Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Pomoc s výběrem prutů a navijáků necteno

15.6.2012 | Don | Pruty | 3.004 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím. Potřeboval bych poradit s výběrem 2 prutů + navijáků k tomu. Chtěl bych si pořídit 2 pruty i s navijáky na menší tekoucí vodu konkrétně by to byla Kyjovka a nechcou se mi tam tahat kaprové udice, a proto bych si chtěl pořídit teleskopické pruty + navijáky (nejlépe s přední brzdou). Máte někdo nějaké tipy? Strop je cca 2 000 (pruty i navijáky) ale může být i levnějc. Díky

Kompresor na 12v na nafukování člunů necteno

11.6.2014 | eduard | Ostatní nádobíčko | 10.238 zobrazení | 18 odpovědí

Dobrý den. Můžete poradit jaký kompresor koupit na nafukování člunu a byl opravdu učinný. Tak aby se nepřehříval a dokázal opravdu člun nafouknout. Děkuji Eduard

Kayakfishing necteno

28.4.2011 | kayakfishing.cz | Přívlač | 226.273 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit

KayakfishingAhoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku. Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.

Italská řeka Pád, přívlač ze břehu. necteno

31.3.2014 | Bulldog.o | Přívlač | 9.916 zobrazení | 74 odpovědí

Vážení přátelé, nemůže te mi někdo trochu poradit.,– s kamarádem chceme vyrazit do Itálie na řeku Pád. Jde nám spíše o poznávací výpravu. Naše představa je vláčení ze břehu, podívat se na různá místa kolem řeky, ramena od hlavního toku a pod.. Máme obavu kvůli dostupnosti k vodě – strmý břeh atd.. nemůžete mi někdo poradit jestli např. v oblasti jižně od města Mantova je vůbec vláčení ze břehu proveditelné… díky moc

Chytání v zimě necteno

8.12.2015 | Ancina | Kaprařina | 3.427 zobrazení | 10 odpovědí

Chodíte někdo na kapry v zimních měsících?A jakou jste měli úspěšnost? V zimě jsem zatím chodila jen na vláčku.Dík…

Pomoc s výběrem pro začátečníka necteno

4.1.2016 | Pajrou | Pruty | 2.521 zobrazení | 7 odpovědí

Dobrý den, s novým rokem jsem si dal předsevzetí, že si o víkendech začnu rybařit a pročistit hlavu. Tak jak to dělával kdysi můj děda a já jsem chodíval s ním. No sám jsem to nikdy nezkoušel a tak jsem trochu hledal na netu. Že bych si koupil do začátku nějaký prut v akci našel jsem na jednom slevovém portálu zaměřeným právě na rybaření, prut který se mi líbí nevím zda sem mohu hodit odkaz no dam ho sem aby jste mi řekli zda se pro mě hodí prosím neukamenujte mě hned za to dík :) http://augere.cz/…llerproduct/#upl Chtěl bych chytat na přehradách žádná řeka. Byl by pro mě? Mě osobně se totiž moc líbí ale jak jsem psal zatím tomu nerozumím :D Jo a strop je 2000kč Díky moc za odpovědi

Čím mažete navijáky? necteno

29.12.2015 | samotm | Navijáky | 5.750 zobrazení | 8 odpovědí

Ahoj. Jakou používáte vazelínu na mazání navijáků?

Já jsem použil tuto od Cormoranu: http://www.los-cormoran.cz/…-navijak-15g. Ale ta je úplně na nic. Doma vše fungovalo, ale venku u vody je konec. Ta vazelíne ztuhne a naviják se točí pěkně ztuha.

Máte nějakej tip? Díky.

Vím, že už tady tato otázka byla, ale je to už několik let, třeba budete mít nějaký nový, lepší tipy.

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně? necteno

17.6.2015 | HaD | Dravci | 10.398 zobrazení | 71 odpovědí

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně „nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné, ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca 45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi. Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???

Údržba navijáků necteno

23.7.2011 | milans13 | Navijáky | 17.199 zobrazení | 55 odpovědí

Podělte se o to, jak udržujete navijáky s ostatníma.Co,kde a čím mažete,co pravidelně čistíte.

Okouni na Orlíku necteno

2.12.2009 | oxiana | Domácí revíry | 7.376 zobrazení | 44 odpovědí

Můžete mi prosím někdo poradit nějaká místa, kam se dá jet na okouny na VN Orlík?

Elektromotory necteno

12.2.2006 | hagrif | Ostatní nádobíčko | 3.128 zobrazení | 17 odpovědí

Čau všichni Chtěl bych se Vás zeptat jaký používáte elektromotory na údolních nádržích. (PS: Chtěl bych si nějaký pořídit)

Hrazkari s boilisem poradte je to nutné ! necteno

14.4.2010 | Gekon5 | Kaprařina | 4.574 zobrazení | 4 odpovědi

Jestli máte někdo skušenosti s lovem na boili a hrázkách tak prosím poradte .............­.............­.............­.............­..........

Marmyšky necteno

18.4.2007 | Ecko | Marmyška | 10.430 zobrazení | 22 odpovědí

Mate niekto viac praktických skúseností pri love light prívlačou s použitím marmyšiek? Myslím použitie vhodného prútu, vlasca, farby marmyšiek a samotnej techniky lovu?

marmyška, zkušenosti, postřehy, nápady necteno

10.7.2004 | mirmen | Marmyška | 17.859 zobrazení | 182 odpovědí

Začal jsem na ni vloni. Vodím prozatím na fídru,boloňce a winkelpickeru. Zaujala mne rozmanitost ryb, které na nástrahu reagují. Prozatím hrouzek,ouklej,plo­tice,perlín,tlou­šť,jesen,prou­dník,cejn,cej­nek,parma,okou­n,štika. Jak jste na tom vy s touto nástrahou?

Chytani na marmysky. Vse co o tom vite a chcete se podelit necteno

20.11.2005 | R3F13X | Marmyška | 29.965 zobrazení | 31 odpovědí

Pocinaje od zpusobu, velikosti, doplnovani marmysek gumami, hnojaky, atd az po vyrobu. napiste…

Sportex Carboflex Turbo CT 2,70 40G necteno

10.12.2015 | fery112 | Přívlač | 2.309 zobrazení | 3 odpovědi

Dobrý den,

velmi mě zaujal tento prut a přemýšlím o jeho koupi, ale chtěl bych zjistit nějaké podrobnější informace.

V první řadě mě zajímá jestli je vhodný na tahání woblerů velikosti do 12cm (x-rap, Jointed 11cm i hluboko potápivé, menších velikostí). Ale chtěl bych s ním okrajově tahat i gumy velikosti do 12cm (kopyta, twistery) s max 15g hlavičkou. Představoval bych si ho s navijákem Ryobi Arctica CF 3000.

Cílovou rybou budou štiky, candáti, boleni a není vyloučen ani menší sumec. Chytaná řeka Labe a Ohře.

Děkuji za Vaše odpovědi.

Oprava laku na prutu necteno

14.7.2012 | Olík13 | Pruty | 9.107 zobrazení | 18 odpovědí

Petrův zdar. Prosím o radu, jak postupovat při opravě laku na prutu – kaprařské děličce 3,9, na které se mi (nevím přesně jak) objevily hlubší rýhy na laku. Jde mi zejména o sofistikované doporučení typu laku, který je nejvhodnější zvolit. Děkuji za Vaše odpovědi, Olík13

JIG GUN FAVORITE necteno

25.11.2015 | Dany73 | Pruty | 2.933 zobrazení | 7 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s tímto krátkým 2 m jigovým prutem? V jaké gramáži? Údajně je vynikající pro lov candátů a cenově příznivý.

Kompresor pro bezne pouziti necteno

12.10.2015 | novotnak444 | Ostatní nádobíčko | 2.571 zobrazení | 3 odpovědi

Potrebuju poradit. Rozbil se mi muj kompresor a shanim nejaky levne a multifunkci – aby byl na nafukovani clunu na ryby, ale taky na nafukovani pneumatik u auta a i v dilne aby naslo vyuziti. Nasel jsem toto http://www.naradi-vesely.cz/…-8-25-w.html myslite, ze 8 baru tlak je dostacujici? Pripadne muzete poradit jine? idealne co nejlevnejsi? dekuji moc

Výstava Olomouc - Československý rybář 2015 - listopad necteno

26.11.2015 | HaD | chytej.cz | 6.377 zobrazení | 73 odpovědí

Minireport ze zbrusu nové výstavy rybářských potřeb. Především fotografický… Pokud vás něco zajímá, ptejte se!