Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Výroba boilies necteno

17.1.2012 | pítrson | Tipy & triky | 55.466 zobrazení | 110 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.

zimní přívlač necteno

25.11.2008 | wenaX | Ryby | 6.075 zobrazení | 12 odpovědí

poradte mi jak v zime na štiku jestly kopyto nebo woblera co je nejlepsi a jak to vodit?

Máte někdo zkušenosti s pruty AFTMA 2? necteno

3.3.2004 | rarach | Muškaření | 5.569 zobrazení | 11 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s pruty AFTMA 2 Já ho letos pořídil, sušina je jasná, ale co nynfa? Vzhledem k tomu, že používám nynfu ve více jak 50% lovu a nechci přijít o požitek ze zdolávání ryby na takovou nádheru. Co vy na to?

Pomoc s výběrem prutů a navijáků necteno

15.6.2012 | Don | Pruty | 3.037 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím. Potřeboval bych poradit s výběrem 2 prutů + navijáků k tomu. Chtěl bych si pořídit 2 pruty i s navijáky na menší tekoucí vodu konkrétně by to byla Kyjovka a nechcou se mi tam tahat kaprové udice, a proto bych si chtěl pořídit teleskopické pruty + navijáky (nejlépe s přední brzdou). Máte někdo nějaké tipy? Strop je cca 2 000 (pruty i navijáky) ale může být i levnějc. Díky

Počet ryb v hejnu necteno

20.4.2013 | Nerodia | Ostatní ryby | 3.033 zobrazení | 6 odpovědí

Vážení kolegové ( odborníci)obracím se na vás z dotazem ohledně počtu ryb v hejnu.Na internetu jsem narazil na tuto zprávu:Největší hejna ryb vytváří koljuška tříostná (Gasterosteus aculeatus), jejíž hejna čítají na 500 miliard jedinců. To se mi nechce vůbec věřit ,spíše bych to tipoval např.na sardinky. Můžete mi prosím tuto otázku objasnit jak to je ?

Feeder SPRO Luxxus Feeder LM 3,6m necteno

2.10.2006 | topaga | Pruty | 3.023 zobrazení | 6 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s tímto prutem? Mám od nich kaprové pruty a spokojenost.

Červi necteno

24.8.2006 | Kubajs | Feeder | 2.530 zobrazení | 5 odpovědí

Na feeder používam nejraději červi těch tam napichuji 3–5pokud nejdu na parmu a hodně červů se zakuklí co mám dělat aby se nezakuklili.Díky za každou odpověd

Přívlačák 3 metry, 3 díly necteno

20.1.2006 | MichalB | Pruty | 2.527 zobrazení | 5 odpovědí

na konkurenčním webu jsem viděl odkaz na stranky D. A. M., kde je v katalogu řada třídílných přívlačáků.. v žádné pražské prodejně jsem je ale neviděl.. poradíte někdo, kde by se takový prut dal sehnat? scháním něco na candáty a štičky.. 3 m, do cca 35g. díky michal

Opuštená Místa necteno

26.11.2008 | Mega-Fish | Ryby | 2.526 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím lidi neznáte jenaké zapomenutá místa třebas u porostřed lese. Jestlibyste nejaký místo znali a chtelibyste se pochlubit :D Tak jsme dejte odkaz z mapy.cz Díky přeji Pěkné zážitky u Vody. Petrův Zdar

Nikon Coolpix L120 necteno

15.9.2011 | Noodling | Ostatní nádobíčko | 74.189 zobrazení | 146 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s tímto fotoaparátem? Jaký máte názor na kvalitu pořízených fotek?

Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!! necteno

29.12.2009 | bucharovic | Legislativa | 55.357 zobrazení | 109 odpovědí

Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.

Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.

A jsem zase u „tradic".

Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.

„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"

„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"

„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"

„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"

„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"

„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"

„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"

„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"

Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.

Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…

Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…

Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.

Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!

Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…

Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz

Candát a doba lovu? necteno

21.7.2007 | ??? | Dravci | 10.669 zobrazení | 21 odpovědí | upravit

Hoj, zajima me jestli z vas nekdy nekdo chytnul candata v noci…? Vsude se pise ze je to nocni lovec, ale me prijde ze za tmy nikdy nebere. Max tak do tech pul desate. Co vy jake mate zkusenosti? V jakou dobu toho nejvice nachytate? Znam pripady, ze berou v poledne pri 30´C na medovku:)

Šnůra Maxilon necteno

3.6.2005 | Zlinsky_lovec | Ostatní nádobíčko | 3.051 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím, nevíte, kde by se dala sehnat tato šnůra? Byl bych rád, kdyby jste připsali cenu. Díky

Nevěděl jsem co dřív!! necteno

12.9.2004 | rarach | Lososovité ryby | 3.050 zobrazení | 6 odpovědí

V pátek jsem po týdnu stěhování a zabydlování vyrazil s mušákem prohnat lipánky, ale měl jsem trochu problém. Jako nadšený houbař jsem po chvíli nasbíral podél vody plný muš. košík hub. Bylo jich tam neúrekom, takže jsem se ani moc nesoustředil, přesto jsem 5 kousků nakonec dostal , ale měl jsem velký problém co dřív jestli houbařit nebo chytat? Podotýkám, že houby ani ryby nejím, přesto jsem v neoprenech pobíhal po lese. Taky se Vám stalo, že jste nevěděli co dřív!!!!!

Vláčení v okr. Kladno necteno

6.2.2005 | Carlos | Domácí revíry | 3.043 zobrazení | 6 odpovědí

Letos zacinam s vlacenim,tak by me zajimalo,jestli mate nekdo zkusenosti s vlacenim na okr. Kladno(Zaplavy,Ka­cak,Hřebeč at­d.)

Jediny „lepsi“ revir me napada az Berounka. Ale co neco bliz?

hrkajúce voblery necteno

14.12.2006 | pablo | Přívlač | 2.543 zobrazení | 5 odpovědí

páni, neviete mi poradiť kontakt na stránky, kde vidieť ako sú v hrkajúcich vobleroch rozmiestnené guličky? Skúšal ich niekto vyrobiť hand made? za rady a vychytávky vopred dík

Kolovratek na UL. necteno

21.9.2005 | Lipo | Přívlač | 2.034 zobrazení | 4 odpovědi

Jaky pouzivate kolovratek na UL. Hlavne aby byl lehky a mel alespon 3loziska,dobry chod.

přívlač v JČ necteno

8.6.2007 | ??? | Přívlač | 2.034 zobrazení | 4 odpovědi | upravit

poraďte mi prosím někdo kde bych si mohl zavláčet v jižních Čechách, nejlepé okolí Jindřichova Hradce nebo Pelhřimova, ještě nikdy jsem nechytil okouna nad 30cm a tak bych si nějakého chtěl zdolat díky

Nástraha pod háčkem necteno

7.8.2006 | sramas | Ryby | 2.026 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravim, jak nastražim nástrahu (hlavně kukuřice) pod háček? Musí být návazec z pletenky nebo může být i z vlasce? Háček s lopatkou nebo s očkem? Díky

Potkání blbce necteno

2.5.2012 | Mr. Vydra | Vaše názory | 36.311 zobrazení | 71 odpovědí

Včera jsem byl na rybách (Labe) trošku poškádlit ryby, sedl jsem si a chytal asi tak 7 hodin pak přijel chlap v autě stáhl okýnko a začal na mě řvát že si na tomto místě už měsíc krmí Boilim, vedle mě bylo všude asi 5 metrů místa, tak si řikám blbec jeden ten mě nena..re takže jsem mu jenom odpověděl že už tam 7 hodin chytám tak aby šel jinam. Nevím proč si nesedl vedle mě nebo se nezeptal jestli bych se nemohl trošku posunout ale to ne začal na mě hned řvát a tak se chci zeptat zda má někdo podobné zkušenosti a jak je vyřešil a kolik je ještě na světě blbců