Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kdo s čím začínal necteno

2.9.2011 | zalesak05 | Pruty | 27.402 zobrazení | 45 odpovědí

V jedné diskuzi jsem četl že by bylo dobré založit fórum kdo s čím začínal. Jelikož jsem žádné takové fórum nenašel ,tak ho zakládám.

Kdy vyschne Loděnický potok aka Kačák? necteno

27.9.2009 | upbraider | Domácí revíry | 8.518 zobrazení | 14 odpovědí

Dědeček mi vyprávěl o Kačáku před 40 lety. Tehdy nebyl tento potok, napájející rybníky Kladenska včetně nejznámějšího Turyňského (Záplavy), nijak regulován, metr a půl hluboké tůně s břehy zarostlými vrbami nebyly žádnou výjimkou. Doby, kdy se na Kačáku chytali štiky a úhoři, jsou kvůli melioraci provedené v 70. letech nejspíš nenávratně pryč. Staré koryto bylo zavezeno, nové vybagrováno, aby vznikl Kačák dneška, nerozlévající se po polích s každou větší jarní vodou.

I přesto, nebo právě proto, že jsem „starý“ potok nezažil, měl jsem a mám tento „nový“ moc rád. Prvního tlouště jsem si chytil právě tady na Kačáku na plavačku a vůbec byla a dodnes to je taková moje malá srdcovka.

Proč to ale píšu… voda v Kačáku za posledních cca 10 let mizí před očima. Důvody? …málo srážek? Ať už deštů či nepatrné množství sněhu na jaře? Zákaz vypouštění hlubinné vody z dolu Nosek u Tuchlovic? Mraky zahrádkářů používající baumaxové čerpadla na zalévání svých záhonků? Nebo globální změny klimatu jako takové?

…snažil jsem se sám sebe přesvědčit, že je tento fenomén má jen dočasný charakter a že potok tak jak ho znám z doby před 15–20 lety je pořád stejný, ale opravdu tomu tak není. Kačák dneška je jen stružka oproti době před 20 lety kdy jsem se na něm učil jezdit na Kajaku, chytal pstruhy a tlouště (mám na pažbě i jednoho kapra a štiku)…prostě opravdová voda kde nežijí jen oukleje.

Soudobý stav potoka je žalostný, hladina vody o cca 30 cm níže než byla před lety. Kajak ani jiná loďka by v nynějších 10 centimetrech neměla šanci. Ryby zmizely. Na tlouště jsem se musel je podívat 40 km po proudu do Nenačovic. U nás , tam kde jich před 15 lety byly hejna, prostě nejsou. Voda teče pomalu a líně, což prospívá jem žabinci a vodnímu moru. Koryto potoka jde na mnoha místech přeskočit/překročit bez větších námah a maximální hloubka v tůňkách doby minulé je nejvýše 15–20 cm.

Je mi někdo schopný vysvětlit co se s konkrétně tímto potokem děje? Uvítal bych jakékoliv informace, i třeba o Vašich „domácích“ revírech na které chodíte 10, 15, 20…let Máte podobnou zkušenost? Zdá se mi že voda ubývá všude. Labe začíná připomínat Berounku a v Berounce samotné mám dojem taky hladina neklesá. Ač je mi to moc líto, Kačáku dávám střízlivým odhadem 10–15 let maximálně. Podle mne prostě vyschne.

Děkuji Vám za dočtení tohoto delšího příspěvku až sem. Rád si přečtu Váš názor/zkušenost. Pokud se bude týkat Kačáku(Loděnického) potoka, Zbirožského Střely, Rakovnického , Dolanského, Úpořského, Vůznice, Červeného potoka, nebo jakéhokoliv menšího toku na území středních Čech děkuji za Váš čas dvojnásob.

Upbraider, melancholik z krásného údolí Loděnice

Játrove boili necteno

10.9.2006 | Mysho 22 | Kaprařina | 6.109 zobrazení | 10 odpovědí

Mohli by ste mi niekto poradit dobry recept na jatrove boilis(čerstva pečen),alebo poradit kolko pečene mam dat na 1kg suchcej zmesi aby som uvalal vhod gulky.Aka je vhodnejšia bravčova či telacia?

Plavaná a vítr, vlny... co s tím? necteno

29.6.2009 | hulibrk | Plavaná | 5.503 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravím všechny plavačkáře.. Objevil jsem pěkné místa na plavanou, ale ejhle, fouká vítr, jsou vlny jako krávy..co s tím? Plavaní a já = naprostá nula a proto budu vděčen za každou radu, díky

Dotaz-pruty TRIANA necteno

14.3.2004 | hunol | Pruty | 4.281 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím všechny rybáře. Nemáte někdo zkušenosti s pruty TRIANA na položenou?

Tak co, jaká byla? necteno

16.4.2004 | Prizrak | Muškaření | 3.050 zobrazení | 5 odpovědí

Tak jak se vám vydařila zahájená?

Echolot do 5 000,- necteno

21.11.2009 | Bobertík | Ostatní nádobíčko | 2.444 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím všechny, rád bych si koupil echolot, ale mám jasně danou částku do 5000,– Kč. Poradí mi někdo? UPOZORNĚNÍ: CHCI HO JEN PRO CHYTÁNÍ U NÁS. Za rady, tipy a zkušenosti díky.

X-RAP necteno

10.8.2005 | RASTOK | Přívlač | 2.433 zobrazení | 4 odpovědi

Máte niekto pozitívne skúsenosti ? Mám ju vo farbe P a S a zatiaľ nič

x-rap

Jezero Most necteno

11.10.2011 | FInnnp | Domácí revíry | 55.766 zobrazení | 91 odpovědí

Nemáte někdo náhodou informace o tomto novém jezeru.Jestli se tam dávají nějaké ryby nebo jestli se tam vůbec bude lovit.Slyšel jsem,že se tam bude nasazovat jen Marena kvůli čistotě vody.K diskuzi bych připojil i jezero Chabařovice.

sportex necteno

9.8.2009 | frenki | Pruty | 53.462 zobrazení | 87 odpovědí

Zdravím, neznáte náhodou nějaké webovky na vláčecí pruty SPORTEX v širším výběru. Díky moc.

STOP focení ryb? necteno

12.6.2011 | talE | Vaše názory | 26.444 zobrazení | 43 odpovědí

Nedávám tuto věc za vinu chytej, nebo konkurenci, ale jde o to, že každý při focení ryby nemyslí na rybu, ale aby to vypadalo pěkně na netu. Co takhle zastavit nechutné focení ryb v trávě, na písku, stěrku a bůh ví kde ještě?

Kopírovací frézka na dřevo necteno

21.2.2013 | JKemr | Tipy & triky | 14.766 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravim vsechny kutily a domaci vyrobce. Chtel bych si nechat vyrobit kopirovaci frezku na drevo na vyrobu wobleru, splavku atd. Nemate nekdo radu jak na to, nejlepe nejaky technicky vykres nebo planek? Predem diky.

Výběr navijáku na kapry necteno

16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.586 zobrazení | 14 odpovědí

Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.

Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.

Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.

Díky moc. Ondra plesounek

rybareni okoli stockholm necteno

22.4.2015 | lucioperce69 | Přívlač | 4.300 zobrazení | 7 odpovědí

Koncem kvetna jedu pracovne do stokholmu…potre­boval bych nejaky info k pravidlum nejaky rybarsky rad na malaren hjalmaren…

Sterilizace partiklu necteno

6.3.2009 | RadekH | Tipy & triky | 3.073 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím kolegové. Udělám špatně, když si partikl nasterilizuji dopředu,jako kuku? Ono ne vždycky jsem doma, mám čas a hlavně chuť zaneřádit kuchyň :)). Možná to např. řepka pustí ještě víc oleje a po zamíchání použiji nálev místo vody.

Jaký naviják k prutu necteno

7.12.2013 | vamoson | Navijáky | 3.068 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně navijáku k prutu SAGE VPS 896 GRAPHITE III B. Chtěl bych chodit jak na řeku, tak i na rybník. Můžete mi poradit? Moc se v tom zatím nevyznám, začínám :)

Díky.

Dyje 15 necteno

26.12.2008 | vitybor | Sumcařina | 3.064 zobrazení | 5 odpovědí

Schaním nějake info o sumcích na revíru Dyje15,ale na řeku od jezu v Podhradí nahoru k hranicím dík předem

Pomóóóóóóóóc!!! necteno

17.5.2005 | Rico | Domácí revíry | 3.060 zobrazení | 5 odpovědí

Chlapi pomóóóóóct, v řádu se se píše:

441 012 CHŘIBSKÁ KAMENICE 2 – MO Chřibská

Přítok Kamenice – Labe. Revír tvoří rybářské právo na nádržích: a teď jsou vyjmenované tři nádže.
A mě by zajímalo jestli se smí chytat i na te řece Chřibská Kamenice a nebo jen na těch nádržích..... Díky moc za odpovědi… sem blbej no a nechápu to…

ktorý z týchto prutov ? ? ? necteno

18.3.2011 | siral | Přívlač | 2.452 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím, chcel by som sa opýtať, ktorý z týchto prutov by ste si vybrali ? ? ? DRAGON Thytan Sensitive, 2,7m / 2–15g Awa-Shima Hayaku Spin 2,7m / 8–25g Alivio BX Spinning, Medium-Light, 2,4m / 7–21g Shimano Vengeance Spinning 2,7m / 5–20g alebo Shimano Force Master Spinning 2,7m / 5–20g. chystam sa na ne chytať na jazere a na menšej rieke – pstruhy a na rybnikoch nejake ostrieže a čudly.

Diky za rady.

Ohře necteno

21.7.2005 | Muris | Domácí revíry | 2.450 zobrazení | 4 odpovědi

Co dravci na Ohři,konkrétně na 12 a 13?Buď něco dělám blbě a nebo je to mrtví,zkouším všechno,twistry,wo­blery i třpytky a ono prdl.