Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
OKOUNEK PSTRUHOVÝ
8.1.2013 | casper | Dravci | 10.683 zobrazení | 26 odpovědí
Okounek pstruhový – pro
mě velmi zajímavý dravec už jedn díky svojí minimální populaci v ČR,
chtěl jsem se zeptat, jestli je vůbec reálné cíleně tento druh ulovit na
některém ze svazových revírů ČR. Četl jsem o něm spoustu článků,
včetně informace o jeho pokusném chovu v jižních Čechách, viděl jsem
ho i v akváriu rybářského svazu na veletrhu moderní rybář, chci se
proto touto cestou zeptat, jestli měl někdo úspěch s cíleným lovem tohoto
dravce. Díky za každou odpověď i případné rady ;)
Vaňova velká rybí kuchařka
11.2.2006 | mirmen | Recepty | 6.170 zobrazení | 15 odpovědí
Prošla Vám někomu rukama?
V poslední době se dost zajímám o staré recepty, které upadají
v zapomnění. Jindřich Vaňha měl Rybí prodejnu v Praze ( dokonce tam byla
jeho jménem označena pasáž), velkoobchod s rybami, k 10. výročí
založení své firmy vydal Velkou rybí kuchařku ( snad někdy ve 20.tých
letech min.století, možná dříve).
Lov na dírky
27.11.2005 | Mlady_Rybar | Rybaření na dírkách | 4.111 zobrazení | 10 odpovědí
Ahoj,
neznáte nějaký soukromý revír, kde by se dalo dobře chytat na dírky v západočeském kraji? Jestli znáte i nějaký někde jinde tak mi ho můžete napsat taky. Chtěl bych si dírky vyzkoušet.
Díky moc
lov na živou
13.10.2014 | cms | Plavaná | 3.289 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den,mám dotaz ohledně lovu na živou rybku na splávek,je možné mít nahozené dva pruty a na obou mít živou rybku?V RŘ jsem o tom nic nenašel.Děkuji za odpověd(nerad bych porušoval pravidla)
Vezírky
28.9.2006 | Stín | Ryby | 2.474 zobrazení | 6 odpovědí
Jaký máte názor na silonové vezírky.Používat nebo ne.Nebylo by lepší je úplně zakázat?
Rybářský řád
12.2.2014 | žaba | Vaše názory | 2.474 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den přátelé rybáři,mám dotaz na který si neumím sám odpovědět. Čtu Rybářský řád a soupis MP revírů pro držitele celosvazových povolenek str.17 povolené způsoby lovu, bod A, č1-Lov na položenou,lov na plavanou v revírech MP. Je zde věta: Při lovu na ŽIVOČIŠNOU nástrahu mohou být použity i víceháčkové systémy s nejvýše 3 háčky.Jedno,dvoj,trojháčky. Otázka zní,je žížala živočich a mohu tedy nastražit např.na 3 háčky 3 žížaly nebo vytvořit jiný násražní systém ?
ad: ...přemnožené štiky na pstruhových ,,stojácích"
4.3.2013 | Bosý a nahý | Legislativa | 2.467 zobrazení | 6 odpovědí
Tak trochu s údivem jsem si přečetl v březnovém čísle časopisu Rybářství článek s názvem -,,Překvapení na nádrži Malče“. Autor, hospodář JÚS ČRS, pan Milan Hladík v něm píše o tak trochu šoku po z technických důvodů vypuštění a výlovu zmiňovaného pstruhového revíru (423 022 Malše 7). Láme ruce nad de-facto zdecimovanou obsádkou pstruha duhového štikami.
Je to prý hrůza, bude třeba prý odlovovat podobné revíry častěji, aby se štičí predátoři z revíru odstranili zavčasu, než stačí vyrůst a požrat na co přijdou…
Mně napadá jiný, možná jednodušší způsob, jak počet štik v podobném revíru dostat na únosnou mez. Myslím si, že by bohatě stačilo netrvat striktně na takových revírech na povolení lovu pouze na umělou mušku. Štiky v takovém revíru prakticky neřeší žádného protivníka, mohou konkurovat jen jedna druhé – a to někdy opravdu nestačí.
Trochu se divím, že se pan hospodář diví… že se na imitace pakomárů nebo na suché mušky ty potvory štičí tak nějak nevychytaly… Mám za to, že povolení lovu také na jiné umělé nástrahy, woblery, ,,gumy" atd, samozřejmě v provedení přípustném pro pstruhové revíry, by mohlo problém vyřešit
Co si o tom myslíte Vy ostatní?
Neviem sa rozhodnúť
23.8.2006 | Mepps | Přívlač | 2.056 zobrazení | 5 odpovědí
Rozhodujem sa medzi Shimano Speed Master spinn. 3m 5–20g a Shimano Technium Diaflash Spinn. 3m 3–15g. Viem, že rozdiely tam nie sú veľké, ale aj tak by mi pomohol Váš názor. Eventuálne by to ešte mohol byť Sportex Carat Spin 1. A včúl Babo raď…
Švédská jezera a chytání štik
26.2.2011 | LeoC | Přívlač | 43.812 zobrazení | 106 odpovědí
Plánujeme na září týdenní chytačku ve Švédsku a nejsme zcela rozhodnuti o lokalitě. Přivítáme jakékoliv zkušenosti, rady a tipy, do kterého místa, jakou cestou a s jakýma vybavením vyrazit.
Vlasec Shimano Technium Line
20.12.2010 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 7.865 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravím, má někdo zkušenosti s tímto vlascem? chci ho hodit na heavy feeder v síle 0.18 dík.
Woblery Yo-zuni
17.3.2004 | Čajda | Přívlač | 4.952 zobrazení | 12 odpovědí
V jednom obchodě jsem viděl velké množství různých woblerů se značkou Yo-zuri. Má s nimi někdo nějaké zkušenosti. Dík
Rybník Domusnice nebo Švardák
23.12.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 3.309 zobrazení | 8 odpovědí
Dobrý den, nemáte někdo nějaké zkušenosti s rybníkem Švardák nebo Domusnice? Děkuji.
Rada od zkušených mazáků
7.2.2014 | Morsky_vlk | Pruty | 3.308 zobrazení | 8 odpovědí
Dobrý den přátelé rybolovu, Potřeboval bych poradit s výběrem dražšího prutu, budu slavit narozeniny a tak si chci udělat pořádnou radost. Vybírám prut v mé maximální cenové hladině do max 9000 Kč! To je důležité, více nemám ale nyní k věci rozhoduji se mezi prutem Sportex FBC Carp Top tenhle kaštanový kousek se mi velice líbí http://www.tropicliberec.cz/…380cm-3-50lb a nebo prut Sonik NCT Carp Rod http://www.tropicliberec.cz/…-12ft-2-75lb Máte někdo s některým z prutů zkušenosti? Popravdě se mi páči Sportex… ale nechám si poradit
Sumec na bojku
14.6.2007 | ivošš | Sumcařina | 3.300 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím všechny,chci se zeptat jak to je s bojkou?Jestli muže být jen 25 metrů od břehu?Díky za odpověď…
Nástrahy na feeder
20.2.2006 | Kokos | Feeder | 2.898 zobrazení | 7 odpovědí
Jaké používáte nástrahy na jarní lov s feederem?
Kapr s masem barvy tunaka
10.10.2011 | Jarda111 | Bílá ryba | 40.628 zobrazení | 98 odpovědí | upravit
Chytil jsem kapra sazana ale překvapila mě barva jeho masa, celá ryba má tmavě červané maso. Setkal jste se někdo s něčím podobným?
Pruty NORSTREAM
10.5.2010 | HaD | Přívlač | 36.072 zobrazení | 87 odpovědí
Tento víkend jsem měl možnost chytat s prutem této značky a musím říct, že mě velice zaujaly a jak designem, tak především akcí a výkonem. Máte s těmito pruty zkušenosti? Uvažuji o něm a zajímají mě názory.
Sumeček americký
22.4.2005 | Zlinsky_lovec | Ostatní ryby | 21.121 zobrazení | 51 odpovědí
Mám dotaz ohledně této ryby. Teď jsem potkal kámoše, který říkal, že pod splavem, kde je asi metr hloubky, chytil sumečka amerického velikosti 40cm na bílé červi. Je to teď možné?Zabývá se tu někdo cíleným lovem této ryby?Budu rád,když mi sdělíte vaše postřehy z lovu sumečků.
Rybník LINDA na Novohradsku
26.7.2007 | ichtyofag | Domácí revíry | 17.868 zobrazení | 43 odpovědí
Ahoj, chystáme se s přáteli na dovolenou za rybama. Dostal jsem neurčitý tip na rybník Linda. Budu rád za každé informace, které mi poskytnete, abych věděl na co a jak moc se mám těšit, pokud tam vyrazíme. Díky! jarda
CeP má dnes NAROZENINY!
20.4.2005 | DEATH | Ryby | 13.301 zobrazení | 32 odpovědí
Tak by se slušilo popřát… Já ti přeju vše nej,hodně štěstí,zdraví,peněz a hlavně perfektních úlovků. Pokud jsem něco vynechal,snad mě ostatní doplní..