Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

ODHOZOVKA necteno

3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.269 zobrazení | 8 odpovědí

Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.

Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.

Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.

Revíry v okolí Liberce necteno

3.8.2005 | ZabiJack | Domácí revíry | 3.746 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj.

Můžete mně , prosím, poradit nějaké mimopstruhové revíry v okolí Liberce (přesně v okolí Oldřichova v Hájích)? A kde koupím povolenku? Jedu tam koncem srpna na dovolenou, tak že bych vzal cajk a občas utekl rodině na ryby.

Diky.

Nevěděl jsem co dřív!! necteno

12.9.2004 | rarach | Lososovité ryby | 3.210 zobrazení | 6 odpovědí

V pátek jsem po týdnu stěhování a zabydlování vyrazil s mušákem prohnat lipánky, ale měl jsem trochu problém. Jako nadšený houbař jsem po chvíli nasbíral podél vody plný muš. košík hub. Bylo jich tam neúrekom, takže jsem se ani moc nesoustředil, přesto jsem 5 kousků nakonec dostal , ale měl jsem velký problém co dřív jestli houbařit nebo chytat? Podotýkám, že houby ani ryby nejím, přesto jsem v neoprenech pobíhal po lese. Taky se Vám stalo, že jste nevěděli co dřív!!!!!

Tandem Baits ano nebo ne? necteno

24.2.2008 | kam!kaze | Ostatní nádobíčko | 3.203 zobrazení | 6 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s boilies od TANDEM BAITS?už to tady v dotazech několikrát prošlo,ale žádnou odpověd jsem nenašel. Dík za Vaše zkušenosti a názory.

Hledám kolegu necteno

18.3.2013 | jery | Kaprařina | 3.203 zobrazení | 6 odpovědí

Hledám koleguAhoj, hledám kolegu na společný rybolov. Jsem z Ostravy – Vratimov. Většinou přeferuji lov na položenou.

Hmyzáci (i ostatní), prosím poraďte! necteno

5.2.2005 | Tomash | Ryby | 2.672 zobrazení | 5 odpovědí

4all : Tuto sezónu si chci pořídit vláčecí pomůcky sbirulino&rugby a chtěl bych s nimi vodit jen streamery na stojáku i na řekách. Můžete mi dát nějakou radu, nebo cenný tip, jakou barvu streamera zvolit na okiše, štiku, bolena, tlouště. atd. A hlavně, jak je mám se sbirem vodit? Předem díky za rady. Tom*

přívlač v JČ necteno

8.6.2007 | ??? | Přívlač | 2.134 zobrazení | 4 odpovědi | upravit

poraďte mi prosím někdo kde bych si mohl zavláčet v jižních Čechách, nejlepé okolí Jindřichova Hradce nebo Pelhřimova, ještě nikdy jsem nechytil okouna nad 30cm a tak bych si nějakého chtěl zdolat díky

CARP SHOW MORAVIA 2014 necteno

1.1.2014 | Rico | Výstavy | 2.134 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj chytejáci, nechystá se někdo z Vás na CARP SHOW MORAVIA 2014 ( http://www.chytej.cz/…oravia-2014/ )? Přemýšlím, že bych se tam zajel podívat. Tak bychom se tam mohli potkat a pokecat. Pojedu z Plzně a nejspíše sám, tak kdyby se někdo chtěl přidat budu rád… PS: Za cestu poplatky nevybírám ;-)

jaká je nejvhodnější ryba na štiku necteno

7.5.2010 | malej.uzasnak | Plavaná | 21.472 zobrazení | 40 odpovědí

Jaká nástražní rybička je nejatraktivnější pro štiku.(sice je to ta co se nejvícev revíru vyskituje ale .......

dovolena 2009 necteno

14.3.2009 | hanz.333 | Ryby | 13.959 zobrazení | 26 odpovědí

v červnu se chstam na nove mlyny nebo na mušovskou nadrž přes ck rybarku mam tam chatu zajednanou je tam i revir dyje7a mate nake informace o těch vodach byl tam snad někdo chytat

Jak vychladit sud necteno

4.6.2013 | Josk1 | Tipy & triky | 13.955 zobrazení | 26 odpovědí | upravit

Dobrý podvečer, u vody bych si to zpříjemnil točeným. Jo, nabízí se ho hodit do vody. Ale máte nějaké tipy na to, jak vychladit sud u v létě? To Sázava zrovna sedmý schod není. Dobrý tak na předchlazení. Něco co by vystačilo bez elektriky nebo jen do autozapalovače. Sudy kupuju KEGy dvacetilitrové.

Jak postupovat při chytání candátů na rybičku? necteno

30.8.2005 | Hrouzek02 | Dravci | 7.516 zobrazení | 14 odpovědí

Jaký je postup při záběru candáta? Podle rady-při chytání na rybičku se candát zastaví a potom rozjede. Při rozjezdu se seká?Jaké je vhodné čihátko?

matchový prut necteno

30.3.2013 | PETR-rybar | Pruty | 6.990 zobrazení | 13 odpovědí

Jsem vášnivý plavačkář a na splávek chytám prakticky všechny ryby, tak jsem se rozhodl pořídit nějaký matchový prut. Ale s výběrem si nevím moc rady. Hlavně jakou délku. Našel jsem na netu pěkný prut od Shimana za příznivou cenu (http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…fa-1051.html). Tato značka mě nikdy nezklamala, tak bych u ní chtěl zůstat. Budu rád za vaše rady a názory.

Co candáti a plandavky? necteno

7.9.2004 | Holajz2 | Dravci | 5.364 zobrazení | 10 odpovědí

Dlouho už brousím po tomhle foru a jak pročítám, dravci se chytají všude a na všechno. Ale zkoušel někdo chytat candaty na plandavky. Může mi někdo poradit?

Délka prutu na dírky. necteno

4.12.2005 | Gagi | Rybaření na dírkách | 4.849 zobrazení | 9 odpovědí

Právě se pokouším vyrobit prut na dírky a nevím jak mám udělat dlouhou ,,chytací" část. Jaké máte vy, kupované nebo táké věříte svým zlatým ručičkám.

pohlaví ryb necteno

20.12.2007 | knecht | Ryby | 4.295 zobrazení | 8 odpovědí

omlouvám se, jestli je to blbej dotaz, ale každou chvíli někdo někam píše, že chytil jikrnačku, mlíčáka – jak se to dá poznat, když nejsou ve tření?Našel jsem nějaké poznávací znaky u lína a potočáka, ale co ostatní ryby?A odpovědi typu abych rybu vyvrhnul neberu:-)

Polička - muška na P2 necteno

21.9.2005 | kreuz | Muškaření | 3.230 zobrazení | 6 odpovědí

Tenhle rok jsem si chtěl zkusit taky chytání duháků na rybníku, takže jsem se rozhodl pro RS Vysočina, že to teda zkusím tam. Poprvé jsem tam byl ještě s kamarádem, kterej ale chytá spíš kapráky, takže na horní nádrž jsem šel sám. Krásně jsem si zachytal, fakt to byla krása, duháci maj při obracení do hloubky fakt sílu. Bylo to super.

Potom jsem ale chtěl vzít na duháky otce. To bylo tak někdy ke konci srpna. Přijeli jsme teda brzo ráno, po ránu jakš takž nějakou aktivitu vidět bylo, ale tak po 10. hodině už nic. Táta nechytl nic, já jen jednu rybu. Kdyby ostatní rybáři, kterých tam bylo tehdy asi 10 chytali a my ne, řeknu si: „Dobře, jsme neschopný, neumíme to.“ Jenže nikdo nechytal nic, nikdo nechytl od 7 hodin ráno až do večerních hodin VŮBEC NIC, ani jednu rybu. Říkám si, asi špatné počasí či co.

Nakonec jsem ale na RS Vysočina nezanevřel a vydal jsem se na duháky ještě jednou, minulou sobotu Celá situace se ovšem opakovala. Ze 7-mi muškařů nechytl NIKDO OPĚT VŮBEC NIC. A to od 6-ti hodin ráno (ještě byla tma) až do 2 hodin odpoledne. Potom jsem už opravdu vzdal a jel domů.

Myslím, že při takovém počtu rybářů (někteří jistě o hodně zkušenější než já, to je jasné), snad můžu víceméně vyloučit chybnou mouchu, resp. luru, na kterou se tam hodně chytá. A tak by mě zajímalo, má-li někdo opačné zkušenosti. Tentokrát už se totiž začínám k Poličce otáčet s jakousi „nedůvěrou“.

Plzeňský rybář necteno

8.3.2006 | Láďa_vydra | Výstavy | 3.221 zobrazení | 6 odpovědí

Jde někdo na výstavu Plzeňský rybář? Výstava se koná v Plzni na Slovanech v hale Lokomotivy v sobotu 11.3.2006 od 9 do 15 hod.

Jarní chytání na Staňkově necteno

24.1.2008 | frantakapr | Kaprařina | 3.221 zobrazení | 6 odpovědí

Začátkem května bych si chtěl s kolegou udělat výpravu na týden za kapry do zátoky kolem rak. hranice,někde v okolí polic.chaty,máme však technický problém,jak se tam s hromadou věcí na týden dostat.S povolenkou vjezdu jsme neuspěli,prý se dává jen ve výjm.případech­.Prosím o kontakt na osobu z okolí,která by zapůjčila na týden pramici,popř.ochot­ného kolegu rybáře s povolenkou vjezdu,který by nás na toto místo zavezl,popř.pomohl získat dané povolení vjezdu.Děkuji za jakouko-li informaci ohl.našeho problému

Brodění?! necteno

9.8.2005 | sunet | Ryby | 2.691 zobrazení | 5 odpovědí

Jen tak pro zajímavost by mě zajímal váš názor na téma brodit či nikoliv? Ať už se jedná o ochranu trdlišť, vodního flory a fauny či jen o ohleduplnost k dalším rybářům.