Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Kalhoty Snowbee Packable
19.1.2007 | Kachna | Muškaření | 2.722 zobrazení | 5 odpovědí
Na stránkách www.hobby-g.cz jsem našel tyto muškařské kalhoty. Nevíte někdo o co jde?
prut na kapry
24.1.2006 | Kecalka | Kaprařina | 2.721 zobrazení | 5 odpovědí
ahoj chtela bych udelat zmenu ve svem vybaveni a koupit si prut na kapry ,prosim porad-te,ale nechci rady jako ten je dobry ja to slysel. stoji jeno 6tisic . Tak jinak chtela bych deličku 2DIL,NEBO TELESKOP. maximalne do 2ooo,kč,neco z vlastni zkusenosti co mate doma ozkouseno ,osahano,znate jeho -,i jeho + dekuji prevazne chytam na rece ,obcas piskovna dekuji
úhoři na Žermanicích
7.5.2008 | Tlusťoch | Domácí revíry | 2.721 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké zkušenosti máte s úhoři na Žermanické přehradě? Je jich tam tolik, že se vyplatí na ně chodit cíleně s šancí na úspěšný lov, nebo je to spíše o náhodě? Jaké montáže a nástrahy preferujete?
Kapr na hladině.
5.9.2005 | Goyer | Kaprařina | 2.717 zobrazení | 5 odpovědí
Chtěl jsem zkusit chytat kapry na hladině a tak to zkouším poslední týden a zde bych chtěl vyměnit nějaké zkušenosti.
Chytám stále na jednom revíru, kde jsom zjistil, že kapři jdou opravdu hodně po návnadě na hladině.
Hledal jsem tedy techniky jak navázat udici pro lov kapra z hladiny a nalezl jsme toto:
jenže, pokud s tím nahodím vlasec se při náhodu mnoho krát omotá okolo závaží, tudíž nemůže vyplavat ven návnada. Tak jsem zvolil toto:
jenže bohužel pokud je menší větřík celá návnada je někde za momet pryč, tak jsem přihodil olovo
, nahodím olovo nadně chleba nahoře i s vnadícím, vše by se jevilo již dobře, ale měl jsem to tam takto od 16h od 10, mnoho, opravdu mnoho záběrů na chleby, velké vlny, atd… ale nic (podotýkám háček úplně mimo návnadu), tak jsem usoudil, že by mohli jít jen po vnadícím chlebu, tak jsem udělal toto:
místo vnadícího chleba jsem použil plastové, duté ploátko. Mělo splňovat několik věcí, vytáhnout vlasec s návnadou na hladinu a hlavně nahradit pozici vnadíciho chleba, aby útočili pouze na nástražní chleba. Bohužel tato technika šla úplně mimo, protože se ryby asi bubliny bují, jinak si to neumím vysvětlit, žádný záběr, kruh kolem chleba, nic. Tudíž jsem vymyslel toto:
Dal jsem si na bolonezku 14tku vlasec od háčku cca 1,5m (dle hlouby) dal dva 3g bročky a na konec na háček dal chleba a suveréně celé nahodil. Do tohoto již ryby vrážely, vlny, ale bohužel nic. Proto jsem přemýšlel a asi (to nemám vyzkoušeno) udělám toto: fish. x4sound. com S tímto jsem byl velice spokojen, ale že by se nějaké ryba chytla to bohužel ne, tak udělám dvě návnady a teď bych také rád k háčkům, aby si někdo nemyslel, že dělám chybu tam.
Ohledně vlasce používám 25tku. Měl jsem nějaké informace o tom, že
ryby vidí vlasec a proto potom nejdou, tudíž jsem dal na boloňezku 14tku
a chtěl jsem si to ověřit a přišlo mi to stejné, ba mi i poté 26tku
suveréně šly.
K háčkům:
Vnadící chleba jsem napichoval tímto systémem:
takto jsem chytal celou dobu, háček úměrný velikosti chleba, ale beru v potaz, že se ryba chytne tehdy, když nasaje háček a chytne se sama. To mi tedy nešlo, tak jsem způsob obrátil a to takto:
to zatím bez vásledku, ale udím zítra.
Každopádně uvidím co to bude dělat zítra.
Tak co myslíte, nějaké zkušenosti, dotazy… co mi poradíte. Atd… Díky
Řeka Blanice...
20.1.2007 | cercer | Ryby | 7.100 zobrazení | 13 odpovědí
chlapi poraďte..mám možnost přez léto mít chatu u řeky Blanice kousek od Vlašimi…kdo to tam zná..nějaké informace..typ vody..ůlovky…atd…díky
Boloňky: colmic veliger 7m a colmic symeon 9 m
31.12.2007 | mirmen | Pruty | 3.279 zobrazení | 6 odpovědí
Máte někdo praktickou zkušenost s některým ze zmíněných prutů? Za konkretní poznatky děkuji.
Čínovský jez
20.4.2007 | cercer | Domácí revíry | 2.731 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem v okolí Čínovského jezu pod Nechranicemi???Po neděli tam jedu..Přivítám jakoukoliv radu.Přívlač i moucha..díky.
kapři z jižních čech
23.5.2007 | ??? | Kaprařina | 2.726 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
poraďte mi prosím někdo kde bych si mohl v jižních čechách chytit nějakého většího kapra
spro luxxus spinn
10.7.2007 | herik | Pruty | 2.186 zobrazení | 4 odpovědi
Mohli by ste mi poradiť, zlomil som prívlačák a rozmýšľam nad spro luxxus spinn 270cm 20–45g. Máte s ním niekto skúsenosti?
Kořensko
20.6.2007 | Haninka25 | Domácí revíry | 2.184 zobrazení | 4 odpovědi
Nebyl jste teď někdo na soutoku Vltavy a Lužnice? Jedu tam příští týden a chtěla bych vědět co a jak. Dík za každou odpověď
Chytej.cz opět na na veletrhu Rybaření v Brně!
23.2.2006 | HaD | chytej.cz | 72.150 zobrazení | 131 odpovědí
Vážení přátelé, kamarádi, rybáři… Dovoluji si Vás po roce opět co nejsrdečněji pozvat k našemu stánku Chytej.cz na na veletrhu Rybaření 2006 v Brně, který se koná ve dnech 22.- 26. 3.2006. Bude zde tradičně internet pro návštěvníky veletrhu zdarma, milá obsluha a oproti loňsku i malé překvápko. Náš stánek naleznete vedle přednáškového centra… Přijďte se podívat, pokecat, odpočinout si – rád(i) Vás uvidím(e) a seznámím(e) se osobně s těmi, které ještě neznám(e)!
Návazce na feeder - obrázky
22.3.2005 | efendi | Feeder | 5.497 zobrazení | 10 odpovědí
Může mi někdo poradit jako začátečníkovi s feederem, kde najdu přípravu montáže s obrázky.
Vodárenská nádrž Fláje
3.3.2008 | Krušnohorec | Domácí revíry | 3.852 zobrazení | 7 odpovědí
Nevíte někdo jak je to pro letošní rok se sportovním rybolovem na Flájích nad Litvínovem.
HUMMINBIRD Matrix 27 neboLOWRANCE x125
10.2.2006 | vody | Sumcařina | 3.844 zobrazení | 7 odpovědí
Zvažuji koupi echolotu na sumce a nevím čemu dát přednost.A dále sháním CZ manuál na ten Lowrance.Díky
Mušky na jaro
17.4.2007 | MB | Muškaření | 3.841 zobrazení | 7 odpovědí
Napište a vyfoťte sem vaše oblíbené mušky, na které jste měli teď na jaře úspěchy!
Svratka 7-8A
21.7.2012 | Martin Mošna | Úspěchy | 3.294 zobrazení | 6 odpovědí
Má někdo nejaké zkušenosti s revirem Svratka 7_8A?Mam prblem chtit kapra chtam tam jenom Amuri a Když chtím kapra tak podmíru.Poradíte?
Naviják max. do 2000
28.3.2007 | markov | Navijáky | 2.751 zobrazení | 5 odpovědí
Chtěl bych si koupit přívlačový naviják. Na Shimano za 3 litry prostě nemám a P3 sérii moc nevěřím. Uvažuju o Tice (Libra), Okumě (Zeon) a SPru (Blue Arc)ale může to být i jiná značka. Poradíte? Předem dík.
vlasec
30.12.2007 | | Muškaření | 2.748 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké vlasce používáte při muškaření za muškařskou šnůrou?
Silurus Glanis " a´la sme u vody a neberu "
16.2.2006 | koloseum | Sumcařina | 2.741 zobrazení | 5 odpovědí
Bol som cez leto na stanovacke u vody a lovili sme sumcekov-teda sme to mali v plane ale nebrali:( Ked som sa rano vozil na lodke tak podomnou plavali sumce a boli vidiet na plytcine.Tak som im to ponukol kusok nadodnom tej plytsej vody a druha putovala kusok do hlbsej vody.Ale cely tyzden nic… Mate niekto neaky recept na to? Alebo ste na tom rovnako?…
úhoř v akvárku
7.3.2011 | Arnie11 | Ostatní ryby | 10.470 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj, pořídil jsem si doma akvárko a zatím v něm chovám několik karásků, ale chci víc. Chci si pořídit více druhů a to hlavně úhoře, tak bych se chtěl zeptat jesli má s tím někdo zkušenost a poradil by jak na to nejlépe? čím krmit a pod. předem díky za odpověd