Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Kniha pro začátečníky
13.7.2010 | FISHERBOY | Tipy & triky | 3.288 zobrazení | 8 odpovědí
Chlapi , mám vážnej problém. Vzal jsem přítelkyni na dovču na Seč, kam jsme jeli s kamošem na vláčku. A co čert nechtěl( :D ), slečně se to začalo líbit a ráda by se dozvěděla něco víc o rybách. Docela ráda čte, tak mě napadlo jí dát nějakou knížku pro uplné začátečníky. Trošku na nahození nálady jsem jí pujčil První lovy, ale chtělo by to nějakou literaturu faktu. Vy, kteří jste více sečtělí, poraďte mi, prosím, jakou knížku sehnat..... Já tu mám jen 1000+1 rada pro rybáře(1990) od Říhy, a Sportovní rybaření od Šimka z 1967. Dík za typ.
Chytani na rekach
19.5.2008 | Dammaster | Úspěchy | 2.878 zobrazení | 7 odpovědí
ja nejcasteji na tech rekach chytam je to tam to nejlepsi co muze byt lepsi nez rybnik ryby jsou vice bojovne a jsou vetsi a hladovejsi nez na rybniku
Jaký prut
13.5.2008 | lada71 | Pruty | 2.875 zobrazení | 7 odpovědí
Poradíte mi jaký prut, mám představu délka 360–3díly,30gkrmítko nebo 60–70g olovo odhoz tak 50m a více.Přitom jemný a citlivý pri zdolávání.Dík moc za každý názor.
Prut na přívlač pro začátečníka
15.2.2011 | Walley | Pruty | 15.291 zobrazení | 37 odpovědí
Zdar, potřeboval bych poradit s prutem na střední přívlač.Docela se mi zamlouvá Mivardi Avantgarde Spinn 2,40m 5–28g.Jestli máte nějaké typy napište.(nechci jít nad 2000kč!)Takže prosím neraďte pruty v cenové kategorii 5000kč atd. Dík Walley
Kukuřice - kde koupit?
19.7.2006 | jirkab | Ryby | 10.727 zobrazení | 26 odpovědí
Kde koupit kukuřici v množství cca 10 až 20 kg v Praze?
Plavačkový prut
15.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 4.138 zobrazení | 10 odpovědí
Chci se zeptat stačí mi do začátku prut Zebco Cool 5m 7–25g Cena:379 Cena je to hlavní co mě zaujmulo jesi je tendle na něco aspon na rok díky všem.
naviják na kapry
14.4.2007 | pike-007 | Navijáky | 3.716 zobrazení | 9 odpovědí
jaký naviják je na kapry lepší a proč? bud s přední brzdou nebo se zadní brzdou. díky za odpověd
Sumci a jelci
31.7.2006 | jake | Sumcařina | 3.308 zobrazení | 8 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s chytáním sumců na jelce – zejména teď v poslední době? Mám takový pocit, jakoby sumci (možná je to jen pro určitou lokalitu – konkrétně revír Morava 12) jelce naprosto ignorovali. Máte někdo podobnou zkušenost? Jaké zkoušet jiné alternativy? Plotice? oukleje? cejny? Případně něco úplně jiného?
neváznoucí nástraha
4.10.2004 | Prizrak | Dravci | 2.888 zobrazení | 7 odpovědí
Chystám se na jednu lokalitu, na které je na dně hodně kořenů, větví a podobnýho bordelu a aby mě tato lokalita nepřišla zbytečně draho, táži se vás, jestli neznáte nějakou nástrahu, která neuvízne v tom nepořádku. Nebo aspoň nějakou pomůcku, která ji udělá neutržitelnou.
Je možné chytat?
3.1.2007 | Hrouzek003 | Legislativa | 2.064 zobrazení | 5 odpovědí
Je možné chytat od nového roku 2007 na všech revírech ČRS? Za jakých podmínek?
Želiv, Trnava, Želivka, Hejlovka, Sedlice
17.7.2007 | Robur | Domácí revíry | 17.400 zobrazení | 42 odpovědí
TAk se chystám na dovču do Želivy a okolí /revíry co jsem napsal jsem našel na mapě, určitě budou i jiné/, vezmu si určitě vláčák a feedr, tak prosím nějaké domácí o dobře míněné rady. Určitě nebudu bobkařit. Co doporučujete a na co si dát pozor. Děkuji.
BRODÍCÍ holíny PRSAČKY
4.1.2006 | svaca | Muškaření | 14.119 zobrazení | 34 odpovědí
zdravim skuste kazdej napsat vase zkusenosti z holinama slysim ze neopren nevydrzi pvc je celkove na prd dejchace nejlepsi ale ta cena( dik!
navijáky Tica
8.12.2005 | Ciffik | Navijáky | 10.368 zobrazení | 25 odpovědí
jake mate zkusenosti s navijaky Tica. at uz jakekoli serie. chtel bych k matchce neco novyho kvalitniho. Uvazoval jsem o tica SD nebo GC. co vy na to?. diky za vsechny odpovedi Ciffik
tolstolobici
29.4.2006 | mikiw | Ryby | 9.528 zobrazení | 23 odpovědí
Zdravím, chtěl bych pokud možno nějak vypáčit z vody nějakého tolstolobika-tedy rád bych se zaměřil na lov téhle ryby.Má te li někdo nějaký tip jak na ně sem s ním.díky
Chytání v proudu
3.5.2007 | rybar12 | Tipy & triky | 7.884 zobrazení | 19 odpovědí
Dobrý den,
s rybařením začínám a chtěl bych se zeptat jak na to aby mi na Labi
nebral proud vlasec atím pádem neustále nevytahoval policajta. Nejdřív jsem
myslel, že to bude malým olovem, tak jsem nakoupil olovo 80g a pořád se to
opakovalo. Policajt vždy vyjížděl nahoru. Zkusil jsem tedy na něj dát
olůvko 15g a vše přestalo. Mám ale strach, že takhle má celá sestava
velký odpor a ryba při takovém odporu pořádně nezabere. Jak to tedy
děláte vy? Spousta rybářů na druhém břehu si klidně háže doprostřed
řeky a vše je v pohodě, mě to pořád tahá policajta (teda bez té
zátěže). A kolikati gramová olůvka používáte? Mám změnit montáž na
nějakou jinou – používám klasa průběžné olovo. fakt si nevím rady.
Budu moc rád když odpovíte a poradíte. Díky všem. Jo a chytám na Labi
okolo Lysé n.L, Nymbursko apod.
Polarizační brýle
19.8.2004 | HaD | Ostatní nádobíčko | 6.649 zobrazení | 16 odpovědí
Používáte polarizační brýle? Jaké a jaké s nimi máte zkušenosti.
Pro neznalé ukazuji efekt (foceno s a bez polarizačního filtru). Bez
polarizačního filtru:
S polarizačním filtrem:
Vábnička - lze použít i ze břehu???
28.6.2005 | Stefi | Sumcařina | 4.145 zobrazení | 10 odpovědí
Myslíte, že lze vábničku použít i ze břehu, když na řece nemáte možnost použít loďku? Bude mít takové vábení těsně u břehu účinek? A jak se s takovou vábničkou vlastně zachází aby vydávala ten správný zvuk? Předem dík za Vaše názory.
kam na dalešickou přehradu
29.8.2010 | Fryw | Domácí revíry | 3.742 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím. Chtěl bych s kamarádem zachytat na dalešické přehradě. Před x lety jsem jezdil pod stropešínský most. Nedávno jsem se tam byl podívat a hladina byla tak vysoko, že sahala až k ostružinovému porostu. Nebylo v podstatě kde chytat. Chtěl bych se zeptat někoho, kdo na tuto přehradu chodí v dnešní době chytat, kde jsou nějaká lepší přístupová místa. Moc tu přehradu neznám. Děkuji.
Úhyn ryb při odbahňování
19.7.2007 | Raf | Legislativa | 2.910 zobrazení | 7 odpovědí
Zpráva z Lidových novin (19.7.2007): „Po škeblích uhynuli i cejni a líni: V Kyjském rybníku v Praze 9 uhynuly při odbahňovacích pracích stovky škeblí, cejnů a línů. Případem se začne zabývat Státní veterinární zpráva. Pražský magistrát zvažuje, že Českému rybářskému svazu vypoví smlouvy na všechny pražské rybníky. Informovala o tom včera televize Nova. Rybáři se podle ní hájí tím, že úhynu ryb se nedalo zabránit. Majitel rybníků – pražský magistrát – však dává vinu jim. Prý byli o pracích na rybníku informováni včas a měli sledovat předpověď počasí.“ Dalo se úhynu zabránit? Je odbahňování v létě vhodné? Je odebrání pražských rybníků ČRS dobrej nápad, špatnej nápad, nebo jakej je to vlastně nápad?
co si o tom myslíte
7.7.2011 | Dropy | Přívlač | 2.076 zobrazení | 5 odpovědí
http://www.tropicliberec.cz/…vijak-zdarma potřebuji prut na vláčení který je levný a hlavně je pos ložení malý, myslíte si že to je pro mě dobrá volba ? Gramáš je 10–30g