Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Projekt zejména pro mladé kapraře, ale i pro zkušené necteno

16.2.2009 | cudinek | Kaprařina | 2.196 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím Vás kapraře co chytáte na boilii, čtete různé časopisy o kaprech, jezdíte si chytit svoje trofejní kapry, ale nemáte ještě tolik zkušeností a hlavně nemáte finance, aby jste mohli jet např. do Francie na slavné jezero St. Cassien, nebo třeba i na území Ceské republiky (Grunty, Jezero Vrbenský). Proto bych chtěl založit projekt formou www stránek, přičemž by jste my poslali nějaký Váš článek, fotku (Z rybaření, Vaše montáže, Tipy a Triky, Zkušenosti a atd…) a já bych je zveřejnil na webu. Pokud Vás tento projekt zaujal a rádi by jste se zapojili do tvorby, tak se mi ozvěte na mejlu: cudinek@seznam.cz ICQ: 240 940 485 Budu rád za Vaši jakoukoliv pomoc, myslím, že to není špatný nápad.

Jiggové hlavičky necteno

22.1.2009 | kaco | Přívlač | 2.193 zobrazení | 5 odpovědí

Prosím o kontak na výrobcu jiggových háčkov, chcem si odlievať vlastné hlavičky.

PV TV necteno

22.10.2009 | Piranha | Vaše názory | 39.595 zobrazení | 90 odpovědí

Jelikož mi na všeobecně diskuzi nebylo odpovězeno, zakládám tedy krátkodobé fórum.Nedávno jsem zjistil že skončilo vysílání kanálu Fishing and Hunting a místo něj je rybářský kanál PV TV.Bohužel není v češtině a donedávna byl zcela němý.Slyšel jsem info o tom že by se to mělo vysílat v českém jazyce, ale nevím kdy. Neví někdo víc informací?

Mouční červi necteno

23.3.2011 | Jirkasss | Položená | 10.557 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravím, chci se zeptat jestli někdo používá jako nástrahu moučné červi a jak se vám osvědčili. Chystám se na ryby a náhodou se mi červíci dostali do rukou tak bych je chtěl trošku vyzkoušet. Díky předem za reakce Petru ZDAR !

Kempy s možností stanování Hracholusky necteno

24.1.2013 | Dawee | Domácí revíry | 7.483 zobrazení | 17 odpovědí

Kempy s možností stanování HracholuskyPetrův zdar. Plánujeme s kamarádem vyrazit o letních prázdninách na 3–4 dny na Hracholusky na ryby a hledáme nějaký vhodný kemp s možností stanování a parkování aut. Kemp hledáme z toho důvodu že s námi pojedou i nerybářky tak aby se nenudily :-).

Předem díky za tipy.

Výbava plavaná - Shimano. necteno

5.8.2005 | Goyer | Plavaná | 5.284 zobrazení | 12 odpovědí

Plavá není moje dominantní technika, ale nějaký pátek již tak chytám a vybavení nic moc. Proto jsem se porozhlédl po eshopech a rád bych zakoupil věci od Shimana. Nevím proč a rád bych aby mne někdo vrátil do jasných kolejí, protože mám, nějako zafixováno, že Shimano je nejlepší.

Chci si pořídit tento prut: Shimano Hyperloop 6m 0–20g

Prut carbon+kevlar,SIC očka.Řada prutů osazená očky Shimano Hardlite. Cena je pod 2000kč. Nikde jsem o něm nic nečetl a nevím,nikde jsem o něm nic našel a velice rád bych znal zlušenosti, názory, pozitiva či negativa. Pak se chci zeptat, zda není lepší dělička. Jenže delička o této délce asi není, nebo jsem nenašel. Dělička bude jistě lepší a není tedy lepší zakoupit prut na plavanou o délce 4m? Jaké jsou mezitím rozdíly? Prosím. Nehledě na to, je dobrá značka Shimano i v této cenové relaci?

A dále naviják Shimano Exage 1000 RA brzda zadní (bojová)

Zcela nová série navijáků s bojovou brzdou s vynikajícím designem a velmi kvalitní výbavou. Naviják se vyznačuje velmi hladkým a klidným chodem, dvěmi kovovými! cívkami a především cenou. Je osazen novými špičkovými ložisky A-RB, jedním centrálním ložiskem… Větší výkon navijáku využijete zejména při chytání dravců nebo při práci s feederem na tekoucí vodě. Ve větší velikosti je vhodný pro lov kaprovitých ryb. Nejlepší poměr kvalita/cena!! POPIS: 3 kuličková A-RB ložiska plus jedno centrální Dyna Balance System pro redukci kmitů navijáků a hladší chod Velká protizkrutná rolnička Power Roller S. S. C. Smooth Cast System pro lepší ukládání vlasce Zadní jemná brzda Bojová brzda „Fighting Drag II“ Super Stopper II pro okamžité zastavení zpětného chodu Kovová cívka – Cold Forged Aluminium Spool pro zlepšení nahazování Náhradní kovová cívka Dvojitá, oboustranně měnitelná klička Překlapěč s dlouhou životností Typ 1000RA. návin 140m/0,20mm ; převod 5,2:1 ; hmotnost 230g

Od něho bych si sliboval jemný chod a snad nějaký ten rok výdrže při stejných vlastností. Pokud někdo vlastní, prosím napište nějaké zkušenosti.

Jak jsem psal, plavaná není moje dominantní technika, ale rád bych pořídil nějaké lepší načiní. Takže bych rád pořídil něco dobrého a myslím, že tyto dvě věci ve spojení nebude špatná investice, ale to si myslím já a ptám se na Váš názor.

Moc děkuju!

Penn Spinfisher ssg-430 -Penn Slamer- 360 necteno

13.3.2011 | Losfedos | Navijáky | 4.847 zobrazení | 11 odpovědí

Penn Spinfisher ssg-430 -Penn Slamer- 360 ktery z nich vam vice vyhovuje na težši přivlač,popřipade na přivlač sumcu.Jejich klady a zapory.http://www­.na-ostruvku.cz/na­vijaky/predni-brzda/penn-spinfisher-ssg-5–1-lozisko/http://ww­w.na-ostruvku.cz/na­vijaky/predni-brzda/penn-slammer/

Kam na Hartě..?? necteno

4.7.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 4.413 zobrazení | 10 odpovědí

Vím že už to tu muselo být probírano mnohokrát,ale i po sálodlouhem hledáni a pročítání jsem nenarazil nikde na informace kde bych společně s přítelkyní mohl jit na Hartu bivakovat a mít zárověň auto v dohledu pro lepší spaní..díval jsem se na fotomapu na seznamu a sly videt cestičky od aut,ale jestli se tam autem opravdu da dostat vubec netusim, pac vim ze v okoli Harty je spoustu zavor a pristup k vode autem je zkomplikovan..jde mi jen oto abych se rano neprobudil a nezjistil ze mam vyrabovane auto..predem mockrat dekuji za jakoukoli odpoved..s poz­dravem a přáním dobrého lovného dne Martin

Systém na štiky??? necteno

19.10.2004 | Tomash | Dravci | 4.399 zobrazení | 10 odpovědí

Našel jsem revír, ve kterém je až na hladinové woblery(„Popy“) vláčka téměř nemožná (přitom štik je tu dost a dost) . Na dně i ve sloupci je velké množství vázek. Zkoušel jsem lovit s káčou a živou rybkou. Nastražoval jsem plotice, ale hodně se mi to motalo. Máte nějakou dobrou radu nabo spešl montáž, jak přeejít takovémuto zamotání???

Dírky severní morava necteno

3.1.2009 | toms | Ryby | 3.519 zobrazení | 8 odpovědí

Chcise zeptat kam jezdíte chytat na dírky na severní moravě a jak se vám tento spůsob rybaření daří.

Nutně scháním necteno

13.4.2005 | lev | Navijáky | 3.089 zobrazení | 7 odpovědí

Potřebuji nutně poradit kde seženu novou cívku na naviják . RIOBY TECHNO RUNNER 3800DX. Nebo servis. Je to vážný, včera mě sklamala.

Hostenka? necteno

15.6.2005 | navijak | Legislativa | 3.089 zobrazení | 7 odpovědí

Nevite nekdo jak se da udelat,kdyz mam povolenku na severni moravu a jedu na dovolenou do jiznich cech,abych tam mohl chytat?Slysel jsem neco o nake hostence…???dik za odp.

Sázava - aktuální stav necteno

22.7.2015 | Bullfrog | Domácí revíry | 3.080 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím, od soboty se chystam na Sazavu (Sedlistě – blizko mesta Sazavy) nevíte jaky tam je stav hladiny vody? Koukal jsem na CHMI a bohuzel v tom okoli nemaji mer. stanici – a dost se obavam sucha :(. Diky moc

Naviják Snowbee XSD 780 necteno

9.2.2008 | LOMCOVÁK | Muškaření | 2.643 zobrazení | 6 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s tímto navijákem? Zajímalo by mě z jakého je materiálu a jak je těžký. Jestli máte někdo foto byl bych rád za ukázku přední i zadní strany navijáku.

Háčky bez protihrotu necteno

18.8.2005 | funami | Ostatní nádobíčko | 2.201 zobrazení | 5 odpovědí

Váš názor na háčky bez protihrotu. Já osobně na ně chytám. Škoda jen, že jsou težko k sehnání. Takové trojháčky bez protihrotu sem ještě snad ani jednou neviděl.

Rybářské závody v přívlači - jednotlivci necteno

12.5.2006 | Tomash | Přívlač | 2.200 zobrazení | 5 odpovědí

Letos bych se na zkoušku rád zúčastnil někjterých „přívlačových“ rybářských závodů. Chtěl bych se zeptat, jestli náhodou nevíte, kde bych našel nějaký seznam podobných akcí, a jestli je vůbec možné se takových závodů zúčastnit jako neregistrovaný závodník. Prostě jen jako obyčejný rybář. Díky za odpovědi.

Projekt Mělice necteno

17.2.2011 | Noodling | Domácí revíry | 53.563 zobrazení | 121 odpovědí

Přišly mně zajímavé informaci o projektu Mělice od Lukáše Krásy.

Podrobnosti o projektu zde: http://www.lkbaits.cz/…-melice.html

Byli by jste ochotni takový projekt podpořit?

Kontrola rybářské stráže. necteno

29.2.2008 | Mila | Legislativa | 30.595 zobrazení | 69 odpovědí

Poslední roky mám pocit,že kontrol ryb.stráže je opravdu velice málo.Já sám jsem nebyl za 4roky kontrolován ani JEDNOU!!!. Chodim převážně na Labe v okolí Děčína a Ústí n. Labem,ale kontrola ryb.stráže mi ani v nejmenším nevadí protože ryb.řád je pro mne malá bible :) je mi to spíš líto. Jak funguje ryb.stráž ve Vašich regionech? A schválně kolik kontrol jste měli vy za poslední dobu?

Sumčí puknutí necteno

14.5.2010 | kingkubik | Sumcařina | 7.077 zobrazení | 16 odpovědí

Dobry den.rad by jsem se zeptal vas zkusenejsich rybaru jak rozeznam tzv.sumci puknuti?ten zvuk vydava sumec pri lovu u hladiny?k cemu se da ten zvuk pls prirovnat?a da se podle tohoto pukani nejak urcit misto k lovu sumcu i bez pouziti lodky a echelotu?na sumiky je jeste cas beru to jako informaci do budoucna.Dekuji

MÍRY RYB !?? necteno

31.1.2005 | DEATH | Muškaření | 5.318 zobrazení | 12 odpovědí

Mám dotaz na pár mír ryb ,mám na mysli amura,sumce a kapra...... Jaké mají u vás míry?My Jihočeši máme skvělí dodatek,že amur má 50cm,sumec 90cm a kapr 40cm..(konečně něco chytrého) A jak to máte vy ostatní?