Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení
rybareni v anglii, irsku, skotsku
11.10.2005 | carodej | Rybaření v zahraničí | 14.642 zobrazení | 22 odpovědí
Zdravicko. Chystam se do techto koncin a rad bych se zeptal, zda-li nema nekdo info ohledne rybareni. Jak vnitrozemske, tak morske. Zajima mne hlavne legislativa, ale vdecny budu za jakekoli informace. Dekuji prevelice. C.
Umělá líheň
19.8.2007 | Flash25 | Tipy & triky | 8.650 zobrazení | 13 odpovědí
Chtěl bych si zařídit menší domácí umělou líheň na lososovité ryby,nevíte někdo o odkazu na tohle téma? díky
Kde sháníte větší množství bílích červů
18.8.2010 | Kantik | Závody | 5.341 zobrazení | 8 odpovědí
Jedu na závody a jediné, co mi ještě chybí, jsou bílí červi. Při tomto počasí si je moc nemohu vypěstovat a tak se chci zeptat, kde bych vzal alespoň 0,5 l červů, nejlépe v Jihočeském kraji.
stav vody na českých tocích
16.8.2007 | marcelj | Domácí revíry | 4.663 zobrazení | 7 odpovědí
Dneska jsem chytal na svitavě a teče málo vody,byla nějak zakalená,tak kvalita asi nic moc.Jak to vypadá jinde v letošním létě?Už skáčete přes kameny nebo se ještě držíte?
KINGFISHER CARP 360 2.75LBS
25.11.2007 | morho2 | Kaprařina | 4.009 zobrazení | 6 odpovědí
nazdar chlapi…som mlady a nechcem vela vrazat do prutov…ne nete som si nasiel prut KINGFISHER CARP 360 2.75lbs…je z uhlikoveho kompozitu a je osadeny sic ockamy…rucka je penova.mate prosim vas nijake skusenostiPS:je vyobrazeny na stranke www.rybarskepotreby.eu a stoji 1000kc
VMF Alpha carp 07 3,60m
19.3.2009 | ziki | Kaprařina | 3.998 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, znáte někdo tyhle prouty? Jak se chovají při nahazování a při zdolávání ryby? Uvažuji o jejich koupi. Dejte mi prosím vědět.
Pro muškaře a popř. vláčkaře
7.6.2004 | | Ryby | 2.674 zobrazení | 4 odpovědi | upravit
Pánové, po jaké době převazujete mušky a vydržíte stát na jednom místě, když zrovna na tu vaši neberou ? Jsem normální,když nechávám mušky beze změny i hodinu bez jakéhokoliv záběru? Po jak dlouhé době měníte stanoviště?
Candát na housku, hrách, medovku, kolínko?
14.11.2005 | profa | Dravci | 2.673 zobrazení | 4 odpovědi
Zkuste mi někdo poradit, jakou nástrahu mám použít na lov candáta mezi 55–95 cm. Letos jsem se setkal hned na několika vodách s tímto úkazem:
- kamarád chytil candáta 56 na kuličku hrachu
- na Hostivaři candát 65 na housku
- v Rybářství ve fotogalerii chlapík macka na medovku
Poraďte prosím, na co se ten candát vlastně loví. Já pořád otravuju hrouzky a slunky a napichuju je tu za tlamičku, tu za hřbítek… Možná hrouzek z hrachovou kaší- hm…
Pruty Black Star 3D
9.11.2007 | Kulik | Pruty | 2.669 zobrazení | 4 odpovědi
Vážení, mám v úmyslu si pořídit nové pruty a zatím jsem se přiklonil k prutům Black Star 3D (13ft/3,5 Lb) a to proto, že bych chtěl pruty pro snadnou přepravu, dobrý odhoz, ale i příjemný pocit při zdolávání menších ryb. Prosím ty kolegy rybáře, kteří mají zkušenosti s těmito pruty o jejich názor na mou volbu a nebo radu, které jiné pruty by mi doporučili. Děkuji za poznatky i rady. Petrův zdar.
Sumci a holubi
12.3.2014 | -tom- | Sumcařina | 2.661 zobrazení | 4 odpovědi
Velmi zajímavý, viděl jste někdy na vlastní oči něco podobnýho? :)
Chytali jste na Štítě?
26.3.2005 | Remil | Domácí revíry | 2.659 zobrazení | 4 odpovědi
Po dva roky,vždy v září jsme byli na Štítě, ale úspěchy nic moc,hlavně v loni. Popište prosím své skušenosti.
zmatek ve šňůrách.
16.12.2009 | Dan1869 | Kaprařina | 2.658 zobrazení | 4 odpovědi | upravit
Co je šoková a co je jiná a kde se vážou a jak dlouhé májí být? Fakt nevím. A jakou mám použít podle liber?
Rapala X-Rap
12.12.2008 | kinghlína | Přívlač | 2.006 zobrazení | 3 odpovědi
Jaké jsou vaše zkšenosti s touto podle mě výbornou řadou woblerků????
Stavební práce na vodních tocích
14.8.2014 | Poldík | Vaše názory | 2.000 zobrazení | 3 odpovědi
Byl jsem se podívat u přítele v Chrastavě, kde mimochodem probíhají stavební práce po povodních z roku 2010. Kamarád mi popisoval, jak stavební stroje zabíjí všechny vodní živočichy valícím se bahnem a kamením. Ptám se, což páni z rybářského svazu o stavebních pracích nevěděli? Proč není proveden odlov ryb atd.?
ledvinka od Rapaly
29.7.2009 | novas32 | Ostatní nádobíčko | 1.997 zobrazení | 3 odpovědi
ahoj, neni to tak dlouho, co tu probehla chvala na ledvinku od Rapaly, tusim, ze to tedy byla ledvinka. nemuzu to tady nikde najit, netusite kde to bylo? v obchode jsem narazil na takovou brasnu pres rameno, s implantovanyma krabickama na nastrahy. nejsem si jisty, jestli to nahodou nebylo ono, ale chtel bych to pouzivat i pri muskareni a to se mi tahle brasna zda moc velka. ta brasna se mi taky moc libi, ale kdyby bylo neco mensiho, bylo by to super. tusim, ze o tom tady na foru psal neco David Havlicek. diky za pripadne info.
Krmítkové směsi
29.3.2012 | MIG-35 | Feeder | 89.166 zobrazení | 133 odpovědí
Zdravím kolegové!
Onehdá jsem byl u vody se 2 zkušenějšími rybáři. A protože jsem začátečník, snažil sem se z nich vytáhnout nějaký moudro… Díky míň záběrů jenoho chytače přišla řeč na krmení. Do teď jsem kvalitu, značku atd neřešil. A zřejmě to vypadá, že jsem na scestí. Proto bych vás rád požádal o názory, jaký směsi používáte (levný,drahý) jestli si domícháváte-vylepšujete atd. Nechci přesný návody, jen postřehy z čím máte úspěchy a s čím ne. Dík moc!
Jak vychováváte své děti?
4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 22.853 zobrazení | 34 odpovědí
Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,prasatům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…
Domácí výroba rohlíkového boilies
12.3.2011 | Jirkasss | Recepty | 14.772 zobrazení | 22 odpovědí
Zdravím všechny vyznavače Petrova cechu! Mám teď týden volno a tak bych
si chtěl udělat domácí rohlíkové boilie. Na internetu i jsem našel mnoho
různých receptů, ale pro mně jako začátečnáka je těžké se rozhodnout
a vybrat si „ten správný“ postup při výrobě. Proto se chci zeptat
jestli by jste mi třeba poradili vaše osvědčené recepty.
Předem díky!
FEEDER VS. PLAVANÁ
5.5.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 10.763 zobrazení | 16 odpovědí
tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..
Plevelné ryby ?!
13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 8.063 zobrazení | 12 odpovědí
Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).