Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu příspěvků ku počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

rybareni v anglii, irsku, skotsku necteno

11.10.2005 | carodej | Rybaření v zahraničí | 14.642 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravicko. Chystam se do techto koncin a rad bych se zeptal, zda-li nema nekdo info ohledne rybareni. Jak vnitrozemske, tak morske. Zajima mne hlavne legislativa, ale vdecny budu za jakekoli informace. Dekuji prevelice. C.

Umělá líheň necteno

19.8.2007 | Flash25 | Tipy & triky | 8.650 zobrazení | 13 odpovědí

Chtěl bych si zařídit menší domácí umělou líheň na lososovité ryby,nevíte někdo o odkazu na tohle téma? díky

Kde sháníte větší množství bílích červů necteno

18.8.2010 | Kantik | Závody | 5.341 zobrazení | 8 odpovědí

Jedu na závody a jediné, co mi ještě chybí, jsou bílí červi. Při tomto počasí si je moc nemohu vypěstovat a tak se chci zeptat, kde bych vzal alespoň 0,5 l červů, nejlépe v Jihočeském kraji.

stav vody na českých tocích necteno

16.8.2007 | marcelj | Domácí revíry | 4.663 zobrazení | 7 odpovědí

Dneska jsem chytal na svitavě a teče málo vody,byla nějak zakalená,tak kvalita asi nic moc.Jak to vypadá jinde v letošním létě?Už skáčete přes kameny nebo se ještě držíte?

KINGFISHER CARP 360 2.75LBS necteno

25.11.2007 | morho2 | Kaprařina | 4.009 zobrazení | 6 odpovědí

nazdar chlapi…som mlady a nechcem vela vrazat do prutov…ne nete som si nasiel prut KINGFISHER CARP 360 2.75lbs…je z uhlikoveho kompozitu a je osadeny sic ockamy…rucka je penova.mate prosim vas nijake skusenostiPS:je vyobrazeny na stranke www.rybarskepotreby.eu a stoji 1000kc

VMF Alpha carp 07 3,60m necteno

19.3.2009 | ziki | Kaprařina | 3.998 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, znáte někdo tyhle prouty? Jak se chovají při nahazování a při zdolávání ryby? Uvažuji o jejich koupi. Dejte mi prosím vědět.

Pro muškaře a popř. vláčkaře necteno

7.6.2004 | | Ryby | 2.674 zobrazení | 4 odpovědi | upravit

Pánové, po jaké době převazujete mušky a vydržíte stát na jednom místě, když zrovna na tu vaši neberou ? Jsem normální,když nechávám mušky beze změny i hodinu bez jakéhokoliv záběru? Po jak dlouhé době měníte stanoviště?

Candát na housku, hrách, medovku, kolínko? necteno

14.11.2005 | profa | Dravci | 2.673 zobrazení | 4 odpovědi

Zkuste mi někdo poradit, jakou nástrahu mám použít na lov candáta mezi 55–95 cm. Letos jsem se setkal hned na několika vodách s tímto úkazem:

• kamarád chytil candáta 56 na kuličku hrachu
  • na Hostivaři candát 65 na housku
  • v Rybářství ve fotogalerii chlapík macka na medovku

Poraďte prosím, na co se ten candát vlastně loví. Já pořád otravuju hrouzky a slunky a napichuju je tu za tlamičku, tu za hřbítek… Možná hrouzek z hrachovou kaší- hm…

Pruty Black Star 3D necteno

9.11.2007 | Kulik | Pruty | 2.669 zobrazení | 4 odpovědi

Vážení, mám v úmyslu si pořídit nové pruty a zatím jsem se přiklonil k prutům Black Star 3D (13ft/3,5 Lb) a to proto, že bych chtěl pruty pro snadnou přepravu, dobrý odhoz, ale i příjemný pocit při zdolávání menších ryb. Prosím ty kolegy rybáře, kteří mají zkušenosti s těmito pruty o jejich názor na mou volbu a nebo radu, které jiné pruty by mi doporučili. Děkuji za poznatky i rady. Petrův zdar.

Sumci a holubi necteno

12.3.2014 | -tom- | Sumcařina | 2.661 zobrazení | 4 odpovědi

http://youtu.be/DlcHLTenioA

Velmi zajímavý, viděl jste někdy na vlastní oči něco podobnýho? :)

Chytali jste na Štítě? necteno

26.3.2005 | Remil | Domácí revíry | 2.659 zobrazení | 4 odpovědi

Po dva roky,vždy v září jsme byli na Štítě, ale úspěchy nic moc,hlavně v loni. Popište prosím své skušenosti.

zmatek ve šňůrách. necteno

16.12.2009 | Dan1869 | Kaprařina | 2.658 zobrazení | 4 odpovědi | upravit

Co je šoková a co je jiná a kde se vážou a jak dlouhé májí být? Fakt nevím. A jakou mám použít podle liber?

Rapala X-Rap necteno

12.12.2008 | kinghlína | Přívlač | 2.006 zobrazení | 3 odpovědi

Jaké jsou vaše zkšenosti s touto podle mě výbornou řadou woblerků????

Stavební práce na vodních tocích necteno

14.8.2014 | Poldík | Vaše názory | 2.000 zobrazení | 3 odpovědi

Byl jsem se podívat u přítele v Chrastavě, kde mimochodem probíhají stavební práce po povodních z roku 2010. Kamarád mi popisoval, jak stavební stroje zabíjí všechny vodní živočichy valícím se bahnem a kamením. Ptám se, což páni z rybářského svazu o stavebních pracích nevěděli? Proč není proveden odlov ryb atd.?

ledvinka od Rapaly necteno

29.7.2009 | novas32 | Ostatní nádobíčko | 1.997 zobrazení | 3 odpovědi

ahoj, neni to tak dlouho, co tu probehla chvala na ledvinku od Rapaly, tusim, ze to tedy byla ledvinka. nemuzu to tady nikde najit, netusite kde to bylo? v obchode jsem narazil na takovou brasnu pres rameno, s implantovanyma krabickama na nastrahy. nejsem si jisty, jestli to nahodou nebylo ono, ale chtel bych to pouzivat i pri muskareni a to se mi tahle brasna zda moc velka. ta brasna se mi taky moc libi, ale kdyby bylo neco mensiho, bylo by to super. tusim, ze o tom tady na foru psal neco David Havlicek. diky za pripadne info.

Krmítkové směsi necteno

29.3.2012 | MIG-35 | Feeder | 89.166 zobrazení | 133 odpovědí

Zdravím kolegové!

Onehdá jsem byl u vody se 2 zkušenějšími rybáři. A protože jsem začátečník, snažil sem se z nich vytáhnout nějaký moudro… Díky míň záběrů jenoho chytače přišla řeč na krmení. Do teď jsem kvalitu, značku atd neřešil. A zřejmě to vypadá, že jsem na scestí. Proto bych vás rád požádal o názory, jaký směsi používáte (levný,drahý) jestli si domícháváte-vylepšujete atd. Nechci přesný návody, jen postřehy z čím máte úspěchy a s čím ne. Dík moc!

Jak vychováváte své děti? necteno

4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 22.853 zobrazení | 34 odpovědí

Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,pra­satům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…

Domácí výroba rohlíkového boilies necteno

12.3.2011 | Jirkasss | Recepty | 14.772 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím všechny vyznavače Petrova cechu! Mám teď týden volno a tak bych si chtěl udělat domácí rohlíkové boilie. Na internetu i jsem našel mnoho různých receptů, ale pro mně jako začátečnáka je těžké se rozhodnout a vybrat si „ten správný“ postup při výrobě. Proto se chci zeptat jestli by jste mi třeba poradili vaše osvědčené recepty.
Předem díky!

FEEDER VS. PLAVANÁ necteno

5.5.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 10.763 zobrazení | 16 odpovědí

tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..

Plevelné ryby ?! necteno

13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 8.063 zobrazení | 12 odpovědí

Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).