Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Děličky necteno

25.12.2005 | Honziiiik | Dravci | 2.584 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj dostal jsem pod stromeček děličky a chci se zeptat jestli to vadí když nejdou uplně zasunout až do konce co stím něčím namazt nebo poradte prosim

V čem chodíte na ryby? aneb jak má vypadat rybář? necteno

1.2.2010 | Ciffik | Vaše názory | 32.904 zobrazení | 76 odpovědí

Myslím, že už nemusím nic moc dodat…snad jen co si myslíte o maskáčích? Znamená ještě pro rybáře ,,zelená" něco, nebo už je to přežitek?

Magnetická krabička na háčky necteno

8.3.2009 | Sander | Ryby | 18.208 zobrazení | 42 odpovědí

Používátě někdo magnetickou krabičku na háčky? Jdou z ní malé háčky dobře vyndat holou rukou, nebo je zapotřebí pinzeta? Jste s ní spokojeni? Dík.

Egypt a ryby necteno

18.7.2006 | breca | Rybaření v zahraničí | 6.071 zobrazení | 14 odpovědí

Zdravím rybáře, ve čtvrtek odlétám k Rudému moři a chci vzít taky prut. Zkoušel někdo z vás tam rybařinu. Prosím o poznatky, techniku a návnady. Díky

SUMEC - BOJKA - vázání návazců s bužírkou necteno

5.7.2005 | xycht | Sumcařina | 5.622 zobrazení | 13 odpovědí

Jak navazujete montáže na sumíky s bužírkou? Má někdo nějakej tip jak na to? Mě to totiž dělá docela problémy Možná že by to zajímalo i další sumcaře. díky

Vlasec nebo šňůru ? necteno

20.4.2005 | msmaso | Navijáky | 3.025 zobrazení | 7 odpovědí

Zajímalo by mě co je vhodnější na ultra lehké vláčení, jestli vlasec nebo šňůra-díky.

Feedrová guma necteno

23.10.2012 | lunimus | Tipy & triky | 17.388 zobrazení | 40 odpovědí

Priatelia … zachytil som informaciu, ze aby sa mi ryby tak moc netrhali, ze sa do montaze zaraduje tzv. feedrova guma, ktora tlmi prudke vypady ryby. Predpokladam, ze ak by to bol vseliek, tak by sa to stalo „povinnou“ castou vybavy kazdeho rybara … Na druhej strane vsak viem, ze to moze dost pomoct pri rybolove. Ake su vsak uskalia pri pouziti feedrovej gumy a ake su jej nevyhody? Ake uzly pouzivate na spojenie s vlascom? Pouzivate medzi vlasec a gumu obratlik? Aku hrubku gumy pouzivate v kombinacii s akym nadväzcom. Resp. ak je mozne to vyjadrit akonejaky nasobok pevnosti alebo pomer kmenovy vlasec: guma: nadväzec (napr 0,3:0,5:0,18) Pripadne ak mate nieco, na co by ste ma chceli upozornit, sem s tym :)

Feeder prut vyšší třídy necteno

12.6.2012 | JKemr | Pruty | 16.500 zobrazení | 38 odpovědí

Zdravím všechny rybářské kolegy. Sháním feederový prut HEAVY řekněme 20–100g, délka 3,6–3,9m ideálně s prodlužovacím dílem tak aby byly možné obě délky prutu za cenu okolo 4000Kč. Osobně chytám s prutem Middy 3G carbon Live X-flex heavy feeder, který všechna tato kritéria splňuje, ovšem již není k dostání. Na českých e-shopech je již vyprodaný a když jsem napsal přímo výrobci do Anglie, přišla mi odpověď, že se již tento tip nevyrábí. Osobně je to zatím nejlepší feeder, co jsem měl v ruce, ale jistě se za tento peníz dají sehnat i stejně kvalitní kousky od jiných renomovaných značek. prosím o rady a zkušenosti. Předem moc díky za odpovědi

Sonar Humminbird SmartCast RF 15e necteno

6.7.2005 | Grendel | Ostatní nádobíčko | 8.688 zobrazení | 20 odpovědí

Má někdo osobní zkušenost s bezdrátovým sonarem Humminbird SmartCarst RF 15 ,nebo s podobným bezdrátovým sonarem. Zajímalo by mě, jaké nevýhody spatřujete u tohoto a jemu podobných výrobků.

Jaký swinger koupit ? necteno

12.1.2011 | fishman123 | Kaprařina | 6.086 zobrazení | 14 odpovědí

Nazdar rybáři,potřeboval bych poradit s koupí swingeru.Máte nějaký tip na kvalitní a přitom levnější swinger. Diky

Abu Garcia Soron SX vs. AWA-Shima Pulse HZ BASS necteno

2.3.2011 | mptacek | Navijáky | 4.789 zobrazení | 11 odpovědí

Zdravím, Chystám se koupit nový přívlačový naviják na těžší přívlač (velikost 40 a woblery 40 až 80 g) a rozhoduju se mezi Abu Garcia Soron SX a AWA SHIMA Pulse HZ BASS nebo PENN Slammer a tak nějak se nevim rozhodnout,mohl byste mi někdo poradit? Díky

Lov sumce přívlačí necteno

19.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 4.349 zobrazení | 10 odpovědí

Ve vláčce nejsem žádný profík,ale ani začátečník a nějaké ty ryby už mám taky chycené. Mám ale jeden problém:nemůžu uvláčet sumce a jsem z toho docela zoufalý. Mohli byste mi pro poradit,kdy ,jak,na co atd. na sumce na řece Moravě poblíž města Zlína?Za každou radu mockrát děkuji,protoe jsem z toho úplně zdrceny!Zatím díky,denyg

Sumci a jelci necteno

31.7.2006 | jake | Sumcařina | 3.471 zobrazení | 8 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s chytáním sumců na jelce – zejména teď v poslední době? Mám takový pocit, jakoby sumci (možná je to jen pro určitou lokalitu – konkrétně revír Morava 12) jelce naprosto ignorovali. Máte někdo podobnou zkušenost? Jaké zkoušet jiné alternativy? Plotice? oukleje? cejny? Případně něco úplně jiného?

Úhyn ryb při odbahňování necteno

19.7.2007 | Raf | Legislativa | 3.043 zobrazení | 7 odpovědí

Zpráva z Lidových novin (19.7.2007): „Po škeblích uhynuli i cejni a líni: V Kyjském rybníku v Praze 9 uhynuly při odbahňovacích pracích stovky škeblí, cejnů a línů. Případem se začne zabývat Státní veterinární zpráva. Pražský magistrát zvažuje, že Českému rybářskému svazu vypoví smlouvy na všechny pražské rybníky. Informovala o tom včera televize Nova. Rybáři se podle ní hájí tím, že úhynu ryb se nedalo zabránit. Majitel rybníků – pražský magistrát – však dává vinu jim. Prý byli o pracích na rybníku informováni včas a měli sledovat předpověď počasí.“ Dalo se úhynu zabránit? Je odbahňování v létě vhodné? Je odebrání pražských rybníků ČRS dobrej nápad, špatnej nápad, nebo jakej je to vlastně nápad?

Bezdrátový echolot necteno

6.9.2012 | Rex2 | Ostatní nádobíčko | 16.190 zobrazení | 37 odpovědí

Zdravím všechny příznivce petrova cechu. Nedávno jsem viděl video z produkce Chytej.cz o lovu s bezdrátovým echolotem. Mohli by jste mi poradit nějaký e-shop, kde ho mají ve své nabídce, popřípadě jaký typ a vaše zkušenosti s tímto echolotem? Předem děkuji za odpovědi

Vlastný rybníček necteno

5.6.2012 | lunimus | Domácí revíry | 14.418 zobrazení | 33 odpovědí

Priatelia … mam na vas len cisto teoreticku otazku, k rieseniu ktorej sa zrejme tak skoro nedostanem, takze to berte prosim tak, ze je to len pre zaujimavost :)

Ak by som si chcel zalozit vlastny rybnicek, aka je jeho minimalna velkost sirka x dlzka x hlbka tak, aby mohol byt rybnicek samostatne zivotaschopny, bez nutnosti pravidelneho krmenia atd. Kedze sa jedna o teoreticku rovinu, tak by som chcel jeden ako pstruhovu vodu a druhy s nasadou kapra a stuky. Druha cast otazky je ake je idealne zlozenie osadky, aby sa to bolo schopne dalej udrzovat samo. Skratka, aby si cely rybnicek dokazal nastavit svoj vlastny biorytmus.

Tipy Dovolená (Rodina/Ryby) necteno

25.1.2006 | file | Domácí revíry | 7.430 zobrazení | 17 odpovědí

Myslím, že je více rybářů každoročně řešící tento problém.

Jedná se mi o místa, kde mohu naplánovat dovolenou s dětmi(rodinkou) a přáteli, a přeci jen něco nachytat.

To, že je nejlepší jet sám vim taky, ale holt jsem ho pozdě vyndal

Máte také někdo nejaký dobrý tip(Chatky u vody, příjemné prostředí)?

Podělte se zajímá mne: místo(lokalita) cena chatky (pocet osob) jak je to daleko od vody koupani WC Restaurace Sport/Zábava a tak(památky, atrakce v blízkosti)

Příklad Já mám např. dobrou zkušenost s Podskalím na Orlíku. takže: Podskalí(Orlická přehrada) 600 (az 7 osob) 200 m Podle toho jaký je horko(někdy je zelená voda) WC v chatičce 1 restaurace a asi 4 kiosky Kurty, lodičky, Výlet lodí na Prehradu, Orlik, Zvíkov atd. Odkaz: MÁJA – Podskalí – chatové apartmány 723/190074, 606/783023

rotačky Hammer necteno

9.2.2006 | Stanik | Přívlač | 6.546 zobrazení | 15 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s touto značkou. Já jsem vlastnil několik kusů a nemůžu si je vynachválit. Obzvlášť 00 šlapala krásně. Nevíte kde se dají koupit???

Lužnice 5 necteno

13.1.2011 | lubik10 | Domácí revíry | 5.689 zobrazení | 13 odpovědí

Zdravím všechny rybáře! Chtěl bych se zeptat na revír Lužnice 5. Jaké se tam dají chytit ryby, nástrahy, techniky lovu a tak. Děkuji

Krmení na feeder značky Timár necteno

23.9.2010 | Boloň | Feeder | 5.238 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj Rybáři! Je tu někdo kdo má osobní zkušenosti se značkou Timár? Jednalo by se mi o informace jaké krmení se Vám osvědčilo při lovu kapra na stojaté vodě na Jaře v létě a na podzim. Budu rád za každý příspěvek. Děkuju Všem za odpovědi. S pozdravem Boloň