryb, tak v principe tam asi podobny pocet vysadi (resp. mala by vysadit) nazad … alebo sa mylim?
Je niekde v tychto vzorcoch zapocitane, kolko ryb si odnesu pytliaci, pripadne nieco ich tam zozerie?
Poviem, o co sa mi teraz jedna … Ci by nebolo fajn, aby si aj rybari, ktory vela ryb pustaju nezapisali v priebehu roka par fiktivnych ulovkov na ktore maju zakonny narok.
Na jednej strane by sa tak sice mozno dosiahlo, ze ryby v danej oblasti budu mat ine druhove zlozenie, nez je optimum, na strane druhej sa ryby i tak rychlo vyberu a stav sa dostane do normalnych cisel …
Aky je na to vas nazor?
sumci na řece jihlavě
25.6.2007 | Vlky | Sumcařina | 5.842 zobrazení | 15 odpovědí
chci se zeptat jestli nejsou na řece jihlavě nějací sumci???kdyžtak pište
trhacia bójka na sumca
13.7.2005 | koko | Sumcařina | 3.898 zobrazení | 10 odpovědí
Chcem sa spýtať čo používate ako bójku pri love sumca, ak nemáte originál bójku. Myslím lov na trhaciu bójku. Mnohí používajú PET fľaše a pod. Poraďte niečo lepšie. Ďakujem.
Orlík (Velký Vír)
24.1.2006 | Carlos6 | Domácí revíry | 3.895 zobrazení | 10 odpovědí
Mate nekdo zkusenosti s timto campem?Dali byste mi nejake typy,kde co lovit?Byl jsem tam nekolikrat,ale chytal jsem tam jen jednou a skoro bez uspechu. Popripade typy na nejaky jiny camp s hezkym okolim na chytani,popřípade s moznosti pujceni lodky za dobrou cenu. Dikes
P. S. : Planuji dovolenou
sankce za prestupky
16.5.2007 | svaca | Legislativa | 31.996 zobrazení | 82 odpovědí
Zdravim chytal jsem na chotovinskem potoku 1 je to nadrz do ktere se vleva potok ja chytal prave na potoce kde uz je soukroma voda a revir je pouze nadrz!byl jsem pristizen a byl mi odebran listek a jeste k tomu bez zapisu k vode!byl bych rd kdybyste mi nekdo napsal co mi hrozi jaky trest a tak!zatim nemam zadne prestupky!diky za kazdou informaci
Ploučnice a přívlač
13.1.2007 | Radio | Přívlač | 14.427 zobrazení | 37 odpovědí
Jsem začátečník a rád bych zkusil přívlač na Ploučnici. Může mi někdo poradit, na který úsek vyrazit?