Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Pstruhaři,Muškařské forum skončilo,jak dál?
7.3.2007 | Cottus | Lososovité ryby | 27.369 zobrazení | 65 odpovědí
Mnozí,kdož jsme neměli možnost zúčastnit se Muškařského fora v KV, bychom se rádi dověděli něco víc o výstupech ze sobotních odborných přednášek… (T.Randák aj.)Proto bych chtěl poprosit o vaše postřehy z těchto zajisté cenných a poučných odborných diskuzích.
BRODÍCÍ holíny PRSAČKY
4.1.2006 | svaca | Muškaření | 14.339 zobrazení | 34 odpovědí
zdravim skuste kazdej napsat vase zkusenosti z holinama slysim ze neopren nevydrzi pvc je celkove na prd dejchace nejlepsi ale ta cena( dik!
Polarizační brýle
19.8.2004 | HaD | Ostatní nádobíčko | 6.756 zobrazení | 16 odpovědí
Používáte polarizační brýle? Jaké a jaké s nimi máte zkušenosti.
Pro neznalé ukazuji efekt (foceno s a bez polarizačního filtru). Bez
polarizačního filtru:
S polarizačním filtrem:
Plavačkový prut
15.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 4.220 zobrazení | 10 odpovědí
Chci se zeptat stačí mi do začátku prut Zebco Cool 5m 7–25g Cena:379 Cena je to hlavní co mě zaujmulo jesi je tendle na něco aspon na rok díky všem.
naviják na kapry
14.4.2007 | pike-007 | Navijáky | 3.803 zobrazení | 9 odpovědí
jaký naviják je na kapry lepší a proč? bud s přední brzdou nebo se zadní brzdou. díky za odpověd
Kniha pro začátečníky
13.7.2010 | FISHERBOY | Tipy & triky | 3.374 zobrazení | 8 odpovědí
Chlapi , mám vážnej problém. Vzal jsem přítelkyni na dovču na Seč, kam jsme jeli s kamošem na vláčku. A co čert nechtěl( :D ), slečně se to začalo líbit a ráda by se dozvěděla něco víc o rybách. Docela ráda čte, tak mě napadlo jí dát nějakou knížku pro uplné začátečníky. Trošku na nahození nálady jsem jí pujčil První lovy, ale chtělo by to nějakou literaturu faktu. Vy, kteří jste více sečtělí, poraďte mi, prosím, jakou knížku sehnat..... Já tu mám jen 1000+1 rada pro rybáře(1990) od Říhy, a Sportovní rybaření od Šimka z 1967. Dík za typ.
Kaprařina východní čechy
14.1.2008 | eiffel1 | Kaprařina | 3.369 zobrazení | 8 odpovědí
tak na ty macky ve východních čechách? No možná Rocice? nebo rozkoš? To jsou moji favoriti. A co vy chlapy kam na ně?
Jaký prut
13.5.2008 | lada71 | Pruty | 2.952 zobrazení | 7 odpovědí
Poradíte mi jaký prut, mám představu délka 360–3díly,30gkrmítko nebo 60–70g olovo odhoz tak 50m a více.Přitom jemný a citlivý pri zdolávání.Dík moc za každý názor.
Boleni v Ostravě?
6.10.2005 | Ciffik | Dravci | 2.532 zobrazení | 6 odpovědí
nevite nahodou kde, na co, a jak bych mohl chytit nekde v ostrave ci okoli do 50 km bolena?diky moc
Tipy na vánoční dárky
23.11.2010 | Robur | Vánoce | 50.848 zobrazení | 120 odpovědí
Dochází mně inspirace, co kupujete svým blízkým k Ježuchovi, samozřejmě krom zdraví a spokojenosti. REKLAMNÍ ODKAZY OD ANONYMU A ZAREGISTROVANÝCH JEN PRO TETNO ÚČEL BUDOU MAZÁNY
Vláčkaři vs Muškaři
11.3.2010 | | Přívlač | 27.930 zobrazení | 66 odpovědí
Taky máte ten pocit, že přívlač je zbytečně zakazována (na úkor jiných rybolovných technik) a omezována? Nemůžeme chytat naší oblíbenou rybolovnou technikou půl sezóny jak na P tak i na MP, přestože jsme za povolenky vysolili nehorázné peníze?
Jestli ANO – tak to jste v tom správném fóru!!:-)
Připadá mi, že muškaři (přestože proti této krásné technice nic nemám a sám taky občas muškařím) začínají čím dál tím více lobbovat (např. pokus o zákaz trojháčku na Pstruhovce, pokus někde uplně zakázat vláčku, popř. úseky jen pro muškaře, nemožnost nahradit „muškařskou šňůru“ vlascem…atd. )
Na P vodách se např.zakazuje vláčet od 31.srpna do 1.12. hlavním argumentem je ochrana potočáka který táhne do tření.
Tak mě tak napadlo, že by bylo možná vhodné navrhnout ZÁKAZ MUŠKAŘENÍ na P vodě v době od 16.4. do 16.6. – to se tře zrovna lipan, který se na vláčku uloví jen výjímečně, tak proč neochránit lipana?? Všichni muškaři si přece stěžují, že je čím dál tím vzácnější a přesto ho zbytečně píchají a drancují vodu? Co si o tom myslíte vy? Necítíte na tom trochu nespravedlivosti na úkor vláčky?? (dokonce u nás existoval ještě do nedávna revír, kde se nesmělo celoročně vláčet, ale na živou rybku se mohlo… to už nechápu vůbec)
Mícháte krmení doma nebo až u vody?
13.3.2012 | Zedtu | Tipy & triky | 26.274 zobrazení | 62 odpovědí
Chci se zeptat jestli používáte do krmení vodu z vodovodu nebo z rybníka, a jestli máte nějaké zkušenosti s tím že by jste na krmení s chlorovanou vodou měli méně záběrů. Nebo je to úplně jedno?
Želiv, Trnava, Želivka, Hejlovka, Sedlice
17.7.2007 | Robur | Domácí revíry | 17.760 zobrazení | 42 odpovědí
TAk se chystám na dovču do Želivy a okolí /revíry co jsem napsal jsem našel na mapě, určitě budou i jiné/, vezmu si určitě vláčák a feedr, tak prosím nějaké domácí o dobře míněné rady. Určitě nebudu bobkařit. Co doporučujete a na co si dát pozor. Děkuji.
Jaké lepidlo na očka?
21.11.2007 | monaster | Ostatní nádobíčko | 14.812 zobrazení | 35 odpovědí
Chlapi poraďte: mám starý teleskopy Sona. z nostalgie si je nechávám ale uvolnila se mi dvě očka. čím to lepíte Vy? zkoušel jsem asi 3 lepidla a nedrží nic. dík
Konger TOP CARP bezdrátová sada signalizátorů
6.12.2010 | rastos | Ostatní nádobíčko | 4.245 zobrazení | 10 odpovědí
zdravim pánove,schanim informaci o Konger TOP CARP bezdrátová sada signalizátorů .napiste prosim nejaky komentar ke zbozi.chtel bych si ho koupit pod stromek,tak abych nekoupil zajice v pytli… dik
Sumci a jelci
31.7.2006 | jake | Sumcařina | 3.394 zobrazení | 8 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s chytáním sumců na jelce – zejména teď v poslední době? Mám takový pocit, jakoby sumci (možná je to jen pro určitou lokalitu – konkrétně revír Morava 12) jelce naprosto ignorovali. Máte někdo podobnou zkušenost? Jaké zkoušet jiné alternativy? Plotice? oukleje? cejny? Případně něco úplně jiného?
Vlasec nebo šňůru ?
20.4.2005 | msmaso | Navijáky | 2.967 zobrazení | 7 odpovědí
Zajímalo by mě co je vhodnější na ultra lehké vláčení, jestli vlasec nebo šňůra-díky.
neváznoucí nástraha
4.10.2004 | Prizrak | Dravci | 2.960 zobrazení | 7 odpovědí
Chystám se na jednu lokalitu, na které je na dně hodně kořenů, větví a podobnýho bordelu a aby mě tato lokalita nepřišla zbytečně draho, táži se vás, jestli neznáte nějakou nástrahu, která neuvízne v tom nepořádku. Nebo aspoň nějakou pomůcku, která ji udělá neutržitelnou.
Pruty na plavačku...
5.3.2009 | BlueShark | Ryby | 20.860 zobrazení | 49 odpovědí
Chtěl bych od někoho radu. Mám zájem zakoupit néjaký lehký proutek na šoulačku atd. Můj typ je dělička Colmic Victory Pro Match 4,2m 2–20g, která váží cca 317g a nebo teleskop Bolognesový prut Colmic Yasira 5,0m zátěž 2–15g váha 255g. Měl by někdo tip? Již vlastním Colmic Daytona teleskop 6m ale to je roura a těžká na houpačku. díky
Boloňka X matchka
14.1.2007 | Gagi | Pruty | 7.665 zobrazení | 18 odpovědí
Jaký je rozdíl mezi bolonezou a matchkou, kromě délky co se týče využití?