Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Nikon Coolpix L120
15.9.2011 | Noodling | Ostatní nádobíčko | 75.212 zobrazení | 146 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s tímto fotoaparátem? Jaký máte názor na kvalitu pořízených fotek?
Vybavení pro začátečníka
23.8.2011 | Vitek. | Pruty | 11.352 zobrazení | 22 odpovědí
Ahoj měl bych na vás dotaz. Chystám se začít rybařit. Jako dárek jsem dostal prut: Shimano Forcemaster TE 8000 330 a naviják :Shimano Nexave 3000 SRB
http://www.tropicliberec.cz/…-te-8000-330
http://www.tropicliberec.cz/…e-3000s-rb-2
Chtěl bych se zeptat co si o této sestavě myslíte a jestli ji tak mám nechat nebo nějak upravit. Stejně budu chytat na 2 pruty, tak jestli se k tomuto nářadí hodí spíše něco jiného. Ze začátku mám v plánu chodit hlavně na kapry na položenou,ale časem bych si určitě chtěl osvojit i jiné techniky a lov jiných ryb. Moc děkuji za rady
poloha prutu
31.5.2005 | weird | Feeder | 3.095 zobrazení | 6 odpovědí
Z feederem chytám jen chvilku,tak by mě zajímalo,jestli má poloha prutu ve vydličkách,vliv na záběry. Prut ve vodorovné poloze:vlasec jde při dně,nebo většinou na řece,špička kolmo vzhůru a tudíž vlasec jde šikměji od nástrahy a podle mého ho ryby musí více vnímat,což by bylo asi nežádoucí. Je to tak, nebo se pletu??
Vltava 33
21.4.2006 | Petas | Ryby | 3.095 zobrazení | 6 odpovědí
Pánové nemáte někdo zkušenodti s revírem 421 081, na podzim tem jedu na týden, tak se ptám už teď jaká je tam přívlač.
České rekordy
9.11.2008 | okoun27 | Ryby | 3.092 zobrazení | 6 odpovědí
rád bych se dozvěděl jaké jsou české rekordy u ryb tak když někdo bude vědět rekord třeba u štiky tak to jsem napište díky všem (pište jakýkoliv rekord u ryby …je jedno u které)
Hrozno ako nástraha
30.9.2009 | LuboO | Položená | 3.087 zobrazení | 6 odpovědí
Zdarec, skúšal niekto niekedy niekde niečo chytit na bobulku hrozna? Teraz to je dosť aktuálne a dokonca je aj skvelý rok, čo sa týka cukru. Ja som to zatial neskúšal, skôr chytilo hrozna mňa, ale v tekutom stave, hlavne zo Sahary, kto pozná, ten vie… Inak, vdaka za postrehy a skúsenosti.
Sumci v Ústeckém kraji.
11.10.2005 | Rduz | Sumcařina | 2.575 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem Sumců v Ústeckém kraji? Chystáme zde sumce čtvrtým rokem a to především na jedné lokalitě a já osobně bych už rád nalezl i nějakou novou. Poraďte prosím.
Jak na duhaky
21.10.2006 | Krvinka | Ryby | 2.057 zobrazení | 4 odpovědi
Jistě jste už všichni všimli, že jsou v psruhovkách vysazení duháci. Jenže je proble v tom je vůbec chytit…namísto aby brali duháci tak mi berou mouchy potočáci (kteří jsou asi taky vysazeni, neboť někteří mají tak 5cm) a lipani…neporadí někdo nějakou mouchu která by chutnala duhákům a potočákům ne…jestli něco takového je…nebo alespoň eliminovat zaběry potočáku na minimum. Zkoušel jsem snad už vše, přes suchou, mokrou, goldy, nymfy a blešivce ale vysledek asi tak 50 potočáku, 5 lipanu a 0 duháku ;(
Potkání blbce
2.5.2012 | Mr. Vydra | Vaše názory | 36.882 zobrazení | 71 odpovědí
Včera jsem byl na rybách (Labe) trošku poškádlit ryby, sedl jsem si a chytal asi tak 7 hodin pak přijel chlap v autě stáhl okýnko a začal na mě řvát že si na tomto místě už měsíc krmí Boilim, vedle mě bylo všude asi 5 metrů místa, tak si řikám blbec jeden ten mě nena..re takže jsem mu jenom odpověděl že už tam 7 hodin chytám tak aby šel jinam. Nevím proč si nesedl vedle mě nebo se nezeptal jestli bych se nemohl trošku posunout ale to ne začal na mě hned řvát a tak se chci zeptat zda má někdo podobné zkušenosti a jak je vyřešil a kolik je ještě na světě blbců
Mivardi genesis spin 240MH 24-55g
18.3.2011 | bimbo | Pruty | 16.065 zobrazení | 31 odpovědí
Zdar, máte někdo zkušenosti s tímto klacíkem? Hledal jsem něco na „těžší“ woblerovou přivláč, tak jsem šáhl na BVV po genesis. Teď si lámu hlavu, zda jsem nevybral špatně.
Jakou návnadu teď na kapra?
18.8.2010 | nessi | Bílá ryba | 7.243 zobrazení | 14 odpovědí
Poprosim vas o tip na navnadu na kapry. U nas v mistnim rybniku jsem chodil na rybacku vetsinou s naparenym rohlikem ovonenym pudinkem, nebo s kolinkama se strouhankou. Posledni vikend jim ale nejak vubec nechutnalo – temer bez zaberu. Zkusil jsem kousek chleba (kurka + stridek) a take zadna slava. Nevim jestli tyto navnady nejsou lepsi jen na teplejsi pocasi. Poradite prosim jakou navnadu pouzit?? Dekuji.
Rybaření v kalné vodě
27.6.2005 | Vydrus | Domácí revíry | 5.714 zobrazení | 11 odpovědí
Vím, že i ve vodě, která je jako kakao se často skrývá překvapivý úlovek. Jak ale ryby přilákat, aby se na záběr nečekalo hodinu i déle. Máte někdo zkušenosti a osvědčený recept? Díky!
Pruty Shakespeare
7.5.2008 | JirkaCV | Pruty | 5.696 zobrazení | 11 odpovědí
Dobrý den. Našel jsem na webu zajímavé akce. Zajímá mě, jaká je kvalita prutů a navijáků Shakespeare. Cena za feeder 3,6m s navijákem 699 Kč je ale dost podezřelá. Máte s tím někdo zkušenost?
Ryby ve Vodňanech (Blanice)
5.11.2008 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.183 zobrazení | 10 odpovědí
Jak se lovi v reviru Vodnany (Blanice)
Jak na sumce s rybkou
10.4.2006 | antony | Sumcařina | 4.672 zobrazení | 9 odpovědí
Za dva měsíce pujdem na sumíka a tady,kromě Sumec na vláčku,je totální klid.Teď k problému:Sumce chytám(mimo jiné) na klasickou bójku-činka,s tím,že kmenová šňůra vede přes kotvící olůvko nahoru k bojce.To je pro mě zatím jediná možnost,jak dostat bójku trošku dál od břehu přes dva pruty-tam,kde se nesmí zavážet.Takto mám úspěšnost záseku tak 1 ze 4 záběrů a při hloubce víc,jak 4m je to ještě bídnější.Poraďte,jak to řešíte vy,mě se zdá,že bójka-činka je asi to nejhorší řešení.
Sumec/nástraha hlava.
12.7.2005 | Goyer | Sumcařina | 4.138 zobrazení | 8 odpovědí
Chci se zeptat, nějako jsem si to tady přečetl, že problém u rousnic a jejich okusování, řešíte hlavou cejna či kapra. Takže má otázka zní, mám hlavu z 50tky kapra. kam píchnout hák, popřípadě háky a styl asi jen průběžné olovo a prut píhnout pevěn do držáku a brzdu tak „standartně“ utaženou.
Amuři na Balatonu
19.12.2005 | mlacina | Rybaření v zahraničí | 3.635 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny. Máte někdo zkušenosti s lovem amura na Balatonu?Veškeré informace o nástrahách, návnadách a všeho kolem včetně ceny povolenek, ubytování a padobných nezbytných věcech. Dík
Kde najdu návody
9.6.2004 | Orion | Ryby | 3.114 zobrazení | 6 odpovědí
Jsem amater a rad bych zjistil jak se uvazuje návnada vedle háčku. Nezná někdo stránky kde jsou takové informace (obrázky) ??? Dík [addsig]
Muškařská LANKA ANEB LANKA NA UL-VLACKU
11.11.2005 | Lipo | Muškaření | 2.589 zobrazení | 5 odpovědí
Už delší dobu shanim muskarska lanka. Jednou jsem o nich cetl ale ne a ne je sehnnat. Taky bych se chtel zeptat v jakych tloustkach se vyrabi a jestli jsou tenci nez lanka privlacova.
rychlospojka
28.2.2011 | recek | Ostatní nádobíčko | 2.589 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den chtěl bych jse zeptat jestli toto nekdo pouziva a jake ma te s timto skusentosti jestli vam v tom ten vlaces drzi.http://www.spoma.eu/rybarske-potreby-ostatni/1207-Rychlospojky.html