Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Twister na pstruhy
30.4.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 6.159 zobrazení | 14 odpovědí
Používáte twistery při lovu pstruhů? Anebo raději sáhnete po rotačce nebom woblerovi?
Poraďte s určením druhu ryby
20.6.2010 | Nguruwe | Ostatní ryby | 4.848 zobrazení | 11 odpovědí
Petrův zdar všem. Patrně budu za blázna, ale stala se mi dnes ráno prapodivná věc. Se švagrem jsme vyrazili pěšky na Vltavu poblíž ostrova štvanice. Jelikož počasí bylo neurčité a vypadalo, že každou chvíli začně pršet každý jsme se chopili jednoho prutu na „plavačku“, podběráku, pár peripeferií jako metru, peanu, pár háčků, splávků atd. naházeli do vesty a vyrazili si zachytat než začne pršet. Toto se nám také stalo osudným jelikož ve výbavě mám běžně fotoaparát a ze strachu z promoknutí jsme nechali doma i mobily :-(. Na kraji ostrova Štvanice kde končí plavební kanál a ústí zpět do vltavy mi těsně u břehu zabrala na žížalu prapodivná ryba. Trošku přípomínající vranku nebo ježdíka, ale jsme si jisti, že ani jeden z nich to nebyl. Rozhodl jsem se rybku vzít domů ale nez jsme vysypali krabičku splávků a ty napěchovali do kapes tak nám úlovek ležící na drnu trávy zkrátka odskákal do vody za což bych si dal hned pár facek. Je možné že šlo o nějakou vypuštěnou akvarijní rybu nebo křížence vranky s něčím, ale jsem si jist, že naše ryba to není. Zkusíme ji trochu popsat podle toho když jsme si ji s Jiřím (švagr) prohlíželi. Rybka byla dlouhá něco okolo 9–11cm. Veliká až k rybě „nepasující“ hlava s nápadně lesklýma očima a velkou tlamou. Obrovké přední ploutve a na hřbetní ploutvi černý flek přičemž jinak měly nečervenalou barvu. Ocásek postrádá klasický rybí tvar ale byl kulatý podobně jako u Vranky. Jinak rybka měla střed těla trošku jako „tygrovaný“ nahoře tmavé tělíčko a dole spíše světlé. Zasmějte se, ale zkusil jsem to přibližně nakreslit. Lovil jsem chvíli na netu, ale nenašel nic co by to mohlo být. Pokud poznáte nebo se budete domnívat o co jde budeme rádi za info. Díky Obrázek je zde: http://nguruwe.cz/…dna_ryba.jpg
Woblery Salmo
22.9.2005 | bizkit | Přívlač | 4.415 zobrazení | 10 odpovědí
hojky! Ma napadlo sa spytat ci mate niekto skusenosti s woblermy znacky salmo? Zakupil som si ich niekolko a zatial som nan chytil len maleho candata a ostrieza. Daju sa zakupit aj v Brne?
JV zachránce či byznysmen?
3.5.2012 | Martin Chmelík | Domácí revíry | 21.661 zobrazení | 49 odpovědí
JV má prý zachraňovat ohrožené velké ryby. Zajímavé a možná chválihodné. Ale napadá mne otázka, kde ty ohrožené, velké ryby bude brát, to za prvé. A za druhé. Co je to za záchranu, když ty ohrožené, velké ryby budou jako atrakce pro rybáře, kteří si zaplatí jistě ne levnou denní povolenku. Tady najdete více:
Kam na dírky Jížní Č?
19.12.2009 | Mega-Fish | Rybaření na dírkách | 13.703 zobrazení | 31 odpovědí
Zdravím mohly byste mě pokud možno doporučit soukromí revír kde je povolenka za slušnou cenu a člověk si tam i parádně zachytá. Nejlépe někde Táborsko,ČB,Třebonsko…díky
Lužnice 5
13.1.2011 | lubik10 | Domácí revíry | 5.757 zobrazení | 13 odpovědí
Zdravím všechny rybáře! Chtěl bych se zeptat na revír Lužnice 5. Jaké se tam dají chytit ryby, nástrahy, techniky lovu a tak. Děkuji
Revír Pocheň u Krnova
31.5.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 5.754 zobrazení | 13 odpovědí
Zdarec chtel jsem se jenom zeptat jake mate zkusenosti s timto revirem…kde se zdržujou ryby..na co berou ryby..typy triky na tomto reviru no proste co nejvice informaci..tento rok se na tento revir chci zamerit, hlavne na vícedenní výlety..dekuji předem za info..
Úhyn ryb při odbahňování
19.7.2007 | Raf | Legislativa | 3.091 zobrazení | 7 odpovědí
Zpráva z Lidových novin (19.7.2007): „Po škeblích uhynuli i cejni a líni: V Kyjském rybníku v Praze 9 uhynuly při odbahňovacích pracích stovky škeblí, cejnů a línů. Případem se začne zabývat Státní veterinární zpráva. Pražský magistrát zvažuje, že Českému rybářskému svazu vypoví smlouvy na všechny pražské rybníky. Informovala o tom včera televize Nova. Rybáři se podle ní hájí tím, že úhynu ryb se nedalo zabránit. Majitel rybníků – pražský magistrát – však dává vinu jim. Prý byli o pracích na rybníku informováni včas a měli sledovat předpověď počasí.“ Dalo se úhynu zabránit? Je odbahňování v létě vhodné? Je odebrání pražských rybníků ČRS dobrej nápad, špatnej nápad, nebo jakej je to vlastně nápad?
Sestavy pro muškaření.
9.2.2006 | Hrouzek003 | Muškaření | 2.656 zobrazení | 6 odpovědí
Prosím, nemáte někdo obr. nebo nákres základní sestavy pro muškaření.
PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU
19.6.2010 | MILHAUSKACHNA | Vaše názory | 15.534 zobrazení | 35 odpovědí
ZAJÍMALO BY MNĚ PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU NIKDE SEM TO NEZJISTIL TAK BYCH RÁD ZNAL VÁŠ NÁZOR
navijáky Tica
8.12.2005 | Ciffik | Navijáky | 11.097 zobrazení | 25 odpovědí
jake mate zkusenosti s navijaky Tica. at uz jakekoli serie. chtel bych k matchce neco novyho kvalitniho. Uvazoval jsem o tica SD nebo GC. co vy na to?. diky za vsechny odpovedi Ciffik
Amur na boilies
12.8.2013 | tomas54 | Bílá ryba | 7.565 zobrazení | 17 odpovědí
Jaké máte skušenosti s lovem amuru na boilies? a co je to za druh, já skouším monster crab, carp servis banán a foukaná kukuřice amur grass carp. PROSÍM PORAĎTE.
Naviják penn captiva 4000
18.7.2011 | jajco | Navijáky | 4.439 zobrazení | 10 odpovědí
Máte zkušenosti s tímhle navijákem?Uvažuji o koupi něčeho levnějšího na střední přívlač.
Pytlák jak řemen
19.4.2004 | Chose | Ryby | 4.004 zobrazení | 9 odpovědí
Byl jsem na zahajeni na rybnicich. vsude fronty jak na banány. Jel jsem proto na jeden menší rybník nedaleko domoviny. Nahodil jsem,zakrmil,po chvíli první kapřík. Putoval zpět,po něm ještě dva. V tom prijelo k rybníku auto,vyskocil z neho chlapek a rovnou ke me. Ty tady mas zaplaceno?Mam snad platnou povolenku odpovidam. A on na me no to ses trochu seknul tenhle rybník je uz dva roky soukromej. tak si sbal naradicko a padej,jestli nechces zaplatit a chytat dal. Penize s sebou nevozim tak jsem sbalil nadobicko a jel domu. Cestou me napadlo ze uz jsem si dlouho takhle pekne nezapytlacil. Přihodilo se vam nekdy neco podobneho?
Shimano Technium 2500 FA
8.7.2007 | Pytel | Navijáky | 3.993 zobrazení | 9 odpovědí
Má tady někdo zkušenosti s navijákem Shimano Technium FA 2500??Uvažují že si ho zakoupím na vláčku.Ještě mi vrta hlavou ten RED arc,kterého si tady každý tak vychvaluje ale já moc firmě Spro nevěřím.Už jsem se jednou u ní spálil.A navíc si toho RED arca nemám kde ošahat u nás :-((A na twina bohužel nemám :-))
Přívlač - prut Tica Medium 2,74m: 8 - 15Lb
12.4.2005 | Spine | Pruty | 3.118 zobrazení | 7 odpovědí
Prosím kolegy „vláčkaře“ o radu před koupi přívlačového prutu od fa. TICA ,Graphite (Medium 9'0" 3/8 – 3/4oz, 2,74m – 8–15Lb). Další údaj – SEHA427402 MOD-FAST ACTION. Cena kolem 2100kč,10ks menších oček. S těmito údaji jsem se u přívl. prutů setkal poprvé. Prodejce i dovozce tvrdí,že se jedná o prut do 40g. Proutek je po celé délce potažen kevlarovou punčoškou a zřejmě se špičkovou akcí. Prosím poraďte!
Prívlačový podberák - sieťka?
1.4.2008 | aspius | Ostatní nádobíčko | 2.661 zobrazení | 6 odpovědí
Akú hlbokú sieťku a z akého materiálu by mal mať podľa Vás, prívlačový podberák a to najmä vzhľadom na časté zachytánie sa, hlavne trojhákov z voblerov do sieťky? Vychádzam z toho, že prívlačový podberák by mal mať skôr tvar muškárskeho podberáka a to kvôli jeho prenosnosti a mobilnosti.
co si o tom myslíte
7.7.2011 | Dropy | Přívlač | 2.218 zobrazení | 5 odpovědí
http://www.tropicliberec.cz/…vijak-zdarma potřebuji prut na vláčení který je levný a hlavně je pos ložení malý, myslíte si že to je pro mě dobrá volba ? Gramáš je 10–30g
PV TV
22.10.2009 | Piranha | Vaše názory | 40.186 zobrazení | 90 odpovědí
Jelikož mi na všeobecně diskuzi nebylo odpovězeno, zakládám tedy krátkodobé fórum.Nedávno jsem zjistil že skončilo vysílání kanálu Fishing and Hunting a místo něj je rybářský kanál PV TV.Bohužel není v češtině a donedávna byl zcela němý.Slyšel jsem info o tom že by se to mělo vysílat v českém jazyce, ale nevím kdy. Neví někdo víc informací?