Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

"ABSŤÁK" necteno

1.1.2005 | ywan | Ryby | 2.531 zobrazení | 6 odpovědí

Čo budete robit kým nezačne nová sezóna?

Překousnutý vlasec necteno

24.6.2007 | Ftmči | Přívlač | 2.531 zobrazení | 6 odpovědí

Určitě se vám také občas stává,že vám něaká ta kudla občas překousne vlasec,třeba při chytání okounů na twistříky.U jiných nástrah se mi to nestává.A mě by zajmalo,jak to dopadne s tou štičkou.Jestli to rozplave a haček vytřepe,nebo ne.

Guma nebo něco jinýho necteno

18.11.2006 | Sniper001 | Přívlač | 2.530 zobrazení | 6 odpovědí

Co více preferujete?Je to guma nebo rotačka,wobler a tak dále?

kalná voda necteno

18.5.2006 | sethy | Ryby | 2.114 zobrazení | 5 odpovědí

Na co chytat v kalne vode a hlavne co? napadly me parmy ale voda je fakt dost zakalena. kdyz do ni dam ruku po zapesti tak nevidim ani prsty. Ma to vubec cenu?

Jihlava 2 - Dravci necteno

6.8.2007 | jkr | Domácí revíry | 2.111 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj ,jezdi nekdo na Jihlavu 2 ,nad Cvrcovicky splav?Ja jsem tam letos bezribka,do jakeho useku chodite..

Prut na přívlač pro začátečníka necteno

15.2.2011 | Walley | Pruty | 15.705 zobrazení | 37 odpovědí

Zdar, potřeboval bych poradit s prutem na střední přívlač.Docela se mi zamlouvá Mivardi Avantgarde Spinn 2,40m 5–28g.Jestli máte nějaké typy napište.(nechci jít nad 2000kč!)Takže prosím neraďte pruty v cenové kategorii 5000kč atd. Dík Walley

CeP má dnes NAROZENINY! necteno

20.4.2005 | DEATH | Ryby | 13.556 zobrazení | 32 odpovědí

Tak by se slušilo popřát… Já ti přeju vše nej,hodně štěstí,zdraví,peněz a hlavně perfektních úlovků. Pokud jsem něco vynechal,snad mě ostatní doplní..

Konopí necteno

14.1.2006 | Gagi | Ryby | 9.317 zobrazení | 22 odpovědí

Prosím o radu, kde na dobírku koupit konopí? Zkoušel jsem jednu firmu kde vím že mívají, ale je dočasně vyprodáno. Nebo osobně v Plzni a okolí.

Staňkovský rybník necteno

23.7.2007 | Fish man | Domácí revíry | 8.484 zobrazení | 20 odpovědí

Ahoj te chtěl jsem vás poprosit zda někdo nevíte něco o tomto rybníku v třeboni?? Kde by se dalo ubytovat, jak to tam jde s kaprama a nějaké postřehy z teto vody?? A pak jestli by měl někdo zájem zachytat si semnou na te vodě?? (boilies) Děkuji moc za pomoc

TV programi necteno

30.11.2005 | Bublima | Ryby | 3.813 zobrazení | 9 odpovědí

Co si myslíte o úrovni českýchTV ,,kanálů''.

lov na živou necteno

13.10.2014 | cms | Plavaná | 3.392 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den,mám dotaz ohledně lovu na živou rybku na splávek,je možné mít nahozené dva pruty a na obou mít živou rybku?V RŘ jsem o tom nic nenašel.Děkuji za odpověd(nerad bych porušoval pravidla)

ad: ...přemnožené štiky na pstruhových ,,stojácích" necteno

4.3.2013 | Bosý a nahý | Legislativa | 2.547 zobrazení | 6 odpovědí

Tak trochu s údivem jsem si přečetl v březnovém čísle časopisu Rybářství článek s názvem -,,Překvapení na nádrži Malče“. Autor, hospodář JÚS ČRS, pan Milan Hladík v něm píše o tak trochu šoku po z technických důvodů vypuštění a výlovu zmiňovaného pstruhového revíru (423 022 Malše 7). Láme ruce nad de-facto zdecimovanou obsádkou pstruha duhového štikami.

Je to prý hrůza, bude třeba prý odlovovat podobné revíry častěji, aby se štičí predátoři z revíru odstranili zavčasu, než stačí vyrůst a požrat na co přijdou…

Mně napadá jiný, možná jednodušší způsob, jak počet štik v podobném revíru dostat na únosnou mez. Myslím si, že by bohatě stačilo netrvat striktně na takových revírech na povolení lovu pouze na umělou mušku. Štiky v takovém revíru prakticky neřeší žádného protivníka, mohou konkurovat jen jedna druhé – a to někdy opravdu nestačí.

Trochu se divím, že se pan hospodář diví… že se na imitace pakomárů nebo na suché mušky ty potvory štičí tak nějak nevychytaly… Mám za to, že povolení lovu také na jiné umělé nástrahy, woblery, ,,gumy" atd, samozřejmě v provedení přípustném pro pstruhové revíry, by mohlo problém vyřešit

Co si o tom myslíte Vy ostatní?

Čím to je ?? necteno

13.10.2006 | Jarda carp | Ryby | 2.543 zobrazení | 6 odpovědí

Jistě jste už seděli na místě a váš soused seká o sto šest a vy stále nic… {položená} a nebo obráceně…Čím to je ? Mnohdy jste opravdu vedle sebe několik metrů {třeba tři}.Při náhozu cca + – pět metrů rozdíl od kolegy a pak začínají pracovat u někoho nervy u někoho zavádějící otázka – čím to je ??? v nástraze,v náv­nadě,v montáži,v krme­ní..Vtom ,že máte smůlu,vtom ,že je pátek třináctého,že kolega je blbec a ty mají vždycky štěstí..tak čím to je ???

Berounka necteno

26.8.2006 | Libor | Přívlač | 2.539 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, chci se vás zepat jaké máte v posledních letech zkušenosti s Berounkou. Mě připadá vyrybněná. Víte čím to je? Díky

Neviem sa rozhodnúť necteno

23.8.2006 | Mepps | Přívlač | 2.120 zobrazení | 5 odpovědí

Rozhodujem sa medzi Shimano Speed Master spinn. 3m 5–20g a Shimano Technium Diaflash Spinn. 3m 3–15g. Viem, že rozdiely tam nie sú veľké, ale aj tak by mi pomohol Váš názor. Eventuálne by to ešte mohol byť Sportex Carat Spin 1. A včúl Babo raď…

Vláčkaři vs Muškaři necteno

12.3.2010 | | Přívlač | 28.133 zobrazení | 66 odpovědí

Taky máte ten pocit, že přívlač je zbytečně zakazována (na úkor jiných rybolovných technik) a omezována? Nemůžeme chytat naší oblíbenou rybolovnou technikou půl sezóny jak na P tak i na MP, přestože jsme za povolenky vysolili nehorázné peníze?

Jestli ANO – tak to jste v tom správném fóru!!:-)

Připadá mi, že muškaři (přestože proti této krásné technice nic nemám a sám taky občas muškařím) začínají čím dál tím více lobbovat (např. pokus o zákaz trojháčku na Pstruhovce, pokus někde uplně zakázat vláčku, popř. úseky jen pro muškaře, nemožnost nahradit „muškařskou šňůru“ vlascem…atd. )

Na P vodách se např.zakazuje vláčet od 31.srpna do 1.12. hlavním argumentem je ochrana potočáka který táhne do tření.

Tak mě tak napadlo, že by bylo možná vhodné navrhnout ZÁKAZ MUŠKAŘENÍ na P vodě v době od 16.4. do 16.6. – to se tře zrovna lipan, který se na vláčku uloví jen výjímečně, tak proč neochránit lipana?? Všichni muškaři si přece stěžují, že je čím dál tím vzácnější a přesto ho zbytečně píchají a drancují vodu? Co si o tom myslíte vy? Necítíte na tom trochu nespravedlivosti na úkor vláčky?? (dokonce u nás existoval ještě do nedávna revír, kde se nesmělo celoročně vláčet, ale na živou rybku se mohlo… to už nechápu vůbec)

Pstruhaři,Muškařské forum skončilo,jak dál? necteno

7.3.2007 | Cottus | Lososovité ryby | 27.651 zobrazení | 65 odpovědí

Mnozí,kdož jsme neměli možnost zúčastnit se Muškařského fora v KV, bychom se rádi dověděli něco víc o výstupech ze sobotních odborných přednášek… (T.Randák aj.)Proto bych chtěl poprosit o vaše postřehy z těchto zajisté cenných a poučných odborných diskuzích.

Rybařina v západních čechách necteno

12.3.2009 | kamylrybak | Ryby | 20.456 zobrazení | 48 odpovědí

Týkající se spíš kaprařů…

Chytání v proudu necteno

3.5.2007 | rybar12 | Tipy & triky | 8.077 zobrazení | 19 odpovědí

Dobrý den,
s rybařením začínám a chtěl bych se zeptat jak na to aby mi na Labi nebral proud vlasec atím pádem neustále nevytahoval policajta. Nejdřív jsem myslel, že to bude malým olovem, tak jsem nakoupil olovo 80g a pořád se to opakovalo. Policajt vždy vyjížděl nahoru. Zkusil jsem tedy na něj dát olůvko 15g a vše přestalo. Mám ale strach, že takhle má celá sestava velký odpor a ryba při takovém odporu pořádně nezabere. Jak to tedy děláte vy? Spousta rybářů na druhém břehu si klidně háže doprostřed řeky a vše je v pohodě, mě to pořád tahá policajta (teda bez té zátěže). A kolikati gramová olůvka používáte? Mám změnit montáž na nějakou jinou – používám klasa průběžné olovo. fakt si nevím rady. Budu moc rád když odpovíte a poradíte. Díky všem. Jo a chytám na Labi okolo Lysé n.L, Nymbursko apod.

Prut na pstruhy necteno

5.8.2013 | nataomi | Pruty | 5.949 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Zdar, chtel bych prut na privlac pstruhy, okouny a jine mensi dravce, mam vybrano: Balzer Edition IM-12 KARTHAGO Spin 20, 2,10m /3–20g/110g neni to uz moc 20g, Balzer Magna top Trout Spin 1,95m / 3–22g / 115g Sportex Carboflex turbo CT2100 2,10m / 3–15g / 113g RYOBI WILD ASPAGUS – 1,98m /5–12g/ 120g tady nevim ta barva, nevadi to na pstruhy? Ktery by jste doporucily? Dik moc za nazory. Navijak Daiwa Lexa 2000SH