Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Lowrance Hook 3x
29.11.2016 | Švejk | Přívlač | 5.450 zobrazení | 15 odpovědí
Zdarec, máte někdo zkušenost s tímto echolotem? Jde mi o použití na kajaku při vláčení… Díky za info
Revír 441 120 – Malhostický rybník
18.8.2017 | vita97 | Vaše názory | 3.424 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Dobrý den. Chtěl bych si jen zachytat na 441 120 – Malhostický rybník, ale nikdy jsem tam nebyl a zmínky dostupné na internetu jsou většinou dost staré. Má někdo zkušenosti z poslední doby? Není to moc zarostlé, nebo tak něco? Díky
Pomoc s výběrem echolotu
16.1.2017 | Bulldog.o | Vaše názory | 3.197 zobrazení | 2 odpovědi
Vážení přátelé.., potřeboval bych poradit s výběrem nového echolotu. Řadu let používám v podstatě historický echolot humminbird řady tuším 100 SX (zobrazení je spíš tcr101). Celou dobu pracuje spolehlivě a díky němu rozeznám kde je koryto nebo nějaké skály či pařezové pole. Nikdy jsem s ním neměl žádný technický problém, nicméně myslím, že je čas rozbít prasátko a udělat krůček dopředu a uložit ho k zasloužilému odpočinku. Od jeho nástupce bych se rád dočkal těchto vlastností: přesnější a ostřejší vykreslení dna přímo pod lodí, nejde mi o skenování velké plochy dna. Schopnost vykreslit „překážky“ na dně typu-pařez, padlý strom, silnější větve atd., Echolot používám při lovu sumce na bójku a kaprařině (hledám hrany koryt, „bordel“ na dně, lavice apod. a to do hloubek 20m). Echolot budu používat na klasickém nafukovacím člunu za 2000kč, nebo na pramici. Vybral jsem několik typů, ale nemůžu se rozhodnout, při prostudování jejich technických parametrů jsou téměř totožné a proto Vás prosím o radu, názor, popřípadě zkušenost. Tady jsou kousky co jsem vybral- Humminbird PiranhaMax 197C DI, Lowrance Elite-3X DSI, Humminbird® 541. Díky všem za pomoc…
je lepší vláčet ráno nebo večer?
26.6.2008 | inspo | Přívlač | 13.249 zobrazení | 57 odpovědí
Rád bych se dozvěděl jaký máte na to názor. Často mám totiž dilema, jestli jit vláčet večer s tím, že to ráno dospím nebo jít večer dříve spát a vyrazit ráno. Vím, že nejlépe by bylo chodit ráno i večer, ale to nejem z časovým důvodů nemohu. Já třeba chodím raději v podvečer, jelikož v tuhle dobu chytám více ryb a když se vrátím tak lehnu a spím jak dudek a nemusím brzy ráno vstávat celý rozlámaný :-) Díky za všechny názory.
Rybářské nesmysly
17.4.2009 | Robur | Vaše názory | 13.052 zobrazení | 65 odpovědí
zakládám toto fórum jako pomník všem nesmyslům z rybářské literatury či pomůcek atd. Inspiroval mně k tomu Saturnin, který měl též zařízenu Kancelář na uvádění věcí na pravou míru. Takže pokud někde nějakou perličku objevíte, tak ji sem hoďte, ať se můžeme zasmát.
Vlasovi prives
22.7.2017 | Snakei | Kaprařina | 3.039 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj, jakym zpusobem zkracujete prives, pokud nevazete primo na miru? Teda krome omotani hacku.
Krmivá - porovnanie
2.3.2010 | LuboO | Plavaná | 8.453 zobrazení | 13 odpovědí
Dlho som rozmyslal, ako sformulovat tuto temu, aby som ziskal dostatocny prehlad k danej veci. Ide mi o porovnanie rozlicnych znaciek, resp. druhov krmiv, pouzivanych pri plavanej, ci uz pri pretekoch, alebo rekreacne. Krmiv ako znaciek je vela druhov a typov este viac. Preto som vyselektoval niekolko najznamejsich, ktore pouziva vacsina ci uz pretekarov, alebo rekreacnych plavackarov. Ide o znacky Sensas, Milo, Lorpio, Mossela, Master Gara. Pridam aj znacku Lastia, co je slovenska firma, u nas dost rozsirena, neviem, ako v Cechach. Rad by som vedel, ake ma kto skusenosti s tym, ktorym krmivom, ide mi o stojaky a lov kapra a bielej ryby, hlavne pleskac (cejn). Pripadne nejake typy na mixy, doplnky, dipy. Dakujem za kazdu odpoved.
Rybolov mládeže
22.5.2012 | Koudy1968 | Vaše názory | 23.118 zobrazení | 4 odpovědi
Dobrý den, chci se zeptat jak je to s povinnostmi a právy mládeže.Někde jsem se dočetl že od roku 2004 v zákoně o rybářství č. 99/2004 Sb., ani v jeho prováděcí vyhlášce č. 197/2004 Sb., se o lovu ryb dětí a mládeže nehovoří a žádná speciální úprava tedy od toho roku neexistuje? Platí tedy že pokud má rybář platný rybářský lístek a povolenku k lovu ryb, pak bez rozdílu věku má všechna práva a musí plnit všechny povinnosti které stanoví zákon,jako dospělý rybář? Jde mi o to,jestli může chytat např.na dvě udice,nebo vláčet na živou nástrahu atd…
Sumci na Orlíku
27.1.2008 | ksandik13 | Sumcařina | 13.395 zobrazení | 21 odpovědí
Zdar,nevíte někdo jak to poslední roky vypadá se sumcema na orlíku???
Dotace na soukromé rybníky
18.7.2010 | malej.uzasnak | Vaše názory | 18.944 zobrazení | 12 odpovědí
Mohu se zeptat jak je na tom česko s dotacemi na rybníky jestli s tím má někdo skušenosti at´ poradí. Předem dekuji za odpovedi
Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů
6.6.2017 | milhom | Vaše názory | 3.994 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?
prut na kapry
15.8.2005 | frenki | Pruty | 49.453 zobrazení | 12 odpovědí
Chci se zeptat jaký by jste mi doporučili prut na kapry v hodnotě do 3000kč muže být dělička i teleskop. díky předem všem
Podvodní porybní
12.5.2017 | Donald | Legislativa | 11.659 zobrazení | 131 odpovědí
Zdravím všechny. V pátek 5.5. jsme 3 rybáři vyrazili na Dyji 7. V řádech je napsano: zákaz lovu od 15.4 do 15.5 v místech … (označeno cedulemi). Přijeli jsme na místo, pobavili se s chytajícími rybáři, kteří nám poradili místa, která ještě rybáři obsazena nejsou. Druhý den v 10 h jsme šli do obchodu a ptali se chytajících rybářů, kde se vlastně nesmí chytat. Na druhé straně, zněla odpověď. Pak jsme se zastavili u hráze a prohlíželi pramice. Na zpáteční cestě jsme šli od Merkuru.Asi ve 12h u cedule Dyje 7 jsem se zastavili a pokecali s kolisty. Proč tato místa zmiňuji. Po 15 hodině přišla rybářská stráž a sebrali nám povolenky s odkazem na cedule, které jsme na těchto 2 místech skutečně našli. Krásné, nové, i po předchozím dešti hřebíky bez rzi a izolepa neodlepená. Chtěl bych požádat Vás rybáře a nebo kolisty, kteří mají foto a nebo video z těchto míst, pořízené před naším příjezdem, kdy tam cedule nebyly.A nebo pokud jste tudy jeli a mohli mi poslat čestné prohlášení. Zabráníme tak společně dalšímu proti zákonnému jednání této „rybářské stráže“. Předem děkuji-Radek Vyoral „Donald“. 777889667
Muškařský prut na "okolí Brna"
2.1.2013 | slapyd | Ostatní nádobíčko | 4.677 zobrazení | 30 odpovědí
Ahoj, rad bych zacal muskarit, potreboval bych, ale radu jaký prut do začátku pořídit na revíry, které jcou v Moravském Rybarském svazu ( tedy ne jen jizni morava, ale i Vysocina atd :) Nevím jake jsou tu typy rek a jaký vhodný prut na ně? Mám představu o 2,7m a AFTA 4–5, ale nevím jestli to nebude moc na zdejší vody. Rád bych chytal klasiku na menších a případně středních řekách (pokud tu takové jsou). Prosím teda o radu jestli je to správná volba popř. jestli ji nějak upravit, popř. klidně i konkrétní návrh na revír nebo výbavu potěší. Děkuji
pŕívlačový prut
21.11.2016 | Kristýna | Přívlač | 3.508 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Přítel si zlomil přívlačový prut a chtěla bych mu na vánoce pořídit nový. Bohužel se v tom vůbec nevyznám, tak bych vás chtěla poprosit o nějaký tip na přívlačový prut. Na internetu jich je strašná spousta a vůbec si nevím rady. Chtěla bych za něj dát tak kolem těch 1500,–. Děkuji za každý tip i radu.
Kapři ve 35 stupních
26.6.2017 | mišák01 | Kaprařina | 2.557 zobrazení | 2 odpovědi
zdravím, co děláte když je přes odpoledne 30 stupňů a více a kapři neberou na boilies ani pelety? zkoušíte chytat na hladině, nebo spíše chytáte někde podél břehů ve stínu pod stromy a mezi vázkami? :)
návazce
27.6.2017 | mišák01 | Kaprařina | 2.609 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím chtěl bych se zeptat. jaký je rozdíl mezi krátkým a dlouhým návazcem ? Byl jsem na 3. denní výpravě a hodně se stávalo, že při krátkém návazci kapři hodně padali.Když jsem ho prodloužil, bylo to vše v pořádku a ryby nepadali. Co je v tom za příčinu ? Díky :) :/
Lov kaprů na Lipně
24.6.2015 | FishHunterCZ | Kaprařina | 5.098 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj mám dotaz týkající
se lovu kaprů na Lipenské přehradě. Kde chytit pořádné kousky? Co za
nástrahy doporučujete?? Jezdím chytat do Černé v pošumaví. Jako
nástrahu už delší používám klasické boilies. Znáte někdo osvěčené
příchutě??
pěstování žížal
22.2.2010 | tomin | Položená | 30.162 zobrazení | 39 odpovědí
Je tu někdo trochu zahradník? Kamoš má hnojník kde má každý rok velký hnojáky a na našem hnojníku sem našel jen pár malinkatých žoužalek . neví někdo čím to muže být. složením kompostu,umístěním?
Výběr výbavy na přívláč
25.2.2017 | Gennaro | Přívlač | 3.316 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, po deseti letech jsem se rozhodl, že se vrátím k chytání ryb, a to konkrétně k přívlači. Plánuju chytat na smáčky, rotačky a lehké woblery, přičemž bych chtěl chytat primárně pstruhy, což nevím, zda se mi splní, neboť v okolí Prahy neznam moc pěkných pstruhových vod :(. Zatím jsem si vybral PEZON&MICHEL Redoutable Flow 2,4m 4–15g. Naviják teprve řeším, ale chtěl bych nějaký lehky se zadní brzdou..Děkuju za všechny rady.