Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Co je marmiškování
6.1.2005 | Dědek | Legislativa | 2.396 zobrazení | 4 odpovědi
Za co je, podle RŘ, považováno marmiškování na MP mimo vláčecí sezonu ? Co řekne RS, když mě v této době chytne s marmiškou na federu?
První prut na přívlač, případně plavanou
30.3.2012 | DzariN | Pruty | 27.666 zobrazení | 46 odpovědí | upravit
Ahoj, jsem tu novy a byl bych moc rad, kdyby mi nekdo mhl poradit s vyberem prvniho rybarskeho prutu a navijaku. Chci se specializovat predevsim na privlac, ale byl bych rad kdyby byl pruta castecne pouzitelny i na plavanou. Chci chytat predevsim na mensich rekach, pouze vyjmecne na vodni nadrzi. Cenovy storp jsem si stanovil na 2 000,– za jeden prut a navijak, ale po procteni par diskusi a prohlidek eshopu, by to mozna slo dostat na max. 3000. Pro prut jsem temer rozhodnut a to pro Mivardi Avantgarde Spinn 2,1 m 5 – 28 g, pripada mi jako dobry pomer cena/kvalita. Delsi moc nechci, protoze useky, kde planuji chytat nejsou vzdy lehce pristupne. Jen nevim jestli jsem se rozhodl pro spravnou gramaz (cilova ryby, pstruh, stika, okoun a dalsi dravci). Jaky by byl podle vas idealni navijak pro tento prut? Pripadne rad si prectu jakakoliv jina doporuceni i ohledne toho jestli vlasec nebo pletenku atd.
Budu se tesit na odpoved a verim, ze se mnou budete mit trpelivost, kazdy nejak zacinal :)
Byl jste někdo chytat na přehradě Vír?
11.8.2011 | hatata | Vaše názory | 9.017 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Možná dostanu za tuto otázku hodně kritiky, ale zajímalo by me jestli tam už někdo z vás byl. Sice se tam nesmí chytat, ale slyšel jsem, že tam jsou až 1,5 m úhoři a přes 3 m sumci. Když jsem šel okolo, tak jsem viděl, že je tam opravdu ryb jak hnoja.
Jenom pro informaci: Přehrada je 232 ha velká a nesmí se na ní chytat několik desítek let.
Sumci na Berounce: Tětín- Karlštejn
8.7.2010 | oxiana | Domácí revíry | 7.813 zobrazení | 13 odpovědí
Aké sú vaše skúsenosti s chytaním sumcov na Berounke v úseku od Tětína do Karlštejna?
Ztracená povolenka
18.7.2006 | Tomik | Neúspěchy | 6.040 zobrazení | 10 odpovědí
Co se dělá v případě, pokud ztratím povolenku? jěště hledám ale vypadá to že sem pěkně v pitche…:-(
Norsko 2008
13.7.2007 | Alfons | Rybaření v zahraničí | 3.021 zobrazení | 5 odpovědí
Chtěl bych poradit kam vyrazit na ryby do středního Norska a s jakou
cestovkou. Nerad bych někam kde by šli jen sledi.
A co vy máte nějaké zajímavé zážitky z Norska? Díky
Který je lepší?????
15.10.2005 | Tumi | Přívlač | 2.415 zobrazení | 4 odpovědi
Vybírám prut pokuď možno nějaký univerzálnější bez zaměření ale jestli je to potřeba vědět tak štika,bolen a okoun. chtěl bych prut tak do 1 200 Kč. nějaké jsem si už vybral a potřebuji vědět který je lepší nebo doporučit ještě jiný. zde jsou na výběr:Prut vláčecí D. A. M. Green Cross délka 240cm zátěž 10–40g ;Shimano Catana Spinning délka 240cm zátěž 10–30g ; Berkley Cherrywood Spin 2,4m 8–25g
Jak na vánočního kapříka?
16.12.2012 | Jirkasss | Tipy & triky | 2.414 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím Vás v tomto vánočním čase s otázkou jak na vánočního kapra? Rybařím druhým rokem a chtěl bych se letos pokusit nějakého vytáhnout, aby byl na štědrovečerní večeři. Se zimním rybařením nemám zkušenosti proto se obracím na Vás. Kam jít? V okolí mám odstavená ramena, štěrkopískoviště (20ha) a řeku Moravu. Kde bych mohl mít podle Vás štěstí? Na co a jak chytat? Jaké návnady a nástrahy bych měl zvolit, aby dobře pracovali i ve studené vodě? Popřípadě budu rád za Vaše další rady a tipy! Předem díky a již dopředu přeji vydařené Vánoce ;)
boilie
1.5.2006 | Fish man | Ryby | 2.407 zobrazení | 4 odpovědi
Nazdárek nemáte někdo recept na přípravu boilie jestli jo tak mi určitě napište zdravím a předem děkuji
Jigové hlavičky bez protihrotu
14.9.2009 | ala | Přívlač | 27.864 zobrazení | 46 odpovědí
Neví někdo, kde se dají sehnat jigové hlavičky bez protihrotu? Nejlépe e-shop. Díky.
AKCe u prutu. vrhací zátěž
2.10.2004 | Frostys | Ostatní nádobíčko | 10.885 zobrazení | 18 odpovědí
Poradte začátečníkovi co to je Akce: mám akci 10–40 g na svém prutu
chci se zeptat co to znamená
a pak se chci zeptat co je jako vrhací zátěž ? tím se myslí olovo pro
delší hody ??? díky za odpověd
eagle cuda 300
8.3.2011 | echo | Ostatní nádobíčko | 6.053 zobrazení | 10 odpovědí | upravit
Hezký den, chtěl bych poradit při výběru echolotu (nikdy jsme žádný neměl. Chtěl bych jej jen na vody ČR!! A co od něj očekávám? Určitě jak vypadá dno a hloubka, tepl. vody (což asi splňuje každý). Ale zároveň bych chtěl aby mi rozeznal ryby – tedy postačí abych věděl, že zde jsou. Třeba podle pořadí zájmu- kapr, štika, candat. A poradtě jak je to s tím uhlem snímaní atd.. Já se díval na tento http://www.tomi-korda.cz/…erie-zdarma/?…
Poraďte prosím jaký, nerad bych koupil něco za 3 hadry a pak se bouchal do hlavy, že jsem si další 3 nepřidal. Hlavně mi jde o to najít. Máte s tímto typem někdo zkušenost?? Děkuji
podvodni splavek a mrtva rybka
7.8.2011 | sm.sm | Dravci | 3.640 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, chtel bych se poptat jake mate zkusenosti s podvodnim splavkem a nastrazenou mrtvou rybkou. Chytat budu na rece, takze jsem si rikal, ze by nemusel byt problem nastrazit i mrtvoku. Mam totiz trosku problem s dobravou vetsi zive ryby. Tak uz jsem se predzasobil 40cm tloustem. Diky za zkusenosti. Martin
Povolenka jizni cechy
30.7.2007 | streda | Legislativa | 3.031 zobrazení | 5 odpovědí
Muze mi nekdo prosim poradit kde a jak si poridit napr. dvoudenni povolenku do jiznich cech? Mam jen prazskou. Koupim jihoceskou kdekoliv nebo musim v j.č.? Mozna blbej dotaz, ale prosim o odpoved. Diky.
novej prut na privlac
11.2.2007 | vlacek | Pruty | 2.431 zobrazení | 4 odpovědi
ahoj vsem chci se vratit k chytani pstruhu a to mi klade otazku kterou jaksi sam odsebe nemuzu rozlouskonout jedna se o koupi noveho prutu at se divam jak se divam nemuzu si vybrat nebo spis nevim kterej a pro bych potreboval pomoct s vyberem dalsi otazka silon nebo pletenku
prut Shimano Catana BX 2,10m
31.8.2010 | oregano | Přívlač | 2.425 zobrazení | 4 odpovědi
Dobrý den, máte zkušenosti s tímto přívlačákem(Shimano Catana BX 2,10 m)?Já ho mám už víc jak rok a jsem s ním dosti spokojen, nedávno jsem s ním zdolal sumýše 91cm na meppsku,takže určitý nápor vydrží.Ale zajímalo by mě,co říkáte na ostatní parametry?(ptám se,protože nemůžu porovnat.Dík
prosba
7.6.2005 | pif | Ostatní nádobíčko | 2.424 zobrazení | 4 odpovědi
podařilo se mě v autě přivřít do dveří špičku prutu Bando,beachmaster,390 cm a zjistil sem,že tato firma už nemá unás zastoupení. tak vás prosím,kdyby ste o někom,kdo tento prut má a chtěl ho prodat,věděli,dejte mi,prosím,zprávu. stačí mi,kdyby byl poškozen,jen horní díl(špička). děkuju,já ty pruty mám rád a máme spolu krásnej vztah,takže bych si nerad pořizoval jiný.
Základní výbava
25.3.2012 | Chmur | Ostatní nádobíčko | 36.043 zobrazení | 59 odpovědí | upravit
Ahoj. Jsem úplný začátečník a chystám se koupit základní výbavu na lov ryb – kaprařinu. Udělal jsem si sumář toho, co bych měl teoreticky potřebovat. Budu vděčný, když mi napíšete, zda je něco z toho zbytečné nebo naopak mi něco zásadního chybí. Případně se třebas nějaké věci navzájem vylučují. Díky. Ceny jsou podle Tropic Liberec. Když mi poradíte, kde sehnat lépe a levněji, taktéž díky moc. pruty – sheakspeare cypry corp, 1+1, 1 590 Kč naviják – konger iron corp 660 1+1, 1 390 Kč pletená šňůra microfuse – 2×100 m, 440 Kč holiny afars – 1 000 Kč vezírek sitex classic 75×30 – 3 kruhy, 139 Kč caiman signalizátor 1+1, 592 Kč JSA mini box – 25 Kč JSA fish broky 70g, hrubé, 32 Kč ropala set multifunkční nůž, 169 Kč ropala RMKS brousek, 79 Kč sona podběrák S401/7/Al, 269 Kč giants fishing sedačka, chair Senso, 1 399 Kč falcon balsový splávek – 2×, 57 Kč vidlička, 2×, 120 Kč háčky Venturieri s očkem, 10 ks, 28 Kč
Celková cena se pohybuje kolem 7 000 Kč