Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Vltava 33
21.4.2006 | Petas | Ryby | 3.048 zobrazení | 6 odpovědí
Pánové nemáte někdo zkušenodti s revírem 421 081, na podzim tem jedu na týden, tak se ptám už teď jaká je tam přívlač.
Hrozno ako nástraha
30.9.2009 | LuboO | Položená | 3.041 zobrazení | 6 odpovědí
Zdarec, skúšal niekto niekedy niekde niečo chytit na bobulku hrozna? Teraz to je dosť aktuálne a dokonca je aj skvelý rok, čo sa týka cukru. Ja som to zatial neskúšal, skôr chytilo hrozna mňa, ale v tekutom stave, hlavne zo Sahary, kto pozná, ten vie… Inak, vdaka za postrehy a skúsenosti.
Sumci v Ústeckém kraji.
11.10.2005 | Rduz | Sumcařina | 2.542 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem Sumců v Ústeckém kraji? Chystáme zde sumce čtvrtým rokem a to především na jedné lokalitě a já osobně bych už rád nalezl i nějakou novou. Poraďte prosím.
Evidence úlovků
11.7.2006 | BigMike | Ryby | 2.533 zobrazení | 5 odpovědí
Nevím jestli v celém ČRS, ale u nás na jihu Čech se na příští rok připravuje omezení na jednu povolenku max. 50 ks ušlechtilých ryb! Zatím to není na tuty, ale myslím, že to projde! Ale zas pak bude…asi víte co následovat!
Jak na duhaky
21.10.2006 | Krvinka | Ryby | 2.027 zobrazení | 4 odpovědi
Jistě jste už všichni všimli, že jsou v psruhovkách vysazení duháci. Jenže je proble v tom je vůbec chytit…namísto aby brali duháci tak mi berou mouchy potočáci (kteří jsou asi taky vysazeni, neboť někteří mají tak 5cm) a lipani…neporadí někdo nějakou mouchu která by chutnala duhákům a potočákům ne…jestli něco takového je…nebo alespoň eliminovat zaběry potočáku na minimum. Zkoušel jsem snad už vše, přes suchou, mokrou, goldy, nymfy a blešivce ale vysledek asi tak 50 potočáku, 5 lipanu a 0 duháku ;(
Výroba boilies
17.1.2012 | pítrson | Tipy & triky | 56.051 zobrazení | 110 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.
Zakrmování na přehradě?
10.6.2009 | Radim11 | Položená | 5.607 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, plánuji na nastávající prázdniny 5 denní výpravu na Hrachuluskou přehradu (Západní Čechy). Mám několik důležitých dotazů.
1. Jakým množstvím a jak často zakrmovat? Zakrmuji šrotem (řepka, obilí, kukuřice, dochucovadlo a jako lepidlo používám mouku), ve tvaru tenisového míčku. zajímá mě jak se bude množství a intenzita zakrmování po dobu těch 5 dnů měnit. 2. Nahazování nástrahy a označení krmného místa? V místě kde budu chytat je velký skok do hloubky. Pokud si tedy loďkou zavezu krmení na dané místo, nevím jak si ho označit, protože pode mnou je v tu chvíli několik metrů hloubka. Potom se stane, že mám nástrahu nahozenou několik metrů od krmného místa a nemám šanci nic chytit. 3. Nástraha? Nevím zda mám chytat na nástrahu podobného složení návnady v krmítku a na krmném místě nebo na násrahu úplně odlišnou nebo jestli to je jedno. DĚKUJI MOC ZA VŠECHNY RADY! Petrův zdar:)
Ryby ve Vodňanech (Blanice)
5.11.2008 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.103 zobrazení | 10 odpovědí
Jak se lovi v reviru Vodnany (Blanice)
SHIMANO BAITRUNNER 4500B
13.2.2006 | tomy | Navijáky | 4.589 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s tímto navijákem dík.
poloha prutu
31.5.2005 | weird | Feeder | 3.067 zobrazení | 6 odpovědí
Z feederem chytám jen chvilku,tak by mě zajímalo,jestli má poloha prutu ve vydličkách,vliv na záběry. Prut ve vodorovné poloze:vlasec jde při dně,nebo většinou na řece,špička kolmo vzhůru a tudíž vlasec jde šikměji od nástrahy a podle mého ho ryby musí více vnímat,což by bylo asi nežádoucí. Je to tak, nebo se pletu??
rychlospojka
28.2.2011 | recek | Ostatní nádobíčko | 2.556 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den chtěl bych jse zeptat jestli toto nekdo pouziva a jake ma te s timto skusentosti jestli vam v tom ten vlaces drzi.http://www.spoma.eu/rybarske-potreby-ostatni/1207-Rychlospojky.html
Muškařská LANKA ANEB LANKA NA UL-VLACKU
11.11.2005 | Lipo | Muškaření | 2.554 zobrazení | 5 odpovědí
Už delší dobu shanim muskarska lanka. Jednou jsem o nich cetl ale ne a ne je sehnnat. Taky bych se chtel zeptat v jakych tloustkach se vyrabi a jestli jsou tenci nez lanka privlacova.
Nikon Coolpix L120
15.9.2011 | Noodling | Ostatní nádobíčko | 75.017 zobrazení | 146 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s tímto fotoaparátem? Jaký máte názor na kvalitu pořízených fotek?
Mivardi genesis spin 240MH 24-55g
18.3.2011 | bimbo | Pruty | 15.888 zobrazení | 31 odpovědí
Zdar, máte někdo zkušenosti s tímto klacíkem? Hledal jsem něco na „těžší“ woblerovou přivláč, tak jsem šáhl na BVV po genesis. Teď si lámu hlavu, zda jsem nevybral špatně.
Vybavení pro začátečníka
23.8.2011 | Vitek. | Pruty | 11.306 zobrazení | 22 odpovědí
Ahoj měl bych na vás dotaz. Chystám se začít rybařit. Jako dárek jsem dostal prut: Shimano Forcemaster TE 8000 330 a naviják :Shimano Nexave 3000 SRB
http://www.tropicliberec.cz/…-te-8000-330
http://www.tropicliberec.cz/…e-3000s-rb-2
Chtěl bych se zeptat co si o této sestavě myslíte a jestli ji tak mám nechat nebo nějak upravit. Stejně budu chytat na 2 pruty, tak jestli se k tomuto nářadí hodí spíše něco jiného. Ze začátku mám v plánu chodit hlavně na kapry na položenou,ale časem bych si určitě chtěl osvojit i jiné techniky a lov jiných ryb. Moc děkuji za rady
Pouřití sonaru v mělké vodě
16.5.2007 | breca | Tipy & triky | 4.100 zobrazení | 8 odpovědí
Řeším se známým problém nákupu sonaru na řeku. Vedu s ním polemiku o tom, že v mělké vodě nemá sonar cenu, neboť úhel, který zabírá, mu ve finále zobrazí tak maximálně plochu dna o průměru 1 – 1,5 metru, která nebude mít o rybách dostatečnou vypovídací schopnost. Máte vy s tím nějaké poznatky. Díky
Sumec/nástraha hlava.
12.7.2005 | Goyer | Sumcařina | 4.099 zobrazení | 8 odpovědí
Chci se zeptat, nějako jsem si to tady přečetl, že problém u rousnic a jejich okusování, řešíte hlavou cejna či kapra. Takže má otázka zní, mám hlavu z 50tky kapra. kam píchnout hák, popřípadě háky a styl asi jen průběžné olovo a prut píhnout pevěn do držáku a brzdu tak „standartně“ utaženou.
Rybolov - Thajsko
20.11.2013 | JakubMach | Vaše názory | 4.094 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den/večer. S rodinou se chystáme na tři týdny navštívit Thajsko a plánuji si tam zachytat ryby :)
Ale mám problém. Nevím pro jakou z metod chytání ryb a se mám rozhodnout a nehodlám si s sebou brát vše. A chtěl bych se zeptat na radu od vás – nejlépe těch co tam již byli, na co se tam dá nejlépe zachytat např.: z útesů, pláže nebo z loďky.
A další dotaz jestli náhodou nevíte jak to tam je s cenou rybářského vybavení. Protože budeme cestovat ze severu na jih a nechtějí se mi tahat moje pruty tak si je tam plánuji koupit. Zda někdo neví kolik tam tak stojí základní výbava (slušný prut, pevný silon/šňůra a nějaké třeba ty háčky po příkladě olůvko a splávek nebo wobler či třpytka).
Kde najdu návody
9.6.2004 | Orion | Ryby | 3.076 zobrazení | 6 odpovědí
Jsem amater a rad bych zjistil jak se uvazuje návnada vedle háčku. Nezná někdo stránky kde jsou takové informace (obrázky) ??? Dík [addsig]
Dá se přehodit lístek z mimopstruhového na pstruhový?
20.8.2016 | Danko | Legislativa | 2.561 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Čau hoši, chci se zeptat jestli se dá vyměnit rybářský lístek MP za rybářský lístek P? Ale myslím to během sezóny. A jestli se to vůbec dá na začátku roku když si kupuji novou. Děkuji :)