Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
Kdy vyschne Loděnický potok aka Kačák?
27.9.2009 | upbraider | Domácí revíry | 9.482 zobrazení | 14 odpovědí
Dědeček mi vyprávěl o Kačáku před 40 lety. Tehdy nebyl tento potok, napájející rybníky Kladenska včetně nejznámějšího Turyňského (Záplavy), nijak regulován, metr a půl hluboké tůně s břehy zarostlými vrbami nebyly žádnou výjimkou. Doby, kdy se na Kačáku chytali štiky a úhoři, jsou kvůli melioraci provedené v 70. letech nejspíš nenávratně pryč. Staré koryto bylo zavezeno, nové vybagrováno, aby vznikl Kačák dneška, nerozlévající se po polích s každou větší jarní vodou.
I přesto, nebo právě proto, že jsem „starý“ potok nezažil, měl jsem a mám tento „nový“ moc rád. Prvního tlouště jsem si chytil právě tady na Kačáku na plavačku a vůbec byla a dodnes to je taková moje malá srdcovka.
Proč to ale píšu… voda v Kačáku za posledních cca 10 let mizí před očima. Důvody? …málo srážek? Ať už deštů či nepatrné množství sněhu na jaře? Zákaz vypouštění hlubinné vody z dolu Nosek u Tuchlovic? Mraky zahrádkářů používající baumaxové čerpadla na zalévání svých záhonků? Nebo globální změny klimatu jako takové?
…snažil jsem se sám sebe přesvědčit, že je tento fenomén má jen dočasný charakter a že potok tak jak ho znám z doby před 15–20 lety je pořád stejný, ale opravdu tomu tak není. Kačák dneška je jen stružka oproti době před 20 lety kdy jsem se na něm učil jezdit na Kajaku, chytal pstruhy a tlouště (mám na pažbě i jednoho kapra a štiku)…prostě opravdová voda kde nežijí jen oukleje.
Soudobý stav potoka je žalostný, hladina vody o cca 30 cm níže než byla před lety. Kajak ani jiná loďka by v nynějších 10 centimetrech neměla šanci. Ryby zmizely. Na tlouště jsem se musel je podívat 40 km po proudu do Nenačovic. U nás , tam kde jich před 15 lety byly hejna, prostě nejsou. Voda teče pomalu a líně, což prospívá jem žabinci a vodnímu moru. Koryto potoka jde na mnoha místech přeskočit/překročit bez větších námah a maximální hloubka v tůňkách doby minulé je nejvýše 15–20 cm.
Je mi někdo schopný vysvětlit co se s konkrétně tímto potokem děje? Uvítal bych jakékoliv informace, i třeba o Vašich „domácích“ revírech na které chodíte 10, 15, 20…let Máte podobnou zkušenost? Zdá se mi že voda ubývá všude. Labe začíná připomínat Berounku a v Berounce samotné mám dojem taky hladina neklesá. Ač je mi to moc líto, Kačáku dávám střízlivým odhadem 10–15 let maximálně. Podle mne prostě vyschne.
Děkuji Vám za dočtení tohoto delšího příspěvku až sem. Rád si přečtu Váš názor/zkušenost. Pokud se bude týkat Kačáku(Loděnického) potoka, Zbirožského Střely, Rakovnického , Dolanského, Úpořského, Vůznice, Červeného potoka, nebo jakéhokoliv menšího toku na území středních Čech děkuji za Váš čas dvojnásob.
Upbraider, melancholik z krásného údolí Loděnice
Jaké příchutě Boilies?
7.10.2009 | spike | Kaprařina | 7.419 zobrazení | 11 odpovědí
Delší dobu mě trápí příchutě boilies. Nikdy nevím jakou příchuť mám nastražit. Poraďte co je takový trhák atd.
echolot
4.5.2009 | | Ostatní nádobíčko | 5.394 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobry den chtěl bych si koupit echolot a chtel bych vas poprosit o radu vybíram mezi temito http://www.kaprarina.cz/…t-RF25e.aspx a timto http://www.kaprarina.cz/…t-RF35e.aspx prosim vas o radu nebo vasi skusenost stemito echoloty.Děkuji.
Prut na gumování
2.12.2013 | JKemr | Přívlač | 4.727 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny. Jelikož mi zde bylo vždy dobře porazeno, co se týče výběru nového náčiní, ptám se i teď. Sháním nový vláčák, speciálně na candáty na lov s gumovejma nástrahama pro chytání ze břehu. Mám už něco vyhlídnutý, ale rád bych radu a postřehy i od jiných. Chtěl bych něco rychlýho v délce 2,7m ve verzi light-mám rád tu jemnotu a navíc chytám ze břehu v podstatě pod nohama v hloubce do 3m, takže tvrdší prut ani nevyužiju. Ideálně s tužší páteří a citlivou špičkou, aby byly dobře cítit i jemné záběry od candošů. Díky moc za rady. Cenovej strop 3000Kč
Rio Ebro..
9.1.2008 | Jeronymo | Sumcařina | 3.388 zobrazení | 5 odpovědí
Poradí někdo kdo má zkušenosti s Ebrem???Na co si dát pozor,co by se mohlo hodit??Prostě jakoukoliv informaci…Zatím díky…
Pstruhaři!!!
4.1.2007 | troutman2 | Ryby | 2.709 zobrazení | 4 odpovědi
chlapi......chtěl bych vědět jaké sestavy používáte na pstruhovou vláčku na pstruhovky .......prut,navíják, vlasec,nástrahy atd.třeba i brodáky atd.......moc se mi to líbí chytal jsem na pstruhovce pouze párkrát ale mrzí mě že nemám u bydliště pstruhovku tak pište...........:-)
Hlučný naviják
13.11.2004 | vasik | Přívlač | 2.702 zobrazení | 4 odpovědi
Pro poruchu navijáku jsem přechodně použil starší hlučný naviják. Od té doby značně poklesla úspěšnost při vláčce. Je možné že se hluk přenáší po vlasci pod vodu?
kdo má zkušenosti s rybařením ve španělsku na rio ebro?chci tam
30.1.2011 | lukyno123456 | Rybaření v zahraničí | 2.700 zobrazení | 4 odpovědi
zajímá mě cokoli,chci letos vyrazit na dovču tak prosím o rady.zajímá mě vše od nástrah po techniku lovu
Parmy
11.1.2014 | Filo | Kaprařina | 2.033 zobrazení | 3 odpovědi
Dobrý den chci se zeptat jesli nemáte někdo zkušenosti s lovem parem na Českých řekách?
Boilies od firmy Mikbaits
18.7.2006 | Carpboy | Ryby | 2.027 zobrazení | 3 odpovědi
Jaké máte zkušenosti s temito výrobky??
Délka pobytu
20.9.2006 | Kubajs | Přívlač | 2.026 zobrazení | 3 odpovědi
Když obchazíte vodu jako dlouho se zdržujete na 1 místě když jste bez záběru?????
New Matchka
15.5.2007 | Kubajs | Pruty | 2.021 zobrazení | 3 odpovědi
Chtěl bych zainvestovat do nějaké matchky poradte nějakou: Měla by mít
420cm
a do 20g líbí se mi tyhle tak je zkoukněte a řekněte svůj názor na ně
jfishop.cz shlédněte a ohfishop.cz
Krmítkové směsi
29.3.2012 | MIG-35 | Feeder | 90.196 zobrazení | 133 odpovědí
Zdravím kolegové!
Onehdá jsem byl u vody se 2 zkušenějšími rybáři. A protože jsem začátečník, snažil sem se z nich vytáhnout nějaký moudro… Díky míň záběrů jenoho chytače přišla řeč na krmení. Do teď jsem kvalitu, značku atd neřešil. A zřejmě to vypadá, že jsem na scestí. Proto bych vás rád požádal o názory, jaký směsi používáte (levný,drahý) jestli si domícháváte-vylepšujete atd. Nechci přesný návody, jen postřehy z čím máte úspěchy a s čím ne. Dík moc!
POMOC
9.5.2012 | Mr. Vydra | Domácí revíry | 19.674 zobrazení | 29 odpovědí
Zdravim všechny rybáře a rybářky byl jsem osloven abych vybral několik návrhů soukromých revírů na rybářské závody, závody jsou to firemní které se konají každý rok na jiném místě a pokaždé to byla tragédie takže bych potřeboval poradit nějaký revír kde je hondě zarybněno a hlavně dostatek velkých ryb. Rozloha nejméně 5 ha
Díky moc
MAZURSKÁ JEZERA
23.1.2007 | crazykapr | Rybaření v zahraničí | 11.542 zobrazení | 17 odpovědí
prosím vás nemáte někdo zkušenosti s azurskými jezery v polsku,kdyby někdo měl nějaké informace tak napište mi na mail dzunka@seznam.cz předem děkuji
kam na úhoře - Brno a okolí
8.7.2010 | Fryw | Dravci | 9.516 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny rybáře a rybářky :-) Ještě jsem neměl to štěstí abych chytil jednu z nejzajimavějších ryb našich vod – úhoře. Mohl by mi někdo poradit kam na ně v okolí Brna (bydlim mezi Rosicema a Ivančicema)? Nějaká voda o které se ví, že úhoři jsou a je celkem dobrá šance je chytit. Myslím, že takovýto dotaz by mohl vzbudit rozporuplné reakce, ale prosil bych prostě jen revír :-)
Umělá líheň
19.8.2007 | Flash25 | Tipy & triky | 8.860 zobrazení | 13 odpovědí
Chtěl bych si zařídit menší domácí umělou líheň na lososovité ryby,nevíte někdo o odkazu na tohle téma? díky
Vláčení na mrtvou rybku
27.6.2005 | vsetinek | Přívlač | 8.145 zobrazení | 12 odpovědí
Jaké máte zkušenosti a úlovky při vláčení mrtvé rybky? Ještě jsem to nezkoušel, tak nevím jestli je to úspěšné nebo ne.
Výběr místa k lovu kaprů
23.9.2012 | jara6 | Bílá ryba | 7.502 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Máte nějaké tipy jak si vybrat správné místo kde by mohli být největší kapři ? Třeba v jakém počasí nejvíce berou atd. ? Budu moc vděčný za každou radu :)