Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

PC Hra F-19 Stealth Fighter necteno

13.8.2007 | Švejk | chytej.cz | 6.258 zobrazení | 15 odpovědí

Zdarec, před 18 lety jsem hrál skvělej simulátor F-19, po dlouhé době jsem se k této hře znovu dostal, prohledal jsem internet ale nemůžu najít ovládání startu motorů. Jestli jste to někdo někdy hrál a vzpomenete si, tak to sem dejte, nebo osobka. Díky

Jelec tloušť - Jak na něj? necteno

1.8.2017 | AnyBeast | Dravci | 5.837 zobrazení | 14 odpovědí

Zdravim rybáři, chtěl bych vědět Vaše názory a zkušenosti. Nedávno jsem začal chodit na řeku (hloubka max 1,5–2m) a zjistil jsem, že tam je ve velkém množství se vyskytující tloušť. Ovšem jak ho reálně chytit, na to jsem doposud nepřišel. Měl jsem tu čest chytit jen jednoho z celého týdne (každý den jsem chodil chytat) a to opravdu neni moc. Co jsem zkoušel? V první řadě jsem nebyl na jednom místě ale prošel to podél řeky z obou stran. Zkoušel jsem na přívlač (třpytka, wobler, gumové nástrahy[tvary od červů po rybičky]). Tam se chytil teda jen ten jeden asi 30cm na třpytku. Zkoušel jsem také na splávek a třešeň (mnoho rybářů doporučuje), ovšem to byl ještě větší provar, než na tu přívlač. Zkoušel jsem jak ze břehu, tak jsem stál v řece, abych nahodil na lepší místa. Chápu, že každý den se dařit nemůže, ale když vidíte, kolik ryb tam je a jaké jsou velikosti (některé odhaduji kolem 50–60cm, což pro někoho neni moc, pro mě je to až až), tak si říkáte, že děláte jen něco špatně. Jediné tedy co jsem nezkoušel, je muškařit. Možnost k tomu mám, nejsem sice odborník na lov tohoto typu, ale každej nějak začíná. Doufám, že to někdo dočetl až do konce, protože budu rád, za všechny rady. :)

Navíjení vlasců a souvislost se ztrátou vlastností necteno

16.4.2005 | mirmen | Navijáky | 5.832 zobrazení | 14 odpovědí

Časopis RRR vloni uvěřejnil článek na téma monofily – vlastnosti. Pokud se vlasec navíjí zasucha a pak teprve k vodě, tak následuje : nahození, ukládání vlhké vrstvy na spodní suchý podklad, nahození … . Jenže, monofily také sáknou, vlhká vrstva se ukládá na cívku pevněji a vytváří větší tlak na podklad, který se rychleji deformuje, dochází k větší ztrátě kvality. Máte nějaké praktické zkušenosti??

FEEDER necteno

18.10.2005 | vsetinek | Feeder | 3.329 zobrazení | 8 odpovědí

Chtěl bych se poradit. Chci si letos na Vánoce koupit feederový prut, ale nemám s tím vůbec zkušenosti. Proto nevím jaký se do začátků vyplatí. Jestli je něco univerzálnějšího abych s tím mohl na řeku i na písák nebo jinou jinou větší vodu. Díky za radu

Zelené peklo !!!???!!! necteno

15.8.2012 | Wiktor.c | Domácí revíry | 3.328 zobrazení | 8 odpovědí

Ahoj rybáři.Prosím vás o pomoc mám na hladině rybníku zelenou vrstvu čehosi asi sinic a nevím jak s tím bojovat. Děkuji za pomoc.

montáž.. necteno

29.10.2005 | Tumi | Dravci | 3.327 zobrazení | 8 odpovědí

Potřeboval bych ukázat nějakou dobrou montáž na dravce se živou rybičkou a se splávkem…

Pomoc s výběrem pro začátečníka necteno

4.1.2016 | Pajrou | Pruty | 2.922 zobrazení | 7 odpovědí

Dobrý den, s novým rokem jsem si dal předsevzetí, že si o víkendech začnu rybařit a pročistit hlavu. Tak jak to dělával kdysi můj děda a já jsem chodíval s ním. No sám jsem to nikdy nezkoušel a tak jsem trochu hledal na netu. Že bych si koupil do začátku nějaký prut v akci našel jsem na jednom slevovém portálu zaměřeným právě na rybaření, prut který se mi líbí nevím zda sem mohu hodit odkaz no dam ho sem aby jste mi řekli zda se pro mě hodí prosím neukamenujte mě hned za to dík :) http://augere.cz/…llerproduct/#upl Chtěl bych chytat na přehradách žádná řeka. Byl by pro mě? Mě osobně se totiž moc líbí ale jak jsem psal zatím tomu nerozumím :D Jo a strop je 2000kč Díky moc za odpovědi

Echolot - system jednotek necteno

2.2.2010 | JirkaT | Ostatní nádobíčko | 2.496 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Ahoj, uvazuju o koupi echolotu Humminbird 570. Dival jsem se na ebay a ve statech je maji o dost levneji. Nevite nahodou jak to je s mericimi/zo­brazujicimi jednotky? Vsude na obrazkach hloubku ukazuji ve stopach, rychlost v mph a teplotu ve farenheit. Je u techto pristroju moznost volby zobrazeni i v merickych jednotkach (metry, km/h, celsia)? Diky za zkusenosti/rady.

Švédská jezera a chytání štik necteno

26.2.2011 | LeoC | Přívlač | 44.405 zobrazení | 106 odpovědí

Plánujeme na září týdenní chytačku ve Švédsku a nejsme zcela rozhodnuti o lokalitě. Přivítáme jakékoliv zkušenosti, rady a tipy, do kterého místa, jakou cestou a s jakýma vybavením vyrazit.

Pruty NORSTREAM necteno

10.5.2010 | HaD | Přívlač | 36.345 zobrazení | 87 odpovědí

Tento víkend jsem měl možnost chytat s prutem této značky a musím říct, že mě velice zaujaly a jak designem, tak především akcí a výkonem. Máte s těmito pruty zkušenosti? Uvažuji o něm a zajímají mě názory.

OKOUNEK PSTRUHOVÝ necteno

8.1.2013 | casper | Dravci | 10.875 zobrazení | 26 odpovědí

OKOUNEK PSTRUHOVÝOkounek pstruhový – pro mě velmi zajímavý dravec už jedn díky svojí minimální populaci v ČR, chtěl jsem se zeptat, jestli je vůbec reálné cíleně tento druh ulovit na některém ze svazových revírů ČR. Četl jsem o něm spoustu článků, včetně informace o jeho pokusném chovu v jižních Čechách, viděl jsem ho i v akváriu rybářského svazu na veletrhu moderní rybář, chci se proto touto cestou zeptat, jestli měl někdo úspěch s cíleným lovem tohoto dravce. Díky za každou odpověď i případné rady ;)

Vaňova velká rybí kuchařka necteno

11.2.2006 | mirmen | Recepty | 6.287 zobrazení | 15 odpovědí

Prošla Vám někomu rukama?
V poslední době se dost zajímám o staré recepty, které upadají v zapomnění. Jindřich Vaňha měl Rybí prodejnu v Praze ( dokonce tam byla jeho jménem označena pasáž), velkoobchod s rybami, k 10. výročí založení své firmy vydal Velkou rybí kuchařku ( snad někdy ve 20.tých letech min.století, možná dříve).

jak sbalit 3dílný prut necteno

22.7.2009 | Davulus | Pruty | 6.281 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

zdravím všechny..koupil sem si 2 děličky o třech dílech v délce 3,6m,ale jakmile to balím navázané tak si nikdy nevim rady se složením.prosím o radu jak nejlíp takovou děličku sbalit navázanou.od posledního dílu k prvnímu?nebo naopak?prosím zkušenějsší o radu díky Davulus

Barva woblerů necteno

6.10.2004 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 4.191 zobrazení | 10 odpovědí

Máte pocit, že barva woblerů a vlastně všech možných nástrah má nějaký vliv na reakci dravčků? Ale spíš chci slyšet názory na woblery a vaše zkušenosti.

preparace hlavy dravcu na amaterské urovni necteno

1.10.2006 | holis | Ryby | 3.342 zobrazení | 8 odpovědí

Jak co nejjednoduššeji preparovat hlavu štiky(92cm).For­malin mam,ale nechce se mi podstupovat složite a časově naročné operace,mam na mysli preparaci amaterske urovně se slusnym výsledkem.Hlava je zamražená a je mi lito to nezkusit, i když to není žádnej krokodýl,ve verandě by se docela vyjímala. Asi otvírám tema již zde tisíckrát probírané,ale určitě se tu najde někdo, kdo poradí nebo dá aspon šikovné odkazy.Ještě jednou podotýkám,nechci profi preparaci, tu bych rozhodně zadal odborníkovi,ale u opravdové trofeje

woblere STORM necteno

31.3.2005 | RASTOK | Přívlač | 2.928 zobrazení | 7 odpovědí

Má niekto internetovú adresu na ponukový katalog STORM-u, alebo, kde by som mohol cez internet tieto woblere objednať. vopred ďakujem

Twistrování se splávkem necteno

10.5.2007 | mirmen | Přívlač | 2.927 zobrazení | 7 odpovědí

přívlač trošku jinak

Fotosoutěž selfie necteno

8.10.2014 | Téca | chytej.cz | 2.511 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny. Jsem poněkud rozčarován vyhlášením fotosoutěže na takovéto téma ;) Když vezmu v úvahu, že tyto prázdné snímky vídáme všichni na sociálních sítích dnes a denně, proč se jimi obtěžovat i na chytej.cz? Nehledě na to, že každé dosavadní fototéma bylo doprovázeno fotkami podobného rázu – fotky bez hlavy a paty, bez obsahu. Zatím vložené dva snímky má slova jen potvrzují, především Pozdrav z Moravy.

Vážený kolegové, máme se na co těšit. A redakci hodně štěstí při vyhlašování vítězů. S největší pravděpodobností jste si na sebe upletli bič ;) Dali jste volnou ruku i těm největším patlalům :) Tohle kolo by mohla být celkem prča :D

Nutno Krmit ??? necteno

27.8.2011 | Mr. Vydra | Závody | 26.927 zobrazení | 64 odpovědí

Dobrý den, jedu na závody revír je soukromí SKALIČKA, chci se jen zeptat zda je nutno silně zakrmit nebo stačí PVA. děkuji za odpovědi

Sumeček americký necteno

22.4.2005 | Zlinsky_lovec | Ostatní ryby | 21.449 zobrazení | 51 odpovědí

Mám dotaz ohledně této ryby. Teď jsem potkal kámoše, který říkal, že pod splavem, kde je asi metr hloubky, chytil sumečka amerického velikosti 40cm na bílé červi. Je to teď možné?Zabývá se tu někdo cíleným lovem této ryby?Budu rád,když mi sdělíte vaše postřehy z lovu sumečků.