Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Volnoběžná brzda necteno

15.12.2009 | Drahoslav | Navijáky | 5.224 zobrazení | 9 odpovědí

Prosím, může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi volnoběžnou brzdou baitfeeder (naviják OKUMA) a baitrunner (naviják Shimano). Děkuji

HUMMINBIRD Matrix 27 neboLOWRANCE x125 necteno

10.2.2006 | vody | Sumcařina | 4.064 zobrazení | 7 odpovědí

Zvažuji koupi echolotu na sumce a nevím čemu dát přednost.A dále sháním CZ manuál na ten Lowrance.Díky

Silurus Glanis " a´la sme u vody a neberu " necteno

16.2.2006 | koloseum | Sumcařina | 2.909 zobrazení | 5 odpovědí

Bol som cez leto na stanovacke u vody a lovili sme sumcekov-teda sme to mali v plane ale nebrali:( Ked som sa rano vozil na lodke tak podomnou plavali sumce a boli vidiet na plytcine.Tak som im to ponukol kusok nadodnom tej plytsej vody a druha putovala kusok do hlbsej vody.Ale cely tyzden nic… Mate niekto neaky recept na to? Alebo ste na tom rovnako?…

naviják na vláčku necteno

9.7.2007 | Zcuter | Navijáky | 2.909 zobrazení | 5 odpovědí

uvažuju že bych si časem pořídil jeden z těchto navijáku akorát se pořád nemohu rozhodnout.Tak doufám že mi porádíte 1. Shimano Nexave s přední brzdou … 2.Tica Condor s bojovkou… s tím, že tam z 90% zřejmně příde pletenka.Chytat budu většinou cíleně štiky.....

Kapr na hladině. necteno

5.9.2005 | Goyer | Kaprařina | 2.907 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl jsem zkusit chytat kapry na hladině a tak to zkouším poslední týden a zde bych chtěl vyměnit nějaké zkušenosti.

Chytám stále na jednom revíru, kde jsom zjistil, že kapři jdou opravdu hodně po návnadě na hladině.

Hledal jsem tedy techniky jak navázat udici pro lov kapra z hladiny a nalezl jsme toto:

jenže, pokud s tím nahodím vlasec se při náhodu mnoho krát omotá okolo závaží, tudíž nemůže vyplavat ven návnada. Tak jsem zvolil toto:

jenže bohužel pokud je menší větřík celá návnada je někde za momet pryč, tak jsem přihodil olovo

, nahodím olovo nadně chleba nahoře i s vnadícím, vše by se jevilo již dobře, ale měl jsem to tam takto od 16h od 10, mnoho, opravdu mnoho záběrů na chleby, velké vlny, atd… ale nic (podotýkám háček úplně mimo návnadu), tak jsem usoudil, že by mohli jít jen po vnadícím chlebu, tak jsem udělal toto:

místo vnadícího chleba jsem použil plastové, duté ploátko. Mělo splňovat několik věcí, vytáhnout vlasec s návnadou na hladinu a hlavně nahradit pozici vnadíciho chleba, aby útočili pouze na nástražní chleba. Bohužel tato technika šla úplně mimo, protože se ryby asi bubliny bují, jinak si to neumím vysvětlit, žádný záběr, kruh kolem chleba, nic. Tudíž jsem vymyslel toto:

Dal jsem si na bolonezku 14tku vlasec od háčku cca 1,5m (dle hlouby) dal dva 3g bročky a na konec na háček dal chleba a suveréně celé nahodil. Do tohoto již ryby vrážely, vlny, ale bohužel nic. Proto jsem přemýšlel a asi (to nemám vyzkoušeno) udělám toto: fish. x4sound. com S tímto jsem byl velice spokojen, ale že by se nějaké ryba chytla to bohužel ne, tak udělám dvě návnady a teď bych také rád k háčkům, aby si někdo nemyslel, že dělám chybu tam.

Ohledně vlasce používám 25tku. Měl jsem nějaké informace o tom, že ryby vidí vlasec a proto potom nejdou, tudíž jsem dal na boloňezku 14tku a chtěl jsem si to ověřit a přišlo mi to stejné, ba mi i poté 26tku suveréně šly.
K háčkům:

Vnadící chleba jsem napichoval tímto systémem:

takto jsem chytal celou dobu, háček úměrný velikosti chleba, ale beru v potaz, že se ryba chytne tehdy, když nasaje háček a chytne se sama. To mi tedy nešlo, tak jsem způsob obrátil a to takto:

to zatím bez vásledku, ale udím zítra.

Každopádně uvidím co to bude dělat zítra.

Tak co myslíte, nějaké zkušenosti, dotazy… co mi poradíte. Atd… Díky

Tica Abyss necteno

11.2.2014 | Zemak | Navijáky | 2.903 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravim, jake mate zkusenosti s timto navijakem ? Konkretne mi jde o model 6007 s baitrunnerem

Kořensko necteno

20.6.2007 | Haninka25 | Domácí revíry | 2.331 zobrazení | 4 odpovědi

Nebyl jste teď někdo na soutoku Vltavy a Lužnice? Jedu tam příští týden a chtěla bych vědět co a jak. Dík za každou odpověď

Labe necteno

1.2.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.321 zobrazení | 4 odpovědi

dobrý den chci se zeptat co se nejčastěji chytá na labi a na co ( v létě ) děkuji za odpovědi

Chytáte sumce na chomáč rousnic? necteno

8.3.2004 | pupak | Sumcařina | 44.333 zobrazení | 76 odpovědí

Cytáte menší sumce(do 150 cm) na chomáč rousnic uspěšněji než na rybičku? A jak, na dně nebo na splávku těsně nade dnem.

Oprava broďáků necteno

25.6.2012 | RH | Muškaření | 15.216 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj všichni, mám takový malý problém. Začali mi močit neoprenové ponožky u broďáků. Rychlou opravu jsem provedl lepidlem na neoprén,ale mám neblahý pocit,že to dlouho nevydrží. Kalhoty jsou v bezva stavu a nechci je proto hned vyřadit. Proto žádám o radu : Ví někdo o někom kdo dokáže vyměnit neoprénové ponožky u broďáků ?

dík za radu,odkaz,kon­takt,atd. . . RH

Zavináče necteno

26.7.2004 | ZabiJack | Recepty | 10.510 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj. Najde se na tomto fóru někdo, kdo ulovené ryby nepouští? V neděli jsem pochytal několik pěkných cejnů. (Proč mají stanovenou míru, když jsou tak přemnoženi, že kromě kuku a boilies sežerou ihned každou návnadu?) Neznáte někdo, prosím, dobrý recept na zavináče? Děkuji za rady, při komzomaci budu vděčně vzpomínat.

MO-Frýdek -Místek necteno

17.1.2008 | zdroj | chytej.cz | 7.613 zobrazení | 13 odpovědí

Pro všechny rybáře našich revírů:Rady nápady a komentáře.

16. duben necteno

13.4.2004 | pupak | Lososovité ryby | 3.510 zobrazení | 6 odpovědí

Jdete na zahájení s přívlačí, mouchou nebo s obojím?

ŠTIKOVÝ WOBLER necteno

17.5.2005 | frenki | Ryby | 2.922 zobrazení | 5 odpovědí

jaky wobler mi doporučíte na štiky a candáty na stojatou vodu? v létě i podzimu, ve dne i v noci????????

Pozor na PODVOD - FISHINGTRAVEL.CZ EU s.r.o. necteno

11.4.2012 | HaD | chytej.cz | 36.974 zobrazení | 63 odpovědí

POZOR NA PODVOD! pana Václava Antoni – FISHINGTRAVEL.CZ (došlo do naší redakce a po prověření na www.justice.cz – firma skutečně neexistuje, zveřejňujeme)

„Dobrý den, píši Vám ohledně "cestovní kanceláře“ kterou máte na stránkách uvedenou právě v sekci cestovní kanceláře a která má také občas vidět banerovou reklamu. Kamarád je jejím velice nespokojeným zákazníkem (to sem ovšem tak úplně nepatří) a když se po návratu z Itálie rozhodl podívat na tuto firmu do obchodního rejstříku, tak zjištění bylo takové, že společnost FISHINGTRAVEL.CZ. s.r.o. je v likvidaci a tudíž by neměla dále prodávat žádné zájezdy. Majitel si nejspíše právě proto změnil název na Fishingtravel EU s.r.o. Tuto společnost ovšem nemá zapsanou v obchodním rejstříku a proto by opět v této oblasti neměl nabízet žádné služby. Píši Vám to z toho důvodu, abych před touto formálně neexistující společností a jejími „službami“ v zahraničí ochránil další případné kliety, kteří by také mohli být po návratu značně rozčarováni nabízenými a skutečně realizovanými službami. Proto si myslím, že by tato „firma“ neměla být vidět na tak navštěvovaných stránkách, kterými bezpochyby chytej.cz jsou. XXXXXXX Jde mi o to, aby mu už nenaletěli další klienti podobně, jako naše parta. Děkuji XXXXXX. Výpis z obchodního rejstříku: http://www.justice.cz/…t/insl/index?… ysinf.@strana=se­archResults&hle­dani.@typ=oso­ba&hledani.pod­minka.prijmeni=Ant oni+&hledani.pod­minka.jmeno=V%E1clav"

Soutěž o nejhezčí fotku rybářky - o kalendář RYBÁŘKA 2010 a DVD necteno

15.3.2010 | HaD | chytej.cz | 18.862 zobrazení | 32 odpovědí

Pravidla soutěže:

Soutěží se ve dvou kategoriích o poslední kalendář RYBÁŘKA 2010 a jedno DVD z edice CHYTEJ.cz dle vlastního výběru.

PRAVIDLA Do fóra – Soutěž o nejhezčí fotku ženy-rybářky vložte fotografii s rybářským motivem, na které je žena-rybářka. Fotografii současně zašlete na e-mail chytej@chytej.cz s odpovědí na soutěžní otázku – „Kolik DVD již vyšlo v Edici CHYTEJ.cz“? Nápovědu naleznete na www.rybarskefilmy.cz. Odpovědi zasílejte pouze e-mailem, fotografie vkládejte do tohoto fóra.

1. KATEGORIE – cena kalendář RYBÁŘKA

• vložte vlastní fotografii rybářky – přítelkyně, manželky, babičky, kamarádky, maželky, dcery, tety apod. :-)

2. KATEGORIE – cena DVD dle vlastního výběru z Edice CHYTEJ.cz

• fotografie, kterou naleznete na webu – vkládat můžete pouze fotografie s uvedením zdroje. Povoleny jsou pouze zhraniční servery, fotografie z českých konkurenčních serverů budou mazány.

Po skončení soutěže bude zvolen výběr deseti nejhezčích snímků a veřejným hlasováním bude určen v obou kategoriích vítěz.

pravidla soutěže zde: http://www.chytej.cz/souteze/35/

Vydra?Ondatra? Co to mohlo byt? necteno

28.10.2005 | Tomik | Ryby | 11.193 zobrazení | 19 odpovědí

V sekci Diskuze je vložena fotka kterou jsem pořídil v nedávné době na jednom rybníku, do kterého dávám ryby, není velký, je čistý, tento amur (70 cm) není jediný , ketrého jsem tam našel(Kapr 50, cejn 45, karasy- nepočítám), mužete mi nekdo poradit, co to mohlo byt za tvora? Podle myslevce by to mohla byt vydra. vim že je chranena , ale jde se ji nejak zbavit? dekuji za každou reakci…

Regulace řek necteno

12.4.2004 | havel | Domácí revíry | 4.705 zobrazení | 8 odpovědí

Rád bych se Vás zeptal co si myslíte o regulaci vodních toků. Jaký to podle Vás má vliv na rybařinu a na přírodu?

Probošťská jezera necteno

21.3.2010 | sumecryba | Vaše názory | 2.947 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím všechny rybáře,co jim není nic lhostejné.Rád bych se chtěl s Vámi podělit o jednu zkušenost.Byl jsem se se synem a jeho kamarádem podívat 17.3.2010 na Probošťských jezerech.Prošli jsme co se dalo.Voda ještě zamrzlá jen někde u břehů se už oběvovala průzračná voda.Došli jsme až na místo kde se vlévá kanál z Labe do jezera.Prý má kolem 5km jak jsme se později dozvěděli od místních rybářů,kteří tam byli se také projít.Skoro se nám z toho zastavilo srdce,když jsme uviděli hliněnou hráz,která odděluje přítokoví kanál od jezera.Nemohli jsme to pochopit o co tam jde.Až místní nám řekli že sice je to hudba budoucnosti,ale už se valstně začíná zavážka prý celého kanálu.Nad kanálem je ohromná skládka a jezdí tam jeden náklaďák za druhým a vysypávají co se dá.Myslím si že tato lokalita si to vůbec nezaslouží.Člověk je rád za každý krásný kout přírody.Když bude te mít chvilku napyšte co si o tom myslíte. Petrův zdar.

sumec na PP necteno

29.4.2005 | Bublima | Sumcařina | 2.938 zobrazení | 5 odpovědí

Dostal jsem k vanocum mapu ribařských revíru. Našel jsem si v něm pstruhovou vodu kkkvuli ktere jsem si zakoupil povolenku naPP. a tam jsem se dočetl,že je zde hodne SUMCU je to vube?Jeto revír Vltava nad ČB posledni PP. hloubka jedo 1,5m,ale jsou tam i 3m díru šířka karita15m. Jak je ulovit některého z nich?Je zde kamenité dno a hodně vázek. ale je zde povolen lov přívlač s větší než 15cm mrtvou rybkou. muzete mi ,kdyžtak napsat něákou montáž?