Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Lov sumcu na řece Dyji
24.12.2004 | Radim | Sumcařina | 14.561 zobrazení | 32 odpovědí
Vaše zkušenosti s lovem sumcu na řece Dyji
Naviják na kaprařinu ?
17.10.2007 | Jícha Václav | Kaprařina | 13.607 zobrazení | 30 odpovědí
Zdarec všici. Chci vyměnit navijáky a nevím jaký koupit. Moje dosavadní jsou Okumy Longbow 60, ale jsou na mě moc těžké. Chytám nejčastěji na Labi asi tak 20m od břehu. Největší olova používám 150g. A v ceně bych se rád vešel max. do 5000Kč za oba. Zatím mi padly do oka baity Daiwa regal plus 4000 BRi. Co vy na to?
Vltava9 -Štěchovická nádrž 401021
8.3.2006 | kedar | Domácí revíry | 10.901 zobrazení | 24 odpovědí
Chodíte někdo na tento revír? Nevadí lovu, že je tu studená voda a kolísá hladina? Co tu žije za krasavce a jak na ně???
Sumčí puknutí
14.5.2010 | kingkubik | Sumcařina | 7.289 zobrazení | 16 odpovědí
Dobry den.rad by jsem se zeptal vas zkusenejsich rybaru jak rozeznam tzv.sumci puknuti?ten zvuk vydava sumec pri lovu u hladiny?k cemu se da ten zvuk pls prirovnat?a da se podle tohoto pukani nejak urcit misto k lovu sumcu i bez pouziti lodky a echelotu?na sumiky je jeste cas beru to jako informaci do budoucna.Dekuji
vlasec na kapry
7.3.2014 | Frysi | Kaprařina | 6.821 zobrazení | 15 odpovědí
Koupil jsem navijáky Okuma Power-Liner PL 860 a knim mě nabídli v akci vlasec Vlasec OKUMA Strong Carp 1000m 0,30mm,tak jsem ho vzal,ale nevím jestli to není moc silný v jednom obchodě mě říkali,že si mám vzít 0,20–0,22mm,že budu mít víc záběrů atd.Tak teď nevím jestli to bude ít takovej vliv.
Italie
4.8.2006 | Bery | Rybaření v zahraničí | 5.902 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj, nemate nekdo zkusenosti s rybarenim v italii, more je pry bez povolenky , ale co reky nevite kde koupit povolenku a co asi stoji. Jedna se mi o oblast okolo Caorle Diky
Chata Standa a Podhradí nad Dyjí
2.2.2010 | nurse02 | Domácí revíry | 5.462 zobrazení | 12 odpovědí
Nemáte někdo za sebou pobyt na chatě Standa v Podhradí n. Dyjí. Případně nějaké další osvědčené chaty. Díky za vše. ICQ 216350383 e-mail: breberusa.r@tiscali.cz
Jaká je nejlepší plandavka na sumíky?
20.1.2005 | Tomash | Sumcařina | 4.098 zobrazení | 9 odpovědí
Chytejáci, letos bych se rád věnoval lovu sumců na řece Labi. Chtěl bych hlavně vláčet. Zajímá mě, jaké byste mi doporučili nástrahy – především značka, tvar a velikost plandavek. Jestli máte k dispozici i foto, tak sem s ním… Předem díky a těším se na odpovědi.
Hostenka?
15.6.2005 | navijak | Legislativa | 3.185 zobrazení | 7 odpovědí
Nevite nekdo jak se da udelat,kdyz mam povolenku na severni moravu a jedu na dovolenou do jiznich cech,abych tam mohl chytat?Slysel jsem neco o nake hostence…???dik za odp.
Prosím o radu - kam na ně
9.7.2007 | ichtyofag | Domácí revíry | 2.724 zobrazení | 6 odpovědí
Rád bych vyrazil s kamarády na nějaký soukromý revír nejlépe na jihu Čech, kde je možnost ubytování v chatce pro 3–5lidí. Specializujeme se převážně na dravce. Loni jsme zkusili rybník Jaderný nedaleko Českých Budějovic, ale nebylo to ono, spíše zklamání. Budu rád za každé doporučení! Předem všem díky!
Projekt zejména pro mladé kapraře, ale i pro zkušené
16.2.2009 | cudinek | Kaprařina | 2.273 zobrazení | 5 odpovědí
Zdravím Vás kapraře co chytáte na boilii, čtete různé časopisy o kaprech, jezdíte si chytit svoje trofejní kapry, ale nemáte ještě tolik zkušeností a hlavně nemáte finance, aby jste mohli jet např. do Francie na slavné jezero St. Cassien, nebo třeba i na území Ceské republiky (Grunty, Jezero Vrbenský). Proto bych chtěl založit projekt formou www stránek, přičemž by jste my poslali nějaký Váš článek, fotku (Z rybaření, Vaše montáže, Tipy a Triky, Zkušenosti a atd…) a já bych je zveřejnil na webu. Pokud Vás tento projekt zaujal a rádi by jste se zapojili do tvorby, tak se mi ozvěte na mejlu: cudinek@seznam.cz ICQ: 240 940 485 Budu rád za Vaši jakoukoliv pomoc, myslím, že to není špatný nápad.
Carp Teams & Other Teams
12.7.2007 | Kouba | Kaprařina | 2.272 zobrazení | 5 odpovědí
Jednou takhle brouzdam po netu a divam se Carp team hmmm tak sehm hledal dal a vsude samej Carp team, Feeder team, a ruzny takovykluby spolky a tak a zarazilo me ze Je neni videt nebo treba tady na chytej zadny odkazy a tak tak vas Tímto VYZÍVÁM přidejte sem svuj team at uz je to carp, feeder, karas, plotice, sumec, lín, …nebo carp team brno, Carp team Mušov, atd … rybari by meli vedet o sobe a ruznych konkurentech tak sem piste vase odkazy na vase www. nebo jenom popisky anebo nejaky fotky vaseho teamu
Originál krabičky, box alebo ...
21.2.2005 | doktor | Přívlač | 2.270 zobrazení | 5 odpovědí
Ako skladujete woblery, gumy? V čom ich nosíte k vode, všetky alebo iba výber pred rybačkou? Skúste aj pridať foto sem alebo do diskusie Vláčkaři. Dík
Háčky bez protihrotu
18.8.2005 | funami | Ostatní nádobíčko | 2.269 zobrazení | 5 odpovědí
Váš názor na háčky bez protihrotu. Já osobně na ně chytám. Škoda jen, že jsou težko k sehnání. Takové trojháčky bez protihrotu sem ještě snad ani jednou neviděl.
Přívlač - LBC kraj
2.12.2012 | Chmur | Přívlač | 1.818 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj,
letos v listopadu jsem zkusil přívlač a docela mě to chytlo, aniž bych
něco chytil. Poradíte kam v LBC kraji na přívlač? Nejde mi o žádné
trofejní kusy nebo maso na pánev. Spíš kde ryby berou, byť jsou menších
velikostí. Taky se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s Jizerou. Kde je
hezké prostředí, klid, málo lidí, dobrý přístup k vodě a místo na
parkování.....o ryby jde až v druhé řadě…:-)
nástražní rybky
17.4.2011 | candatek | Sumcařina | 5.945 zobrazení | 13 odpovědí
dobrý den chtěl bych se zeptat jake nástražní rybky na sumčařinu jsou vámi nejůspěšněji vyzkoušeny a jak rybku napíchávate na háčky jaké rybky volíte vy? děkuji za všechny odpovědi.Se sumčařinou začínam tak bych se chtěl na sezonu připravit je přece za dveřmi.. :)
řasa - bahýnko
5.1.2006 | Tomash | Plavaná | 4.102 zobrazení | 9 odpovědí
Pánové, už dlouhou dobu se o tom diskutuje – HaD dokonce říkal, že sepíše článek, kde vše podrobně vysvětlí. Vím, že jde o rostlinou přirozenou nástrahu, ale chytal jsem na ni spíš náhodně – pokusně jsem něco jako řasu seškrábl z kamene a lovil – něco jsem chytl, ale nebylo toono. Poraďte, jak, kde, kdy. co, jaké byly úlovky. atd. BTW : Toto téma zakládám, protože mi to připomněl Dextr svým tématem.
Kam na štiku či pstruha?
14.4.2009 | Pčr | Dravci | 4.101 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím, rád bych se zeptal kam je dobré zajet na štiku, nejlépe okolí Kladna. A nebo kam na pstruha s mimopstruhovou povolenkou?
Dá se použít šnek na kaprařinu ?
21.1.2012 | zrybenec | Kaprařina | 27.519 zobrazení | 60 odpovědí
Chtel bych se zeptat jestli by nešli použít na prach rozdrcené lastury šneků ( už prázdné) jako přídavek do boilies může to znít jako blbost ale pokud potřebuje kapr bílkoviny tak si mislím že by se tím možná dali nahradit některá seriově vyráběná moučka.
Uchovávání nástražních rybiček
21.3.2012 | pterodactyl | Dravci | 27.051 zobrazení | 59 odpovědí
Dnes jsem se dozvěděl na školení rybářské stráže,že Jihočeský rybářský svaz má další vyjímku.A to uchovávání nástražních rybek ve vezírku.Nevím kdo byl původcem takového blábolu a proč,když je mraky různých řízkovnic,kde je rybkám daleko lépe a nemůže je tam rozbít žádná štika jak se běžně děje.Proč místo zjednodeušení výkonu rybářského práva se zase najde zhovadilec,který to takhle zmrví.Jaký na to máte názor vy????