Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
ztráty a nálezy
21.7.2015 | hroch68 | Vaše názory | 2.476 zobrazení | 4 odpovědi
Ztráty a nálezy. Pokud někdo něco našel nebo ztratil možná dohledá majitele nebo věc zde.
Československý rybář - nová výstava?
20.7.2015 | Ťuk ťuk | Výstavy | 2.739 zobrazení | 21 odpovědí | upravit
Dnes se tu objevil inzerát na „novou“ rybářskou výstavu, která má být na podzim v Olomouci. Po chvilce brouzdání jsem na OR našel, že je to práce J. Hrdého (majitele U Habakuka) a D. Havlíčka (zdejší šéf). Co si téhle další akci myslíte a půjdete na ní, anebo si zaťukáte na čelo? http://www.ceskoslovenskyrybar.cz/
Pokousáni
8.7.2015 | dody | Dravci | 5.123 zobrazení | 30 odpovědí
Zdravím mám dotaz kamarád má rybník , minulý týden na něm došlo k pokousání 9 letého kluka, který plaval něco ho kouslo do ruky a zatáhlo pod vodu na ruce byla tržná rána na zápěstí 17 stehů a byla celá doškrabaná, myslíte že sumec? Domluvily jsme se ,že ho zkusím chytit ale co s ním?? Mám ho převést do jiné vody nebo zabít??
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
8.8.2012 | fila | Dravci | 33.741 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Ubytování a lov v Jazovické zátoce - Vranov
11.7.2015 | nurse02 | Domácí revíry | 2.317 zobrazení | 1 odpověď
Přátelé nemáte někdo tipy a rady jak na 3 dny do Jazovické zátoky? Možnosti ubytování, rybolovu… Děkuji
Dalešická přehrada=Jihlava 7-8
30.6.2006 | Davish | Úspěchy | 18.556 zobrazení | 24 odpovědí
zajímalo by mě jaké máte úspěchy na všechny možné způsoby lovu na Dalešické přehradě(Jihlava 7–8), nevadí když napíšete třeba i něco z minulejch let :)
kam na úhoře
7.1.2009 | novas32 | Domácí revíry | 8.349 zobrazení | 27 odpovědí
poradite mi nekdo prosim, kam v Praze nebo jejim okoli na uhore, az to bude aktualni? loni me jaksi uspechy s touto rybou mijely.
Bobr na Berounce?
14.11.2014 | jeewee | Ostatní ryby | 5.917 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, o víkendu jsem s hrůzou zjistil, že máme na Berounce pod Karlštějnem 4 celkem vzrostlé vrby nakousané téměř do poloviny tloušťky kmene. A teď od čeho? Pozná se to z fotek? Dva obrázky jsem umístil do svého alba. Tak budu moc rád za vaše názory. Jeewee
Poškození oček prutu
18.12.2010 | osprey | Pruty | 17.222 zobrazení | 23 odpovědí
Vážení kolegové, zajímalo by mě, jakým způsobem se vám podařilo zničit nebo poškodit očka rybářských prutů – důležitý je nejen typ poškození (prodřená či vylomená vložka, zdeformovaný rám apod.) a způsob, jak se to stalo, ale i typ očka – jednopatkové, dovoupatkové, hadové (mušáky) a typ vložky (SiC, Alconite, oxid hliníku, kovové výplně typu ocel SS304 atd.).
Servis na Tica Sportera
12.7.2006 | Valda | Navijáky | 7.250 zobrazení | 17 odpovědí
Poradí mi někdo kde bych sehnal nějaké náhradní díly na Ticu Sporteru nebo Autorizovaný servis? Díky moc
Lov sumcu na řece Dyji
24.12.2004 | Radim | Sumcařina | 14.220 zobrazení | 32 odpovědí
Vaše zkušenosti s lovem sumcu na řece Dyji
brodici kalhoty z pvc nebo nylonu
11.6.2015 | Golfic | Vaše názory | 3.255 zobrazení | 5 odpovědí
Zdravim prosim vas jsou lepsi brodici kalhoty z Pvc nebo nylon? dekuji ...........................................
Sumci a soukromý revír
10.10.2011 | Honza1.2.3 | Domácí revíry | 28.596 zobrazení | 41 odpovědí | upravit
Ahoj,napadlo mě že bych zkusil udělat soukromý sumcový revír.A zajímá mě váš názor, ať je jakýkoliv.Má někdo s něčim takovým zkušenosti???Neznáte někoho kdo se o něco podobného pokoušel a nebo provozuje??Jdem mi o to jestli je to vůbec reálné.A také sem slyšel že sumec je učenlivá ryby a jde o to když se jednou chytí jestli bude brát ještě dál. Aby to pak nevypadalo tak že budou jen plané záběry atd.Budu rád za každý názor díky.
Pád
2.1.2015 | Kerele | Rybaření v zahraničí | 2.760 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj všichni, plánujeme s přáteli v roce 2015 výpravu na Pád, cílová ryba kapr a sumec, poradí mi někdo jak je to tam s možností bivakování kolem měst Porto Viro a Porto Tolle? V některé diskuzi jsem četl, že měla být nějaká změna s tolerancí kempování od kontrolních orgánů, tak nevíme jestli není lepší zvolit variantu pronajmutí hausbótu. Díky za rady
Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím?
9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 10.592 zobrazení | 113 odpovědí
Občas
mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná
i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených
mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde
dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a
velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se
neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich
revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co
se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře,
který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého
candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět
o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období
dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod
v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a
každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh
hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do
konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků
jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo
kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně
desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom?
Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi
to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…
Revír mocla 1 u hrotovic
14.7.2014 | patrik Šanda | Domácí revíry | 2.650 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím, nechodí někdo z vás na revír mocla 1 u hrotovic? Vždy to tam bylo dobré na feeder. Stačilo krmítko, červi a hnojáci a už brali kapři kolem 45 cm a cejni. Letos, vždy když jsem tam byl, tak sem si tam mohl házet, co sem chtěl a nic.
Amur na boilies
12.8.2013 | tomas54 | Bílá ryba | 7.243 zobrazení | 17 odpovědí
Jaké máte skušenosti s lovem amuru na boilies? a co je to za druh, já skouším monster crab, carp servis banán a foukaná kukuřice amur grass carp. PROSÍM PORAĎTE.
Mořčák pruhovaný
6.1.2012 | ryblcoul | Dravci | 23.140 zobrazení | 18 odpovědí
Prosím, ví někdo něco blíže o tomto dravci, kde se chová, o rozmnožování a jako potřebuje vodu. V atlasu ryb jsem nic nenašel.
Je kapr NADryba?
8.5.2015 | skwor | Vaše názory | 10.294 zobrazení | 136 odpovědí
Předem upozorňuji, že toto téma není provokace vůči kaprařům. Zakládám ho v souvislosti s tím, že se zde před časem objevila fotka zabitého kapra přes 90cm a následně se (hlavně na Facebooku) strhla bouřlivá debata. V ní docházelo mimo jiné k osobním útokům na lovce, výhrůžkám a pláči proč ještě není K70 na všech vodách. Skutečně je nějaký důvod pro takové nadřazování této ve velké míře nasazované ryby? Nebylo by smysluplnější se věnovat ochraně našich původních říčních ryb? Málokdo z kaprařů se asi zamyslí nad tím, jak stará je 70cm parma nebo 50cm tloušť – ryby běžně ponechávané. Stejně tak to, že na většině vod se smí odnést například 7kg okouna v době tření se neřeší. Proč je kapr těmto rybám nadřazován?
Kaprářské maratóny.
1.2.2014 | GEERS CZ | Kaprařina | 4.080 zobrazení | 14 odpovědí
Tak jednu ostrou. Váš
názor na kaprářské maratóny/tzv.závody/ na začátku sezóny.Co to
vlastne přináší a pro koho?