Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Veletrh Moderní rybář
18.8.2014 | Ota77 | chytej.cz | 5.370 zobrazení | 10 odpovědí
Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda letos bude probíhat veletrh Moderní rybář. Děkuji za info.
ODHOZOVKA
3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.312 zobrazení | 8 odpovědí
Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.
Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.
Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.
Feeder prut
16.8.2005 | fousaty | Sumcařina | 2.694 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj,nevíte jestli se nechá sehnat feeder v teleskopické verzi. Potřebuji ho jen k lovu nástražních ryb na sumíky. Díky moc za rady.
Otravené Labe
5.2.2006 | kukurice | Domácí revíry | 2.690 zobrazení | 5 odpovědí
Je to hrozné!!!!!!!!!!!:( Ale chtěl bych se zeptat jak to vypadá z okolníma vodama Spálenka,Písák,Legrák......... Je to tam v pořádku,budou se moc konzumovat ryby odtamtud??? Napište prosím vše co si otom myslíte a víte Dékuju
hrkajúce voblery
14.12.2006 | pablo | Přívlač | 2.689 zobrazení | 5 odpovědí
páni, neviete mi poradiť kontakt na stránky, kde vidieť ako sú v hrkajúcich vobleroch rozmiestnené guličky? Skúšal ich niekto vyrobiť hand made? za rady a vychytávky vopred dík
Jak dlouho Vám vydrží pletenka??
17.8.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.689 zobrazení | 5 odpovědí
Chci se zeptat na vaše zkušenosti.. Já jsem před měsícem pořídil 150m pletenky Spiderwire 0,12mm nosnot cca 10 kg. Teď mi zbylo tak 70…taky tolik rvete? Kámoš mi řikal, že jemu vydrží dvě sezóny uplně v klidu a to vláčí častěji než já. Proto mi to nejde do hlavy…
Mitchell premium 3,3 20-60g grafit MI8
15.9.2006 | nulak | Pruty | 2.154 zobrazení | 4 odpovědi
dobry den chtěl jsems e zeptata jaký máte nazor na tenhle prut našel jsem ho slevněny z 3tis na 1tis. tak jsem si ho koupil.přišel mi domů a špička mi připadne dost tenká dá se bez problémů použít na položenou na kapry?????dík
Tismenice 1 - Jordán v Táboře
16.7.2008 | esox | Legislativa | 2.154 zobrazení | 4 odpovědi
Někde jsem slyšel, že se na tomhle rybníku nesmí krmit a ani používat krmítka. Kdysi sem tam jezdil a letos v září bych chtěl zase. Nevíte někdo, jak to tedy je?
Mušaři z Ostravy nebo okolí, ozvěte se prosím.
1.2.2009 | Kímot | Muškaření | 2.154 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravim, hledám nějakého zkušeného muškaře z Ostravska nebo okolí. Jsem téměř začátečník a určitě budu potřebovat poradit. Pište bud tu nebo na: t_kopka@seznam.cz Díky moc Tom.
rád jezím na ryby s kamarády
15.1.2007 | Radous | Kaprařina | 2.147 zobrazení | 4 odpovědi
jsem z okolí Ústí n/L a poradtě kam na ryby celá ČR.jde o to si suprově zachytat potřebuju nějaky tip.Díky za nové tipy.
Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!!
29.12.2009 | bucharovic | Legislativa | 59.068 zobrazení | 109 odpovědí
Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.
Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.
A jsem zase u „tradic".
Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.
„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"
„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"
„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"
„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"
„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"
„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"
„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"
„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"
Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.
Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…
Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…
Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.
Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!
Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…
Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz
jaká je nejvhodnější ryba na štiku
7.5.2010 | malej.uzasnak | Plavaná | 21.603 zobrazení | 40 odpovědí
Jaká nástražní rybička je nejatraktivnější pro štiku.(sice je to ta co se nejvícev revíru vyskituje ale .......
Lov na psí granule a želové bonbóny
10.3.2011 | kaprik1 | Kaprařina | 16.719 zobrazení | 31 odpovědí
Mám dotaz, má tu někdo zkušenosti z lovem na psí granule a želové bonbóny nastražené mimo háček?
Jak postupovat při chytání candátů na rybičku?
30.8.2005 | Hrouzek02 | Dravci | 7.562 zobrazení | 14 odpovědí
Jaký je postup při záběru candáta? Podle rady-při chytání na rybičku se candát zastaví a potom rozjede. Při rozjezdu se seká?Jaké je vhodné čihátko?
matchový prut
30.3.2013 | PETR-rybar | Pruty | 7.037 zobrazení | 13 odpovědí
Jsem vášnivý plavačkář a na splávek chytám prakticky všechny ryby, tak jsem se rozhodl pořídit nějaký matchový prut. Ale s výběrem si nevím moc rady. Hlavně jakou délku. Našel jsem na netu pěkný prut od Shimana za příznivou cenu (http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…fa-1051.html). Tato značka mě nikdy nezklamala, tak bych u ní chtěl zůstat. Budu rád za vaše rady a názory.
jezero Beněšov 471 191 – Opava 2 C, MO Hlučín, 102 ha
21.6.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 5.392 zobrazení | 10 odpovědí
chystam se na tento revir na delsi rybářskou výpravu a chtel bych poprosit znalce tohoto reviru o nejake zakladni infomace jako kde se kapři zdržuji čemu davaji prednost, jestli boilies nebo žižála..a o jejich zkusenosti z tohoto jezera..predem mockrat dekuji za odpovedi
pohlaví ryb
20.12.2007 | knecht | Ryby | 4.333 zobrazení | 8 odpovědí
omlouvám se, jestli je to blbej dotaz, ale každou chvíli někdo někam píše, že chytil jikrnačku, mlíčáka – jak se to dá poznat, když nejsou ve tření?Našel jsem nějaké poznávací znaky u lína a potočáka, ale co ostatní ryby?A odpovědi typu abych rybu vyvrhnul neberu:-)
Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra???
7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.320 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.
Revíry v okolí Liberce
3.8.2005 | ZabiJack | Domácí revíry | 3.792 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj.
Můžete mně , prosím, poradit nějaké mimopstruhové revíry v okolí Liberce (přesně v okolí Oldřichova v Hájích)? A kde koupím povolenku? Jedu tam koncem srpna na dovolenou, tak že bych vzal cajk a občas utekl rodině na ryby.
Diky.
Tandem Baits ano nebo ne?
24.2.2008 | kam!kaze | Ostatní nádobíčko | 3.251 zobrazení | 6 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s boilies od TANDEM BAITS?už to tady v dotazech několikrát prošlo,ale žádnou odpověd jsem nenašel. Dík za Vaše zkušenosti a názory.