Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

vymena hacikov necteno

30.10.2004 | kostnak | Přívlač | 2.254 zobrazení | 4 odpovědi

ako menite haciky na vobleroch a rotackach? napada ma kruzok, ale ked tam predtym nebol, tak neviem, ci to nezmeni chod nastrahy.

Háček dle ryby. necteno

11.7.2005 | Goyer | Dravci | 2.254 zobrazení | 4 odpovědi

Vedle jsem začal topic a možná jsem to mohl napsat do něho, ale je to jiná věc.

Chci se zeptat, dnes jsem šel na candáta a v literatuře jsem si nastudoval, že požírá rybyčky po zadní ploutvy a hlavu ažnaposled, podle toho jsem háček do nástr. rybičky. Ale když mi pak bere něco jiného, málo kdy to seknu. Takže když půjdu na úhoře, háček dám podle toho, že tu rybičku bude žrát po předu a ne jako Candát pozadu.

Chci se zeptat, co je na tom pravdy? Zkušenosti, praxe. rady.

Díky

Fishbony necteno

9.11.2011 | Mr. Vydra | chytej.cz | 25.000 zobrazení | 44 odpovědí

Byl by někdo tak ochotný a věnoval fishbony ?? Vím že už se tu o tom diskutovalo ale nikde jsem to nemohl najít. Děkuji

Zavážení návnad a nástrah necteno

14.2.2007 | Merlin | Legislativa | 5.118 zobrazení | 9 odpovědí

Vážení přátelé, jak jsem si stačil všimnout tak v RŘ na 2007 vypadl odstavec (IV v r 2006)o zákazu zavážení návnad a nástrah.Takže jestli to velmi dobře chápu,pokud to nezakáže uživatel revíru v Bližších podmínkách výkonu RP,tak je zavážení povolené?

Zvláštní ryby necteno

19.1.2005 | Tloust | Ostatní ryby | 5.114 zobrazení | 9 odpovědí

Chtěl znát vaše postřehy a zkušenosti týkající se nepůvodních(slu­nečnice pestrá,střevlička východní) a vzácných ( jeseterovité ryby,sazan …) druhů ryb

Začátek necteno

15.8.2013 | tomas54 | Sumcařina | 3.980 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaký je podle vás ideální věk pro lov sumců. Mě je 13let ale chtěl bych začít až tak v 15.letech.

Vodárenská nádrž Fláje necteno

3.3.2008 | Krušnohorec | Domácí revíry | 3.979 zobrazení | 7 odpovědí

Nevíte někdo jak je to pro letošní rok se sportovním rybolovem na Flájích nad Litvínovem.

mašinka na boilies necteno

10.6.2008 | Droždí | Ostatní nádobíčko | 3.416 zobrazení | 6 odpovědí

Čau všichni chci se zeptat jestli někdo nevíte jak se da vyrobit tahle mašinka na boilies.Předem dík za odpověď!!

Jak na pstruhy na stojáku? necteno

24.7.2013 | vovo | Lososovité ryby | 3.401 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj potřeboval bych poradit jedeme na týden na rybník (kolem 10ha) a kromě kaprů a klasických ryb tam jsou i siveni a duháci. Když jsme tam byly poprvé tak se mi jeden podařil chytit na feeder na rohlík když to krmítko propadávalo sloupcem ale pak už nikdy nic. Zkoušel jsem vláčet atd. ,ale nic. Vláčák mám ale nejsem v tom tak zběhlí spíš bych stál o radu jak ho přelstít na feeder nebo tak. Díky za všechny rady. Petrův zdar

Kapr na hladině. necteno

5.9.2005 | Goyer | Kaprařina | 2.848 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl jsem zkusit chytat kapry na hladině a tak to zkouším poslední týden a zde bych chtěl vyměnit nějaké zkušenosti.

Chytám stále na jednom revíru, kde jsom zjistil, že kapři jdou opravdu hodně po návnadě na hladině.

Hledal jsem tedy techniky jak navázat udici pro lov kapra z hladiny a nalezl jsme toto:

jenže, pokud s tím nahodím vlasec se při náhodu mnoho krát omotá okolo závaží, tudíž nemůže vyplavat ven návnada. Tak jsem zvolil toto:

jenže bohužel pokud je menší větřík celá návnada je někde za momet pryč, tak jsem přihodil olovo

, nahodím olovo nadně chleba nahoře i s vnadícím, vše by se jevilo již dobře, ale měl jsem to tam takto od 16h od 10, mnoho, opravdu mnoho záběrů na chleby, velké vlny, atd… ale nic (podotýkám háček úplně mimo návnadu), tak jsem usoudil, že by mohli jít jen po vnadícím chlebu, tak jsem udělal toto:

místo vnadícího chleba jsem použil plastové, duté ploátko. Mělo splňovat několik věcí, vytáhnout vlasec s návnadou na hladinu a hlavně nahradit pozici vnadíciho chleba, aby útočili pouze na nástražní chleba. Bohužel tato technika šla úplně mimo, protože se ryby asi bubliny bují, jinak si to neumím vysvětlit, žádný záběr, kruh kolem chleba, nic. Tudíž jsem vymyslel toto:

Dal jsem si na bolonezku 14tku vlasec od háčku cca 1,5m (dle hlouby) dal dva 3g bročky a na konec na háček dal chleba a suveréně celé nahodil. Do tohoto již ryby vrážely, vlny, ale bohužel nic. Proto jsem přemýšlel a asi (to nemám vyzkoušeno) udělám toto: fish. x4sound. com S tímto jsem byl velice spokojen, ale že by se nějaké ryba chytla to bohužel ne, tak udělám dvě návnady a teď bych také rád k háčkům, aby si někdo nemyslel, že dělám chybu tam.

Ohledně vlasce používám 25tku. Měl jsem nějaké informace o tom, že ryby vidí vlasec a proto potom nejdou, tudíž jsem dal na boloňezku 14tku a chtěl jsem si to ověřit a přišlo mi to stejné, ba mi i poté 26tku suveréně šly.
K háčkům:

Vnadící chleba jsem napichoval tímto systémem:

takto jsem chytal celou dobu, háček úměrný velikosti chleba, ale beru v potaz, že se ryba chytne tehdy, když nasaje háček a chytne se sama. To mi tedy nešlo, tak jsem způsob obrátil a to takto:

to zatím bez vásledku, ale udím zítra.

Každopádně uvidím co to bude dělat zítra.

Tak co myslíte, nějaké zkušenosti, dotazy… co mi poradíte. Atd… Díky

soukromáky na Ostravsku a Horní Bečva necteno

21.6.2009 | hanz.333 | Domácí revíry | 2.845 zobrazení | 5 odpovědí

studenka jistebnik & knižeci rybnik nebo luhačovice & rychvald u ostravy & horni bečva chyta někdo na soukromych rybnicich ve studence nebo v jistebniku nevite kolik tam stoji povolenka třeba tydeni diky za jakoukoliv radu někde v okoli bartošovic pry je taky soukromy rybnik jestli někdo vi pište knižeci rybnik nebo luhačovice nemužu se rozhodnout mezi těma dměma vodama n knižecim rybniku už sem byl na luhačkach ještě ne nevite jak to tam bere jde něcoo diky z radu rychvald u ostravy čaute nema někdo informace o soukromych rybnicich v rychvaldě novy stav nebo figura jk tam berou kapři neboo dravci diky za radu kolik stoji povolenka ma to cenu tak kupovt povoolenku třeba na tyden horni bečva čaute ma někdo info jak to vypada n horni bečvě je to pry pstruhovy revir a je tam přehrada kde je i kapr nevite kolik stoji tydenni povolenka a jak to tam bere n přivlač nebo na kapra

vlasec necteno

30.12.2007 | | Muškaření | 2.844 zobrazení | 5 odpovědí

Jaké vlasce používáte při muškaření za muškařskou šnůrou?

naviják na vláčku necteno

9.7.2007 | Zcuter | Navijáky | 2.838 zobrazení | 5 odpovědí

uvažuju že bych si časem pořídil jeden z těchto navijáku akorát se pořád nemohu rozhodnout.Tak doufám že mi porádíte 1. Shimano Nexave s přední brzdou … 2.Tica Condor s bojovkou… s tím, že tam z 90% zřejmně příde pletenka.Chytat budu většinou cíleně štiky.....

kapři z jižních čech necteno

23.5.2007 | ??? | Kaprařina | 2.835 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

poraďte mi prosím někdo kde bych si mohl v jižních čechách chytit nějakého většího kapra

4dílná matchka necteno

4.3.2007 | Robur | Pruty | 2.268 zobrazení | 4 odpovědi

nemáte nějaké doporučení na match prut délka 4,2 nebo i 3,9 ale bay to bylo skladnější, tj. pdo 1,2m

Se Streamerem na přívlač? necteno

6.12.2011 | minnow | Přívlač | 27.370 zobrazení | 48 odpovědí

Používáte na přívlač streamer? Jaké jsou na něj výsledky? Chtěl bych ho vyzkoušet, tak budu rád když mi sem napíšete vaše pozitivní i negativní zkušenosti s touto nástrahou, díky.

Kyjský rybník necteno

10.10.2010 | deniiis | Domácí revíry | 11.438 zobrazení | 20 odpovědí

Dobrý den chtěl bych se vas zeptat na tento rybnik pravě u něj sedim ale zatim mi nic nebere na co bych mel tady chytat a jsou tu vubec ryby?

Přívlačový naviják necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 11.398 zobrazení | 20 odpovědí

Potřebuji radu jaký přívlačový naviják na prut Shimano Antares 270M 10–30g. Cenová relace do 3000,–.

Silurus Glanis " a´la sme u vody a neberu " necteno

16.2.2006 | koloseum | Sumcařina | 2.861 zobrazení | 5 odpovědí

Bol som cez leto na stanovacke u vody a lovili sme sumcekov-teda sme to mali v plane ale nebrali:( Ked som sa rano vozil na lodke tak podomnou plavali sumce a boli vidiet na plytcine.Tak som im to ponukol kusok nadodnom tej plytsej vody a druha putovala kusok do hlbsej vody.Ale cely tyzden nic… Mate niekto neaky recept na to? Alebo ste na tom rovnako?…

Naviják max. do 2000 necteno

28.3.2007 | markov | Navijáky | 2.857 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl bych si koupit přívlačový naviják. Na Shimano za 3 litry prostě nemám a P3 sérii moc nevěřím. Uvažuju o Tice (Libra), Okumě (Zeon) a SPru (Blue Arc)ale může to být i jiná značka. Poradíte? Předem dík.