Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Želva nádherná necteno

4.7.2014 | ltrab | Vaše názory | 6.040 zobrazení | 14 odpovědí

Želva nádhernáJaký je Váš názor, co dělat po ulovení želvy nádherné, pustit zpět do revíru, nebo ponechat.

Jaký swinger koupit ? necteno

12.1.2011 | fishman123 | Kaprařina | 6.030 zobrazení | 14 odpovědí

Nazdar rybáři,potřeboval bych poradit s koupí swingeru.Máte nějaký tip na kvalitní a přitom levnější swinger. Diky

pila na led necteno

6.1.2009 | Frk | Rybaření na dírkách | 5.597 zobrazení | 13 odpovědí

Před čtyřmi roky jsem viděl na výstavě ve Vodňanech řetězovou pilu na led na saních. Od té doby jsem jí viděl pouze na několika fotografiích. Ani ve vyhledávačích ji nemohu najít. Měl by někdo z vás tuchu nebo vědomost o tomhle strojku? Docela by mi to ulehčilo život, neboť členská základna u nás led nemusí :))

Krmení na feeder značky Timár necteno

23.9.2010 | Boloň | Feeder | 5.162 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj Rybáři! Je tu někdo kdo má osobní zkušenosti se značkou Timár? Jednalo by se mi o informace jaké krmení se Vám osvědčilo při lovu kapra na stojaté vodě na Jaře v létě a na podzim. Budu rád za každý příspěvek. Děkuju Všem za odpovědi. S pozdravem Boloň

Feedrová krmítka necteno

24.5.2009 | jirous | Feeder | 4.740 zobrazení | 11 odpovědí

Nazdar pánové rybáři. při výrobě domácích krmítek mi vadí jejich barva. Protože lesklá stříbrná barva není ve vodě moc důvěryhodná. Máte někdo zkušenost s barvením?? jakou barvu použít?? nerad bych, aby barva odpuzovala ryby zápachem. Děkuji za vaše názory

Abu Garcia Soron SX vs. AWA-Shima Pulse HZ BASS necteno

2.3.2011 | mptacek | Navijáky | 4.740 zobrazení | 11 odpovědí

Zdravím, Chystám se koupit nový přívlačový naviják na těžší přívlač (velikost 40 a woblery 40 až 80 g) a rozhoduju se mezi Abu Garcia Soron SX a AWA SHIMA Pulse HZ BASS nebo PENN Slammer a tak nějak se nevim rozhodnout,mohl byste mi někdo poradit? Díky

Poraďte s určením druhu ryby necteno

20.6.2010 | Nguruwe | Ostatní ryby | 4.734 zobrazení | 11 odpovědí

Petrův zdar všem. Patrně budu za blázna, ale stala se mi dnes ráno prapodivná věc. Se švagrem jsme vyrazili pěšky na Vltavu poblíž ostrova štvanice. Jelikož počasí bylo neurčité a vypadalo, že každou chvíli začně pršet každý jsme se chopili jednoho prutu na „plavačku“, podběráku, pár peripeferií jako metru, peanu, pár háčků, splávků atd. naházeli do vesty a vyrazili si zachytat než začne pršet. Toto se nám také stalo osudným jelikož ve výbavě mám běžně fotoaparát a ze strachu z promoknutí jsme nechali doma i mobily :-(. Na kraji ostrova Štvanice kde končí plavební kanál a ústí zpět do vltavy mi těsně u břehu zabrala na žížalu prapodivná ryba. Trošku přípomínající vranku nebo ježdíka, ale jsme si jisti, že ani jeden z nich to nebyl. Rozhodl jsem se rybku vzít domů ale nez jsme vysypali krabičku splávků a ty napěchovali do kapes tak nám úlovek ležící na drnu trávy zkrátka odskákal do vody za což bych si dal hned pár facek. Je možné že šlo o nějakou vypuštěnou akvarijní rybu nebo křížence vranky s něčím, ale jsem si jist, že naše ryba to není. Zkusíme ji trochu popsat podle toho když jsme si ji s Jiřím (švagr) prohlíželi. Rybka byla dlouhá něco okolo 9–11cm. Veliká až k rybě „nepasující“ hlava s nápadně lesklýma očima a velkou tlamou. Obrovké přední ploutve a na hřbetní ploutvi černý flek přičemž jinak měly nečervenalou barvu. Ocásek postrádá klasický rybí tvar ale byl kulatý podobně jako u Vranky. Jinak rybka měla střed těla trošku jako „tygrovaný“ nahoře tmavé tělíčko a dole spíše světlé. Zasmějte se, ale zkusil jsem to přibližně nakreslit. Lovil jsem chvíli na netu, ale nenašel nic co by to mohlo být. Pokud poznáte nebo se budete domnívat o co jde budeme rádi za info. Díky Obrázek je zde: http://nguruwe.cz/…dna_ryba.jpg

Elektrina necteno

27.8.2006 | Libor | Neúspěchy | 3.013 zobrazení | 7 odpovědí

zpravy.idnes.cz

Prívlačový podberák - sieťka? necteno

1.4.2008 | aspius | Ostatní nádobíčko | 2.586 zobrazení | 6 odpovědí

Akú hlbokú sieťku a z akého materiálu by mal mať podľa Vás, prívlačový podberák a to najmä vzhľadom na časté zachytánie sa, hlavne trojhákov z voblerov do sieťky? Vychádzam z toho, že prívlačový podberák by mal mať skôr tvar muškárskeho podberáka a to kvôli jeho prenosnosti a mobilnosti.

Bezdrátový echolot necteno

6.9.2012 | Rex2 | Ostatní nádobíčko | 16.016 zobrazení | 37 odpovědí

Zdravím všechny příznivce petrova cechu. Nedávno jsem viděl video z produkce Chytej.cz o lovu s bezdrátovým echolotem. Mohli by jste mi poradit nějaký e-shop, kde ho mají ve své nabídce, popřípadě jaký typ a vaše zkušenosti s tímto echolotem? Předem děkuji za odpovědi

PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU necteno

19.6.2010 | MILHAUSKACHNA | Vaše názory | 15.153 zobrazení | 35 odpovědí

ZAJÍMALO BY MNĚ PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU NIKDE SEM TO NEZJISTIL TAK BYCH RÁD ZNAL VÁŠ NÁZOR

Vlastný rybníček necteno

5.6.2012 | lunimus | Domácí revíry | 14.293 zobrazení | 33 odpovědí

Priatelia … mam na vas len cisto teoreticku otazku, k rieseniu ktorej sa zrejme tak skoro nedostanem, takze to berte prosim tak, ze je to len pre zaujimavost :)

Ak by som si chcel zalozit vlastny rybnicek, aka je jeho minimalna velkost sirka x dlzka x hlbka tak, aby mohol byt rybnicek samostatne zivotaschopny, bez nutnosti pravidelneho krmenia atd. Kedze sa jedna o teoreticku rovinu, tak by som chcel jeden ako pstruhovu vodu a druhy s nasadou kapra a stuky. Druha cast otazky je ake je idealne zlozenie osadky, aby sa to bolo schopne dalej udrzovat samo. Skratka, aby si cely rybnicek dokazal nastavit svoj vlastny biorytmus.

Kam na dírky Jížní Č? necteno

19.12.2009 | Mega-Fish | Rybaření na dírkách | 13.438 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím mohly byste mě pokud možno doporučit soukromí revír kde je povolenka za slušnou cenu a člověk si tam i parádně zachytá. Nejlépe někde Táborsko,ČB,Tře­bonsko…díky

Jak uchovat živé rybky přes zimu? necteno

22.9.2005 | Tomik | Ryby | 7.351 zobrazení | 17 odpovědí

Pořád přemyslim jak mám uchovat živé rybky, zkoušel jsem toho už dost, ale pořád to neni to prave. Zkoušel jsem dát rybky do akvárka,ale jakmile jsem je hodil do studené vody tak chcípli. Rybky už pripravuji na zimu tak, že je mrazím,ale chtěl bych nejak prechovat živý. porad´te mi prosim.. DÍK

rotačky Hammer necteno

9.2.2006 | Stanik | Přívlač | 6.496 zobrazení | 15 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s touto značkou. Já jsem vlastnil několik kusů a nemůžu si je vynachválit. Obzvlášť 00 šlapala krásně. Nevíte kde se dají koupit???

Revír Pocheň u Krnova necteno

31.5.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 5.634 zobrazení | 13 odpovědí

Zdarec chtel jsem se jenom zeptat jake mate zkusenosti s timto revirem…kde se zdržujou ryby..na co berou ryby..typy triky na tomto reviru no proste co nejvice informaci..tento rok se na tento revir chci zamerit, hlavne na vícedenní výlety..dekuji předem za info..

Zkušenosti se SPIDERWIRE Ultracast necteno

11.5.2015 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 5.627 zobrazení | 13 odpovědí

Zkušenosti se SPIDERWIRE UltracastZdarec lidi, sezóna přívlače se blíží a já se rozmýšlím, jestli koupit na svůj vláčák na UL přívlač ( akce 0,5 – 10g ) vlasec nebo šňůru. Docela se mi zalíbila pletenka od známého výrobce Spider: http://www.tropicliberec.cz/…ledna-po-1m/ . Máte s ní nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Právě se bojím, abych nebyl zklamaný stejně, jako z nanofilu od Berkley. Jinač k průměru bych chtěl ten 0,12mm.

Woblery Salmo necteno

22.9.2005 | bizkit | Přívlač | 4.334 zobrazení | 10 odpovědí

hojky! Ma napadlo sa spytat ci mate niekto skusenosti s woblermy znacky salmo? Zakupil som si ich niekolko a zatial som nan chytil len maleho candata a ostrieza. Daju sa zakupit aj v Brne?

Sestavy pro muškaření. necteno

9.2.2006 | Hrouzek003 | Muškaření | 2.594 zobrazení | 6 odpovědí

Prosím, nemáte někdo obr. nebo nákres základní sestavy pro muškaření.

Využití feedru Shimano Nexave Heavy necteno

5.1.2009 | kinghlína | Feeder | 2.593 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, vlastním prut Shimano nexave Medium a sem s ním i po 4 letech nadmíru spokojenej, prut funguje výborně, jenže při zapřažení větší ryby, parmy,kapříka už se pohybuje na hranici možností. Je to sice zábava, ale přemýšlím, že by bylo dobré ho doplnit feedrem stejného typu, ale s heavy gramáží a tím mít možnost kombinovat velikosti nástrah, například rousnice, boilies a tak. Navíc ho poté využívat i k lovu dravců na rybičku. Nejvíce chytám na tekoucích vodách, Berounka atd. Myslíte že je má úvaha správná, díky za názory!