Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Základní výbava
25.3.2012 | Chmur | Ostatní nádobíčko | 35.927 zobrazení | 59 odpovědí | upravit
Ahoj. Jsem úplný začátečník a chystám se koupit základní výbavu na lov ryb – kaprařinu. Udělal jsem si sumář toho, co bych měl teoreticky potřebovat. Budu vděčný, když mi napíšete, zda je něco z toho zbytečné nebo naopak mi něco zásadního chybí. Případně se třebas nějaké věci navzájem vylučují. Díky. Ceny jsou podle Tropic Liberec. Když mi poradíte, kde sehnat lépe a levněji, taktéž díky moc. pruty – sheakspeare cypry corp, 1+1, 1 590 Kč naviják – konger iron corp 660 1+1, 1 390 Kč pletená šňůra microfuse – 2×100 m, 440 Kč holiny afars – 1 000 Kč vezírek sitex classic 75×30 – 3 kruhy, 139 Kč caiman signalizátor 1+1, 592 Kč JSA mini box – 25 Kč JSA fish broky 70g, hrubé, 32 Kč ropala set multifunkční nůž, 169 Kč ropala RMKS brousek, 79 Kč sona podběrák S401/7/Al, 269 Kč giants fishing sedačka, chair Senso, 1 399 Kč falcon balsový splávek – 2×, 57 Kč vidlička, 2×, 120 Kč háčky Venturieri s očkem, 10 ks, 28 Kč
Celková cena se pohybuje kolem 7 000 Kč
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.541 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Jak (ne)chytit kachnu
13.5.2009 | Kratylos | chytej.cz | 4.258 zobrazení | 7 odpovědí
je to asi tři nebo čtyři roky jsem seděl na rybníku Papež na Dobříši,v té době tam brali líni,sice nebyli velcí ale člověk si zachytal,tenkrát jsem začínal s rybařinou a tak mne doprovázela tchýně,která mne ostatně k rybaření přivedla,jako obvykle jsem nandal nástrahu,protože jsem chtěl přinést něco jiného než lína tak jsem dal na háček kuličku scopex oranžová barva zářila ve slunci když jsem nahazoval svým starým duralákem který se náhle ohnula šňůra odlétala do neznáma,sekl jsem.utahl brzdu a začal točit.Pot ze mne lil,prut našponovaný k prasknutí,a řev chyceného kačera ,když jsem ho dotáhl na břeh musel jsem ho vyřezat ze šňůry háček vyndat ze zobáku,a vyslechnout několik poznámek ,jestli má míru,abych si vzal jeho šupinu,nebo že mi splní tři přání.Dodnes když vydím kačera za letu tak nenahazuji a snažím se i odehnat od sebe plovoucí,neboť mne to tenkrát vyšlo na 1300kč.
Poraďte s výběrem prutu.
20.4.2005 | Grendel | Navijáky | 2.445 zobrazení | 4 odpovědi
Chtěl bych si koupit prut (děličku), s kterým bych odhodil krmítko ca 800gr i se směsí na co největší vzdálenost ,ale nevím jakou zvolit akci prutu(poddajnější nebo tužší) ,délku, testovací křivku(3lb – 4lb) a materiál(kevlar, uhlík,…..). Víc hlav víc rozumu. Děkuji za každý názor.
Čabárna - zkušenosti
13.3.2013 | MajklM | Vaše názory | 2.432 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda byl někdo na Čabárně (http://www.toulejse.cz/…osti/cabarna) a jestli stojí za to sbalit pruty, syna a udělat si tam výlet? Díky
sportex
9.8.2009 | frenki | Pruty | 53.232 zobrazení | 87 odpovědí
Zdravím, neznáte náhodou nějaké webovky na vláčecí pruty SPORTEX v širším výběru. Díky moc.
STOP focení ryb?
12.6.2011 | talE | Vaše názory | 26.304 zobrazení | 43 odpovědí
Nedávám tuto věc za vinu chytej, nebo konkurenci, ale jde o to, že každý při focení ryby nemyslí na rybu, ale aby to vypadalo pěkně na netu. Co takhle zastavit nechutné focení ryb v trávě, na písku, stěrku a bůh ví kde ještě?
jaký naviják zvolit
29.1.2012 | Tessi | Navijáky | 23.892 zobrazení | 39 odpovědí
zdravím,
koupil jsem si prut daiwa sweepfire 1,8m 2–7g. potřeboval bych poradit jaký zvolit naviják, cenově tak do 2.000kč. díky
Půjčovna rybářských potřeb?
17.4.2012 | HaD | Ostatní nádobíčko | 23.321 zobrazení | 38 odpovědí
Zajímalo by mne, zda využíváte, či by jste rádi využívali, služeb rybářských půjčoven. Co by jste si rádi vypůjčili? Lodě, echoloty, kajaky, zavážecí lodičky, nebo spíše bivaky, lehátko… Anebo třeba prut s navijákem?
jak napíchnout žížalu?
28.3.2009 | cercer | Tipy & triky | 22.027 zobrazení | 36 odpovědí
Koukám,že Robur má plnou hlavu s nákupem auta a tak to vemu chvíli za něj a položím vám otázku:Z kterého konce napichujete žížalu??
Kopírovací frézka na dřevo
21.2.2013 | JKemr | Tipy & triky | 14.713 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravim vsechny kutily a domaci vyrobce. Chtel bych si nechat vyrobit kopirovaci frezku na drevo na vyrobu wobleru, splavku atd. Nemate nekdo radu jak na to, nejlepe nejaky technicky vykres nebo planek? Predem diky.
Boilies Frankfurtská klobása
14.9.2012 | thomas777 | Kaprařina | 8.584 zobrazení | 14 odpovědí
Zdar chlapi, má někdo zkušenosti s tímhle boliesem? Přemýšlím nad koupí tak jsem se chtěl poptat jak to na něj jezdí. Je to Mikbaits expres frankfurtská klobása můžete sem dát i nějaké to foto kapříka na tenhle boilies jestli máte :-)děkuji.
Zkušenosti s navijáky SPRO
21.1.2006 | SS | Rybaření na dírkách | 6.747 zobrazení | 11 odpovědí
Ahojte, máte někdo zkušenosti s navijáky SPRO? jde mě převážně
o tyto typy, Intessa 660 – kaprařina W/S 960 – feeder a přívlač.
Ale můžou být i jiné typy, fotky naleznete na www. aquazona. cz
PŘEHRADA LES KRÁLOVSTVÍ
19.2.2007 | HorseFish | Domácí revíry | 5.538 zobrazení | 9 odpovědí
Chytáte někdo na přehradě Les Království u Dvora Králové???
Kam na lipno v okolí Černé v pošumaví
19.8.2010 | Šnek | Domácí revíry | 3.692 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím,mohl by mi někdo poradit,kde se dá chytat v okolí černé v pošumavý,mám na mysli položenou na kapra, či dravce,poradí někdo??díky..
Gumový rak
25.4.2007 | Jeffry | Přívlač | 3.691 zobrazení | 6 odpovědí
Kdy v kterém období se hodí použit tuhle nástrahu?Mam pocit ze jsem to tu někde viděl ale nemůžu to najit.A ještě jakým způsobem se nástraha vodí?
Naviják-baitruner
4.12.2006 | Kubajs | Kaprařina | 3.072 zobrazení | 5 odpovědí
Mohli by jste mi prosím doporučit nějaký pěkný a kvalitní naviják(baitruner)do 1500kč díky
SALMO
24.6.2007 | frenki | Obchod | 3.071 zobrazení | 5 odpovědí
Neznáte někdo nejaký e-shop s velkým výběrem woblerů salmo? předem díky
Lov línů v Labi
2.5.2007 | Jícha Václav | Ostatní ryby | 3.066 zobrazení | 5 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s lovem týhle krásný ryby v Labi??? Já tam po dvou letech dostal lína 25cm a chtěl bych je lovit častěji. Prosím poradte