Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Pstruhaři,Muškařské forum skončilo,jak dál?
7.3.2007 | Cottus | Lososovité ryby | 27.092 zobrazení | 65 odpovědí
Mnozí,kdož jsme neměli možnost zúčastnit se Muškařského fora v KV, bychom se rádi dověděli něco víc o výstupech ze sobotních odborných přednášek… (T.Randák aj.)Proto bych chtěl poprosit o vaše postřehy z těchto zajisté cenných a poučných odborných diskuzích.
Rybařina v západních čechách
12.3.2009 | kamylrybak | Ryby | 19.993 zobrazení | 48 odpovědí
Týkající se spíš kaprařů…
vláčení feeder prutem
13.6.2005 | des | Pruty | 4.167 zobrazení | 10 odpovědí
zajímá mne Vaše zkušenost s vláčením feeder prutem, nástrahy atd.
ceske rotacky velkosti 00.
3.6.2005 | kostnak | Ostatní nádobíčko | 2.912 zobrazení | 7 odpovědí
mate niekto prakticke skusenosti s rotackami 00, pripadne 000 od ceskych vyrobcov mimo vaskoviek? (vojacek, hammer, emte…) viete o dalsich vyrobcoch? nemate kontakt na hammer? dik.
Tipy na vánoční dárky
23.11.2010 | Robur | Vánoce | 50.165 zobrazení | 120 odpovědí
Dochází mně inspirace, co kupujete svým blízkým k Ježuchovi, samozřejmě krom zdraví a spokojenosti. REKLAMNÍ ODKAZY OD ANONYMU A ZAREGISTROVANÝCH JEN PRO TETNO ÚČEL BUDOU MAZÁNY
Mícháte krmení doma nebo až u vody?
13.3.2012 | Zedtu | Tipy & triky | 25.947 zobrazení | 62 odpovědí
Chci se zeptat jestli používáte do krmení vodu z vodovodu nebo z rybníka, a jestli máte nějaké zkušenosti s tím že by jste na krmení s chlorovanou vodou měli méně záběrů. Nebo je to úplně jedno?
plíseň
10.5.2004 | Prizrak | Ryby | 7.101 zobrazení | 17 odpovědí
letos jsem si všimle větší výskyt ryb s plísní, a tak mě zajímá, jestli se tyto ryby uzdraví a jestli můžou nakazit ostatní ryby.
pila na led
6.1.2009 | Frk | Rybaření na dírkách | 5.450 zobrazení | 13 odpovědí
Před čtyřmi roky jsem viděl na výstavě ve Vodňanech řetězovou pilu na led na saních. Od té doby jsem jí viděl pouze na několika fotografiích. Ani ve vyhledávačích ji nemohu najít. Měl by někdo z vás tuchu nebo vědomost o tomhle strojku? Docela by mi to ulehčilo život, neboť členská základna u nás led nemusí :))
Lužnice 5
13.1.2011 | lubik10 | Domácí revíry | 5.437 zobrazení | 13 odpovědí
Zdravím všechny rybáře! Chtěl bych se zeptat na revír Lužnice 5. Jaké se tam dají chytit ryby, nástrahy, techniky lovu a tak. Děkuji
Konger TOP CARP bezdrátová sada signalizátorů
6.12.2010 | rastos | Ostatní nádobíčko | 4.181 zobrazení | 10 odpovědí
zdravim pánove,schanim informaci o Konger TOP CARP bezdrátová sada signalizátorů .napiste prosim nejaky komentar ke zbozi.chtel bych si ho koupit pod stromek,tak abych nekoupil zajice v pytli… dik
Prívlačový podberák - sieťka?
1.4.2008 | aspius | Ostatní nádobíčko | 2.514 zobrazení | 6 odpovědí
Akú hlbokú sieťku a z akého materiálu by mal mať podľa Vás, prívlačový podberák a to najmä vzhľadom na časté zachytánie sa, hlavne trojhákov z voblerov do sieťky? Vychádzam z toho, že prívlačový podberák by mal mať skôr tvar muškárskeho podberáka a to kvôli jeho prenosnosti a mobilnosti.
Vymírání ryb-nemoc nebo otrava?
7.10.2013 | Martin Mošna | Vaše názory | 2.512 zobrazení | 6 odpovědí
Po dlouhé době sem zašel na náš obecní rybník podívat se jak to tam vypadá a co se tam děje… Jakmile sem tam došel tak sem se zděsil co se to tam děje… U břehu potopené desítky candátu,Na hladině pár polomrtvích cejnů břichem nahoře.Cejni byly celí začervenaní.Všude u hladiny plavali kapři a karasi.. dokonce tam byly i KOI kapři… plavali pomalu a nereagovali… když sem do nich ždouchnul mirně tak jen popjeli metr a zas byly tací…Štiky sem nikde nevyděl. Druhý den sem se tam šel podívat a na vodě byl bílý povlak s flekama…a vyděl sem jen mrtvé candáty na dně. Kyž sem se koukl candátovi do tlamy tak mel uzavřenou trubici.nevím jestli je to příčina smrti nebo normální.Ví někdo co to mohlo zpusobyt? Jeslti se 5 majitelů rybníku pře a někdo je otrávil nebo je to nějaká nemoc?
Vláčkaři vs Muškaři
12.3.2010 | | Přívlač | 27.691 zobrazení | 66 odpovědí
Taky máte ten pocit, že přívlač je zbytečně zakazována (na úkor jiných rybolovných technik) a omezována? Nemůžeme chytat naší oblíbenou rybolovnou technikou půl sezóny jak na P tak i na MP, přestože jsme za povolenky vysolili nehorázné peníze?
Jestli ANO – tak to jste v tom správném fóru!!:-)
Připadá mi, že muškaři (přestože proti této krásné technice nic nemám a sám taky občas muškařím) začínají čím dál tím více lobbovat (např. pokus o zákaz trojháčku na Pstruhovce, pokus někde uplně zakázat vláčku, popř. úseky jen pro muškaře, nemožnost nahradit „muškařskou šňůru“ vlascem…atd. )
Na P vodách se např.zakazuje vláčet od 31.srpna do 1.12. hlavním argumentem je ochrana potočáka který táhne do tření.
Tak mě tak napadlo, že by bylo možná vhodné navrhnout ZÁKAZ MUŠKAŘENÍ na P vodě v době od 16.4. do 16.6. – to se tře zrovna lipan, který se na vláčku uloví jen výjímečně, tak proč neochránit lipana?? Všichni muškaři si přece stěžují, že je čím dál tím vzácnější a přesto ho zbytečně píchají a drancují vodu? Co si o tom myslíte vy? Necítíte na tom trochu nespravedlivosti na úkor vláčky?? (dokonce u nás existoval ještě do nedávna revír, kde se nesmělo celoročně vláčet, ale na živou rybku se mohlo… to už nechápu vůbec)
Pruty na plavačku...
5.3.2009 | BlueShark | Ryby | 20.582 zobrazení | 49 odpovědí
Chtěl bych od někoho radu. Mám zájem zakoupit néjaký lehký proutek na šoulačku atd. Můj typ je dělička Colmic Victory Pro Match 4,2m 2–20g, která váží cca 317g a nebo teleskop Bolognesový prut Colmic Yasira 5,0m zátěž 2–15g váha 255g. Měl by někdo tip? Již vlastním Colmic Daytona teleskop 6m ale to je roura a těžká na houpačku. díky
Zkušenosti se SPIDERWIRE Ultracast
11.5.2015 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 5.471 zobrazení | 13 odpovědí
Zdarec lidi,
sezóna přívlače se blíží a já se rozmýšlím, jestli koupit na svůj
vláčák na UL přívlač ( akce 0,5 – 10g ) vlasec nebo šňůru. Docela se
mi zalíbila pletenka od známého výrobce Spider: http://www.tropicliberec.cz/…ledna-po-1m/
. Máte s ní nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Právě se bojím,
abych nebyl zklamaný stejně, jako z nanofilu od Berkley. Jinač k průměru
bych chtěl ten 0,12mm.
Shimano Technium 2500 FA
8.7.2007 | Pytel | Navijáky | 3.776 zobrazení | 9 odpovědí
Má tady někdo zkušenosti s navijákem Shimano Technium FA 2500??Uvažují že si ho zakoupím na vláčku.Ještě mi vrta hlavou ten RED arc,kterého si tady každý tak vychvaluje ale já moc firmě Spro nevěřím.Už jsem se jednou u ní spálil.A navíc si toho RED arca nemám kde ošahat u nás :-((A na twina bohužel nemám :-))
pŕívlačový prut
21.11.2016 | Kristýna | Přívlač | 3.361 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Přítel si zlomil přívlačový prut a chtěla bych mu na vánoce pořídit nový. Bohužel se v tom vůbec nevyznám, tak bych vás chtěla poprosit o nějaký tip na přívlačový prut. Na internetu jich je strašná spousta a vůbec si nevím rady. Chtěla bych za něj dát tak kolem těch 1500,–. Děkuji za každý tip i radu.
Kam na hlavatku?
9.11.2008 | moldaublick | Ryby | 2.938 zobrazení | 7 odpovědí
Chtěl bych poradit nějaký dobrý hlavatkový revír na Slovensku nebo v Polsku.
Využití feedru Shimano Nexave Heavy
5.1.2009 | kinghlína | Feeder | 2.521 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, vlastním prut Shimano nexave Medium a sem s ním i po 4 letech nadmíru spokojenej, prut funguje výborně, jenže při zapřažení větší ryby, parmy,kapříka už se pohybuje na hranici možností. Je to sice zábava, ale přemýšlím, že by bylo dobré ho doplnit feedrem stejného typu, ale s heavy gramáží a tím mít možnost kombinovat velikosti nástrah, například rousnice, boilies a tak. Navíc ho poté využívat i k lovu dravců na rybičku. Nejvíce chytám na tekoucích vodách, Berounka atd. Myslíte že je má úvaha správná, díky za názory!